Ne dersınz?

Ne yazık ki mevcut şartlarda bundan başka yol görünmüyor. :/

Evt doğru ama sonrasında bırşey demedim bırşey de beklemedım o konuda. Yanı mecbur degıldı sonuçda. O konuyu aştım yanı. Ben zaten bu konuyu onunla bırkez konuşmuştum baktım kararlı. Daha da bışey demedım. Yalnz sızce eşler bırbırınden talep bulunamaz mı? Maddı manevı?

Ben soruyu söyle sormam lazim belki: Sizin beraber olan aile gelirinizden bu evi almis olsaniz mesela her ay kac TL eksilicek? Hesap ettirdiniz mi?

bu ne saçma bir evlilik. senin adına olsun benim adıma olsun nedir ya. bizim de aldığımız şeyler benim ya da eşimin adına olur ama bunu geleceğimizi garantiye alıp birbirimizden mal kaçırma kafasıyla yapmıyoruz. ilk evimiz eşimin adındaydı. sonraki evimizi benim üstüme yapmak istedi mesela.sizin evlilikte bir şeyler olmamış.
ikinizin de kafasında boşanmak var gibi

Mal kaçırmak degıl yanı dıyorum kı o hiç maddı külfete gırmıcek sadece muvafakat verecek bankaya. Buna bıle yanaşmıyor dıyorum. O alırken ben de az veya çok destekledım . tapu onun adına. Ama işin hıç orasında olmadım. Şimdi de o evı alaayım dıyorum çok pahalı da degıl. Ama yanaşmıyor.

Yani çocuğunun hakkını alması da normal değil mi? Keşke bu durumu evlenmeden önce düşünseydiniz.Sonuçta bir çocuğu varsa bu zorlukları en başta düşünmek lazım bana göre
ben bu konularda çok net düşünemiyorum. hazır yeri gelmişken sorayım. etrafımda çokça karşıma çıkıyor. kızkardeşim de aynı durumda. eşinin ilk evliliğinden bir çocuğu var. kız kardeşim ve eşi baya zorluklarla çalışıp çabalayıp mal mülk ediniyorlar. ancak kardeşim kazandıklarının tamamına eşinin çocuğunun dahil olacak olmasını sorun ediyor. tüm sıkıntıyı ben çekiyorum diyor. onların da iki ortak çocuğu var.eşi ilk evliliğinden olan çocuğunun her şeyine ortak. 20 yaşındaki çocuğuna nafaka kesildi ama nafakadan fazla yüklü bir ödeme yapıyor hala. her şeyini karşılıyor özel okul vs. kardeşim bana sorduğunda objektif yorum yapamıyorum. sizce haklı mı değil mi

Ben de daha once sızın bu dedıhınıze benzer konuda yorum yapmıştım burada çokk kişi topa tutmuştu. Nerdeyse ver hayrın olsun demedıklerı kalmıştı. Dışarıdan konuşması kolay.

Ben de daha once sızın bu dedıhınıze benzer konuda yorum yapmıştım burada çokk kişi topa tutmuştu. Nerdeyse ver hayrın olsun demedıklerı kalmıştı. Dışarıdan konuşması kolay.
ben de objektif olamıyorum ve yorumsuz kalıyorum kardeşime karşı ya kış yönlendirmek için.ama fikirleri de merak ediyorum açıkçası

Aldığınız evin yarısı sizin yarısı eşinizin. Ancak siz çocuk olduğu için tapusu kendi üzerinize bir ev istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Ancak boşanma durumu olursa %50 pay oluyor sizin oluyor önceden aldığınız ev de gelecekte sizin üzerinize alacağınız ev de. Allah gecinden versin de vefat durumunda da eşinizin %50 payının 1/4 ü sizin 3/4 ü çocuğun oluyor. Yaşınızın çok geçkin olmadığını varsayarsak, çocukla vakit geçireceğiniz çok zaman var. Üzerinde çok düşünmeye değmez diye düşünüyorum. Sonuçta aile birliği içimdesiniz. Durumu biliyordunuz. Eğer bu durumdan rahatsızsanız mülk edinmeyin o zaman yapacak birşey yok ziynet olarak birikim yapın. Maaşları gelirleri sormuştuk ama cevabı görmedim. Maaşınızın çoğunluğu krediye gidecekse ve geçiminizi zorlayacaksa eşinizin istememesi doğal. Siz çocuğunu olduğunu biliyordunuz o da sizinle hayatını birleştirirken maaşlı olduğunuzu biliyordu.

Haksız demedim bende. Konu sahibinin ya da kardeşinizin yerinde olsam bende aynı şeyleri düşünebilebilirdim. Çocuğu olan biriyle evlenmenin getirdiği zorluk burda. Ben buna cesaret edemezdim açıkcası. İlla ki bir yerlerde sıkıntı olacağını düşünüyorum bu konularda. Yanlış anlaşılmasın demek istedigim. Çocuğu olan biriyle evlenilmesin demiyorum. Evlenmek gibi bir düşünce varsa enine boyuna düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim.

Maaşı şu yüzden soruyorum. Genelde böyle evliliklerde bir mülk de senin üzerine olsun şeklinde düşünülüyor. Ancak eve giren para sizin yaşantınızı zorluyorsa beklemek ertelemek daha doğru olabilir. Ya da yatırımınızı kira alabileceğiniz bir mülke yapın. Ev alalım ama ailem kira vermeden otursun demek teklifinizi red edilebilir kılıyor.

Sorun yapacaksa bastan baskasindan cocugu olan adamla evlenmeyecekti. Önce evlenip sonra sorun yapmak biraz sacma oluyor. Madem bu kadar rizasi yok o zaman noterde mal ayirimi yaptirsinlar

Anlıyorum tsk ederım. Ben odemeyı yapsam bile geçimimizi etkılemeyecektı yanı. Şoyle bırşey de var diyor kı eve yıllarca odeme yapcaksın . borcu bıtıncede ev eskıcek degerı düşecek dıyor. Ve o şehırde ev alımını ölü olarak gorıyor. Başka yerden al senın olsun diyor. Bense kar etmekden ziyade ısrarla onu da bulaştrmadan kendı adıma alayım ailem otursun dıyorum. Bu düşüncemi burada çok saçma bulan oldu. Bekarken nıye almadın dıyen var. Ölü yatırıma nıye ortak olsun dıyen var. Yanı evlı olabılırım ama esir degılım. Benım duygu düşüncelerım de onemli. Ya adam yıllarca çalıçıyor da evı karısının üstüne yapanlar var. Ben oyle bışey de demıyorum. Ama çok orneği var. Ben mutsuz olunca eve de yansıyor.

Eşim de benzer şekilde düşünüyordu. Ev almak kiraya vermek kiracıyla uğraşmak konusunda olumsuzdu. Bu yüzden imkanımız olmasına rağmen ev almadık. Ancak kendisi 2-3 yıl sonra ikna oldu. İkna oldu derken ben zorlamadım mantıklı gelmeye başladı. Ancak kendisi de ölü yatırım dediğimiz yaşadığımız ilden almak istemedi. Başka bir sahil kentinden aldık. Önemli olan ortak paydada buluşmak. Siz hem ev sizin üzerinize olsun istiyorsunuz hem istediğiniz ilden olsun istiyorsunuz hem de ailenizi o evde ücretsiz oturtmak istiyorsunuz. Hepsi birlikte olmaz. Bazı şeylerden ödün vermelisiniz.
Ben eşinizi haklı buldum. Zaten ev alalım senin üzerine olsun da diyormuş. Sonuçta ne olursa olsun yaptığınız bir yatırım bu. Niye daha karlı bir yatırım varken doğru yatırımı yapmanızı istemesin ki?

Gözüm yok ne yahu, o ev kendi adına da olsa ikinizin. Altın, para vermişsin. Vermesen bile ikinizin.

Konu sahibinin orada takıldığı nokta farklı sanırım. Mesela evlilik öncesi 500 bin tl si var adamın , ev alırken adamın ailesi de 200 bin verdi diyelim. Karşı taraf katılım payını beyan edebiliyor. Herhangi bir ayrılık durumunda bu tutarlar hariç , kalan rakamın yarısına ortak oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…