adamin onceki evliliginden cocugu mu var? oyleyse miras bolunecek diye mi dusunuyorsunuz? yapacak bir sey yok, cocuk da alacak tabi ki.Anladım tsk ederım..
Tsk ederım sagolun. eşim sorumluluk sahıbı biridir ama Başka yerden alınırsa degerlenır ama oradan alınırsa ölü yatırım dıyor. Ama benim oraya gıttığımde kapısını açacagım bır evım olsun istıyorum. Evt o evın eşime bır getırısı pek olmıcak. Ama benim bunu ısrarla istiyor olmam yanlış mı? En çok annem için istiyorum.
Bir tabir.Yani aklı başında bir insan niçin para yönetimini eşine devreder.Siz paranızı niye ona veriyorsunuzEvın yolu derken tam anlayamadım nasıl yanı?
Bir tabir.Yani aklı başında bir insan niçin para yönetimini eşine devreder.Siz paranızı niye ona veriyorsunuz
Haksızlık yapmış oluyorsunuz. Çocuk sizin olsa hiç böyle bir derdiniz olmayacaktı. Eşiniz bu düşüncelerinizi bilsin , versin elinize altınlarınızi da rahat edin. Maaşınız konusunda haklısınız ama , ne alaka eşinize atıyorsunuz? Ortak harcama listesi çıkartın, eşit katılın olsun bitsin.Boşanma degıl de yanı boyle saçma bır boşlugun içine gırmiş gıbı hıssedıyorum. Yazımda belırtmştım. Annemın daha ıyı koşulda yaşaması gerekıyor. Olmayınca da ben burada vıcdanen ve bırçok konuda rahat edemıyorum. Mesela çocugu beraber alınan mulkde hak sahıbı olcak. Ben boyle bır talep de bulunca haksızlıkmı yapmış oluyorum dıyorum kendımce? Yanı boyle bır hakkım olamaz mı? Dıyorum.
Benim annem ve babamında böyle. Sonrasında çatışma çıkıyor çünkü bence böyle daha iyiEn başta siz maaşlarınızı neden ayırdınız ki ? Birikiminiz ortak değilde neden ayrı ayrı ?
Tmm herkes alır hakkını ben işin burasında degılım yanı kendı çocugu bıle hak sahıbı olacakken benım bunu ıstemem haksızca mı?adamin onceki evliliginden cocugu mu var? oyleyse miras bolunecek diye mi dusunuyorsunuz? yapacak bir sey yok, cocuk da alacak tabi ki.
Evet yanlış? Anne babaya vefa güzel bir şey ama çok düşkün olmadıkları sürece böyle bir şeye gerek yok. Aynısı eşin istese ne dersin diyoruz, ses yok. Önce sen istersin, sonra madem öyle benim anne babamın da hakkı yok mu der, bu sefer o da başka bir borç kitler. Düze çıkamazsınız bir türlü. Evlisiniz siz, bunun bilincinde olun, önceliğiniz çekirdek aileniz. Bu arada almak istediğiniz evin fiyatı ortalama ne kadar?Tsk ederım sagolun. eşim sorumluluk sahıbı biridir ama Başka yerden alınırsa degerlenır ama oradan alınırsa ölü yatırım dıyor. Ama benim oraya gıttığımde kapısını açacagım bır evım olsun istıyorum. Evt o evın eşime bır getırısı pek olmıcak. Ama benim bunu ısrarla istiyor olmam yanlış mı? En çok annem için istiyorum.
bizim de ailelerle boyle para alisverisi durumlari oluyor, ama esimin ve iki taraftaki ailelerin yaptiklarina bakiyorum. bir insan iyi niyetli ise kendini belli eder zaten. bizde kimsenin kimsede hakkinin kalmamasina calisiyoruz. ya da onlarin bize gelen mantiksiz istekleri olursa, o zaman para isine girmiyoruz. onceliklerimiz cekirdek aile ve cocuklar. uvey cocuk olsa bile artik bir aile oldunuz, o yuzden bence ayirmamak gerekiyor diye dusunuyorum. esim ev aldi diyorsunuz, ama sonucta ikinizin evi bu. esiniz sizden para kacirmiyorsa, aileniz icin biriktiriyorsa, bence bu konularda cok sert davranmayin.Pekı sız olsanız yaklaşımınız tavrınız bu yazdıklarıma gore nasıl olurdu?
Evt mantıken doğru. Ama ailesıne yatırım yapmak ıstıyor derken benım çocuk yok. Aldıgı ev kendı adına. Gozum de yok ama benım de boyle bır temennım var. Maddı açıdan bakmadan bu ısteğim deger gormuyor. maddı olarak olmasa da manen desteklemıyor.Siz anneniz icin istiyorsunuz, ben bu düsüncenizi anliyorum. Ama babaniz sorumsuz davraniyorsa ve cabasi yoksa o zaman esiniz ölüm yatirim yapmak istememesi normal degil mi? Oda kendi ailesi icin en iyi yatirim yapmak derdindedir.
Ama kendi adına evi var zaten. Az katkım oldu ama gozum yok yanı. Hakkım olarak da pek goremedım. Çunku kıt kanaat geçinen ailesınden gelme evı satıp ustune katıp aldı. Benım de olsun istıyorum. Ve mağdur olmıcak.ben odıcem ve ayretten eve katkıda devam edecektım. Evın degeri 400-500 arası. Yanı luks bır ev degıl.Evet yanlış? Anne babaya vefa güzel bir şey ama çok düşkün olmadıkları sürece böyle bir şeye gerek yok. Aynısı eşin istese ne dersin diyoruz, ses yok. Önce sen istersin, sonra madem öyle benim anne babamın da hakkı yok mu der, bu sefer o da başka bir borç kitler. Düze çıkamazsınız bir türlü. Evlisiniz siz, bunun bilincinde olun, önceliğiniz çekirdek aileniz. Bu arada almak istediğiniz evin fiyatı ortalama ne kadar?
Gözüm yok ne yahu, o ev kendi adına da olsa ikinizin. Altın, para vermişsin. Vermesen bile ikinizin.Evt mantıken doğru. Ama ailesıne yatırım yapmak ıstıyor derken benım çocuk yok. Aldıgı ev kendı adına. Gozum de yok ama benım de boyle bır temennım var. Maddı açıdan bakmadan bu ısteğim deger gormuyor. maddı olarak olmasa da manen desteklemıyor.
evi evlendikten sonra alinca ikinizin evi olmuyor mu zaten?Ama kendi adına evi var zaten. Az katkım oldu ama gozum yok yanı. Hakkım olarak da pek goremedım. Çunku kıt kanaat geçinen ailesınden gelme evı satıp ustune katıp aldı. Benım de olsun istıyorum. Ve mağdur olmıcak.ben odıcem ve ayretten eve katkıda devam edecektım. Evın degeri 400-500 arası. Yanı luks bır ev degıl.
Evt mantıken doğru. Ama ailesıne yatırım yapmak ıstıyor derken benım çocuk yok. Aldıgı ev kendı adına. Gozum de yok ama benım de boyle bır temennım var. Maddı açıdan bakmadan bu ısteğim deger gormuyor. maddı olarak olmasa da manen desteklemıyor.
Pekı işde napmalıyım? Çok garip bir duruma düştüm. Şimdi hiç katkıda bulunmasam burada benı çok haksız ve bencil bulan olcak. Versem bu seferde neden verıyorsunz dıyen ya da sızın gibi yorum yapanlar da olcak. Değişik bir hal.Sizin her şeyiniz onun çocuğuna kalacak adamın canına minnetel çocuğu için çalışıp çırpınıyorsunuz Adamda sizin paranızı sizden esirgiyor
Evt olacak. Ama bu ona gore olu yatırım. Ailen için mi alıyorsun dıyor? Yok ölü yatırım dıyor.evi evlendikten sonra alinca ikinizin evi olmuyor mu zaten?
bence de. illa kendi adiniza yatirim yapmak istiyorsaniz, siz de ayri ev alin, sonra kiraya verirsiniz, hem de odemeleriniz kolaylasir. bu arada siz maasinizin 4te birini veriyorsunuz, geri kalanini biriktiriyor musunuz? esiniz karisiyor mu kalan kismi harcamaniza?Söyle birsey var. Ekonomik durumlar malum ve ne yazik ki gelecek zamaninda daha da zora girecek..herkes elinde olani en iyi sekilde degerlendirme derdinde. Esinizin evi kendi üstüne almasi birsey ifade etmiyor cünkü ev 50% yine sizin yasal olarak. Aynisi da esiniz icin gecerli. Siz olaya evlat olarak tabiki duygusal bakiyorsunuz ama esiniz mantikla bakiyor. Ve ben bu konuda esinize hak verdim. Babaniz sorumlulugu almiyor diye oda onun yerinde almak zorunda degil. Ilk basta bende esinizin bu tavrini anlamadim. Ama p detayi görünce anliyorum. Onlar iyi kötü tarlalari satip katkida bulunabilir, ama oda yapilmiyor. Aileye destek olmak baska bir sürü sorumlukuk altina girip, ev sahibi olup degerlendirememek de baska. Hani cok para kazaniyorsaniz sorun yok, ama orta haldeyseniz isiniz zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?