Ağrısız başa ağrı
Gideydin düğüne iki tur döneydin oturup meyve suyunu içip döneydin, düğün öncesi ne gerek var atraksiyona. Hadi oynamadın, senin oyun oynamak istemediğini biliyorlardır adet yerini bulsun diye iki ısrar eder bırakırdı. Çocuk da nişanlısı ile oynamak istiyor nesi garip? Şimdi sen düğüne 20 gün var diyorsun, müzikli ise tam olarak düğünde ne yapmayı düşünüyorsun .
Allah aşkına kendi düğününde suratı 5 karış olup erkek tarafına gözleri ile ateş eden gelinlerden olma
ölene kadar senin düğünü anlatırlar o böyle yaptıydı diye tüm köy..
Benim sana kızdığım nokta şu bu çocukla evleniyorsun eyvallah, anası babası ve çocuğun kültürel yapısını biliyorsun sonrasında sana arıza çıkarakacak ise ne demeye bu noktaya geliyorsunuz. Yetiştiği ortama sırt mı çevirsin?
Bazı konu açanlar da bana değer vermediler hiç bir adeti yapmadı diye ağlar burda , sen de yaptı diye sitem ediyorsun..
Kadının toplumda sana değer verdiğini gösterme şekli bu, bunu böyle öğrenmiş onu yapıyor
Evlenmeden çekirdek aile muhabbetine girip anan mı ben mi davasına girme zararlı çıkarsın, ortada dişe dokunur olay yok burada yazdığına göre...
Düğün stresi ile başka konulardan yükselmeye gerek yok, sonra bunlar temcit pilavı gibi çıkar çıkar önüne gelir sakin ol, güzel heyecanlı anlarını boşuna kötü anılara dönüştürme keyfini çıkar takma