Yok, balattaki kırmızı lise değil. Orasi haftaya başlayacak ama ben pandemide popülerliği yokken gitmiştim:) geçen yılki aşırı kalabalık için biletli yapmışlar,bence iyi olmuş. Popülerliğini yitirene kadar biraz böyle olsun, diğer türlü zaten girmek imkansız.
Bak Noel kermesleri
burada ve
surada var. Gidersen seversin bence. Kermeslerle, bienaller sergilerle açılıyor İstanbul'un halka kapali olan sinagoglari, kiliseleri (hatta bu aralar
org resitali var 1910dan kalma normalde kapalı bir kilisede) Ben takip edip gezmeyi çok seviyorum çünkü İstanbul'u çok seviyorum (camii gezmeyi de çok severim, internette alaca camii'nin bir fotoğrafını görüp Makedonya'da sora sora yolumu bulup sırf camii görmeye kaç saat gitmiştim)
Benim de öyleydi
Tek başıma geze geze yeni insanlarla tanıştım. Mesela şimdiki bu tiyatrosever arkadaş toplulugumla İBB şehiriçi gezilere katıldığımda tanışmıştım. Orada zaten yürüyüş turu, ister istemez herkes sohbet ediyor. Bizim frekansimiz tutunca bitince tatlı yemeye geçtik, sonra insta grubu kurduk. Birbirimize etkinlikleri haber veriyoruz, davet ediyoruz. Zamanla onun arkadaşı bunun arkadaşı eklendi (hatta benim geçen yıllarda İstanbul'a yeni taşınan kk arkadasim bile artık o grubun bir parçası)
Ya da bir başka arkadaşımla gittigim bir oyunun ilk yarısında konusmustum, çıkışta da denk geldik bir şeyler içtik. Ekleştik, şimdi birbirimizi çağırır olduk.
Bence sen tek git, hatta o yönetmeni sevenlerin olduğu bir grup bulmaya çalış. İstanbul'daysan böyle etkinlikler oluyor.
İstanbul'daysan İBB Beyoğlu sinemasinda film izleyip yönetmen sohbetleri falan yapıyor, şu sayfadan takip edebilirsin. Belki seninkinini getirirler, film izleme atölyeleri düzenliyor. Buradan sevdiğin tarz filmleri seven insanlar bulabilirsin. Kuzenim sinema okuma kursu alıyor, ücretli ama çok bilgili hocalardan her hafta film izleyip hakkında tartışmalı bir eğitim, iki yılda arkadaş çevresi kendi filmini çekmeye çalışanlarla, senaryo yazarlarıyla vs doldu, geçen aylarda kısa belgesel festivali gibi bir şey vardı, orada filmi yayınlanan arkadaşının davetlisi olarak gitti mesela.
Böyle şeyler seviyorsan etrafini böyle şeylerle doldur, zamanla çevren de oluşacaktir.
İstanbul'da daha kolay ama küçük bir şehirde okudum 4 sene, orada da bir sürü şey vardı, olmayanı biz kendimiz kulüp kurar yapmaya çalışırdık.
Sevgilim koşmayı tırmanmayı yüzmeyi çok sever, benim Karadeniz'de bir şehirdeki memleketimde bile ona triatlon buldum mesela,buraya taşınınca yazdirayim diye.
İnsan istesin her yerde sosyallesebilir, yeni insanlarla tanışabilir bence