Nasıl sevgili buluyorsunuz

Neyse, asil konu su: Bence universite doneminde sevgili (tam anlamiyla duzgun ve ciddi bir sevgiliden bahsediyorum) bulamayanlar icin bir daha cok zor.. Simdi acikcasi artik universitem de bitti ve artik hic umutlu degilim.. Cunku yasimiz cok genc gibi gorunuyor ama dedigim gibi, benim gozlemlerime gore universite cagindan sonra bu isler her anlamda cok zorlasiyor.. B
Sen daha üniveristeyi bile yeni bitirmedin mi? İse bile girmedin diye biliyorum. hangi hayat deneyimiyle sonrasının daha zor olduğunu iddia ediyorsun ki?
Eğer okul ev iş ev yaşayan biriyse kişi okulda da bulamaz, işte de.
Onun dışında bu önermeye hiç katılmıyorum , otuzlu yaslardayim, yaşıtım insanlar aşık olup duruyor. Ki mesleğini eline aldigin, kendi paranı kazandığın, geleceğin biraz daha net olduğu iliskilerde her şey cok daha kolay. Beraber kendi paranızla aktiviteler yapıyor,güzel yerlerde yiyor, rahat rahat tatillere çıkıyorsun, evlenme niyetin varsa okul bitsin askerlik iş vs diye bekleyip süreci uzatmiyorsun, sıfır TL birikimle aile destegine muhtaç kalmiyorsun. Herkesin karakteri az buçuk daha belli oluyor, neyi istediği, nasıl bir hayat yaşayacağı...

Ya acikcasi yanlis anlamayin siz ve sizin gibi yorumlar yapanlar elbette iyi niyetle, moral bozmamak icin boyle diyorlar ama ben maalesef bu 'cok erken' sozune katilmiyorum.. Bu yasa kadar duzgun bir sevgili bulamayan bir daha cok zor buluyor bence.. Mesela kendimden ornek vereyim, ben subat ayinda yirmi dort yasina girecegim.. Ve bu yasima kadar sadece birkac tane flort gibi durumlarim oldu (onlar da universiteye gitmeden once olmustu) sonra ben universiteye gittim, pandemiydi suydu buydu derken, orada tanistigim hicbir iliskim olmadi.. Tabi ben unide kimse olmayinca can sikıntisindan eskilere dondum.. Ama tabi onlar da dogru duzgun olmadigi icin tekrar bitti.. Baska kimseyi bulamadigim icin bozuk plak gibi tekrar tekrar denedim ama olmuyor iste.. Hatta yakin zamanda ayrildim daha birisinden.. Neyse, asil konu su: Bence universite doneminde sevgili (tam anlamiyla duzgun ve ciddi bir sevgiliden bahsediyorum) bulamayanlar icin bir daha cok zor.. Simdi acikcasi artik universitem de bitti ve artik hic umutlu degilim.. Cunku yasimiz cok genc gibi gorunuyor ama dedigim gibi, benim gozlemlerime gore universite cagindan sonra bu isler her anlamda cok zorlasiyor.. Bence konu sahibinin endiseleri de bu sekilde.. Sizler de yorum yazabilir misiniz, sizce bu endiselerde haksiz degil miyiz? Bu konu basit gorulse de cok onemli bir konu cunku insan duzenli bir iliski istiyor artik bu yaslarda ve olmayinca bunalima giriyor maalesef
Yanlış düşünüyorsunuz. Üniversite döneminde ve şimdi en büyük kaygım iş bulmak olduğu için sevgilim olmadı. Ve cogu kisi iş bulduktan sonra ciddi bir ilişki yoluna giriyor. Pandemi ve deprem olduğu için okulda birileriyle tanisamadim ben de mesela. Ama KPSS'ye girerken bile tanışıp evlenen insanlar var. Ayrıca 25 yaş öncesi yanlis seçimler yapılabilir.

Yanlış düşünüyorsunuz. Üniversite döneminde ve şimdi en büyük kaygım iş bulmak olduğu için sevgilim olmadı. Ve cogu kisi iş bulduktan sonra ciddi bir ilişki yoluna giriyor. Pandemi ve deprem olduğu için okulda birileriyle tanisamadim ben de mesela. Ama KPSS'ye girerken bile tanışıp evlenen insanlar var. Ayrıca 25 yaş öncesi yanlis seçimler yapılabilir.
bizim sanki başka kaygımız yoktu üniversite okurken. bu okudum sevgili aramadım bulmadım diyen insanlar beni şok ediyor ne okuyorsunuz da bu kadar zorluyor sizi. zaten genelde ilk adımı hep erkek atar. adım atan erkeklere hiç cevap vermediniz direkt ben okuluma odaklıyım mı dediniz

bizim sanki başka kaygımız yoktu üniversite okurken. bu okudum sevgili aramadım bulmadım diyen insanlar beni şok ediyor ne okuyorsunuz da bu kadar zorluyor sizi. zaten genelde ilk adımı hep erkek atar. adım atan erkeklere hiç cevap vermediniz direkt ben okuluma odaklıyım mı dediniz
Pandemi ve depremden dolayı zaten doğru düzgün kimseyle tanisamadik ki. Belki de ben istemedim biriyle sevgili olmayı? Tercihlerim sizi ilgilendirmez. Adım atan erkekler istediğim gibi değildi.

Bu tür yerlerin ana amacı evlendirmek değil, sorumluluğu paylaşmak ve ekip çalışması. Nasipte varsa tabii ki olabilir. Yeni insanlar tanımak ve çevre edinmek için çok güzel yerler.
Yok tabi ki amac evlendirmek degil, oyle bir sey demedim zaten, yanlis anlasilmasin :) Sadece boyle yerlerden kismeti cikan oldu mu diye merak etmistim.. Sizin buna benzer bir deneyiminiz hic oldu mu

Pandemi ve depremden dolayı zaten doğru düzgün kimseyle tanisamadik ki. Belki de ben istemedim biriyle sevgili olmayı? Tercihlerim sizi ilgilendirmez.
yok eski konularına baktım da ondan dedim gayet istemişsiniz 🤣 e bulanlar nasıl buldu diyorum. yani size adım atana direkt okulum mu dediniz?

Yok tabi ki amac evlendirmek degil, oyle bir sey demedim zaten, yanlis anlasilmasin :) Sadece boyle yerlerden kismeti cikan oldu mu diye merak etmistim.. Sizin buna benzer bir deneyiminiz hic oldu mu
benim arkadaşım üniversitede grup ödevi yaptığı çocukla evlendi. birisi de iş için gittiği eğitim seminerinde biriyle tanıştı evlendi. ben de bir kurumdan burs alıyordum üniversitede okurken o kurumun çalışmasında biriyle tanıştım 1 yıl boyunca ilişkimiz devam etti ama ayrıldık. neden olmasın ki

Sen daha üniveristeyi bile yeni bitirmedin mi? İse bile girmedin diye biliyorum. hangi hayat deneyimiyle sonrasının daha zor olduğunu iddia ediyorsun ki?
Eğer okul ev iş ev yaşayan biriyse kişi okulda da bulamaz, işte de.
Onun dışında bu önermeye hiç katılmıyorum , otuzlu yaslardayim, yaşıtım insanlar aşık olup duruyor. Ki mesleğini eline aldigin, kendi paranı kazandığın, geleceğin biraz daha net olduğu iliskilerde her şey cok daha kolay. Beraber kendi paranızla aktiviteler yapıyor,güzel yerlerde yiyor, rahat rahat tatillere çıkıyorsun, evlenme niyetin varsa okul bitsin askerlik iş vs diye bekleyip süreci uzatmiyorsun, sıfır TL birikimle aile destegine muhtaç kalmiyorsun. Herkesin karakteri az buçuk daha belli oluyor, neyi istediği, nasıl bir hayat yaşayacağı...
Ben cevremde gordugum orneklere dayali olarak bu endiseye kapiliyorum.. Benim sevgilisi olan arkadaslarimin neredeyse hepsi universite doneminde sevgili olduklariyla beraber mesela

yok eski konularına baktım da ondan dedim gayet istemişsiniz 🤣 e bulanlar nasıl buldu diyorum. yani size adım atana direkt okulum mu dediniz?
O eskiler birer hataydı. Şimdi iyi ki olmamış onlar. Biri adım attı mesela ama yalancı çıktı. Diğeri de istedigim gibi değildi.
Anlamiyorum kimisi 30 yaşında evlen baskısı yapıyor. Kimi de üniversitede bul baskısı. Okul döneminde hoşlandığım birisi oldu ama ailem gorusturmedi. Ailem yüzünden yanlış seçimler ve hatalar yaptım. Ben hep beni sevmeyen erkekleri seçiyorum. Bunun için terapi almam lazım. Şimdi anladınız mı?

O eskiler birer hataydı. Şimdi iyi ki olmamış onlar. Biri adım attı mesela ama yalancı çıktı. Diğeri de istedigim gibi değildi.
Anlamiyorum kimisi 30 yaşında evlen baskısı yapıyor. Kimi de üniversitede bul baskısı.
herkesin tercihi farklıdır. ben de üniversiteden bulduğum insanla evlenmiyorum ama ilişki deneyimi olması lazım bence. farklı farklı insanlarla flört ettikçe erkekleri tanımaya başlıyorsun. kimse olmayınca görünen ilk dala tutunup her türlü manipülasyona göz yumuyorsun. ben çevremde bunu gördüm hep.

herkesin tercihi farklıdır. ben de üniversiteden bulduğum insanla evlenmiyorum ama ilişki deneyimi olması lazım bence. farklı farklı insanlarla flört ettikçe erkekleri tanımaya başlıyorsun. kimse olmayınca görünen ilk dala tutunup her türlü manipülasyona göz yumuyorsun. ben çevremde bunu gördüm hep.
Öyle ama benim terapi alarak düzelmem lazım ilk. Zaten yüksek lisans yapacağım. O zamanda da olabilir mesela.

YAni yanlis da dusunuyor olabilirim tabi ama cevremden gorduklerim genelde hep bu sekilde oldugu icin boyle dusunuyorum ve bu yuzden endiseleniyorum.. Ornegin, yakin bir kiz arkadasim, universitenin ilk senesinde bir sevgili buldu, su an universiteyi bitirdiler coktan artik.. Toplam 6-7 senedir sevgililer (Evlilikle ilgili hicbir gelisme yok simdilik) Baska hic sevgilisi olmadi.. Hep buna benzer ornekler goruyorum

YAni yanlis da dusunuyor olabilirim tabi ama cevremden gorduklerim genelde hep bu sekilde oldugu icin boyle dusunuyorum ve bu yuzden endiseleniyorum.. Ornegin, yakin bir kiz arkadasim, universitenin ilk senesinde bir sevgili buldu, su an universiteyi bitirdiler coktan artik.. Toplam 6-7 senedir sevgililer (Evlilikle ilgili hicbir gelisme yok simdilik) Baska hic sevgilisi olmadi.. Hep buna benzer ornekler goruyorum
Evet öyle örnekler de var. Ama 6 ve 7 sene gibi uzun süreli sevgili olanlar birbirinden daha çabuk sıkılıyormuş evlenince mesela. Ayrıca nasip bu işler olmayınca olmuyor. Üniversite zamanında ben de sevdim birini ama olmadı. Yapacak bir şey yok.

Ya acikcasi yanlis anlamayin siz ve sizin gibi yorumlar yapanlar elbette iyi niyetle, moral bozmamak icin boyle diyorlar ama ben maalesef bu 'cok erken' sozune katilmiyorum.. Bu yasa kadar duzgun bir sevgili bulamayan bir daha cok zor buluyor bence.. Mesela kendimden ornek vereyim, ben subat ayinda yirmi dort yasina girecegim.. Ve bu yasima kadar sadece birkac tane flort gibi durumlarim oldu (onlar da universiteye gitmeden once olmustu) sonra ben universiteye gittim, pandemiydi suydu buydu derken, orada tanistigim hicbir iliskim olmadi.. Tabi ben unide kimse olmayinca can sikıntisindan eskilere dondum.. Ama tabi onlar da dogru duzgun olmadigi icin tekrar bitti.. Baska kimseyi bulamadigim icin bozuk plak gibi tekrar tekrar denedim ama olmuyor iste.. Hatta yakin zamanda ayrildim daha birisinden.. Neyse, asil konu su: Bence universite doneminde sevgili (tam anlamiyla duzgun ve ciddi bir sevgiliden bahsediyorum) bulamayanlar icin bir daha cok zor.. Simdi acikcasi artik universitem de bitti ve artik hic umutlu degilim.. Cunku yasimiz cok genc gibi gorunuyor ama dedigim gibi, benim gozlemlerime gore universite cagindan sonra bu isler her anlamda cok zorlasiyor.. Bence konu sahibinin endiseleri de bu sekilde.. Sizler de yorum yazabilir misiniz, sizce bu endiselerde haksiz degil miyiz? Bu konu basit gorulse de cok onemli bir konu cunku insan duzenli bir iliski istiyor artik bu yaslarda ve olmayinca bunalima giriyor maalesef
Kesinlikle evet okulda bitti artık iyice imkansız gelmeye başladı şansıma üniversite dede Pandmei vurdu kimseyi bulamadık şimdide ev iş küçük bi hastanede çalışıyorum kimse yok nasıl olacaksa bu gönül işleri sevmeden sevilmeden göçüp gidecem

Bence üniversite çağinda edinilen ilişkiler uzun süreli olmuyor. Daha kendini tanımayan iki toy insan. Sadece takılmalık bir iliski var. Ha evliliğe götürenler çok mutlu olanlar da var yok değil ama bir kismi da daha hayatı görmeden tek bir kişi tanıdığı için sonrasinda pisman oluyor. Burada bile okuyoruz eşimle çok genç evlendik simdi gözü dışarda tüm kadinlara zarf atıyor diye.
Ben sağlıklı ilişkilerin kişilerin tam olarak ayakları yere bastığı zaman başladığını düşünüyorum. Bu da iş hayatına girince insanlarla ilişki kurmaya başlayınca oluyor.
Ben 33 yaşındayım sizlerden daha umutluyum. 24-25 yaşında bu neyin karamsarlığı allasen. Flörtlerimin çoğunu 26'dan sonra falan tanıdım.

Evet öyle örnekler de var. Ama 6 ve 7 sene gibi uzun süreli sevgili olanlar birbirinden daha çabuk sıkılıyormuş evlenince mesela. Ayrıca nasip bu işler olmayınca olmuyor. Üniversite zamanında ben de sevdim birini ama olmadı. Yapacak bir şey yok.
Gercekten olmayinca olmuyor.. Bir de cok isteyince, cok arayis icine girince hic olmuyor nedense.. Siz de farketmissinizdir bu durumu

Bence üniversite çağinda edinilen ilişkiler uzun süreli olmuyor. Daha kendini tanımayan iki toy insan. Sadece takılmalık bir iliski var. Ha evliliğe götürenler çok mutlu olanlar da var yok değil ama bir kismi da daha hayatı görmeden tek bir kişi tanıdığı için sonrasinda pisman oluyor. Burada bile okuyoruz eşimle çok genç evlendik simdi gözü dışarda tüm kadinlara zarf atıyor diye.
Ben sağlıklı ilişkilerin kişilerin tam olarak ayakları yere bastığı zaman başladığını düşünüyorum. Bu da iş hayatına girince insanlarla ilişki kurmaya başlayınca oluyor.
Ben 33 yaşındayım sizlerden daha umutluyum. 24-25 yaşında bu neyin karamsarlığı allasen. Flörtlerimin çoğunu 26'dan sonra falan tanıdım.
Evet dogru soyluyorsunuz toyluk konularinda.. Ama soyle bir sey var, belli bir yasi asinca bekar, iliskisi olmayan erkek sayisi azaliyor, secenekler de epey dusuyor haliyle.. Bir de bazi isyerlerinde sevgili olma durumlari yasak vs olabiliyor, ee cok yogun calisirsak da geri kalan zamanlarda cevre edinip birileriyle tanismak zorlasiyor.. Az zamanimiz kaliyor yani.. Bilmiyorum umarim umut vardir bizler icin de

Gercekten olmayinca olmuyor.. Bir de cok isteyince, cok arayis icine girince hic olmuyor nedense.. Siz de farketmissinizdir bu durumu
Evet kesinlikle. Ama olumsuz düşününce de olmuyor. O yüzden ilk olarak düşüncenizi değiştirin. Biz okul konusunda sanssizdik pandemi olmasaydı belki daha çok insanla tanisabilirdik. Ama henüz geç değil. Ben de sizinle yaşıtım. Asıl hayat şimdi başlıyor. Üniversitede buldun buldun bir daha bulamazsın diyenlere bakma. Nasip neredeyse orada olur.

Evet dogru soyluyorsunuz toyluk konularinda.. Ama soyle bir sey var, belli bir yasi asinca bekar, iliskisi olmayan erkek sayisi azaliyor, secenekler de epey dusuyor haliyle.. Bir de bazi isyerlerinde sevgili olma durumlari yasak vs olabiliyor, ee cok yogun calisirsak da geri kalan zamanlarda cevre edinip birileriyle tanismak zorlasiyor.. Az zamanimiz kaliyor yani.. Bilmiyorum umarim umut vardir bizler icin de
Erkekler de artık geç evleniyor isini gücünü kariyerini oturtması herkesin zaman alıyor. Eskidenmiş o askerden geldim hadi evleneyim kafasi. Nasıl biz bekarsak iliskimiz yoksa karsı cinste de aynı durum var. Yoksa benim tanıştıklarım neydi o zaman. İkisi hâlâ çevremde ve bekarlar mesela.
Diğer faktör insanin işine vs bağli tabi. Eğer işte bulma imkanı yoksa biraz kendinden feragat edip daha çok ortamlara girilecek arkadaşların dediği gibi.

Yok, balattaki kırmızı lise değil. Orasi haftaya başlayacak ama ben pandemide popülerliği yokken gitmiştim:) geçen yılki aşırı kalabalık için biletli yapmışlar,bence iyi olmuş. Popülerliğini yitirene kadar biraz böyle olsun, diğer türlü zaten girmek imkansız.
Bak Noel kermesleri burada ve surada var. Gidersen seversin bence. Kermeslerle, bienaller sergilerle açılıyor İstanbul'un halka kapali olan sinagoglari, kiliseleri (hatta bu aralar org resitali var 1910dan kalma normalde kapalı bir kilisede) Ben takip edip gezmeyi çok seviyorum çünkü İstanbul'u çok seviyorum (camii gezmeyi de çok severim, internette alaca camii'nin bir fotoğrafını görüp Makedonya'da sora sora yolumu bulup sırf camii görmeye kaç saat gitmiştim)

Benim de öyleydi
Tek başıma geze geze yeni insanlarla tanıştım. Mesela şimdiki bu tiyatrosever arkadaş toplulugumla İBB şehiriçi gezilere katıldığımda tanışmıştım. Orada zaten yürüyüş turu, ister istemez herkes sohbet ediyor. Bizim frekansimiz tutunca bitince tatlı yemeye geçtik, sonra insta grubu kurduk. Birbirimize etkinlikleri haber veriyoruz, davet ediyoruz. Zamanla onun arkadaşı bunun arkadaşı eklendi (hatta benim geçen yıllarda İstanbul'a yeni taşınan kk arkadasim bile artık o grubun bir parçası)
Ya da bir başka arkadaşımla gittigim bir oyunun ilk yarısında konusmustum, çıkışta da denk geldik bir şeyler içtik. Ekleştik, şimdi birbirimizi çağırır olduk.
Bence sen tek git, hatta o yönetmeni sevenlerin olduğu bir grup bulmaya çalış. İstanbul'daysan böyle etkinlikler oluyor.
İstanbul'daysan İBB Beyoğlu sinemasinda film izleyip yönetmen sohbetleri falan yapıyor, şu sayfadan takip edebilirsin. Belki seninkinini getirirler, film izleme atölyeleri düzenliyor. Buradan sevdiğin tarz filmleri seven insanlar bulabilirsin. Kuzenim sinema okuma kursu alıyor, ücretli ama çok bilgili hocalardan her hafta film izleyip hakkında tartışmalı bir eğitim, iki yılda arkadaş çevresi kendi filmini çekmeye çalışanlarla, senaryo yazarlarıyla vs doldu, geçen aylarda kısa belgesel festivali gibi bir şey vardı, orada filmi yayınlanan arkadaşının davetlisi olarak gitti mesela.
Böyle şeyler seviyorsan etrafini böyle şeylerle doldur, zamanla çevren de oluşacaktir.

İstanbul'da daha kolay ama küçük bir şehirde okudum 4 sene, orada da bir sürü şey vardı, olmayanı biz kendimiz kulüp kurar yapmaya çalışırdık.
Sevgilim koşmayı tırmanmayı yüzmeyi çok sever, benim Karadeniz'de bir şehirdeki memleketimde bile ona triatlon buldum mesela,buraya taşınınca yazdirayim diye.
İnsan istesin her yerde sosyallesebilir, yeni insanlarla tanışabilir bence
Emeğine sağlık :) sen kadar olmasa da İstanbul'un tadını çıkarmıştım, artık taşındım ama isteyen için ücretsiz, düşük ucretli bir sürü etkinlik var . 2014 te ilk geldiğimde radyo programı ücretsiz konser biletleri veriyordu , o kadar çok konsere gittm ki o şekilde. İbbnin konser ve tiyatroları da geyet güzel sen biliyorsundur zaten yengenc, bir de Türkan Saylan kültür merkezi var Maltepe'de özellikle Anadolu yakasındaki insanlar için cennet aahane konserler, tiyatrolar izledim . Ve insanlarla kaynaşmak çok keyifli. Bir tane teyze ile tanışmıştım v70 yaşında yalnız yaşayan, tüm tiyatrolara geliyordu, erken gidip ikimize çay alil onunla sohbet etmek çok keyifli idi. O kadar sohbet ettik bir kere bile kızım evlen şu bu dememisti, o kadar çok katkısı oldu ki yaşamak adına . Benim çevrem genelde kadın odaklıydi , amaç karşı cins olmamalı. Drama kursu a gidip şahane bı grup oluşturup tiyatro izliyordum bol bol . Kitap kulüpleri çok keyifli oluyor. Şu anda aktif mi bilmiyorum ama toplanziden bır sürü etkinlik grubu bulmustuk. Kutu oyunu grubu vardı saatlerce gidip oyun oynuyorduk. Enerjine sağlık yengenc

X