Nasıl para arttirabilirim

Kumbaram var cnm bebeğin masrafları için biriktiriyorum biri doldu bile hamile kaldigimda almıştım ama benim derdim eşim duymadan biriktirmek üstelik bebek olunca daha çok para alabilirim diye düşünüyorum

Habersiz para biriktirmek bana garip geliyor. Şahsen yapamam ben, 1 liram olsun paran var mı densin, var derim :) o yüzden kumbara daha mantıklı geliyor, haberi olsun olmasın. Adı kumbara olunca anlamı değişiyor ya biraz ondan herhalde :)

Habersiz biriktirmek istiyorsan eğer, evde mutlaka albüm vs vardır, aralarına sıkıştırıver. :) yerinden çıkartmadığın sürece fark edilmez.

Habersiz para biriktirmek bana garip geliyor. Şahsen yapamam ben, 1 liram olsun paran var mı densin, var derim :) o yüzden kumbara daha mantıklı geliyor, haberi olsun olmasın. Adı kumbara olunca anlamı değişiyor ya biraz ondan herhalde :)

Habersiz biriktirmek istiyorsan eğer, evde mutlaka albüm vs vardır, aralarına sıkıştırıver. :) yerinden çıkartmadığın sürece fark edilmez.
Öyle bence De hoş değil ama eşim bazen çok gereksiz yere para harcayabiliyor bende en azından birşeyler yapıp para biriktirelim diyorum sonuçta kendim yemiycem o parayı ev alınırken itiraf ederim :)

oturduğun yede para kazana bilirsin lr ürünlerine ücretsiz üye oluyorsun satış yaptıkça hem para kazanıyorsun hemde şirket tarafından pirim kazanıyorsun
lr güzellik ürünleri örneğin 100tl satış yaptınız 60tl ödüyorsunuz 40tl size kalıyor artı şirkette size pirim veriyor artı hediyelerde veriyorlar 1 yıldır üyeyim isteyen wahatsaptan yaza bilir bana

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dedigini eşime dedim benim zorumla 3 ay zor bekledi cnm Annesinin babadan kalma 350 lira maaşı ama kendine harcıyor evi oğlu (kaynim)geçindiriyor. Malesef biraz lüzumsuz harcama yapar ben kışın 900 lira ile evi geçindiriyorum yazın 700

350 lira mı? Bağkyr emeklisi mi diycemde onlarda bukadar düşük almıyo çekilen kredi falan mı var o kesiliyodur.
Ama okadarsa parası neyi savurucak 4 parça kapıdı 3 yüzlük bir 50lik bitti

İyi günler kızlar eşimle bizim 9.500 lira borcumuz var borçla evlendik destekcimiz hicbir zaman olmadı tam aksine köstek bir kayınvalidem var elimden geldiğince mutfak masraflarından arttırıp elli yüz biriktiriyorum ama sonra eşimin parası olmayınca kiyamayip veriyorum ama ben beş kuruş arttırma derdindeyken o annesi para istese canını verecek cebindeki son parayı verir öyle bir insan bu yüzden ondan gizli para biriktirme kararı aldım fakat pek başarılı olamıyorum cüzdanıma saklamıştım geçen cüzdanı ortalıkta unutmuşum içini karıştırırdi paramı buldu ki normalde asla karistirmaz esyalarimi neyse bı mahcup oldum sanki parasini çaldım gibi hissettim sonuçta ondan gizli ama istiyorum ki borç bitimine yakın 2000 lira gibi bir para biriktirsem diyorum çünkü eşim 2700 lira maas alıyor 1200 lira kira +borç eve 900 lira 150 sigara geriye kalan para hastane giyim vs kısacası kumbara mız dışında arttirdigimiz beş kuruş yok maalesef bide eşim ameliyat olacak en az 15 gün evde nasıl olacak çok strese girmeye başladım borcumuz olan şahıs (eşimin patronu) eşim bu ay borcu vermesem idare eder misin demiş bakarız demiş ki parayı eşim istemedi biz evlenirken kendi teklif etti para vermeyi çünkü esimin işten ayrılmaması için mecbur bırakmak adına verdi verirken De veremediğini zaman idare ederim demişti eşim dün çok kafaya takmış ve üzülmüş artık orda çalışmak istemiyor ama borcumuz var malesef bir yıl daha orda çalışmak zorunda bnm çalışmama izin vermedi verseydi çoktan bitmişti borç cnm çok sıkıldı Allah borcu olanlara yardım etsin keşke bankaya borcumuz olsaydı en azından kimseye ağız eğmek zorunda kalmazdik
cüzdana değilde mesela dolabınızın kendinize ait bölümüne para koyabilirsiniz eşinizin görmeyeceği bir yer olur küçük bir cüzdan alın onun içine dolabın arkasına doğru koyabilirsiniz .. ve çalışan ya da çalışmayan bayanların her zaman kenarda belli bir miktar parası olması lazım

Eşin başka yere geçip daha fazla mı maaş alıcak ?
Kredi çekin 10 bin 2 3yıl ödemeli kapatın patrona borcu küçük küçük bankaya ödeyin
Hem eliniz rahatlar hem daha çok para kalır

lr güzellik ürünleri örneğin 100tl satış yaptınız 60tl ödüyorsunuz 40tl size kalıyor artı şirkette size pirim veriyor artı hediyelerde veriyorlar 1 yıldır üyeyim isteyen wahatsaptan yaza bilir bana

Çok zekisin kanka kendine alt üye bulup onlardan para kazanacağını kimse anlamadı. Reklam yasak.

hayır para ben değil satan sattığı kadar kazanır canım benim benim lr ürünlerine gir araştır öğrenirsin

kızıma iş bankasının kumbarasından almıştık. kilitli ancak bankada açılıyor her ay düzenli hesabına yatırıyorduk, 2.5 yılda 2.250 birikmiş. kızıma başka şekilde nasip oldu o ayrı...

350 lira mı? Bağkyr emeklisi mi diycemde onlarda bukadar düşük almıyo çekilen kredi falan mı var o kesiliyodur.
Ama okadarsa parası neyi savurucak 4 parça kapıdı 3 yüzlük bir 50lik bitti
3 kardeş bolusuyor babalarının maaşını sorun şu az parası var ama durmadan gereksiz şey alıyor 150 lira ya erkek teşviği gibi cnm yani eşim ekmeğini veriyor her akşam anlatabildim mı parası yok ama harcadı mı da gereksiz şeyler alıyor sonra parası kalmıyor eşime sizlaniyo

kızıma iş bankasının kumbarasından almıştık. kilitli ancak bankada açılıyor her ay düzenli hesabına yatırıyorduk, 2.5 yılda 2.250 birikmiş. kızıma başka şekilde nasip oldu o ayrı...
Bende benzer birşey yapmayı düşünüyorum ama çocuğum doğunca şimdi sadece ihtiyaçları için biriktiriyorum daha alışverişe başlamadım ama cinsiyetini öğrenince basliycam

3 kardeş bolusuyor babalarının maaşını sorun şu az parası var ama durmadan gereksiz şey alıyor 150 lira ya erkek teşviği gibi cnm yani eşim ekmeğini veriyor her akşam anlatabildim mı parası yok ama harcadı mı da gereksiz şeyler alıyor sonra parası kalmıyor eşime sizlaniyo

Yani maaş 1400 lira onlar 4e bölmüş öyle mi ?
Öyleyse almasın kimse babasının maaşını
birde 150 erkek teşviği nedir ?

cüzdana değilde mesela dolabınızın kendinize ait bölümüne para koyabilirsiniz eşinizin görmeyeceği bir yer olur küçük bir cüzdan alın onun içine dolabın arkasına doğru koyabilirsiniz .. ve çalışan ya da çalışmayan bayanların her zaman kenarda belli bir miktar parası olması lazım
Aynen cnm bende aynı fikirdeyim şimdiye kadar beş yüz biriktirirdin ama işte kiyamayip verdim yada paramız kalmadı kendi ihtiyaçlarımi aldim

Eşin başka yere geçip daha fazla mı maaş alıcak ?
Kredi çekin 10 bin 2 3yıl ödemeli kapatın patrona borcu küçük küçük bankaya ödeyin
Hem eliniz rahatlar hem daha çok para kalır
Hayır cnm daha az bile alabilir sadece iş yerinden sıkılmış eskiden patronuna değer veriyordu kendi işi gibi çalışırdı şimdiyse kendini kullanılmış hissediyor çünkü patron diğer işçilere iyi davranıyormus iyi niyetleri suistimal ediyormuş 14 saat çalışmalarını bekliyormuş o yüzden sanırım tazminati da var bende olmadı ayrıl tazminatını hesaplatip duselim borcdan dedim ama borç bitmeden çıkmaz

Yani maaş 1400 lira onlar 4e bölmüş öyle mi ?
Öyleyse almasın kimse babasının maaşını
birde 150 erkek teşviği nedir ?
Canım 3 kız kardeş bolusuyor biri evli olduğu halde alıyor resmi nikahı yok o yüzden 350 lira ama 150 liraya erkek tesbihi alıyor yani parası yok ama saçma sapan şeylere bı ton para verir demek istiyorum

X