Nasıl para arttirabilirim

Ve sen de hamilesin? Bir bekleseydiniz borcunuz bir bitseydi, ama korunurken olmuştur kesin. Ne diyeyim zor.
Hayır cnm isteyerek oldu eşim çok istedi bende hak verdim çünkü calismama izin vermiyor du çocuğumun eşyalarını alamayacak kadar kötü durumda değilim çok şükür

Canım 3 kız kardeş bolusuyor biri evli olduğu halde alıyor resmi nikahı yok o yüzden 350 lira ama 150 liraya erkek tesbihi alıyor yani parası yok ama saçma sapan şeylere bı ton para verir demek istiyorum

Önce o görümceyi şikayet et yaptığı suç.
Biriyle nikahsız yaşayıp maaş alıyosa bu maaşı almak için olduğu düşünülüyo ve hemen kesiliyo aldığı parada faiziyle geri alınıyo ondan.
Kvnin maaşı artar . Diğerleri niye alıyo bekar mı onlar eliyle mi veriyo yoksa onlar mı başvurmuş almak için?
Kv gidip başvursun hepsi ona bağlanır kendide rahatlar sizde
Canım kadın hiç para görmemiş demekki saçıcak yer arıyo
Maaşı düşücekse çıkmasın akıl karı değil o
Ama krediyi düşünün bebek olduğunda zor geçinirsiniz yoksa

Sebze meyve fiyatları düşmeye başladı mutfak masrafın azalıcak o kısmı istersen bireysel emeklilik yaptır oraya yatır
Heray ödeme zorunluluğu yada 50-100-200 diye sabit ödeme yok ne birikirse onu yatır. Sevlet katkısıda var 1 yıl sonunda ciddi birikim olur hemde paran var mı derse yok dersin

Önce o görümceyi şikayet et yaptığı suç.
Biriyle nikahsız yaşayıp maaş alıyosa bu maaşı almak için olduğu düşünülüyo ve hemen kesiliyo aldığı parada faiziyle geri alınıyo ondan.
Kvnin maaşı artar . Diğerleri niye alıyo bekar mı onlar eliyle mi veriyo yoksa onlar mı başvurmuş almak için?
Kv gidip başvursun hepsi ona bağlanır kendide rahatlar sizde
Canım kadın hiç para görmemiş demekki saçıcak yer arıyo
Maaşı düşücekse çıkmasın akıl karı değil o
Ama krediyi düşünün bebek olduğunda zor geçinirsiniz yoksa

Sebze meyve fiyatları düşmeye başladı mutfak masrafın azalıcak o kısmı istersen bireysel emeklilik yaptır oraya yatır
Heray ödeme zorunluluğu yada 50-100-200 diye sabit ödeme yok ne birikirse onu yatır. Sevlet katkısıda var 1 yıl sonunda ciddi birikim olur hemde paran var mı derse yok dersin
Canım kayın validenin kız kardeşleri Ali'yi biri eşinden gerçekten boşanmış diğeriyse hiç resmi nikah yapmadığı için devlet kesmiyor şikayet etmişler zamanında

Para biriktirme kararı almak kolay iş ama işte artırmak zor oluyor genelde :) belki buradaki bir kaç bilgi yardımcı olur

Son düzenleyen: Moderatör:
2700 ve çok fazla ödeme var. ev kirası da yüksek. bebek de geliyor iyi cesaret sizdeki. neyse asıl konuya dönecek olursak bence çalışmalısınız. ha illa dışarı çıkmaya gerek yok. evde hanımlar neler neler yapıyor. zaten bence bir insan üretken olmalı. öyle boş boş oturmamalı. kokulu sabun yapanlar, kurabiye yapanlar, ahşap boyayanlar, örgü örenler.. var da var. ha siz bunları yapıp biriktirirseniz çalmış gibi de hissetmezsiniz.

2700 ve çok fazla ödeme var. ev kirası da yüksek. bebek de geliyor iyi cesaret sizdeki. neyse asıl konuya dönecek olursak bence çalışmalısınız. ha illa dışarı çıkmaya gerek yok. evde hanımlar neler neler yapıyor. zaten bence bir insan üretken olmalı. öyle boş boş oturmamalı. kokulu sabun yapanlar, kurabiye yapanlar, ahşap boyayanlar, örgü örenler.. var da var. ha siz bunları yapıp biriktirirseniz çalmış gibi de hissetmezsiniz.
Bebeğim için hazırlık yapıyorum cnm artık küçük değil maalesef bebeğim için örgü oruyorum ama kumbaram var onda para biriktiriyorum artık

kimiside ayda 6 -7 bin tl alıp hala gecinemiyorum diyor sizi taktir ettim elinizdekine kanaat ediyorsunuz az çok demeden gizli biyere koyun eşiniz dayanamayıp annesine verebiliyorsa kusura bakmayın ama sizde acımayın eşinize kendisi düşünsün. gerekirse ayda 150-200 tl sigara masrafı yapmayacak bırakacak yani.
rabbim bebeğinizi sağ sağlim kucagınıza almayı nasip etsin bereketiyle gelir eminim :)

kimiside ayda 6 -7 bin tl alıp hala gecinemiyorum diyor sizi taktir ettim elinizdekine kanaat ediyorsunuz az çok demeden gizli biyere koyun eşiniz dayanamayıp annesine verebiliyorsa kusura bakmayın ama sizde acımayın eşinize kendisi düşünsün. gerekirse ayda 150-200 tl sigara masrafı yapmayacak bırakacak yani.
rabbim bebeğinizi sağ sağlim kucagınıza almayı nasip etsin bereketiyle gelir eminim :)
Sağolun teşekkür ederim bütün hamileler inşallah sağ sağlim kavuşurlar bebislerine

eşiniz neden çalışmanıza izin vermiyor ?
Çok kıskanç kendisi bana güveniyor musun diyorum evet diyor ama ise geldi mı izin yok çocuk olana kadar çok dedim ama ikna edemedim şimdi de doğumdan sonra çocuğumu bırakıp ben çalışmam çok şükür eşimin aldığı yetiyor ama zor günler için de biriktirmek şart

eşiniz neden çalışmanıza izin vermiyor ?
Izninizle cevap veriyim.
Bazi adamlar var mesela is yerlerinde calisan evli-bekar her kadina agizlarinin suyu akiyor. Hepsinin orasina burasina bakiyorlar. Firsat buldukca flort ediyorlar.
Hah iste o adamlar eslerini calistirmayan adamlar.

Izninizle cevap veriyim.
Bazi adamlar var mesela is yerlerinde calisan evli-bekar her kadina agizlarinin suyu akiyor. Hepsinin orasina burasina bakiyorlar. Firsat buldukca flort ediyorlar.
Hah iste o adamlar eslerini calistirmayan adamlar.
Ben böyle düşünmüyorum yani tabi o tür adamlar var ama eşim flört edeceği bir ortamda çalışmıyor birazcık saçma geliyor bu devirde illa çalışacaksın diyen adamlar da var bence kadına bırakılmalı kadın olarak hem çalışmak hem evle ilgilenmek oldukça zor ama ben borcumuzu odeyelim diye istedim su saatten sonra istesem de çalışamam esimin düşüncesi benim aldığım yetiyor gerek yok

Son kurusunu annesine veren bir esim olsa asla vermezdim biriktirdigim parayi
Benimde hedefimde 2 bin para biriktirmek var yeni basladim 150 milyonum var simdi :) esime soylemedim elime gectikce anneme veriyorum 2 bin olunca esime verecem bir yeri kapatsin diye

Ben böyle düşünmüyorum yani tabi o tür adamlar var ama eşim flört edeceği bir ortamda çalışmıyor birazcık saçma geliyor bu devirde illa çalışacaksın diyen adamlar da var bence kadına bırakılmalı kadın olarak hem çalışmak hem evle ilgilenmek oldukça zor ama ben borcumuzu odeyelim diye istedim su saatten sonra istesem de çalışamam esimin düşüncesi benim aldığım yetiyor gerek yok
Allah aşkına esin 2.700 tl alıyor 1.200 tl kira neresi yetiyor. Elektrik su ev ihtiyaçları nerde yetiyor. Kadınlar da yan gelip yatmaya bayılıyor. Kumbara ya üç beş lira atmakla yardım olmuyor. Ben neden çalışıyoruz iyi bir hayat ve kendim ve kkızım için. Öyle Kumbara ya üç beş atmakla olmaz bu işler bilgine

Bence siz kendinizi kandiriyorsunuz.
Evle sadece kadinin ilgilenmesi gerekmiyor. Esinizin aldigi da neye ne kadar yetiyor? Kimseyi kucumseyecek degilim yoklugun alasini bilirim. Ama kisin 600 tl dogalgaz faturasi geliyor yahu. Nasil yetiyorsa bana da ogretin sunu. 9 aylik oglumun mamasi 400 bezi 300 tl tutuyor.

Siz bence calisin miss gibi biriktirirsiniz

Allah aşkına esin 2.700 tl alıyor 1.200 tl kira neresi yetiyor. Elektrik su ev ihtiyaçları nerde yetiyor. Kadınlar da yan gelip yatmaya bayılıyor. Kumbara ya üç beş lira atmakla yardım olmuyor. Ben neden çalışıyoruz iyi bir hayat ve kendim ve kkızım için. Öyle Kumbara ya üç beş atmakla olmaz bu işler bilgine
1200 kira artışı borç yazıyor orda 600 TL de borç ödüyoruz kışın zaten artmiyor ben sizi yargılıyor muyum siz beni yargiliyorsunuz anlamadım yani öneri istedim eleştiri değil

Bence siz kendinizi kandiriyorsunuz.
Evle sadece kadinin ilgilenmesi gerekmiyor. Esinizin aldigi da neye ne kadar yetiyor? Kimseyi kucumseyecek degilim yoklugun alasini bilirim. Ama kisin 600 tl dogalgaz faturasi geliyor yahu. Nasil yetiyorsa bana da ogretin sunu. 9 aylik oglumun mamasi 400 bezi 300 tl tutuyor.

Siz bence calisin miss gibi biriktirirsiniz
İzin verseydi çalışırdım bu saatten sonra hamile halimle kimse ise almaz ve çocuğa da bakacak kimse yok o yuzden doğalgaz yaktiginiz kadar ödersiniz yatak odası e oturma odasını yakıyorum ayrica kışın değil ama yazın en azından doğal gaz ücretini arttırmak gerekir

İzin verseydi çalışırdım bu saatten sonra hamile halimle kimse ise almaz ve çocuğa da bakacak kimse yok o yuzden doğalgaz yaktiginiz kadar ödersiniz yatak odası e oturma odasını yakıyorum ayrica kışın değil ama yazın en azından doğal gaz ücretini arttırmak gerekir

Evet yaktiginiz kadar odersiniz ama bebek olunca mecbur cok yakiliyor. Biz 100 lira gibi oduyorduk bebek oldu birden 600e cikti. Evin 1 odasina tikilmak bana gore yasam degil. Siz bu kafayla daha cok 3 5 tl hesap yaparsiniz.
Esim bugun bana calisma dese cikarim isten. Her seyin en luksunu en markasini alirim. Gezerim yerim icerim ilk ay 20bin tl kredi karti ekstresini dayarim. Nasil oduyorsa odesin. Anasina vermesin ve sigara icmesin. Bosunu caninizi sikiyorsunuz...calisip kazanip refah icinde olmama engel olan adam kendisi bana o refahi sunmak zorunda.

Siz de o zaman mutfagi kilitleyin. Girmek yasak deyin. Bir tepsiye bir bardak su bir dilim ekmek koyun. Esiniz doyucam diye cabalasin ugrassin dusunsun dursun. Durumunuz ayni buna benziyor.

X