- 24 Ağustos 2020
- 2.802
- 6.846
- Konu Sahibi Birrbulutolsam
Hakkımı inanın hiç aramıyorum çünkü anne ve babamdan 1gr beklentim yok zaten evlendim çocuğum var eşimin bi geliri var geçinip gidiyoruz borçlarımız var evet ama bir gün bile anneme bizim borcumuz var öde demedim dememde.Hiçbir şeye faydası olmayan abin bu konuda ne düşünüyor?
Benim dayılarım da böyleler. Annemin ailesinde böyle çok anasının babasının kardeşinin hakkını yiyen hayırsız var. Allahtan baba tarafım öyle değil. Kimsenin kimse de 3 kuruş hakkı yok. Borçsa borç, zamanında hakkı verilir, öyle kimsenin hakkı yenmez.
Her ailenin düzeni farklı. Sizin bu yaşınıza kadar ses çıkartmadığınız haksızlığa, başkası daha genç yaşında izin vermez. Ama sizin hala sesinizi çıkartıp, tepkinizi gösterip hakkınızı aramaya şansınız var. Ben en başta bu paraları babamın annemin parası boşa gidiyor diye kardeşime yedirtmezdim. Babam eşek mi yıllarca bu oğlunun borcunu ödemek için mi çalışıyor derdim. Adam gibi işte çalışsın, kazansın kendi ödesin borcunu.
Şuan abim bir işte çalışıyor ayrıyetten eve saçma sapan matbaa makinaları almış saçma saçma işler yapıyor onlrıda kimsenin aldığını düşünmüyorum çünkü gerçekten çok saçma işler yapıyor. O makinaları alacağına bu borcu çoktan öderdi ama sanmıyorumki 10yıl önceki borcu aklına gelsin.