- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Konunu okuyunca benim aklıma da bu durum geldi açıkçası uzulursun diye bahsetmedim. Maalesef aynı onun durumuna düştünEvett geçen okudum konusunu çok üzüldüm onun durumu benden daha kötü memur olmasına rağmen bu sıkıntıları yasıyo
Bazı anne babalar var kendi kendine baksın da biz başka bir şey istemiyoruz diyorlar
Benim sevgilim vardı neler ettim ona bu yüzden onun ailesi de sürekli ona kredi çektiriyodu
Ahı mı tuttu bilmiyorum şimdi aynı gidapın içine ben girdim
Ailene nasıl yok diyemiyosun nasıl görmezler senin durumunu diye yedim bitirdim başının etini
Şimdi kendi başıma geldi
1500 olanı 500 e düşürüp 5 yıl ödesin mesela.Zaten 2 kredisi var birini 500 ödüyo diğeri 1500 küçük
500 tl olan 9 ay sonra bitecek
1500 tl olan daha 2 sene var
Daha ne kadar öteleyecek ki
Aynı fikirdeyim. Babanızın sizden para istemeye yüzü tutuyor da siz ona borcunuzu söylemeye çekiniyorsunuz. Zaten genç yaşta tüm aile yükünü almışsınız. Böyle yaşamaya devam ederseniz ve sınır koymazsanız hep başkalarının ihtiyaçlarıiçin yaşarsınız ve sizin bir şeye ihtiyacınız olduğunda aileden kimse elini cebine atmaz.Kız kardeşinize, markete niye siz veriyorsunuz? Babanız eve para göndermiyor mu? Şehir dışında çalışmadı bunun bahanesi olamaz. Babanıza kredi kartını söyleyin bence. Ona göre plan yapsın, evin babası o siz değilsiniz.
Ya ben zaten onu geçtim kenarlarında parası varken niye bana işyerinden para aldırıyolar onu anlamadım1500 olanı 500 e düşürüp 5 yıl ödesin mesela.
Bizim ailede en pısırık benim galibaAynı fikirdeyim. Babanızın sizden para istemeye yüzü tutuyor da siz ona borcunuzu söylemeye çekiniyorsunuz. Zaten genç yaşta tüm aile yükünü almışsınız. Böyle yaşamaya devam ederseniz ve sınır koymazsanız hep başkalarının ihtiyaçlarıiçin yaşarsınız ve sizin bir şeye ihtiyacınız olduğunda aileden kimse elini cebine atmaz.
Dun babana soyleyince ne dedi baban anladi mi seni?Bizim ailede en pısırık benim galiba
Hiç sesimi çıkartamıyorum herseyin parasını soruyolar bıktım valla ya
Sesimi çıkartsam evde olay oluyor terbiyesiz oluyorum saygısız oluyorum
Parayı bulunca değişmiş oluyorum
Geçen kredi çektiğimde annem Nerden düştük biz senin eline dedi ben hesap yaparken
Ne yapsam yaranamıyorum
Bbabm kredi ödüyo 2.000 tl zaten 3.000 maaş alıyobaban çalışıyosa niye eve para vermiyo kardeşine harçlığını baban versin market alışverişini anne baba yapsın. biraz ilgilensinler sen zaten elinden gelenin fazlasını yapıosn hee bu arada senin paranın hesabını yapmak babana düşmez sende yalan söyleme neyse onu söle
Babam öylece beni dinledi sessizceDun babana soyleyince ne dedi baban anladi mi seni?
Bundan sonra sana gore plan yapmasa bari.
Kasimda da okul kredinin başlayacağını soyleseydin.
bu durumda babanın bi faydası yok bence sen babana değilde baban sana vermeliki kalan parasını evi çekip ceviresin.Bbabm kredi ödüyo 2.000 tl zaten 3.000 maaş alıyo
Ev yaptırcaz diye kredi çekmişti evi de yaptıramadık farklı nedenlerden dolayı orası ayrı
Annem köyde olduğu için alışveriş yapma imkanı yok çarsıya inmiyor hiç
Ancak çok hasta olacak ki öyle
Köyde de hersey ateş pahası o yüzden ordan alışveriş yapmıyoruz
Aynen öyle vallahibu durumda babanın bi faydası yok bence sen babana değilde baban sana vermeliki kalan parasını evi çekip ceviresin.
Babam öylece beni dinledi sessizce
Kredimi söylersem evde savaş çıkar vallahi
Zaten başkalarının konusu açılıyo bazen şuda geri ödemeli kredi almış kafasızlık falan diyolar annemle ikiside
Belki yapabilirsem işyerine borcumu kapatırım ama evdekilere çaktırmam az yatırdım falan derim bitse de daha bitmedi derim bikaç ay
Yani bana sorarsanız da saçmalıkkenarda biraz parası varmış birde babanın onunla neden krediyi,en azından bir kısmını kapatmıyor kelebek ,bence şu an sen eve bakıyorsun ne de olsa sesin çıkmıyor oda kenarda dursun mantığında ,baban ve annen seni hiç düşünmüyor ne koparsak kar mantığı
Onlara göre çok bile göndermişlerneden savaş çıkar okuyordun sen sonuçta yardım etmedilerse normal değilmi kredi çekmen
O altin dolari bozdursaniz ne kadar eder peki?Yani bana sorarsanız da saçmalık
Kenarda altını doları varken gdip krediye faiz ödemek çok saçma
Sonuçta 10 bin çekiyosun geriye 13 bin ödüyosun en az
Ama bizimkiler kenarımızdaki gitmesin yarın öbür gün sıkışsak orda hazırda dursun mantığında
Eee bari sen okurken yerince para yolladilar mi senin neyle okudugunu dusundulerBabam öylece beni dinledi sessizce
Kredimi söylersem evde savaş çıkar vallahi
Zaten başkalarının konusu açılıyo bazen şuda geri ödemeli kredi almış kafasızlık falan diyolar annemle ikiside
Belki yapabilirsem işyerine borcumu kapatırım ama evdekilere çaktırmam az yatırdım falan derim bitse de daha bitmedi derim bikaç ay
7-8 bin eder diye düşünüyorum kabataslakO altin dolari bozdursaniz ne kadar eder peki?
Ama ayni sey degil mi cok sacma? Simdiden o parayla cogu borcu kapatsa baban da erkenden borcu bitirse sıkışık yasamasaniz daha iyi degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?