- 7 Nisan 2017
- 1.034
- 1.809
- 48
- 36
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Hiç bi zaman böyle davranan olmadı ama
Hatta size bir şey anlatayım okuduktan sonra yok artık dersiniz
İlk çalışmaya başladığım sene maaşımı işkurdan alıyodum ben işbaşı eğitim programı kapsamında 800 tl falan
Neyse işte ilk maaşım yattı öğünde doğumgünümdü 7 kasım
Babamda köydeydi bende elim boş gitmiyim maaşımı aldım diye düşündüm
Çocuklar sveiyo diye çiğköfte aldım sonra yan tarafta amcamlar var bi paket de onlara aldım sürekli bizimkiler oraya gidince yiyolar içiyolar diye
Sonra köy otobüsüne bndim annemin kız kardeşini yani teyzemi gördüm oda küçük kız kardeşimle aynı yasta ve bayağı hoplak zıplak
Otobüste onu görünce elimde dolu utandım al kızım ben bunu size almıştım diye amcamlara aldığım çiğköfteyi uzattım
Oda almak istemedi zorla verdim ya ben anneanneme gönderiyorum al bunu diye
Eve gidince de anlattım tam o sırada masaya çiğköfteleri falan koyuyoduk
Babam bi bağırdı ben senin gibi salak görmedim 3 kuruş para aldın da adam mı oldum sandın geri zekalı ağzını bi tane çaksaymış keşke senin
Bide zorla vermeye çalışmışsın ona diye ağlattı beni çiğköfteleri fırlattı
Tek sebebi o kızı sevmiyor halini hareketlerini
Böyle bi bababm var işte benim gerisini siz düşünün
Annenle git alışverişe,fiyatlardan haberi yok belli.Bazen ben alışveriş yapınca sanki bir yerde para kaybettim gibi geliyor,hesaplayınca anlıyorum ki harcamışım.Görsün herşeyin fiyatını.Eskiden babam eve kredi kartı bırakıyodu alışveriş için
Ben yapıyodum yine alışverişi 400 falan tutuyodu annem çıldırıyodu ne var burda 400 lük diye bana kızıyodu
Sanki benm suçum gibi
Hemde bütün indirimleri fiyatları takip ederek alırım şeker bir marlette 18 tl ise diğerinde 17 olsun hiç üşenmem oraya yürür ordan alırım
Annem baban kızacak şimdi çok tutmuş diyodu şimdi de öyle ama gören yok
Paranım kıymetini iyi bildiği için mi bu durumda baban.Kelebek sen ona koltuk değneği oldukça ona iyilik etmiyorsun.Bir söz okumuştum.Bazı insanlar birlikte düşmek için birilerine tutunurlar diye.Desteğini yavaşça çek,baban yatırım hayallerı kuracagına once ailesine baksın.Eviniz yok mu,ya da çok mu eski?Eskide olsa idare edin,zaten bu yaşa gelmişsiniz,evlenme işleriniz çıkınca baban mı karşılayacak masrafını,hiç sanmıyorum...Hiç bi zaman böyle davranan olmadı ama
Hatta size bir şey anlatayım okuduktan sonra yok artık dersiniz
İlk çalışmaya başladığım sene maaşımı işkurdan alıyodum ben işbaşı eğitim programı kapsamında 800 tl falan
Neyse işte ilk maaşım yattı öğünde doğumgünümdü 7 kasım
Babamda köydeydi bende elim boş gitmiyim maaşımı aldım diye düşündüm
Çocuklar sveiyo diye çiğköfte aldım sonra yan tarafta amcamlar var bi paket de onlara aldım sürekli bizimkiler oraya gidince yiyolar içiyolar diye
Sonra köy otobüsüne bndim annemin kız kardeşini yani teyzemi gördüm oda küçük kız kardeşimle aynı yasta ve bayağı hoplak zıplak
Otobüste onu görünce elimde dolu utandım al kızım ben bunu size almıştım diye amcamlara aldığım çiğköfteyi uzattım
Oda almak istemedi zorla verdim ya ben anneanneme gönderiyorum al bunu diye
Eve gidince de anlattım tam o sırada masaya çiğköfteleri falan koyuyoduk
Babam bi bağırdı ben senin gibi salak görmedim 3 kuruş para aldın da adam mı oldum sandın geri zekalı ağzını bi tane çaksaymış keşke senin
Bide zorla vermeye çalışmışsın ona diye ağlattı beni çiğköfteleri fırlattı
Tek sebebi o kızı sevmiyor halini hareketlerini
Böyle bi bababm var işte benim gerisini siz düşünün
O zaman ben zammı söylemeyeyim en iyisi, annem dün akşam elime para kalmıyor diyince bile ee eskiden nasıl kalıyodu zam da aldın diyo hatta bu işyerinden aldığım para için de ağustos da aldığın zamla da onu kapatırsın işte diyo bana
vala sana güvenmesinler bence sende söyle bu şekilde evlenip gitsen nolcakAynen öyle vallahi
Benim anlamadığım bana mı güvenip de o son aldığı arsayı aldı kredi çekip anlamadım
İnsan hiç mi düşünmez ya işten ayrılır falan diye
Geçenlerde zaten işten çıkartılmam durumum vardı herkes ne kadar korktu evde
Babam canın sağolsun kızım yapcak bişey yok dedi ama annem ee kredi ne olacak ev ne olacak dmeyee başladı
Şimdi verdğim parayı pek önemsemiyolar ama vemeynce sıkıntı oluyo
Baba cin olmadan adam çarpmaya kalkıyor,bu kadar kafayı kendi işine yorsaydı bunlar zaten olmazdı.Kişi kendinden bilir işi,bence kendi öyle yapıyorki aklına geldi hemen.ayy sen yazarken ben fenalık geçiriyorum burda babaya bak ya sinir oldum
Bizim oturduğumuz ev dede evi ve maalesef ki dedem o arsayı amcamın üstüne yapmış ölmedenKelebek,köydeyiz diyorsun,baban arsayı nereden aldı.Yandaki bahçeyi de almış.Köylerde genelde herkesin kendi evi ve bahçesi olur.Koyde kiradamısınız?Köydekiler arsayı genelde ilçeden yatırımlık veya çocukları için alır.
Annem için çok araştırdık temizlik işi ama gerçekten yokBide su var, eger annen istese calisabilir, haftada bir yada iki gün ayarlar, temizlige gider gelir. Ama istemiyorlar. Ailenin seni sevdigini düsündügünü hic sanmiyorum cok üzüldüm ben sana.
Kredi ödemesi var 2 bin eline 1.000 kalıyo yetiştiremiyoBaban niye evin ihtiyacını gidermio niye herşey senin üstündeki
Ölmüşlerimizi hayırla analım tamamda,deden amcanın üzerine yapıp sizi niye mağdur etmiş acaba.Dede ekşi yiyince torunun dişleri kamaşır dedikleri bu olsa gerek...Sen yine de kendine belli bir bütçe ayırmaya bak.Baksana bu konular seninle başlamamış,seninle de bitmeyecek ne yazıkki.Arada yıprandığınla kalacaksın...Bizim oturduğumuz ev dede evi ve maalesef ki dedem o arsayı amcamın üstüne yapmış ölmeden
Sonra bi arsa vardı orası da amcamın üstüne yapılmış babamla anlaştılar babam oraya ev yaptıracaktı bu evden çıkacaktık
Benm saf babam arsayı üstüne almadan malzemelri almaya başladı
Sonra bigün babamın e devletini incelerken bide farkettim ki evi yaptıracağımız arsada babamın da payı görünüyor
Bu işte bi tuhaflık var diye başladım araştırmaya
Meğerse o arsa bütün kardeşlerinmiş ve hatta Almanya da bi halam var dedemin kız kardeşi yarısı da onunmuş
Amcamın üstüne olan arsa da başka biyermiş karıştırmış yada babamı kandırmış burası benm diye
Almanya da ki hala da mahkemeye vermiş bizi zaten arsa mahkemelik oraya ev yaptırıyolar diye
Hersey yarım yamalak kaldı bizde ortada eski evde kaldık
Amcam çıkın çıkın diyo ikide bir
Babam da ev yaptırcam küçükde bi bahçesi olsun diye o evi yaptırcağımız yerin hemen yanında ki arsayı satın aldı şimdi oda bi işe yaramıyor
Yinede herşeyin senin üstüne kalmasi doğru değilKredi ödemesi var 2 bin eline 1.000 kalıyo yetiştiremiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?