- 18 Nisan 2017
- 2.514
- 3.369
- 63
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Neden, nesi kötü hesabını bilmenin,bilmedikleri için bu duruma gelmediler mi zaten?Hadi babana denecek çok şey var da,annen bari hesabını bilse...Birşey diyecekse onu çalışan didinen sana değil,parayı batıran kocasına söyleyecek.Nerden düştük eline ne demek...Geçen kandil çocukların sevdiği kuruyemişlerden almış yine eşim.Küçük oğlum da okul harçlığıyla soslu fıstık almış.Bende bunu aldım diyerek masaya koydu.Bende oo kesene bereket oğlum dedim.Nasıl hoşuna gitti.Kızım kesene bereket demek çok mu zor...Bizim ailede en pısırık benim galiba
Hiç sesimi çıkartamıyorum herseyin parasını soruyolar bıktım valla ya
Sesimi çıkartsam evde olay oluyor terbiyesiz oluyorum saygısız oluyorum
Parayı bulunca değişmiş oluyorum
Geçen kredi çektiğimde annem Nerden düştük biz senin eline dedi ben hesap yaparken
Ne yapsam yaranamıyorum
Onlara göre çok bile göndermişler
Babam bigün önüme bana gönderdiği paraların dekontunu attı hepsini biriktirmiş
Ben şok oldum kalakaldım öyle
Zaten 2 yıl okudum sonrada dgs ye girmedim sırf onların ağzıundan kaçtığım için
Çünkü devlet yurdunda kalıyodum 130 tl ye dgs ye girsem 3. sınıftan devm etsem bu sefer yurtla ilşkim kesilecekti özel yurtlar en az 400 tl
Biizmkiler aylık bana 400 gönderiyodu zaten hersey içinde
Annem de her aradığında evde şu eksik bu yok diye anlatınca kendimi hepten kötü hissediyodum
En iyisi gider çalışırım hem onlar bana para göndermekten kurtulur bende para kazanırım onlara destek olurum diye düşündüm
Sonuç bu
Kardeşlerinizin velayeti sizde değil.suan haberleri var mı para aldgınızdanYa ben zaten onu geçtim kenarlarında parası varken niye bana işyerinden para aldırıyolar onu anlamadım
Muhtemelen onlardan bozarsak yerine koyamayız diye düşünüyolar ama böyle de ben hırpalanıyorum
Gercekten şu gözlerim görmese evdeki ihtiyaçları aylık 200 lira bana yeter birkaç ay idare ederim hiç sorun değil
Ama biliyorum ki yine evde birşeyler bitecek bigün yumurta diğer gün yağ şeker...
Hadi diyelim ki babam anneme para bırakacak
Ne kadar bırakır ki bıraksa bıraksa 200-300 bırakır o kime yetecek
Ben kendime güveniyorum harcama yapmam birkaç ay çünkü ben 3-4 ay boyunca iş öğrenmek için günlük 10 tl yol parasına köyden gidip geldim eski işyerimdeyken
O zaman bile idare ettim ama şu kardeşlerimin ihtiyaçları beni çok üzüyor
Onların istediği bişeyi alamamak falan
Aylık 400 gönderiyolardı en fazla yurt parası + yol parası + ihtiyaçlarEee bari sen okurken yerince para yolladilar mi senin neyle okudugunu dusunduler
O zaman maasina zam yapilirsa soyleme bari kyk kredini ordan ode
Ben kardeşlerimin yerine kendimi koyuyorum sürekliKardeşlerinizin velayeti sizde değil.suan haberleri var mı para aldgınızdan
Aylık 400 gönderiyolardı en fazla yurt parası + yol parası + ihtiyaçlar
Ama o kime yetecek
Krediyle ancak yetiyordu
Zam yapılcak dye geçen söylediğim bi sevinçle hatta patronla konuştum şimdi 1600 olsun temmuz ağustos gibi 1800 yapalım dedi .
Babamda acaba şimdi 1800 de bizemi söylemiyo demiş hatta
Bu arada evdekler 1500 biliyo benm maaşı söylemeyi unuttum
Önceden de 1100 alıyorum demiştim asg. ücret alıyodum kredi için para biriktirim diye ama evin masraflarından dolayı biriktiremedim
Kendilerine yatırım yapmışlar sanırım sizi okutarak.Onlara göre çok bile göndermişler
Babam bigün önüme bana gönderdiği paraların dekontunu attı hepsini biriktirmiş
Ben şok oldum kalakaldım öyle
Zaten 2 yıl okudum sonrada dgs ye girmedim sırf onların ağzıundan kaçtığım için
Çünkü devlet yurdunda kalıyodum 130 tl ye dgs ye girsem 3. sınıftan devm etsem bu sefer yurtla ilşkim kesilecekti özel yurtlar en az 400 tl
Biizmkiler aylık bana 400 gönderiyodu zaten hersey içinde
Annem de her aradığında evde şu eksik bu yok diye anlatınca kendimi hepten kötü hissediyodum
En iyisi gider çalışırım hem onlar bana para göndermekten kurtulur bende para kazanırım onlara destek olurum diye düşündüm
Sonuç bu
O zaman ben zammı söylemeyeyim en iyisi, annem dün akşam elime para kalmıyor diyince bile ee eskiden nasıl kalıyodu zam da aldın diyo hatta bu işyerinden aldığım para için de ağustos da aldığın zamla da onu kapatırsın işte diyo banao zaman kelebek sen ailene bişey diyemicen ki desen de bir cvpları var maaşına zam alırsan söyleme ,öyle herşeyi de demeyiver ama aldıklarının fiyatını da doğru söyle yalan söyleme ya da kendin alma annene para ver o alsın görsün
Ay senin yerine ben sinir oldum.bundan sonra yağ bitse bile alma kelebek annen babanı arasın.yapcak birşey yok kendini kurtarmaya bakBen kardeşlerimin yerine kendimi koyuyorum sürekli
Benim çektiğim sıkıntıları onlar çekmesin istiyorum
Parayı verdim bile babama dün akşam
Öyle gibi oldu ama ona rağmen gurur duymuyor babamKendilerine yatırım yapmışlar sanırım sizi okutarak.
Kısa vadede kar getiren yatırım.
O zaman ben zammı söylemeyeyim en iyisi, annem dün akşam elime para kalmıyor diyince bile ee eskiden nasıl kalıyodu zam da aldın diyo hatta bu işyerinden aldığım para için de ağustos da aldığın zamla da onu kapatırsın işte diyo bana
Eskiden babam eve kredi kartı bırakıyodu alışveriş içinAy senin yerine ben sinir oldum.bundan sonra yağ bitse bile alma kelebek annen babanı arasın.yapcak birşey yok kendini kurtarmaya bak
Almıycaksın kelebek.param yetişmiyor babamı ara madem diceksin.çok sinir oldum şuan.bişey aldığın zaman da fişini gel as buzdolabınaEskiden babam eve kredi kartı bırakıyodu alışveriş için
Ben yapıyodum yine alışverişi 400 falan tutuyodu annem çıldırıyodu ne var burda 400 lük diye bana kızıyodu
Sanki benm suçum gibi
Hemde bütün indirimleri fiyatları takip ederek alırım şeker bir marlette 18 tl ise diğerinde 17 olsun hiç üşenmem oraya yürür ordan alırım
Annem baban kızacak şimdi çok tutmuş diyodu şimdi de öyle ama gören yok
Zaten kıymeti bilinse, insan severek harcar evine anne, baba sonuçta, aileye harcanmayacak da nereye harcanacak?Öyle gibi oldu ama ona rağmen gurur duymuyor babam
Hep babam benmle gurur duysun kızım okudu çalışıyo bana destek oluyo diye sevinsin istedim
Ama yok yok yok
Hiç bi zaman böyle davranan olmadı amaNeden, nesi kötü hesabını bilmenin,bilmedikleri için bu duruma gelmediler mi zaten?Hadi babana denecek çok şey var da,annen bari hesabını bilse...Birşey diyecekse onu çalışan didinen sana değil,parayı batıran kocasına söyleyecek.Nerden düştük eline ne demek...Geçen kandil çocukların sevdiği kuruyemişlerden almış yine eşim.Küçük oğlum da okul harçlığıyla soslu fıstık almış.Bende bunu aldım diyerek masaya koydu.Bende oo kesene bereket oğlum dedim.Nasıl hoşuna gitti.Kızım kesene bereket demek çok mu zor...
Çok üzüldüm. Evlenmeyi düşün bence. Yoksa yaşadığından hiçbirşey anlamayacaksinHiç bi zaman böyle davranan olmadı ama
Hatta size bir şey anlatayım okuduktan sonra yok artık dersiniz
İlk çalışmaya başladığım sene maaşımı işkurdan alıyodum ben işbaşı eğitim programı kapsamında 800 tl falan
Neyse işte ilk maaşım yattı öğünde doğumgünümdü 7 kasım
Babamda köydeydi bende elim boş gitmiyim maaşımı aldım diye düşündüm
Çocuklar sveiyo diye çiğköfte aldım sonra yan tarafta amcamlar var bi paket de onlara aldım sürekli bizimkiler oraya gidince yiyolar içiyolar diye
Sonra köy otobüsüne bndim annemin kız kardeşini yani teyzemi gördüm oda küçük kız kardeşimle aynı yasta ve bayağı hoplak zıplak
Otobüste onu görünce elimde dolu utandım al kızım ben bunu size almıştım diye amcamlara aldığım çiğköfteyi uzattım
Oda almak istemedi zorla verdim ya ben anneanneme gönderiyorum al bunu diye
Eve gidince de anlattım tam o sırada masaya çiğköfteleri falan koyuyoduk
Babam bi bağırdı ben senin gibi salak görmedim 3 kuruş para aldın da adam mı oldum sandın geri zekalı ağzını bi tane çaksaymış keşke senin
Bide zorla vermeye çalışmışsın ona diye ağlattı beni çiğköfteleri fırlattı
Tek sebebi o kızı sevmiyor halini hareketlerini
Böyle bi bababm var işte benim gerisini siz düşünün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?