Nasıl öderim bütün bunları

Yahu o evin babası siz misiniz?
Vermeyin almayın.
Kursa yazıldım diyin.
O krediyi niye çektiniz.
Çok basit yok veremem demek.

Madem öyle diger bahce diye aldigi arsayi satsin, ev icin aldigi betonu demir satsin ne bilim ben yapsin bisey.

Ama hala annenin neden calismadigini aciklamdin

babaniz sizinle ilgili nasil plan yapiyo yani adiniza para biriktirmek gibimi babaniz neden soze yatdimci olmuyor hic de adiniza plan yapiyor ?
Bu kredin bitince bi araba yapalım snaa diyo ya kolay mı araba almak en az 15 bin tl en kötüsü
Bana sorma gereği bile duymuyor bunu düşünmesi güzeş bişey ama bana danışan yok

Offf doğru diyorsunuz açıkçası ben babam benmle gurur dıuysun istedim hep ona böyle destek oldukcada duyar sandım ama pek düşündüğüm gibi olmadı galiba
çünkü bana hep senden bişey olmaz diyodu

birileri senle gurur duysun diye yapma kardeşim sen ne istiyorsan onu yap, ayrın bir gün baban evi yaptırcak üstüne kredi çektircek tekrar v.s sonra ne olcak onarl otucak evinde sen yaptığınla kalcan,burda çok örnek vardır ailesinin yapmasaydın deyip düğün zamanı ortada bırakan ,gençsin kendi isteklerin olur içinde kalmasın birşeyler ya da biriktir eğitim al

annem köyde iş bulamıyor olsa koşa koşa gidecek

Evin babası varken bu kadar sorumluluğa bide 22 yaşında neden girdin?
Millet anasiz babasız kalıyor ,kaderine razı geliyor .
SeninKiler Allah uzun ömür versin sağ.
Sen evlat halinle onları düşünüyorsun onlarda anne baba olarak seni dusunsunler.
Evlenince sorumluluk zaten olucak bu kadar yükü sen kaldırma. Biraz tadını çıkar hayatinin.
Arada destek versen hadi neyse . Kardeşlerine anne baban varken bu görevleri üstlenmek yerine maddi olarak söylüyorum sadece kardes rolünü üstlen.

Yakın bi tanıdığım küçük yaştan büyük yasa kadar çalıştı yıllarca sonra evini ayırdı .
Ailesi arkasından bizi yüz üstü bıraktı zor durumda bıraktı vıdı vidilari yaptılar .
Benimde evladım var henüz küçük bi anne olarak söylüyorum sana kimseyi taşıma ..

Bu kredin bitince bi araba yapalım snaa diyo ya kolay mı araba almak en az 15 bin tl en kötüsü
Bana sorma gereği bile duymuyor bunu düşünmesi güzeş bişey ama bana danışan yok
Afedersin bir soz var ya ayranim yok icmeye... diye baban cidden cok dusuncesiz hareker ediyor.
Yarin evlenicem desen evlenemezsin de bu durumda.

Aylık harcamanı yaz, anne babanın önüne koy kalem kalem. Kavga etmeden. Bu hesap varken bana biriktir demeyin, şimdi beraber çalışır bu zorluğu atlatırız ama ileride çeyiz düğün masrafım size kalır. Ya da eve hiç harcamayayım, direk bankaya ytırayım maaşın bir bölümünü, ileride çeyiz için kullanırım de.

Çağırırken de anneni, annecim, gel sana bir şey göstereceğim, kenarda ufak bir hesap yapalım, ki harcamamızı bilelim diye çağır. Tatlı dilli ol. Kullanılıyorsun şu anda.

Ya senin babam çalışıyorsa neden size o bakmıyor ben onu anlamadım kazandığınparayı ne yapıyor söyler misin

yapman gereken şu canım yol paranı ayır kredini yatır geriye sana 950 tl kalır onu direk kartına yatır 2 ay böyle sık dişini iş yerinden çektiğin avansı da 2 ay ötele kestirme yani bu arada kartın biter avansını ödersin benden sabittir bende hep öyle bitirdim

Ben o kadar çok konuştum ki onunla baba bekle biraz araştır yapma etme
Sen karışma kelebek büyüdüm de adam mı oldum sandın sus otur
Ben bilmiyor muyum dedi
Şunu diyen babaya ne diyeyim,hayatta en sinir olduğum cümleler...Biliyormuşta sonra ne olmuş,bir akıl onlarda var...

Öyle de nankörsün böyle de. En azından yapma ki paran sana yetsin. Onlar hiç düşünmüyor evlatlarını sende düşünme. Annen çalışmıyor mu ayrıca sana laf edene kadar girsin bir işe çalışsın.

Herkes aynı şeyleri yazmış karsıma alıp açık açık konuşmam lazım bu da son olsun artık diye
Muhtemelen bizimkilerde kıymet bilmez

Maaşın belli, bu kadar büyük takside girmeyecektin o zaman.. Benim azımsanmayacak düzenli bir gelirim var buna rağmen boyumdan büyük takside kalkışmadım hiçbir zaman.. Her zaman bir sonraki maaşı alamayacakmışsın gibi alışveriş yapmanı öneririm. Elinde olmayan paraya güvenme.. Kaldı ki öğrenci kredinin de başlayacağını biliyormuşsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…