• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öderim bütün bunları

bak kardeşim bişey danışıyorsun ve cvp veriliyor ama sen hala ben babama diyemem falan diyorsun, peki sence ne yapmalısın ya diceksin ya da babanın planlarına alet olcaksın seçeneklerin bunlar ,anladığım kadarıyla yapsan da bişeyler sana Allah razı olsun kızım diyen anne baban da yok o yüzden yapma elini çek biraz günah değilmi sana

Babamdan gizli iş yapamıyorum benimle ilgili ileriye dönük planlar yapıyo
Daha bu çektiğim kredi bitmeden kasım da bitecek dimi diye yeni bişeylerin planını yapıyo
babaniz sizinle ilgili nasil plan yapiyo yani adiniza para biriktirmek gibimi babaniz neden soze yatdimci olmuyor hic de adiniza plan yapiyor ?

Ben sucun tamamini sende buldum yazdiklarini okudukca.

Babam eve gelince anneni babani oturt masaya, buraya yaptigin gibi hesap yap.
Artik elime kalani kendime biriktircem de, 22 yasindayim de, eninde sonunda gidicem bu evden ayaginizi yorganiniza göre uzatin de.

Ayrica tekrar soruyorum, annen neden calismiyor? Neden temizlige gitmiyor mesela? Yada neden cocuk bakmiyor? Yada bi sürü baska sey var yapabilecegi! Ama dayamislar yükü sana.

neden yalan söylüyorsun ki sen,miktarları az dediğin için paran olduğunu düşünecekler gerçeği söyle de ev geçindirmenin kolay olmadığını, hayatın ucuz olmadığını anlasınlar,yarın bir gün evlensen paran yok sen de size harcadım desen karşında yapmasaydın biz yapma dedik diyen aile bulursan şaşırma
Muhtemelen öyle derler, babam ya kızım hiç bilezik falan alayım para biriktiripte demiyosun diuo
Bakakaldım yüzüne sanırsın elime her ay 500-1000 para kalıyo da ben biriktirmiyorum
Yarın öbür gün de paran vardı biriktirseydin diyecekler

Yarın bir gün evlenirsen ne olacak peki? Annene bir daha yalan söyleme. Hem çalışıp hem alışverişi sen yapma mesela. Haftalık para bırak, annen alsın eksikleri. Ne bileyim çok üzüldüm açıkçası bu yaşta bu kadar sorumluluk yüklemelerine sırtına.
Annem köyden çarsıya pek inmiyor mecburen alışverişi ben yapıyorum babam 1-2 ayda bir gelir toplu alışveriş yapar ama o süreçte illaki hersey yenileniyo

Allah yardimcin olsun ben 7 yil boyunca maasimla ne bi fatura odedim,ne bir ekmek aldim eve.
Babamin ihtiyaci yoktu belki ondan.
Sadece bana ara sira kizim parani biriktir diyodu o kadar.
Gezip tozup harcadim evlenene kadar.
Evlenince durum degisti,hesap kitap yapmaya basladim.
Allah yukunu hafifletsin canim.:dua:
Yaa ben böyel anne babalara hayranım sizin gibi bazı arkadaşlarım var kızım sen kendi ihtiyaçlarını gör de gerisini biz hallederiz diyorlar
Daha bizimkiler kendi ihtiyaçlarımıza laf ediyolar
Babam dün akşam bak görüyoruz paran olmadığını diyo bana deodarantlarımı gösteriyo 3-4 tane yan yanaydı indirimde diye aldım bende 40 lira vereceğime 20 lira veririm diye
O bile fuzuliymiş
Annemde dokunma kızlara bende kullanıyorum kız kardeşide kendisi de demiyo

İşte o krediyi soruyorum

Ne borcu

2000 ödemesi olan kredi büyük bir şey olmalı bana göre
Ev yaptıcam diye gitti betona demire para yatırdı bide evin yanına bahçe yaparız diye küçük bi arsa aldı yine krediyle
Şimdi ev yaptırcağımız arsa da mahkemelik çıktı kaldık öyle ortada

Senin baban sana laf edecegine 2bin lira aylik odeyecegi krediye nasil cesaret ettigini soylesin. Bizim eve biraz daha fazla maas giriyor ona ragmen aylik 2bin odeyemeyiz.
Ayrica bahceyi almasaymis ne olurmus? fuzuli harcayan da kendisi asil.
Zaten o da mahkemelikmis. Aldigi arsayi nasil arastirmadan alir?
Sen de anlatmadigin surece daha cok borca sokar baban seni.

Parayı ne yaptı peki
Ay nolur duruyor dokunmadı de bana :110:
Pek duruyor sayılmaz
Demire ve betona para yatırdı ev için
Bide küçük bi arsa aldı evin yanına bahçe yaparız diye
Bna kalırsa hepsi zarar
Şimd o asaya ev yaptıramıyoruz orsı mahkemelik boşu boşuna dayanından küçücük arsaya 10 bin tl ödedik üstelk kredi çektiği için 10 bin değilde 14 bin oldu neredeyse
Zaten geçen sene de krediyi ev için tahta parçası alcam dedi o yüzden çektim oda kaldı ortada

Senin baban sana laf edecegine 2bin lira aylik odeyecegi krediye nasil cesaret ettigini soylesin. Bizim eve biraz daha fazla maas giriyor ona ragmen aylik 2bin odeyemeyiz.
Ayrica bahceyi almasaymis ne olurmus? fuzuli harcayan da kendisi asil.
Zaten o da mahkemelikmis. Aldigi arsayi nasil arastirmadan alir?
Sen de anlatmadigin surece daha cok borca sokar baban seni.
Ben o kadar çok konuştum ki onunla baba bekle biraz araştır yapma etme
Sen karışma kelebek büyüdüm de adam mı oldum sandın sus otur
Ben bilmiyor muyum dedi

Bu devirde anne babalarda çok değişti.Çocuk işe girince hemen kredi çektirip borca sokuyorlar. Evlenmeden ne yapsa kardır gibi. Çalışıyorum her ay aileme veririm bir miktar ama daha hiç benden para istemediler. Fazla hassas birisin sanırım.Ama böyle olan hep sana olur. Açıkça söyle,bunun başka yolu yok. Anlamalarını beklersen daha çok beklersin.

Pek duruyor sayılmaz
Demire ve betona para yatırdı ev için
Bide küçük bi arsa aldı evin yanına bahçe yaparız diye
Bna kalırsa hepsi zarar
Şimd o asaya ev yaptıramıyoruz orsı mahkemelik boşu boşuna dayanından küçücük arsaya 10 bin tl ödedik üstelk kredi çektiği için 10 bin değilde 14 bin oldu neredeyse
Zaten geçen sene de krediyi ev için tahta parçası alcam dedi o yüzden çektim oda kaldı ortada
Babanın kredi borcu ne zaman bitecek

Ben o kadar çok konuştum ki onunla baba bekle biraz araştır yapma etme
Sen karışma kelebek büyüdüm de adam mı oldum sandın sus otur
Ben bilmiyor muyum dedi
Ne oldu sonra peki vurdu mu basini taslara?
Insan arastirmadan evine erzak bile almiyor iyi cesaretmis valla.
Kardesin ne yapiyor bu arada unide mi okuyor? Degilse harclik verme bir sure.

bak kardeşim bişey danışıyorsun ve cvp veriliyor ama sen hala ben babama diyemem falan diyorsun, peki sence ne yapmalısın ya diceksin ya da babanın planlarına alet olcaksın seçeneklerin bunlar ,anladığım kadarıyla yapsan da bişeyler sana Allah razı olsun kızım diyen anne baban da yok o yüzden yapma elini çek biraz günah değilmi sana
Offf doğru diyorsunuz açıkçası ben babam benmle gurur dıuysun istedim hep ona böyle destek oldukcada duyar sandım ama pek düşündüğüm gibi olmadı galiba
çünkü bana hep senden bişey olmaz diyodu

Ben sucun tamamini sende buldum yazdiklarini okudukca.

Babam eve gelince anneni babani oturt masaya, buraya yaptigin gibi hesap yap.
Artik elime kalani kendime biriktircem de, 22 yasindayim de, eninde sonunda gidicem bu evden ayaginizi yorganiniza göre uzatin de.

Ayrica tekrar soruyorum, annen neden calismiyor? Neden temizlige gitmiyor mesela? Yada neden cocuk bakmiyor? Yada bi sürü baska sey var yapabilecegi! Ama dayamislar yükü sana.
Bu akşam öyle yapcam onları kırmadan dökjmeden elime kalmıyor haberiniz olsun baba sen eve para bırak dcem
Çünkü geçende elime kalmıyor dedim tamam dediler eksik görünce yine almaya başladım

Back