- 6 Şubat 2016
- 256
- 167
- 23
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
babaniz sizinle ilgili nasil plan yapiyo yani adiniza para biriktirmek gibimi babaniz neden soze yatdimci olmuyor hic de adiniza plan yapiyor ?Babamdan gizli iş yapamıyorum benimle ilgili ileriye dönük planlar yapıyo
Daha bu çektiğim kredi bitmeden kasım da bitecek dimi diye yeni bişeylerin planını yapıyo
Muhtemelen öyle derler, babam ya kızım hiç bilezik falan alayım para biriktiripte demiyosun diuoneden yalan söylüyorsun ki sen,miktarları az dediğin için paran olduğunu düşünecekler gerçeği söyle de ev geçindirmenin kolay olmadığını, hayatın ucuz olmadığını anlasınlar,yarın bir gün evlensen paran yok sen de size harcadım desen karşında yapmasaydın biz yapma dedik diyen aile bulursan şaşırma
Annem köyden çarsıya pek inmiyor mecburen alışverişi ben yapıyorum babam 1-2 ayda bir gelir toplu alışveriş yapar ama o süreçte illaki hersey yenileniyoYarın bir gün evlenirsen ne olacak peki? Annene bir daha yalan söyleme. Hem çalışıp hem alışverişi sen yapma mesela. Haftalık para bırak, annen alsın eksikleri. Ne bileyim çok üzüldüm açıkçası bu yaşta bu kadar sorumluluk yüklemelerine sırtına.
Yaa ben böyel anne babalara hayranım sizin gibi bazı arkadaşlarım var kızım sen kendi ihtiyaçlarını gör de gerisini biz hallederiz diyorlarAllah yardimcin olsun ben 7 yil boyunca maasimla ne bi fatura odedim,ne bir ekmek aldim eve.
Babamin ihtiyaci yoktu belki ondan.
Sadece bana ara sira kizim parani biriktir diyodu o kadar.
Gezip tozup harcadim evlenene kadar.
Evlenince durum degisti,hesap kitap yapmaya basladim.
Allah yukunu hafifletsin canim.
Eve gidince vercem 1.000 tl sini onun kredi kartına ve kredi ödemesine yatırdım 500 de kendi kredi kartına yatır dedi sağolsun 1.000 de ona vercem eve gidinceCektigin parayi babana verdin mi?
Ev yaptıcam diye gitti betona demire para yatırdı bide evin yanına bahçe yaparız diye küçük bi arsa aldı yine krediyleİşte o krediyi soruyorum
Ne borcu
2000 ödemesi olan kredi büyük bir şey olmalı bana göre
Pek duruyor sayılmazParayı ne yaptı peki
Ay nolur duruyor dokunmadı de bana
Ben o kadar çok konuştum ki onunla baba bekle biraz araştır yapma etmeSenin baban sana laf edecegine 2bin lira aylik odeyecegi krediye nasil cesaret ettigini soylesin. Bizim eve biraz daha fazla maas giriyor ona ragmen aylik 2bin odeyemeyiz.
Ayrica bahceyi almasaymis ne olurmus? fuzuli harcayan da kendisi asil.
Zaten o da mahkemelikmis. Aldigi arsayi nasil arastirmadan alir?
Sen de anlatmadigin surece daha cok borca sokar baban seni.
Babanın kredi borcu ne zaman bitecekPek duruyor sayılmaz
Demire ve betona para yatırdı ev için
Bide küçük bi arsa aldı evin yanına bahçe yaparız diye
Bna kalırsa hepsi zarar
Şimd o asaya ev yaptıramıyoruz orsı mahkemelik boşu boşuna dayanından küçücük arsaya 10 bin tl ödedik üstelk kredi çektiği için 10 bin değilde 14 bin oldu neredeyse
Zaten geçen sene de krediyi ev için tahta parçası alcam dedi o yüzden çektim oda kaldı ortada
Ne oldu sonra peki vurdu mu basini taslara?Ben o kadar çok konuştum ki onunla baba bekle biraz araştır yapma etme
Sen karışma kelebek büyüdüm de adam mı oldum sandın sus otur
Ben bilmiyor muyum dedi
Offf doğru diyorsunuz açıkçası ben babam benmle gurur dıuysun istedim hep ona böyle destek oldukcada duyar sandım ama pek düşündüğüm gibi olmadı galibabak kardeşim bişey danışıyorsun ve cvp veriliyor ama sen hala ben babama diyemem falan diyorsun, peki sence ne yapmalısın ya diceksin ya da babanın planlarına alet olcaksın seçeneklerin bunlar ,anladığım kadarıyla yapsan da bişeyler sana Allah razı olsun kızım diyen anne baban da yok o yüzden yapma elini çek biraz günah değilmi sana
Bu akşam öyle yapcam onları kırmadan dökjmeden elime kalmıyor haberiniz olsun baba sen eve para bırak dcemBen sucun tamamini sende buldum yazdiklarini okudukca.
Babam eve gelince anneni babani oturt masaya, buraya yaptigin gibi hesap yap.
Artik elime kalani kendime biriktircem de, 22 yasindayim de, eninde sonunda gidicem bu evden ayaginizi yorganiniza göre uzatin de.
Ayrica tekrar soruyorum, annen neden calismiyor? Neden temizlige gitmiyor mesela? Yada neden cocuk bakmiyor? Yada bi sürü baska sey var yapabilecegi! Ama dayamislar yükü sana.
Eve gidince vercem 1.000 tl sini onun kredi kartına ve kredi ödemesine yatırdım 500 de kendi kredi kartına yatır dedi sağolsun 1.000 de ona vercem eve gidince
Ben o kadar çok konuştum ki onunla baba bekle biraz araştır yapma etme
Sen karışma kelebek büyüdüm de adam mı oldum sandın sus otur
Ben bilmiyor muyum dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?