Nasıl öderim bütün bunları

Anlatsana güzelim sen ailene, desene annene neden hersey benim üzerimde! Annen gidip calissin temizlik yapsin gündeligne gitsin!
Günah ya insan evladini ezer mi bu kadar.

22 yaşındayım 2 senedir çalışıyorum ve hep böyleydi ben tersleyemiyorum yada benim param diyemiyorum onları üzerim diye korkuyorum

onlar seni üzüyor ama tamam illaki yardım edersin ama sen nerdeyse maaşının tamamını onlar için harcıyorsun bide senden birikim bekliyorlar kredi kartına yaptığın borcun bile hesabını veremiyosun

Aslında kenarlarında birikmiş paraları var çok bişey olmasa da en azından beni sıkıntıya sokmayacak kadar
İkimizde aynı dertten muzdaribiz Allah yardımcımız olsun
amin canım inşallah ben artık haftaya 50 tl bölüyorum yani ayda 200 tl kendime tabi bunun içinde eve yaptığım harcama da oluyor yemek kartımlada eve aylık market alışverişi yapıyorum faturaları yatırıyorum kardeşimin eksikleri falan derken offfff

bir başka konu var keptinn galiba konu sahibi de

geleceğine dair gelişmeler onun konusunda mevcut

onu da oku ona göre ailen ile maddi durumunu ayarla

Neyin kredi borcu bu

Patrona olan borç dışındaki tüm borçların toplamı için uzun vadeli kredi çekmekten başka çaren yok.Ancak öyle düzelir bu iş.Onuda ailene söylemeden yapmalısın.
Evin çocuğu değil ebeveyni gibi davranırsan daha çok düşünürsün sen böyle.Market işini annene bırak.O para istemeden sen verme.
Sen olmasan ne yapacaklardı
Yarın evleneceksin ne olacak
Onlara İyilik değil yaptığın senin kendine eziyet sadece
Yavaş yavaş elini çek bunlar senin sorumluluğun değil

Ben sizi hatırlıyorum. Siz köyden erkenden gidiyorsunuz işe değil mi?Tek vasıta olduğu için.
Babanız çalışıyor sadece 200 lira mı bırakıyor eve? Ne kazanıyor ki bu kadar az bırakıyor?
Ayrıca size bu kadar baski yapmaları doğru değil,sonuçta gencecik insansinız,işe giderken temiz,bakımlı olmak hakkınız ve genelde işverenlerin özellikle tercih ettiği şeyler.
Gizlemeyin durumu,markete gitme diyen babanıza fuzuli harcamadığınızı,aldıklarınızın ihtiyac olduğunu belirtin.
Maaş zammınızı da söylemeyin. Kenarınızda olsun.

neden yalan söylüyorsun ki sen,miktarları az dediğin için paran olduğunu düşünecekler gerçeği söyle de ev geçindirmenin kolay olmadığını, hayatın ucuz olmadığını anlasınlar,yarın bir gün evlensen paran yok sen de size harcadım desen karşında yapmasaydın biz yapma dedik diyen aile bulursan şaşırma

Yarın bir gün evlenirsen ne olacak peki? Annene bir daha yalan söyleme. Hem çalışıp hem alışverişi sen yapma mesela. Haftalık para bırak, annen alsın eksikleri. Ne bileyim çok üzüldüm açıkçası bu yaşta bu kadar sorumluluk yüklemelerine sırtına.

Neden bu kadar yükün altına girdin ki ben böyle bir durumda bütün borçlarımı hesaplayıp kredi çekip tek onu uzun sürede oderim kredi kartını kapatırim ekstra odeme yapmsm sadece o olur kardeşine eve niye sen yapıyorsun ki ailenin durumu kötü mu sen evlenince ne olcak sen almayinca mecbur alırlar herhalde alışkanlık meselesi olabilir karşı taraf için

Allah yardimcin olsun ben 7 yil boyunca maasimla ne bi fatura odedim,ne bir ekmek aldim eve.
Babamin ihtiyaci yoktu belki ondan.
Sadece bana ara sira kizim parani biriktir diyodu o kadar.
Gezip tozup harcadim evlenene kadar.
Evlenince durum degisti,hesap kitap yapmaya basladim.
Allah yukunu hafifletsin canim.

Çok yanlış davranıyorsun.
Böyle yüklenirler de yüklenirler.
Doğruyu söyle, çok derse fiyatlarını söyle, hayat pahalı de.
Hatta anneni de götür arada mümkünse alışverişe.

1.600 tl maasin neyine guvenipte kredi karti borcu yapip durmadan kredi cekiyorsunuz anlamiyorum ki.

Bence kredi kartinizi ve kredinizi kapatip bir daha bulasmayin.

Ne kadar varsa o kadar harcarsiniz.

Ailenize de kredi felan cekmeyin. Cekemem odemelerim var diyin.

Bize buraya anlattiklarinizi babaniza anlatin.

Ne kadar varsa ona gore harcama yapacaksiniz baska yapacaginiz birsey yok.

Kiz kardesinizin harcligini da evin zeytinini de babaniz dusunsun bir zahmet.

Babam 3.000 tl maaş alıyo 2.000 tl kredi ödemesi var geri kalan da yetmiyor faturalar taksitler vs.
Bende yetmediğini gördüğüm için diğer masrafları karşılamaya çalışıyorum napayım

ailenizede aylik borc miktarinizi soylemeyin eski kara duzen sansinlarki geriye para atabilin biraz 20 lira 20 liradir hic bir parayi kucumsemeyin atin kenara is herinizde bir kumbara yapin 2 liranizda kalsa atin o kumbaraya
Babamdan gizli iş yapamıyorum benimle ilgili ileriye dönük planlar yapıyo
Daha bu çektiğim kredi bitmeden kasım da bitecek dimi diye yeni bişeylerin planını yapıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…