- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.651
- 448
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Allah aşkına baban ne yapıyor o zaman oda çalışıyormuş resmen seni kullanıyolar aynı evdesin belliki ama sende eve katkı yapacaksın elbette ama bütün maaş gidecek diye birşey yok babanla konuş iste para bir dahada o kadar harcama eve birşey gerekiyorsa baban para yollasınGünaydın hanımlar,
Bugün herşey üstüme üstüme geliyor ödemelerimle başım dertte
Size ben gelirimi giderimi yazayım sizde bana fikirlerinizi söyleyin lütfen
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödemem var kasım ayında bitiyo
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geldiğim için
350 tl de eylül ayına kadar kredi kartı taksitim var
Dün de babam geldi ödemeleri varmış sıkışmış kredi çekebilir misin diye sordu bana
Zaten daha önce ki kredimi de eve çekmiştim küçük bi tutar 3.000 tl 300 ödüyodum her ay şimdi de 2.000 lazım dedi bende utana sıkıla patronumdan istedim bu sabah
Kredi çekip faiz ödemektense işyerinden alıyım maaşımdan kesinti yapılır diye düşündüm
Patronda sağolsun olur dedi sene sonuna kadar öderim diye anlaştık ama ben 3.000 istedim çünkü bu ay kredi kartımı ödeyemedim 600 tl de ona borcum var diye fazla istedim
Şimdi de başladım kara kara düşümeye hepsini nasıl halletcem diye
Bu arada kız kardeşime harçlık veriyorum ve evin marketini pazarını da ben görüyorum ondan sebep kredi kartım aldı başını gitti
Aksi gibi kasım da geri ödemeli öğrenci kredim başlıyo 300 tl borçlardan başım kurtulmayacak sanki
Zaten 300 kredi+300 yol param+350 k.k taksiti+işyerinde de 400 versem aldığım parayı tamamlamak için
bana kalır 250 tl onunla kendim mi geçincem yoksa eve mi alışveriş yapcam kız kardeşime mi vercem
Offff !
Babam da şehir dışında çalışıyor evin ihtiyaçlarını hep ben görüyorum
Şimdi babama nasıl söylcem bu durumu bilmiyorum
Bişey diyince alma kızım girme bu kadar markete diyo
Sankş ben fuzuli harcama yapıyorum gibi konusuyolar bana neymiş hiç birikim yapmıyomuşum
Elime para mı kalıyo sanki
Ee evde zeytin bitiyo ben görüyorum peynir bitiyo görüyorum gelde alma sonrada maaşını ne yaptın diyolar
Dün geceden beri düşünmekten kafayı yiyecem
Bbam kredi kartıma taksitim olduğunu bilmiyorum kızar diye de söyleyemedim işyerinden de 2.000 istedim sanıyo dolayısıyla elimde aylık 600 tl falan kacak diye hesap yapıyo sanki
Bna fikir verin lütfen nasıl üstesinden gelirim bunların
Boğulacak gibiyim
Hee bu arada ağustos da maaşımın 1800 tl olma ihtimali var
Aslında kenarlarında birikmiş paraları var çok bişey olmasa da en azından beni sıkıntıya sokmayacak kadarkesin baban gil para biriktiriyordur sana güveniyorlar sende benim gibi salaksın herşeye koşturursun kendine doğru düzgün harcama yapmazsın bit kadar da değerin olmaz yani kendimden biliyorum bende çok doluyum bu konuda hatta taşmak üzereyim azıcık da kendimizi düşünsek iyi olur ama işki yapabilelim kendimi kullanılmış hissediyorum
depresyona girmek üzereyim konuda tam denk geldi
Kendimi tutamıyorum aslında babam bizimle yaşasa sıkıntı yok ama annemde para yok evde ihtiyaç çok olunca mecburen marketi ben görüyorum annem babama diyemiyo babama dese de idare edin diyoBen boyle babalara kiziyorum yaa insan evladini dusunur bi.siz de hata arkalarini toplamayin.baksinlar basinin caresine..
Annem de farkında ama babamdan farksızAnnen de mi farkında değil durumun?
Aslında böyle de yapabilirdim ama geri ödemelim başlıyo ya kasımda ondan korktum kasım aralık ayına kadar hepsini bitirmek istiyorumHepsini toparlayıp yeni kredi çek tek bir taksit yaptir ve sonrasında da dikkat et harcamalarina
Yok öyle bi durum eminim çünkü ödemelerini biliyorum zaten 3.000 maaş alıyo 2.000 kredi ödüyo geriye kalan da ona bile yetmiyor telefon faturaları int. faturalsı elektrik kreedi kartları derken yetmiyor bende o yüzden evde kardeşlerim sıkıntı çekmesin di,ye böyle yapıyorum içim el vermiyoBabanin sehir disinda oldugunu duyunca ve eve o kadar az para yolladigini duyunca, birde üstüne devamli senden böyle büyük miktarlar istedigini duyunca acikcasi sanki kaldigi yerde ikinci bir ailesi varmis gibi geldi bana....
Kendine yazik etme, bu son diye kesin olarak söyle. Sende belli bir yastasin, eninde sonunda bi hayat kuracaksin. Genc kizsin, istedigin begendigin seyleri alacaksin.
Bu seferlik kredilerin hepsini topla. Bir ödeme yap. Biraz daha uzun zamanda geri öde ama bu kadar kendine yüklenme. Ailede ne yol masraflarinin arttigini söyle, ayrica sakin ola maasinin artacagini söyleme, yoksa daha artmadan plan yaparlar....
Annem de farkında ama babamdan farksız
Şöyle söylyim geçen eve market alışverişi yaptım 250 tl tuttu annem sordu ne kadar tuttu çok almışsın diye aslında hepside evde bitmiş olan şeyler ve parça parça da olsa 2-3 gün arayla alacağım şeyler
ben annemi kızar diye 120 tuttu dedi ve oda inandı
120 tutmayacağı o kadar ortada ki aslında sadece zeytin peynir çay şeker 100 tutuyor nerdeyse ben 4 poşet malzeme aldım
Annem pek alışveriş falan yapmadığından fiyatları bilmiyor, o yüzden bnim market alışverişim gözüne çok gelmiyo
Kredi kartıma aylık 350 tl taksit olduğunu bilmiyor babam onu hesaba katmıyor o yüzden de elime kalan para yeter diye düşünüyo şimdi 3 ay 350 tl taksit var desem 1000 liraya ne aldın diye yer bitirir beniOturup açık açık konuşacaksınız.tek tek kalem kalem giderlerinizi yazıp durum bu diyeceksiniz.
Babanın ne ödemeleri var ki şehir dışında çalışmasına rağmen eve aylık 200 lira gönderiyor. Ki o 200 lira da senin ödediğin kredileri bile karşılamaz.
Baban ve annen dahil ailen çok düşüncesiz.Evin sorumluluğunu üzerine yıkmışlar bir de tavır trip çekiyorsun.
Babam İstanbul da çalışıyo şantiye de kalıyo bizimde oraya kiraya gitme şansımız yok çok pahalı malumSiz evin içinde olduğunuz için eksikleri görüyorsunuz, babanız görmediği için gözardı etmesi daha kolay onun için.
Özel olmazsa sormak istiyorum, babanız şehir dışında, siz hergün köyden şehire 300 tl yol parası veriyorsunuz az değil.
Niye taşınmıyorsunuz babanızın olduğu yere mesela, hep beraber olduğunuzda masraflar daha azalır. Böyle babanız orda ayrı masraf, siz yaşadığınız yerde, üstelik yol çekiyorsunuz.
Bbabm da kredi ödüyo 2.000 tl zaten 3 bin maaş alıyo yetiremiyo diye ben destek oluyorum evde bişey eksik olunca çok üzülüyorum yada kardeşlerimin canı bişey çekince ben alamayıncaevin masrafı sizdeyse baba borcu niye yapmış
kimse için bu kadar kolay kredi çekip alıştırmayın
bu çektiğiniz kyk gibi değil
bankalar borcunu almadan bırakmaz
ben yerinizde olsam eve bu kadar katkı yapmam çünkü o evin büyüğü siz değilsiniz anneniz babanız sorumlu evden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?