Nasıl öderim bütün bunları

Oturup açık açık konuşacaksınız.tek tek kalem kalem giderlerinizi yazıp durum bu diyeceksiniz.
Babanın ne ödemeleri var ki şehir dışında çalışmasına rağmen eve aylık 200 lira gönderiyor. Ki o 200 lira da senin ödediğin kredileri bile karşılamaz.
Baban ve annen dahil ailen çok düşüncesiz.Evin sorumluluğunu üzerine yıkmışlar bir de tavır trip çekiyorsun.

Babamın da eline pek bişey kalmıyor ödemeleri var eve çok az para gönderiyo mesela aylık 200 tl falan oda neye yeterki
Şimdi evde eksik olduğunu görünce bende üzülüyorum veya kız kardeşimin harçlığı olmasa cebnde kahroluyorum
Babam bunları düşünmüyor

Siz evin içinde olduğunuz için eksikleri görüyorsunuz, babanız görmediği için gözardı etmesi daha kolay onun için.
Özel olmazsa sormak istiyorum, babanız şehir dışında, siz hergün köyden şehire 300 tl yol parası veriyorsunuz az değil.
Niye taşınmıyorsunuz babanızın olduğu yere mesela, hep beraber olduğunuzda masraflar daha azalır. Böyle babanız orda ayrı masraf, siz yaşadığınız yerde, üstelik yol çekiyorsunuz.

Zaten maaşımı düşük söylemiştim ben normalde evdekiler çok üstüme geldi çok düşük zam iste diye içimde rahat etmedi söyledim ama zaten ne kadar maaşımı düşük de söylesem yine alışveriş yapıyodum eve, hiç bana kızım senin paran yetiyo mu da alıyosun diyen olmadı bugüne kadar
Alma diyorlar sürekli ama kendilerinin de aldığı yok

evin masrafı sizdeyse baba borcu niye yapmış
kimse için bu kadar kolay kredi çekip alıştırmayın
bu çektiğiniz kyk gibi değil
bankalar borcunu almadan bırakmaz
ben yerinizde olsam eve bu kadar katkı yapmam çünkü o evin büyüğü siz değilsiniz anneniz babanız sorumlu evden

Psikiyatrden destek almain en buyuk sebebi bu konuydu yillarca eve baktim harabe evi yasanilir eve getrdm meslegimi elime aldim ama hic maasimi sormadilar almadilar istemediler yapta demediler ama icim elvermedi catisi damlayan sobayla isitmaya calistigimiz o ev berbatti.30 bin kredi cektim yillarca calistim o krediye.genc kizligim kredi odemekle gecti.sonra pskiyatr bana bi sure hicbisey yapma elini surme onlar sensiz yasayabilirler kendini cok buyutme kendi gozunde dedi.gercekten bi kac ay hicbiseye elimi suremdim babam faturalari aldi eline tabi birikmis aldi toplu odedi.bi kac yer vardi odenecek gitti onlarida odedi.oyle oyle alisti.o odedigim krediyide nisanlaninca misli misli geri odediler.istemesemde saolsunlar.yani onlara birak.sensizde yasayabilirler

Oncelikle babaniza kredi borcunuz oldugunu soyleyin sonrada annenizle monusun bi sure mutfak giderlerinde yada baska seylerde extralardan kacinin babaniz giderler icin hic para yollamiyor mu

Mesela alisveriste bi kac cesit deterjsndan kacinin mumkun mertebe evin ihtiyaclarini idareli bi sekilde yurutun zeytin mi bitti aybasini beklesin

Kiz kardesinize aylik ne kadar veriyorsunuz onunla bi konussaniz onada bi sure yarim harclik verin birde kendi ihtiyaclarinizi mumkun oldugu kadar kisin kozmetik kuafor kiyafet alisverisiniz varsa bi sure oteleyin

kaç yaşındasın
kendi paranı kendin kazanıyorsun harcadığının hesabını babana mı vereceksin

Bu kadar açılma bence. Sonuçta özel sektörde calisiyosun. Allah korusun işten ayrilirsan ne yapacaksın. Ben senin yerinde olsam önce banka borçlarını kapatır sonra kyk borcunu bitirirdim extra bir borca girmen seni çok zorlar.
Bu arada gerçekten nefret ediyorum bu ailelerin kız çocuklarının paralarına bu kadar göz dikmelerine. Bizde de baya bir saflik var illa kendimizi yipratacaz.sen calismadigin zamanlarda ailen nasıl geciniyodu. Babanın bilmediğiniz borçları yada başka bir hayatı olabilir mi

Her zaman ki gibi çok saf davraniyorsun.
Baban koca adam allah aşkına eve sadece 200 tl gönderecek kadar mı kazanıyor sence?
Hiç çalışmasın daha iyi yanı.
Bence ailen senden bir şeyler gizliyor ya gizlice para biriktiyorlar ya da seni böyle alıştırmak istiyorlar.
Alma diyorlarsa alma bu kadar basit .
Kız kardeşi ne durumu açıkla birazcık idare etsin mesela .
Annen napiyo acaba bu süreçte evde ek iş falan yapabilir bu kadar zor durumdaysaniz en azından kardeşinin harçlığını o verebilir.
Ayrıca o kyk ödemesini saklaman başına çok büyük bela olacak demedi deme.

babanın borcu ne borcu

iş kurdu battı falan mı

yani 2000 çek denilecek borç mesela ne borcu olabilir ki

babanın maaşı kaç

şehir dışında kaç liraya çalışıyor

madem köyde yaşıyorsunuz aylık 200 Tl göndereceğine köye gelsin

gündelik tarlaya gitsin daha çok kazanır ve evde yer içer kalır harcama yapmaz

bir yerde bir sıkıntı var

yani eve birşeyler alınır ya da kardeşe para verilir de bunlar ekstradır

sen memur olup başka şehirde olsan ne yiyip içecekler faturalar vs vs

Borç konusunu nasıl halledeceğinizi bilemedim ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ne kadar fedakarsınız. Helal olsun!

Borç konusunu nasıl halledeceğinizi bilemedim ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ne kadar fedakarsınız. Helal olsun!

tek bir yerden tek bir kredi cekip daha uzun vadeyle taksite boldurun mesela butun borc 10.000 lira diyelim 10.000 lira cekip 5 sene taksit yaptirip cuzi bir rakamla odeyin cebinizde paraniz kalir baska turlu toparlanmayacak gibi
10.000 lirayi cekerken 5 lirada kendime cekeyim mantigi gutmeyin ama sakin.

ailenizede aylik borc miktarinizi soylemeyin eski kara duzen sansinlarki geriye para atabilin biraz 20 lira 20 liradir hic bir parayi kucumsemeyin atin kenara is herinizde bir kumbara yapin 2 liranizda kalsa atin o kumbaraya

senin maaşın üzerinden hesap kitap yapılıyor, sana ne kadar kalacağı biliniyor çok enteresan..
baban zaten eve para vermiyor borcu ne için yapmış ki..
kaç para alıyorda ayda 200 gönderince ona para kalmıyor?

Neden çekiniyorsun ki?? Keyfine harcamamışsın ki?? Ki keyfi de harcayabilirsin, çalışıp kazanıyorsun.. bence babana para alamadım de o parayla borçlarını kapa.. kendi çözsün para sorunlarını . Sen niye dert ediyorsun? ?

1 ay elini herşeyden çek bakalım görsünler nereye harcadığını. Siz böyle herşeye tamam deyip ödedikçe daha çook borç hesabı yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…