• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öderim bütün bunları

senin maaşın üzerinden hesap kitap yapılıyor, sana ne kadar kalacağı biliniyor çok enteresan..
baban zaten eve para vermiyor borcu ne için yapmış ki..
kaç para alıyorda ayda 200 gönderince ona para kalmıyor?
Babam çok düşüncesizce hareket etti
Köye ev yaptırcaz diye gitti kredi çekti demire betena bir miktar para yatırdı sonra gitti yine ev yaptırcağımız arsanın yan tarafında küçük bi arsa satın aldı burayı da bahçe yaparız diye yine onuda kredi çekip aldı
Şimdi de oraya ev yaptıramıyoruz arsa mahkemelik
Boşu boşuna yapmış oldu anlıcağınız
Şimdi de onların kredisini ödüyo aylık 2.000 tl ödemesi var.
3.000 de maaş alıyo geriye kalan ona yetmiyor zaten

Neden çekiniyorsun ki?? Keyfine harcamamışsın ki?? Ki keyfi de harcayabilirsin, çalışıp kazanıyorsun.. bence babana para alamadım de o parayla borçlarını kapa.. kendi çözsün para sorunlarını . Sen niye dert ediyorsun? ?
Babama hayır diyemiyorum hayır dersem yanlış anlşılır diye düşünüyorum

1 ay elini herşeyden çek bakalım görsünler nereye harcadığını. Siz böyle herşeye tamam deyip ödedikçe daha çook borç hesabı yaparsınız.
Çok denedim elimi ayağımı çekmeyi ama mümkün olmuyo
Kız kardeşim param bitti diyo gelde verme
Eve gidiyorum akşam yemeğinde eksik oluyo yada sabah kahvaltısında eksik
Almadan duramıyorum babam alır gelince diyemiyorum
Babam da hiç düşünmüyor ben param kalmıyor deyince sende bu kadar alışveriş yapma
Tek dediği bu
Terslesem para kazanmaya başlayınca değişti diyecekler
Geçen kredi çektiğimde bile anneme dedim ki kredi çekince elime para kalmıyor anne
Evi ve kardeşimin harçlığını da babam karsılasın o zaman artık dedim
Annem nerden de çektirdik biz sana bu krediyi çekmez olaydın diye kavga etti benmle

Babam çok düşüncesizce hareket etti
Köye ev yaptırcaz diye gitti kredi çekti demire betena bir miktar para yatırdı sonra gitti yine ev yaptırcağımız arsanın yan tarafında küçük bi arsa satın aldı burayı da bahçe yaparız diye yine onuda kredi çekip aldı
Şimdi de oraya ev yaptıramıyoruz arsa mahkemelik
Boşu boşuna yapmış oldu anlıcağınız
Şimdi de onların kredisini ödüyo aylık 2.000 tl ödemesi var.
3.000 de maaş alıyo geriye kalan ona yetmiyor zaten

Eee satsın o Zaman

Bu yokluk ihtiyaç değil kız eve baksın biz yatırım yapalım mantığı

O kadar yaparsin edersin, sonunda yine kotu olursun. Senin gibi evlatlarin hic kiymeti olmuyor genelde.
Babam da hiç düşünmüyor ben param kalmıyor deyince sende bu kadar alışveriş yapma
Tek dediği bu
Geçen kredi çektiğimde bile anneme dedim ki kredi çekince elime para kalmıyor anne
Annem nerden de çektirdik biz sana bu krediyi çekmez olaydın diye kavga etti benmle

Baban napıyor ? Annene aylık harçlık versin pazarı marketi annen halletsin. Kardeşinede versin aylık harçlığını.. bu ne böyle o maaşla helal olsun be çok şey yapıyorsun..
Babamın eline de kalmıyor kredi ödemesi var geriye 1.000 tl kalıyo
Düşünmeden hareket etti şimdi onun cezasını ben çekiyorum
Ev yaptırcaz diye kredi çekti demir ve betona para yatırdı
Gitti arsa aldı bahçe yaparız diye
Şimdi de o arsa mahkemelik öyle kaldık ortada
Babam da 2.000 tl kredi ödüyo
Eskiden manava borç yapardık şimdi öyle bişey kalmadı her hafta sonu pazar yapıyorum 30-40 tl den aşağı tutmuyo aylık an az 200 pazara veriyorum zaten 100 de kız kardeşime veriyorum en az ee market de nerden baksan 200-300 tutuyo daha ıvır zıvırı yazmıyorum
Bunlara rağmen gelip de bana sen niye biriktirmiyosun hiç diyince çıldırıyorum ama tepki dahi gösteremiyorum

Baban cok komikmis. Aylik 200 lira lise ogrencisinin okul harcligi bile olmaz bu devirde.
Ne yediginizi düşünüyor acaba?
Biraz daha acik yazar misin, baban nerde calisiyor, niye orda? Ne odemesi var? 200 lira para icin calisilir mi ya daha neler.
Annen haftada 1 temizlige gitse 1 ayda babanin eve yolladiginin 5 katını kazanir.
Cok tuhaf bir durum bilemedim ben.
Bir de surekli kredi istemesi ilginc, nereye borç yapiyor eve hicbir katkisi yokken?
O sana bu kadar karışıyor da sen hic sormuyor musun baba ne is diye?
Babam 3.000 tl maaş alıyor ama 2.000 tl kredi ödemesi var aylık
Ev yaptırcaz diye kredi çekti gitti demir ve betona para yatırdı bide bi arsa aldı bahçe yaparız diye
Şimdi de kaldık mal gibi ortada ne ev yapabiliyoruz nede aldığımız cücük kadar arsa bi işe yarıyor
Evi yapacağımız arsa mahkemelikmiş meğerse
Öyle beklemedeyiz
Annem temizlik işi bulsa koşa koşa gidecek de yok işte
Bende bu durumları bildiğim için hiç birşey diyemiyorum

Annen bir şeyler yapsın satsin? Hiç olmadı yoğurt yapsın peynir yapsın o da olmadı ne bileyim bazlama yapsın satsin. Onla da pazar ihtiyacı çıktığı kadar. Olmadı peynir zeytin bir arada olmayacak zeytin kalkacak masadan. Bir de koydesiniz bahçe falan yok mu domates biber fasulye ekin ,bahçe ne verirse onu yeyin olmaz mı öyle ?
Bahçeden daha yeni faydalanmaya başlıcaz inek falan yok süt yoğurt kendimiz bile marketten alıyoruz

amin canım inşallah ben artık haftaya 50 tl bölüyorum yani ayda 200 tl kendime tabi bunun içinde eve yaptığım harcama da oluyor yemek kartımlada eve aylık market alışverişi yapıyorum faturaları yatırıyorum kardeşimin eksikleri falan derken offfff
Bitmiyor bitmiyorrrr
Hesap kitap yapıldığı gibi olmuyo her ay en az 100 tl lik hiç planda olmayan bi masraf çıkıyo

Birgun ara babani tek tek anlat durum bu diye.
Onlar da ona gore hareket ederler.
Cekinme zaten olan olmus.
Basta tepki verir ama sonra anlar

Ben sizi hatırlıyorum. Siz köyden erkenden gidiyorsunuz işe değil mi?Tek vasıta olduğu için.
Babanız çalışıyor sadece 200 lira mı bırakıyor eve? Ne kazanıyor ki bu kadar az bırakıyor?
Ayrıca size bu kadar baski yapmaları doğru değil,sonuçta gencecik insansinız,işe giderken temiz,bakımlı olmak hakkınız ve genelde işverenlerin özellikle tercih ettiği şeyler.
Gizlemeyin durumu,markete gitme diyen babanıza fuzuli harcamadığınızı,aldıklarınızın ihtiyac olduğunu belirtin.
Maaş zammınızı da söylemeyin. Kenarınızda olsun.
Evet doğru hatırlıyorsunuz,
Kredi ödüyor babam ev yaptırcaz diye çekmişti onuda yaptıramadık mahkemelik oldu arsa
2.000 kredi ödüyo ona kalıyo 1.000
Onunla da telefon fat. int. fat. elekt. fat. mobilyacıya taksit derken elinde bişey kalmıyo

Kredi ödüyor babam ev yaptırcaz diye çekmişti onuda yaptıramadık mahkemelik oldu arsa
Onunla da telefon fat. int. fat. elekt. fat. mobilyacıya taksit derken elinde bişey kalmıyo
Parayı ne yaptı peki
Ay nolur duruyor dokunmadı de bana :110:

Anladım sizin faturaları ödüyor o halde babanız. Ama anlamadığım biri bitmeden diğer borca sokması sizi.
Tamam durumunuz kötü ama sizde genç insansınız,iyi kötü ihtiyaçlarınızi almak durumundasınız,işe gidip geliyorsunuz sonuçta.

Annem de farkında ama babamdan farksız
Şöyle söylyim geçen eve market alışverişi yaptım 250 tl tuttu annem sordu ne kadar tuttu çok almışsın diye aslında hepside evde bitmiş olan şeyler ve parça parça da olsa 2-3 gün arayla alacağım şeyler
ben annemi kızar diye 120 tuttu dedi ve oda inandı
120 tutmayacağı o kadar ortada ki aslında sadece zeytin peynir çay şeker 100 tutuyor nerdeyse ben 4 poşet malzeme aldım
Annem pek alışveriş falan yapmadığından fiyatları bilmiyor, o yüzden bnim market alışverişim gözüne çok gelmiyo

yani sizde de suç var niye saklıyorsunuz ki böyle seyleri
ailende sizde para var sanıyor
120 tl eve harcamış ne olcakki diye düşünüyor.

Bence sen çalıştığın yerde bikac arkadaş ev tut inan daha az masrafın olur

Tek dediği bu
Kıymet bilmiyorlarsa hayır demeyi bilmelisin..

Back