- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Yazın fındık toplamaya gidiyo annem 15-20 gün falan işçi olarakMadem kiz kardesin okulla ilgili degil bundan sonra harclikda verme, ve acik acik de. Ben kendimden kisip sana veriyorum, sen derslerinle bile ilgilenmiyorsun de! Sakin sakin bide dersane parasi vermeye kalkma. Madem öyle gitsin calissin.
Erkek kardesin kücük tabi, ondan kimse bisey bekleyemez.
Ama ben eminim ki annen gercekden istese calisir. Istemiyor iste calismak, nasilsa sen herseye yetistiriyorsun olmadi borcla yapiyorsun. Yazik sana!
Aynen bu sekilde de annene. Babam kart biraksin de.
Birde bir kac kere sordum, demiyormusun hic ben evlenirim, o zaman ne yapacaksiniz anne diye?
Yazın fındık toplamaya gidiyo annem 15-20 gün falan işçi olarak
O zaman bile yanına yaklaşılmıyor yoruldum ettim diye bi sinirli oluyo
Sürekli onun suratını çekmektense otursun evde boşver
Bababm evlilik düşüncesini aklına dahi getirmiyor yaklaşık 10 senelik plan yapıyo benmle
Şakasını yapsak kızıyo öldürür gebertirim diyo
Annem desen babanı duymadın galiba biraz hayatını yaşa maddi açıdan iyi bi yer bulursun babanın dediği yaşlarda da evlenirsin diyo he bu arada ev yapılmadan babana ne dceksin utanmada yok sende diyo
Sanki şimdi çok hayatımı yaısyormuşum gibi konusuyo bide koca evnde bu günlerini ararsın diye
Yol parası içimi nasıl yakıyo bir bilsen
Sabah 6 da kalkıyorum herkesten 1 bucuk saat öneceden işyerinde oluyorum
Akşamları da herkesten önce çıkıyorum 10 dk falan başka otobüsüm olmadığı için
Onun bile suratını çekiyorum
Benim yerimde bi başkası olsa kiraya gelirdi bu sıkıntıyı çekmezdi hergün hergün
Sıkıntı aslında bende biliyo musunuz
Gercekten bak
Ben zaten asg. ücret alırken maaşımı evdekilere 1.100 tl demiştim birikim yapcam diye
Ama ona rağmen 1400 e göre hareteket ettim evdekiler ona rağmen ay sonunda hesap soruyolardı nereye gitti bu maaş diye
300 tl yi bile biriktiremedim
Neden ?
Her akşam her akşam markete girmekten
Her hafta kardeşime para bırakmaktan
Akşamları ekmek almaktan , okuldaki kardeşime kitap almaktan...
Açıkçası bu işe bile zor buldum ve çok sıkıntılar çektimYok canim benim, seni sömürüyorlar, kanini kurutana kadar birakmicaklar.
Kismet isi belli mi olur, bakarsin yarin karsina biri cikar.
Malesef senin ailen sana hic bir zaman rahat vermeyecek eger hemen dur demezsen. Evlensen gitsen bile seni sömürecekler.
Lütfen lütfen ottur ilk önce annene sonrada babana ciddi ciddi anlat!
Baska bi ise daha girme imkanin yok mu? O parayla biraz daha hizli bitirirsin borcunu.
cidden cok üzüldümYol parası içimi nasıl yakıyo bir bilsen
Sabah 6 da kalkıyorum herkesten 1 bucuk saat öneceden işyerinde oluyorum
Akşamları da herkesten önce çıkıyorum 10 dk falan başka otobüsüm olmadığı için
Onun bile suratını çekiyorum
Benim yerimde bi başkası olsa kiraya gelirdi bu sıkıntıyı çekmezdi hergün hergün
Sıkıntı aslında bende biliyo musunuz
Gercekten bak
Ben zaten asg. ücret alırken maaşımı evdekilere 1.100 tl demiştim birikim yapcam diye
Ama ona rağmen 1400 e göre hareteket ettim evdekiler ona rağmen ay sonunda hesap soruyolardı nereye gitti bu maaş diye
300 tl yi bile biriktiremedim
Neden ?
Her akşam her akşam markete girmekten
Her hafta kardeşime para bırakmaktan
Akşamları ekmek almaktan , okuldaki kardeşime kitap almaktan...
Açıkçası bu işe bile zor buldum ve çok sıkıntılar çektim
O yüzden yeni bir işyeri riskine giremem
Hem burada maaşlar hep böyle
Artık zaman gösterecek bu ay sonuna belli olur zaten hiç para harcamamam lazım ev için artık
Oo kelebek Allah aşkına,peki sen bunları görmüyor musun?Babamların bahçesinin köşesinde ev için bir kaç tavuk besliyorlar.Evin artıkları yetiyor onlara.Diyenler oluyormuş abi fazla varsa bebeğimize alırız diye.Müşteri bulunur yeterki bir şey olsun.Oya yapıp satanlar var dediğin gibi.Oğlumun okulundan bir veli bir tek çeşit oyayı yapmış yıllardır,evine katkıda bulunmuş.Hadi babanda iş yok,annen kalkmalıydı bismillah diyerek ayağa,size bunları yaşatmamalıydı.Banada işyerinde senin gibi diyorlar biliyo musun
Siz nasıl köylüsünüz madem inek yok tavuk yok niye orda oturuyosunuz ki falan
Düşününce haklılarda her hafta 1 kova yoğurt 2-3 litre süt alıyorum ayda en az 2 koli yumurta alırım bunlar bile 50 tl yapıyo
Annem üşengeç benm birazda
Komşular çatır çatır başörtü yapıyo çoluklu çocuklu kadınlar
Biizmki akşama kadar evde başında kaynana yok koca yok çocuk yok
Ama temizlik için bile pazar gününü bekler ben evdeyim ya
Bazen eve geldiğimde yemek bile hazır olmuyo
Durumlar böyle malesef
Geçen gün pazardan cıkıyorum,kadının biri hani tavada hamur kızartılır ya,onu tava büyüklüğünde yapmış, doldurmuş sepete,satıyor.Herkes keyif sürmek ister,ama iş başa düşünce bir çıkış yolu bulmalı...O zaman evet, ev icin hic harcamaman lazim.
Kiz kardesine de hayir demen lazim, ve acik acik de, ben sen oku diye kendimden kisiyorum, ama senin dersle alakan yok, benden de para yok de. Gitsin babasindan istesin.
Annene de diceksin ki, git diger köy kadinlari nasil yapiyorsa sende ekmek yap, el isi yap sat.
Yag mi bitti, birak bitsin, peynir mi bitti birak bitsin. Evde yiyecek kalmayinca gör bak nasil harekete gececekler.
Bababm evlilik düşüncesini aklına dahi getirmiyor yaklaşık 10 senelik plan yapıyo benmle
Annem desen babanı duymadın galiba biraz hayatını yaşa maddi açıdan iyi bi yer bulursun babanın dediği yaşlarda da evlenirsin diyo he bu arada ev yapılmadan babana ne dceksin utanmada yok sende diyo
Sanki şimdi çok hayatımı yaısyormuşum gibi konusuyo bide koca evnde bu günlerini ararsın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?