• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öderim bütün bunları

Kelebek farkında mısın ayrıldığın sevgilin ailesine sürekli maddi yardım bulunuyor diye sen ve bizler eleştirmiştik adamı burada, şimdi aynı pozisyondasın..
Kendi kendime öz eleştiri yaptım birkaç sayfa önce aynısını ben yazdım haklısınız yedim bitirdim onu nasıl ailene yok diyemiyosun bu ne sorumsuzluk diye ,
Şimdi aynı seyleri ben yasıyorum

Bir şeyi sürekli yaparsan üzerine kalır ne yazık ki. Senin de üzerine kaldı kalacak. Ne aile bakmak be kardeşlerine harçlık verme gibi bir zorunluluğun var senin. Ananın babanın düşünmediğini sen ne diye düşünüyorsun ki? Sanki kardeşlerin kıymet mi bilecek? Şimdi dur demezsen ileridr aklına gelir bu günler, şimdi dur demezsen ileride emin ol 'yapmasaydın o zaman, vermeseydin o zaman, bana ne ben mi istedim senden sen kendin verdin' tarzı da laflar duyacaksın. Kimse de ablam / kızım bizim için çabaladı demeyecek.

Kaldı ki anan baban ayaklarını yorganlarına gçre uzatmak zorundalar, uzatmıyorlarsa da sonuçlarına katlanmak... Hem o kadar yol çek, hem milletin kahrını çek, üstüne bir de sömürsünler seni. Gözlerini bir an önce aç, gerekiyorsa arkana bile bakmadan kaç. Çünkü ailenin seni sevdiği, seni düşündüğü vs yok. Tek düşünceleri 'yatırım yaptık' şimdi altın yumurtlasın bakalım bu kelebek. İnan ki bu kadar. Seni düşünmeyeni sen de düşünmeyeceksin ki hayatın ziyan olmasın... Baban da annen de senin evlenmene izin vermeyecek bu gidişle, 'para elin oğluna gidecek' çünkü. Ayrıca baban senin önüne o dekontları koyduysa, sen de biriktir fişleri faturaları, lazım olduğunda/derdini anlatamadığında çıkarırsın koyarsın önüne.

Ben de zor okudum, istanbulda bi kyk'm vardı. Babam da yurt paramı verirdi o kadar. Hatta son hafta hiç param kalmazdı da şişeden yaptığım kumbaradaki (taş çatlasın 7tl) ile idare etmeye çalışırdım, ki okulda yemeği vs var... Ama şimdi göğsümü gere gere ben elimden geleni yaptım diyebiliyorum. Sizden kalacak yer dışında para almadım, aç kaldım ama gene de almadım. Kaldı ki annem de babam da memur benim, babam hiç sormazdı paran var mı diye, ben de bana para yolla diyemezdim. Neyse çok uzadı, bence sen bir an önce aç gözlerini aç, yoksa yazık edeceksin kendine.
Ben aileme destek oldukça mutlu oluyordum en başından beri,
Mesela kardeşlerime harçlık verirken marketten alışveriş yaparken gururlanıyodum
Sonra bide baktım hepsi tamamen bana kaldı
Zaten şuanda bile ufack bi tartışmamızda annm yapmasaydın sana al mı diyen oldu diyo
Ben yinede kendimi alıkoyamıyorum
Rabbim daha kötü günleri göstermesin ama şu sıkıntılar 3 günde beni kaç yaş yaşlandırdı
İnşallah kendime hakim olabilirim ve bugünleri en az zararla atlatabilirim

yavaş yavaş elini çekersen alışırlar bende öyleydim asgari ücretle çalışıyordum evin ihtiyacı falan filan derken para kalmıyordu,sonra maaşını ne yapıyorsun oluyordu yani yaptıklarım göze gözükmüyordu ,elimi çektim bende öyle de para yiyordum nede olsa onların gözünde ,biriktirdim biraz çeyizimi de birikimim ve tazminatımı çekerek yaptım istesem ne yaptın paraları diyip yine başımı şişirceklerdi yani akıllan sende ilerini düşün hiç olmadı maaşından gram altın falan yap at kenara nakit olunca o para gidiyor kelebek

Peki simdi sen kesin olarak ne gibi kararlar aldin?
Ailenle ilgili?
Geri ödemenle ilgili?
Eylül ayına kadar kendi adıma veya ailem adına hiçbir şekilde harcama yapmak yok
Yada yaparsam en fazla 50 tl yi geçmemesi lazım oda hani evden ekmek isterler durup da anneme parasını verin diyemem böyle ufak tefek şeyleri diyorum
Kardeşime dicem babamdan aylık harçlık alsın zaten geçen gün babamın yanında öyle dedim oda duydun dimi baba ona göre sen verceksin artık dedi babama
Eylül ayına kadar dyorum çünkü o zamnaa kadar kredi kartıma aylık 350 tl taksitim var sonra o bitince biraz rahatlarım
Sefil bi yaz geçircem ama yapcak bir şey yok
Geri ödemelimle ilgili aileme bir şey söylemek istemiyorum ama kasım da bu eski kredi bitiyo hemen o ay geri ödemelim başlıyo ya biizmkiler kredin de bitti yeni bi kredi çekelim derlerse çekmek yok kesinlikle
İşyerine de yıl sonuna kadar öderim dedim aylık en az 300-400 vermem lazım
Patronum anlayışlı sene sonuna kadar bitmese neden bitmedi demez
Ağustos da zam yapılırsa 500 bile bırakabilirim işyerime
Kısacası bu sene sonu rahatlamış bi şekilde sadece 300 tl geri ödemeli kredimi ödeycem
Evdekilere de işyerine olan borcum daha bitmedi dcem onlara işyerine 400 veriyosam 200 verdim dcem

yavaş yavaş elini çekersen alışırlar bende öyleydim asgari ücretle çalışıyordum evin ihtiyacı falan filan derken para kalmıyordu,sonra maaşını ne yapıyorsun oluyordu yani yaptıklarım göze gözükmüyordu ,elimi çektim bende öyle de para yiyordum nede olsa onların gözünde ,biriktirdim biraz çeyizimi de birikimim ve tazminatımı çekerek yaptım istesem ne yaptın paraları diyip yine başımı şişirceklerdi yani akıllan sende ilerini düşün hiç olmadı maaşından gram altın falan yap at kenara nakit olunca o para gidiyor kelebek
Aynı bende o durumdayım işte
Sen maaşını ne yaptın demelerinden nefret ediyorum sinirlerim bozuluyor
Yaptıklarım da hep onlara yani
Sonra şunu yaptım bunu yaptım diyince yüzlüyo oluyorum
Her türlü kötüyüm
İlk aylarımı özlemeye başladım ya ne güzel 1300 tl maaş alıyodum geçen sene
Yol parası veriyodum kardeşime harçlık az buçukta eve alışveriş arada bi fatura yada babamın kartlarını ödüyodum ama böyle kasmıyodu
Ne zaman kredi çektim sonra sıkışmaya başladım

Aynı bende o durumdayım işte
Sen maaşını ne yaptın demelerinden nefret ediyorum sinirlerim bozuluyor
Yaptıklarım da hep onlara yani
Sonra şunu yaptım bunu yaptım diyince yüzlüyo oluyorum
Her türlü kötüyüm
İlk aylarımı özlemeye başladım ya ne güzel 1300 tl maaş alıyodum geçen sene
Yol parası veriyodum kardeşime harçlık az buçukta eve alışveriş arada bi fatura yada babamın kartlarını ödüyodum ama böyle kasmıyodu
Ne zaman kredi çektim sonra sıkışmaya başladım

krediden dolayı değil sen bunları hep yaptığın için onlar senin görevinmiş gibi oldu artık alıştılar

Baban yine sana kredi çekermisin! demeye gelecek biliyorsun değilmi?Kararlı kendince zaten çektirmeye,ama,çekermisin.Buna hazırla kendini kelebek,önce.Annen,baban bizi ne hallere düşürdü, sağol yavrum sana da yük olduk demiyorda,nerden senin eline düştük diyor ya.Yine diyecek buna da hazırla kendini...ama gençsin,kendi kazandığınla bari giyinmek,bir yerde birşeyler yemek istersin ki,yapabilmeliydinde bunları.Başka türlü olmayacak.Baban başınızda olmasa,hadi bir nebze.Annen çok rahat maşallah,ama normali bu değil.Hadi çalışmıyor tamam diyelim,Sen 1 saatlik yoldan,her saatte vasıta olmadığı için orada burada bekleyerek gidip,geliyorsun.Yol yorgunluğuyla girip neden yemek yapacaksın,tamam dinlenince birşeylere yardımcı olursun ama yani bir tabak çorbanda hazır olsa.Temizliği hafta sonuna bırakması da ayrı saçma.
Hafta sonu günlük evin işi yapılır dinlenirsin,bir arkadaşını görürsün filan.
Annenle 3 gün konuşasım var...

Baban yine sana kredi çekermisin! demeye gelecek biliyorsun değilmi?Kararlı kendince zaten çektirmeye,ama,çekermisin.Buna hazırla kendini kelebek,önce.Annen,baban bizi ne hallere düşürdü, sağol yavrum sana da yük olduk demiyorda,nerden senin eline düştük diyor ya.Yine diyecek buna da hazırla kendini...ama gençsin,kendi kazandığınla bari giyinmek,bir yerde birşeyler yemek istersin ki,yapabilmeliydinde bunları.Başka türlü olmayacak.Baban başınızda olmasa,hadi bir nebze.Annen çok rahat maşallah,ama normali bu değil.Hadi çalışmıyor tamam diyelim,Sen 1 saatlik yoldan,her saatte vasıta olmadığı için orada burada bekleyerek gidip,geliyorsun.Yol yorgunluğuyla girip neden yemek yapacaksın,tamam dinlenince birşeylere yardımcı olursun ama yani bir tabak çorbanda hazır olsa.Temizliği hafta sonuna bırakması da ayrı saçma.
Hafta sonu günlük evin işi yapılır dinlenirsin,bir arkadaşını görürsün filan.
Annenle 3 gün konuşasım var...
Babam şimdiden plan yapıyo zaten, sana bir araba alalım diye
Ya bende çok isterim araba almayı ama şuanda bana kullanmasını öğretecek kimse yok ki
Hem benim maaşım bir arabanın masraflarını karşılayamaz araba durduğu yerde para yakıyo
Ben hem 3 sene onun kredisini ödeyip hemde masrfalarını karşılayamam
Babam bunlarla karsıma gelirse açık açık ben kredi ödemek istemiyorum para birikticem altın vs. diycem
O zaman da kendi ödemelerini üstüme yıkmaya çalışır gerçi faturaları falan
Ama müsaade etmcem
Annemle kız kardeşim ağustos da fındık toplamaya gitcek babam şimdiden ordan gelecek parayı hesaplıyo
Hatta geçen sene bana bile pazarları sende git dedi
Bu senede yıllık izne çık o tarihlerde diyo saçmalama baba o kadar da değil dedim

Zaten onlar fındığa gittiği zaman işten gelince koştur koştur yemek yapıyorum evi temizliyorum bulaşık yıkıyorum derken 10 da ancak oturabiliyorum koltuğa, o yorgunluğun üstüne bide pazarlarıda gtcem ohh ne iyi

Baban kendi kredisinin bi taksidi icin senin 2 yil zorluk cekmeni sallamiyor zaten 2 bin sizin bir aylik kredi odemeniz ne mana kredi cektiriyor yani . Ayrica bankadan nasil bu kadar yuklu kredi alabildiniz odeyebilecek guc varmis ki vermis banka da

Babam şimdiden plan yapıyo zaten, sana bir araba alalım diye
Ya bende çok isterim araba almayı ama şuanda bana kullanmasını öğretecek kimse yok ki
Hem benim maaşım bir arabanın masraflarını karşılayamaz araba durduğu yerde para yakıyo
Ben hem 3 sene onun kredisini ödeyip hemde masrfalarını karşılayamam
Babam bunlarla karsıma gelirse açık açık ben kredi ödemek istemiyorum para birikticem altın vs. diycem
O zaman da kendi ödemelerini üstüme yıkmaya çalışır gerçi faturaları falan
Ama müsaade etmcem
Annemle kız kardeşim ağustos da fındık toplamaya gitcek babam şimdiden ordan gelecek parayı hesaplıyo
Hatta geçen sene bana bile pazarları sende git dedi
Bu senede yıllık izne çık o tarihlerde diyo saçmalama baba o kadar da değil dedim

Zaten onlar fındığa gittiği zaman işten gelince koştur koştur yemek yapıyorum evi temizliyorum bulaşık yıkıyorum derken 10 da ancak oturabiliyorum koltuğa, o yorgunluğun üstüne bide pazarlarıda gtcem ohh ne iyi
O araba sanamı kalacak sanki babandan,aman bunları yaptın,bir de üstüne tüy dikme.Altın falan niye diyeceksin ona hala.Demeden yap ne yapacaksan.Böyle babadan böyle kız nasıl olmuş,azcık babanı örnek al.
Birde kardeşinin fındık parasını hesaplıyor,fındıklar daha yeni yapraklandı.Baban gibisine çarıklı erkanı harp derler kusura bakma da.Seni beni sulu dereye susuz götürür,susuz getirir...

Eylül ayına kadar kendi adıma veya ailem adına hiçbir şekilde harcama yapmak yok
Yada yaparsam en fazla 50 tl yi geçmemesi lazım oda hani evden ekmek isterler durup da anneme parasını verin diyemem böyle ufak tefek şeyleri diyorum
Kardeşime dicem babamdan aylık harçlık alsın zaten geçen gün babamın yanında öyle dedim oda duydun dimi baba ona göre sen verceksin artık dedi babama
Eylül ayına kadar dyorum çünkü o zamnaa kadar kredi kartıma aylık 350 tl taksitim var sonra o bitince biraz rahatlarım
Sefil bi yaz geçircem ama yapcak bir şey yok
Geri ödemelimle ilgili aileme bir şey söylemek istemiyorum ama kasım da bu eski kredi bitiyo hemen o ay geri ödemelim başlıyo ya biizmkiler kredin de bitti yeni bi kredi çekelim derlerse çekmek yok kesinlikle
İşyerine de yıl sonuna kadar öderim dedim aylık en az 300-400 vermem lazım
Patronum anlayışlı sene sonuna kadar bitmese neden bitmedi demez
Ağustos da zam yapılırsa 500 bile bırakabilirim işyerime
Kısacası bu sene sonu rahatlamış bi şekilde sadece 300 tl geri ödemeli kredimi ödeycem
Evdekilere de işyerine olan borcum daha bitmedi dcem onlara işyerine 400 veriyosam 200 verdim dcem

Aferim cok güzel. Bidahada lütfen ama lütfen sakin ola böyle bir borcun altina girme! Madem ailenin hazir parasi var, gerekirse ordan alsinlar. Bundan sonra kendine bakiyorsun sen tamam mi kelebek! Ha borclarindan kurtulur icinden gelir eve biseyler alirsin o baska! Ama daha fazlasi yok. Sen babanin bile yapmadigi fedakarligi yapiyorsun.

Ev islerini de yapmiyorsun artik! Pazar günü temizlige mi cagiriyor annen, hayir diyorsun calistim yoruldum, dinlenicem. Bu kadar eger üstüne gelirse diceksin ki sen senede 15-20 gün findiga gidiyorsun da is yapmiyorsun ben her gün iste gidip geliyorum ben niye yapayim. Ayrica bi zahmet kiz kardesinde gitsin annenle findiga!
Ayrica evde yemek olmadigi günler yargarayi basiyorsun! Ne demek sabah 6 da evden cik aksam gel hala yemek yok.

Ezdirmiyorsun kendini kimserele. Ailene bile! Unutma, onlar seni dünyaya getirirken aldiklari sorumlulugu bilmeleri gerekirdi. Sana yaptiklarini bir lutuf gibi anlatmalarina müsade etme!

kelebek araba sana kalmayacak uyanık ol az ,ayrıca altın falan alıcam deme sakın gizliden yap yapcağını baban o kendi köşelerindekini bozdurmaz ama seninkine göz diker yine ayrıca sen hangi şehirdesin merak ettim

Ben senin babani anliyorum aslinda bir yandan. Böyle elde avuçta bir sey kalmayınca ordan burdan gelecek paranin hesabina giriyor mecburen.
Ama bu yasadiklariniz da babanin dusuncesizliginden maalesef.

Siz aylik 200 300 lirayla gecinirken kredi üstüne kredi cekiyor. Üstüne araba almayi düşünüyor.

Ben senin babani anliyorum aslinda bir yandan. Böyle elde avuçta bir sey kalmayınca ordan burdan gelecek paranin hesabina giriyor mecburen.
Ama bu yasadiklariniz da babanin dusuncesizliginden maalesef.

Siz aylik 200 300 lirayla gecinirken kredi üstüne kredi cekiyor. Üstüne araba almayi düşünüyor.
Ama pericim baksana,kız yollarda sürünürken bir kuruşunu yiyemiyor ama baba sana araba alalım diyor,ALALIM,sanki katkısı olacak,birde o baba o arabayı bu kıza bırakırmı sence,diyormuş daha şimdi bile kendini birşeymi sanıyorsun diye.Yarın, evlat değil yılan büyütmüşüz,bir arabayı çok görüyor der...Ali yer,oyuna gider,veli yer,koyuna gider,telaşesi kelebeğe kalır,göremediği aracın borcunu yıllarca öder...

Ayağını yorganına göre uzatacak insan. 3000 maaşın 2000'i ile ev yaptırıyorsan sıkıntı var demektir. Anne çalışmıyor, okuyan kardeş var, evin masrafları var. Çalışan çocuğun hiç mi kendine harcaması olmayacak, genç kız gençliğini hiç mi yaşamasın. Ben olsam gerçekten kendimi düşünürüm. Benim üzerinden 10 yıllık plan yapan, evlenmeme maaşım yüzünden karşı çıkan babama da acımam, anneme de. Varsım hayırsız desinler. O diyenler gelip ödesin borçlarını. Güzel bir laf vardır, bana akıl değil para ver diye.

Ama pericim baksana,kız yollarda sürünürken bir kuruşunu yiyemiyor ama baba sana araba alalım diyor,ALALIM,sanki katkısı olacak,birde o baba o arabayı bu kıza bırakırmı sence,diyormuş daha şimdi bile kendini birşeymi sanıyorsun diye.Yarın, evlat değil yılan büyütmüşüz,bir arabayı çok görüyor der...Ali yer,oyuna gider,veli yer,koyuna gider,telaşesi kelebeğe kalır,göremediği aracın borcunu yıllarca öder...
O konuda zaten ben de oyle düşünüyorum da bir yandan da iste ne bilim insan ailesini atamiyor satamiyor.
Babanin dusuncesizligini bu kiz cekiyor. Kiz babaya akil verecek olsa sen ne biliyorsun diye tersler durur.
Annesi de alisverise cikmadigi icin bilmiyor bütçeyi. iste böyle cikmazda gelip gidiyorlar.

O konuda zaten ben de oyle düşünüyorum da bir yandan da iste ne bilim insan ailesini atamiyor satamiyor.
Babanin dusuncesizligini bu kiz cekiyor. Kiz babaya akil verecek olsa sen ne biliyorsun diye tersler durur.
Annesi de alisverise cikmadigi icin bilmiyor bütçeyi. iste böyle cikmazda gelip gidiyorlar.
Aynen öyle,problemli bir arsa almış baba,elinde patlamış,baba almasaydık keşke demiş kız,kelebek geçti bitti,ne biliyorsun da konuşuyorsun demiş.Davul kelebekte,tokmak ve yetki babada.Tabi para harcamak asıl zor olan...Baba ya, en yetkili.Hani olurya filmlerde,kıroyum emmee para bendee...

Back