• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öderim bütün bunları

konu sahibi
çok zor şartlarda buyuduk biz. mezun oldum ilçede iş yok .annem babam benı markete calısmaya yolladı günlük 12 saat.
psıgorta yemek yok .ucrette asgarinin yarısı.
resmen atanana kadar anam ağladı.
kardeslerım bıtırdı okulu kımse onları çalıştıramadı. o kadar okuduk markette calısıp rezıl mı olalım dediler.
bende mal gibi soğuk sıcak demeden ayakta 12 saat 300tlye calıstım.
yemektede ekmek arası salatalık domates yıyordum.aldığım parayıda ünv okuyan kardeslerıme ve evın elktırıgıne suyuna harcıyordum.
ne mi oldu. sonuçta herkes atandı ama,
şuan beni tanıyan yok.

konu sahibi
çok zor şartlarda buyuduk biz. mezun oldum ilçede iş yok .annem babam benı markete calısmaya yolladı günlük 12 saat.
kardeslerım bıtırdı okulu kımse onları çalıştıramadı. o kadar okuduk markette calısıp rezıl mı olalım dediler.
yemektede ekmek arası salatalık domates yıyordum.aldığım parayıda ünv okuyan kardeslerıme ve evın elktırıgıne suyuna harcıyordum.
şuan beni tanıyan yok.
Neden tanısınlar,köprüyü geçti herkes.Şu söz çok doğru.
Sen sen için
Kim sen için
Şimdi değilse nezaman...

Neden tanısınlar,köprüyü geçti herkes.Şu söz çok doğru.
Sen sen için
Kim sen için
Şimdi değilse nezaman...
konu sahıbıne bu yaşadığım örneği veriyorum ki ders alsın...
gerçekten herkes köprüyü gecene kadar...
pişman değilim ama çalıştığım 8 ayda o kadar cok kilo vermiştimki kimse tanıyamamıştı beni.

Dünden beri icime dert oldun sen kelebek,

nasil etse nasil yapsa diye düsündüm seni saatlerce.

Bak canim, yasin daha cok kücük. Bu yasina kadar ve malesef öyle görünüyor ki gelecek yillar icin sanki evin erkegi senmissin gibi tüm yükü sana baglamislar.

Eger imkanin varsa, kendine bi is daha bul, is yerimde mesaim var cikamam de calis o parayla bir an evvel borclari bitirmeye bak. Sakin ola ailene bir kurus bile verme. Seni düsünen yok.
Ayrica annenle konus, de artik 22 yasindayim, yarin birgün evlenmek istersem ne olacak de. Birak bi düsünsün bunlari.
Biz sana baktik büyüttük laflari dönemeye baslarsada, dogurdugun cocuga elbet bakacak yedirecek icirecek giydireceksin de.

Hani vardir ya, kizlarina deger vermezler ama evlenecegi zaman erkek tarafina siralarlar sunu alin bunu yapin bilmem ne diye, senin ailen öyle bi aileye benziyor. Simdiden sesini cikartmaya baslaki yarin basin egilmesin!

Allah yardimcin olsun.
Çok teşekkür ederim inanın hiç tanımadığım insanların benim derdimle kendi annemden babamdan çok dertlenmesi çok güzel bişey yani değişik bir duygu

Bu ay babam gittikten sonra belli olur bakalım hersey artık elimde kalan paraya göre hareket etcem
Kredi kartını da yanımda tasımıcam
Belki öyle öyle yola girer hersey

konu sahibi
şuan beni tanıyan yok.
Dilerim ki benim böyle olmaz , kardeşlerim bana karsı kendilerini borçlu hissetsin istemiyorum ama ablarının onlara ne kadar değerverdiğini onlar için ne kadar sıkıntı çektiğini de göz ardı etmesinler istiyorum
Sizin adınıza çok üzüldüm evin büyüğü olmak bazen gerçekten insanı anne baba yapıyor bir nevi

Çok teşekkür ederim inanın hiç tanımadığım insanların benim derdimle kendi annemden babamdan çok dertlenmesi çok güzel bişey yani değişik bir duygu

Bu ay babam gittikten sonra belli olur bakalım hersey artık elimde kalan paraya göre hareket etcem
Kredi kartını da yanımda tasımıcam
Belki öyle öyle yola girer hersey

Bak burda sana bi sekilde yardimci olmak isteyen cok insan var. Hepside ayni seyi söylüyor. Ailene hayir demeyi bil ve ögren vede gercekden hayir de! Kardeslerin kac yasinda bilmiyorum ama ben mesela 14 yasimdan beri okuldan arta kalan zamanimda hem ders calistim hemde ise gittim calistim. Ihtiyacim yoktu, ailem gereken harcamayi yapabilirdi ama ben istemedim. Onlarda gidip calisabilirler. Ha senin paran artar, kendine birikim yaparsin, kardeslerinede gönlünden kopar para veya esya alir verirsin o baska. Ama onlar senin cocuklarin degil sen dogurmadin! Sorumluluklari sana binmemeli. Onlarda annelerine babalarina demeli, bize harclik lazim diye.

Kredit kartini hic alma yanina evet, borcunu kapatinca da iptal et. Bu böyle devam ederse bu gencecik yasinda borclarda bogulacaksin.

Ailene hayir de, gerekirse sert konus, birak hayirsiz evlat desinler, Allah senin yaptigini görüyor sen merak etme! Onlarin isledigi günahida!

Annen biseyler ekip diksin pazarda satabilir. Koydesiniz madem bir inek alın sütünü satar kurban yaklaşıyor satabilirler büyütüp. Bu şekilde en azından annen evin ihtiyaçlarını karşılar. Bizim oralarda kadınlar hiç boş durmaz annen de biraz elini taşın altına koysun
Bende bunu anlamıyorum ve sana hak veriyorum.Kelebeğin köyü nasıl bilmem ama eşimin köyüne gidiyoruz bazen,dünya cenneti gibi,göz alabildiğine yeşillik,40 kg.süt veren hayvanlar.Ama o güzelim sütü 3 kuruşa sütçüye verip,peyniri marketten alıyorlar.Tereyağı yerine margarin kullanıyorlar.Oysa annemin köyünde herkes peynirini tereyağını yapıyor,fazlasını marketlere veriyor.Ama kapılarında çifter çifter son model arabaları var.Annemde yıllarca getirttiği sütlerle mis gibi peynirini tereyağını yaptı,onlarla büyüdük.Hala daha küçük bahçesinde yetiştirdikleriyle yazdan her türlü hazırlığını yapar,kışın sebze almaz.Bu kış eşimin köyüne bir ziyarete gittiğimizde her türlü sera sebzesi poşetlerle duruyor,yarısı çürümüş.Yufka yapmıyorlar mesela,hazırı varken ne gerek var diye.Herkes istediği gibi yaşar tabii de parası olup harcayanları görünce de,para olsa ne var onu yapmaya,bizde para ne gezer diyorlar.Eşime diyorum bazen,senden önce kültürünü tanısaydım galiba evlenmezdim senle diye.Fakat eşim onlara benzemiyor şükürki,çalışır çabalar.Heleki kriz dönemlerinde herkes elinden geleni yapmalı.Eşimin 4 yıl önce köyden gelen kadın işçisi boş günlerinde temizliğe gidiyordu 90 tlye.Evini barkını öyle kurmuş.Bence kelebeğin annesi kelebekle gelip giderek çalışmalı.Arayana mutlaka bir iş vardır.

konu sahıbıne bu yaşadığım örneği veriyorum ki ders alsın...
gerçekten herkes köprüyü gecene kadar...
pişman değilim ama çalıştığım 8 ayda o kadar cok kilo vermiştimki kimse tanıyamamıştı beni.
Anladım canım ben seni,hep konu sahibinin gözünü açmaya çalışıyoruz elbirliğiyle,sen elinden geleni yapmışsın,Allah kat kat verir elbet sana buna mukabil,ama insan yinede emeği hatırlansın ister tabiiki.

Yeni gördüm Yaşadığı yer dogruysa eğer hemşehri sayilabiliriz kelebekle.bence annesi çok rahat davranıyor. Koyde yaşayan kadınlar pek boş durmaz. Mutlaka bir iş yapması lazım.rahatliga alışmış bence ailesi kelebekte ıyice tuz biber ekmis bu duruma

Dilerim ki benim böyle olmaz , kardeşlerim bana karsı kendilerini borçlu hissetsin istemiyorum ama ablarının onlara ne kadar değerverdiğini onlar için ne kadar sıkıntı çektiğini de göz ardı etmesinler istiyorum
Sizin adınıza çok üzüldüm evin büyüğü olmak bazen gerçekten insanı anne baba yapıyor bir nevi

evet bben 1 numaraydım. ustelık atandığımda sızın yasınızdaydım. ıkı yıllık okudum.
ben atandıktan sonra zaten tüm evın yuku benım oldu. ıkı öğrenci, calısmayan baba.
ev hanımı anne.
neyse o günler gectı. suan doğum yapacağım aynı sehırdeyız hıckımsenın umrunda değilim inankı.
üstelik kardesımın bırı matematık öğretmeni. marketı gecelım özel ders bıle verebılırdı cok rahat. hıc oralı olup kımse kendını yormadı.
minnet zaten etmiyorlar, suan sadece tlf nasılsın abla hamılesın canın bısey ıstıyor mu deseler yeterdi...
onu bıle dıyen olmadı.
neyseki Allah yüzüme başka yönden güldü.
çok iyi bir eşim var.
ve atabılecegım en ıyı yere en ıyı maaşla atandım şükürler olsun.

Olmaz kelebek böyle yapma
Heryerin borç dolmuş borcu borçla kapatıyosun tek lüksün yol paran

Otur konuş benim borçlarım var kelebek onu çek kelebek onu al bu kız nasıl yapıyo sormuyosunuz de

Kardeşine harçlık falan verme çocuğun değil o kardeşin çok olur berirsin sende de yok ki veresin

Köydeyseniz annende çalışsın tarlaya gitsin tarhana salça yapsın satsın

Zam alırsan zammını söyleme okadarlık altın al kendine yarın çok üzülürsün

Bak burda sana bi sekilde yardimci olmak isteyen cok insan var. Hepside ayni seyi söylüyor. Ailene hayir demeyi bil ve ögren vede gercekden hayir de! Kardeslerin kac yasinda bilmiyorum ama ben mesela 14 yasimdan beri okuldan arta kalan zamanimda hem ders calistim hemde ise gittim calistim. Ihtiyacim yoktu, ailem gereken harcamayi yapabilirdi ama ben istemedim. Onlarda gidip calisabilirler. Ha senin paran artar, kendine birikim yaparsin, kardeslerinede gönlünden kopar para veya esya alir verirsin o baska. Ama onlar senin cocuklarin degil sen dogurmadin! Sorumluluklari sana binmemeli. Onlarda annelerine babalarina demeli, bize harclik lazim diye.

Kredit kartini hic alma yanina evet, borcunu kapatinca da iptal et. Bu böyle devam ederse bu gencecik yasinda borclarda bogulacaksin.

Ailene hayir de, gerekirse sert konus, birak hayirsiz evlat desinler, Allah senin yaptigini görüyor sen merak etme! Onlarin isledigi günahida!
Kız kardeşim 17 yaşında ve bu gidişle köyde kalacak , sınıfı zor geçiyor bide meslek lisesinde
Ana derslere dair hiçbir şey bilmiyor
Ünv. için bi çabası da yok ufacık bi umut görsem dersane parasını bile gözden çıkartmıştım ama yok yani
Şimdi erkek kardeşimi bursluluk sınavlarını hazırlıyorum 11 yasında
Kazanırsa ordan gelen parayla kendi ihtiyaçlarını görür inşallah
Babamın annemin düşünmesi gerekn şeyleri hep ben düşünüyorum sizinde dediğiniz gibi,
Ben bu sorumluluğu üstlendiğim için onlara düşünecek bi ortam bırakmıyorum
Evde eksik olunca anneme bende para yok bababm kart bıraksın eskisi gibi dcem

Bende bunu anlamıyorum ve sana hak veriyorum.Kelebeğin köyü nasıl bilmem ama eşimin köyüne gidiyoruz bazen,dünya cenneti gibi,göz alabildiğine yeşillik,40 kg.süt veren hayvanlar.Ama o güzelim sütü 3 kuruşa sütçüye verip,peyniri marketten alıyorlar.Tereyağı yerine margarin kullanıyorlar.Oysa annemin köyünde herkes peynirini tereyağını yapıyor,fazlasını marketlere veriyor.Ama kapılarında çifter çifter son model arabaları var.Annemde yıllarca getirttiği sütlerle mis gibi peynirini tereyağını yaptı,onlarla büyüdük.Hala daha küçük bahçesinde yetiştirdikleriyle yazdan her türlü hazırlığını yapar,kışın sebze almaz.Bu kış eşimin köyüne bir ziyarete gittiğimizde her türlü sera sebzesi poşetlerle duruyor,yarısı çürümüş.Yufka yapmıyorlar mesela,hazırı varken ne gerek var diye.Herkes istediği gibi yaşar tabii de parası olup harcayanları görünce de,para olsa ne var onu yapmaya,bizde para ne gezer diyorlar.Eşime diyorum bazen,senden önce kültürünü tanısaydım galiba evlenmezdim senle diye.Fakat eşim onlara benzemiyor şükürki,çalışır çabalar.Heleki kriz dönemlerinde herkes elinden geleni yapmalı.Eşimin 4 yıl önce köyden gelen kadın işçisi boş günlerinde temizliğe gidiyordu 90 tlye.Evini barkını öyle kurmuş.Bence kelebeğin annesi kelebekle gelip giderek çalışmalı.Arayana mutlaka bir iş vardır.
Banada işyerinde senin gibi diyorlar biliyo musun
Siz nasıl köylüsünüz madem inek yok tavuk yok niye orda oturuyosunuz ki falan
Düşününce haklılarda her hafta 1 kova yoğurt 2-3 litre süt alıyorum ayda en az 2 koli yumurta alırım bunlar bile 50 tl yapıyo
Annem üşengeç benm birazda
Komşular çatır çatır başörtü yapıyo çoluklu çocuklu kadınlar
Biizmki akşama kadar evde başında kaynana yok koca yok çocuk yok
Ama temizlik için bile pazar gününü bekler ben evdeyim ya
Bazen eve geldiğimde yemek bile hazır olmuyo
Durumlar böyle malesef

Kız kardeşim 17 yaşında ve bu gidişle köyde kalacak , sınıfı zor geçiyor bide meslek lisesinde
Ana derslere dair hiçbir şey bilmiyor
Ünv. için bi çabası da yok ufacık bi umut görsem dersane parasını bile gözden çıkartmıştım ama yok yani
Şimdi erkek kardeşimi bursluluk sınavlarını hazırlıyorum 11 yasında
Kazanırsa ordan gelen parayla kendi ihtiyaçlarını görür inşallah
Babamın annemin düşünmesi gerekn şeyleri hep ben düşünüyorum sizinde dediğiniz gibi,
Ben bu sorumluluğu üstlendiğim için onlara düşünecek bi ortam bırakmıyorum
Evde eksik olunca anneme bende para yok bababm kart bıraksın eskisi gibi dcem

Madem kiz kardesin okulla ilgili degil bundan sonra harclikda verme, ve acik acik de. Ben kendimden kisip sana veriyorum, sen derslerinle bile ilgilenmiyorsun de! Sakin sakin bide dersane parasi vermeye kalkma. Madem öyle gitsin calissin.

Erkek kardesin kücük tabi, ondan kimse bisey bekleyemez.

Ama ben eminim ki annen gercekden istese calisir. Istemiyor iste calismak, nasilsa sen herseye yetistiriyorsun olmadi borcla yapiyorsun. Yazik sana!

Aynen bu sekilde de annene. Babam kart biraksin de.

Birde bir kac kere sordum, demiyormusun hic ben evlenirim, o zaman ne yapacaksiniz anne diye?

Düşününce haklılarda her hafta 1 kova yoğurt 2-3 litre süt alıyorum ayda en az 2 koli yumurta alırım bunlar bile 50 tl yapıyo
Durumlar böyle malesef

Nasil insansin sen, nasil sabir var sende. Yikarim ben olsam o evi, yemek yok, temizlik bende para bende, iki de yular taksinlar! Her doguran anne olamiyor iste.

Olmaz kelebek böyle yapma
Heryerin borç dolmuş borcu borçla kapatıyosun tek lüksün yol paran

Otur konuş benim borçlarım var kelebek onu çek kelebek onu al bu kız nasıl yapıyo sormuyosunuz de

Kardeşine harçlık falan verme çocuğun değil o kardeşin çok olur berirsin sende de yok ki veresin

Köydeyseniz annende çalışsın tarlaya gitsin tarhana salça yapsın satsın

Zam alırsan zammını söyleme okadarlık altın al kendine yarın çok üzülürsün
Yol parası içimi nasıl yakıyo bir bilsen
Sabah 6 da kalkıyorum herkesten 1 bucuk saat öneceden işyerinde oluyorum
Akşamları da herkesten önce çıkıyorum 10 dk falan başka otobüsüm olmadığı için
Onun bile suratını çekiyorum
Benim yerimde bi başkası olsa kiraya gelirdi bu sıkıntıyı çekmezdi hergün hergün
Sıkıntı aslında bende biliyo musunuz
Gercekten bak
Ben zaten asg. ücret alırken maaşımı evdekilere 1.100 tl demiştim birikim yapcam diye
Ama ona rağmen 1400 e göre hareteket ettim evdekiler ona rağmen ay sonunda hesap soruyolardı nereye gitti bu maaş diye
300 tl yi bile biriktiremedim
Neden ?
Her akşam her akşam markete girmekten
Her hafta kardeşime para bırakmaktan
Akşamları ekmek almaktan , okuldaki kardeşime kitap almaktan...

Durumlar böyle malesef
Oooo annen gerçekten çok suçlu böyle olmaz. Bence en kısa zamanda git bikac civciv al. Yumurtalarını satarsin iş yerindekilere. Ineginiz olsa yağını sütünü satarsin. Böyle yapan birsürü insan var..sadece iş yerindekilere satiyolar.
Balık verme ailene balık tutmayı öğret

Yol parası içimi nasıl yakıyo bir bilsen
Sabah 6 da kalkıyorum herkesten 1 bucuk saat öneceden işyerinde oluyorum
Akşamları da herkesten önce çıkıyorum 10 dk falan başka otobüsüm olmadığı için
Onun bile suratını çekiyorum
Benim yerimde bi başkası olsa kiraya gelirdi bu sıkıntıyı çekmezdi hergün hergün
Sıkıntı aslında bende biliyo musunuz
Gercekten bak
Ben zaten asg. ücret alırken maaşımı evdekilere 1.100 tl demiştim birikim yapcam diye
Ama ona rağmen 1400 e göre hareteket ettim evdekiler ona rağmen ay sonunda hesap soruyolardı nereye gitti bu maaş diye
300 tl yi bile biriktiremedim
Neden ?
Her akşam her akşam markete girmekten
Her hafta kardeşime para bırakmaktan
Akşamları ekmek almaktan , okuldaki kardeşime kitap almaktan...

Gercekden ciddi anlamda cok gerildim ben!

Seni omuzlarindan tutup beynin uyusana kadar sallamak istiyorum, belki ondan sonra kendine gelirde ben ne yapiyorum dersin diye.
Kizma rica ederim, ben haksizliga gelemeyen bir insanim. Sana yapilanda haksizlik vefasizlik hayirsizlik hersey var. Kardesin verdigin parayi hak etseydi, derslerine dikkat ederdi! Yaziklar olsun böyle aileye.

Oooo annen gerçekten çok suçlu böyle olmaz. Bence en kısa zamanda git bikac civciv al. Yumurtalarını satarsin iş yerindekilere. Ineginiz olsa yağını sütünü satarsin. Böyle yapan birsürü insan var..sadece iş yerindekilere satiyolar.
Balık verme ailene balık tutmayı öğret

Anasi olacak bayan, evde yemek yapmiyormus, temizlik yapmiyormus, tavuklara mi bakacak Allah askina?!

Back