Nasıl öderim bütün bunları

Baban kendi kredisinin bi taksidi icin senin 2 yil zorluk cekmeni sallamiyor zaten 2 bin sizin bir aylik kredi odemeniz ne mana kredi cektiriyor yani . Ayrica bankadan nasil bu kadar yuklu kredi alabildiniz odeyebilecek guc varmis ki vermis banka da
Benim maaşım üzerinden kabataslak hesap yapıyo babam
300 yol parası 300 kredi etti 600 ee bu kız 1.600 alıyo
Geriye eline 1.000 tl kalır bu ne yapıyo bu kadar parayı diyo kendi kafasında
Zaten bunun üstünden hesap yapıp yeni kredi planıyla geldi bana ben onu anladım
Kardeşime verdiğim harçlığı eve yaptığım alışverişi hesaba bile katmıyor yada katsa bile 300 -400 diye hesaba katıyo
Daha geçen hafta 250 TL'lik alışveriş yaptım desem babama hani ne var 250 tl lik evde der
Kız kardeşime sadece harçlık olarak 120 tl veriyorum buda en az rakam günlük 5 tl den
Ama bunun okul masrafı var kuaför masrafı var onuşu bunuşu bitmiyor ki
Kendime deodarant alıyosam kardeşime de alıyorum kendime parfüm onada parfüm kendime kuaför için kaş bıyık parası kardeşime de veriyorum kendime ped onada ped
Yani sadece kendime ait olan özel ihtiyaçları bile 2şer alıyorum
Bunu babam nerden bilsin hesaba katmıyor tabi
Kendisi de 2 kredi çekti banka da gayetde verdi ödemeleri düzenli demek ki
Zaten bir kredi ödüyodu sonradan arsa alınca bidaha çekti

Geçen sene bayramda avans vermişlerdi gizliden 2 tane altın aldım sakladım annem bulmuş hemen
Aferin ona diyomuş ama geçenlerde sıkıştım bitanesini sattım etmediği laf kalmadı
En iyisi söylememek doğru diyosunuz
Ev yaptırcaz deseler sendekileri de ver derler bana bişey diyemem
Paramı yicem biraz keyfini sürmek istiyorum derim bende artık napayım :)

Aynen öyle de canim, bankda bi hesap daha actir oraya yatir orda biriksin paran. Demek ki esyalarini kurcaliyorlar altini bilduguna göre

Artık böyle olacak zaten
Geç bile kaldım, bakıyorum da evde anneden babadan korkan tırsan bir ben varım
Herseyin hesabını kitabını yapıyorum
Onların düşünemediklerini ben düşünüyorum
Gercekten çok yoruldummmm
Arkadaslarıma bakıyorum gezip tozuyolar benim cafeye gidip 1 çay içmeye bile vaktim yok
Sabah kalkıp işe gidiyorum akşam eve dönüyorum
Pazarları evden dışarı çıkmıyorum temizlik vs.
Şimdi herkes tatil, deniz, piknik planları yapıyo ben kara kara düşünüyorum
Bazen annem parayı nereye koydun diyince ya anne görende orda burda yiyip içerken harcadım sanacak vaktim mi var sanki diyorum
İşyerinde bi kız var her maaşta kendine yeni yeni kıyafetler alıyo benden düşük maaş almasna rağmen
Ben öyle bakakalıyorum
Offff inşallah hepsini atlatırım çok teşekkür ederim hepinize

Haklısın öyle yapcam çaktırmak yok :)
Zonguldak'da yaşıyorum yani köyünde

Aynen öyle de canim, bankda bi hesap daha actir oraya yatir orda biriksin paran. Demek ki esyalarini kurcaliyorlar altini bilduguna göre
Esyalarımı zaten kurcalıyor o yüzden oraya koymadım bazamın altına koymuştum demirlerin altına orda bulmuş
Yeni bi kıyafet alsam hemen farkeder bunuda mı yeni aldın diyo

Insallah canim, sen böyle kararli dur, hersey düzelir.

Dogru anladim ben dimi, Kasimdan sonra bi tek okul ücretin kaliyo bide is yerine borcun?

Esyalarımı zaten kurcalıyor o yüzden oraya koymadım bazamın altına koymuştum demirlerin altına orda bulmuş

aile değil düşman sanki tövbe ya çalışıyorsun ve nelerle karşılaşıyorsun ki sen zaten iş bulamam diye çok şeye katlanıyorsun kendi ihtiyaçlarını karşılamayacaksan yazık yani

Farketsın ne var,al çeşit çeşit gogsünü gere gere giy.Benim kurs hocam köyden gelen ve kafası çalışan bir kızı kendi kurumunda işe aldırmıştı.Hep hocanın yanına uğrardı,görürdük.Resmen tırtılın kelebeğe dönüşümüne şahit olduk.Kızın ailesi çok yoksuldu.İlk ay maaşıyla kendine kıyafetler almış.2ci ay kuaförde saçını yaptırmış,3cü ay eski gözlüğünü değiştirdi,ayakkabı filan derken kızdan bir yıldız doğdu sanki.Gençliğin güzelliğine bakım ,kıyafet ve kendine güven de eklenince bambaşka biri çıktı ortaya.Bunlar seninde hakkın...Bak sen evlen,o kardeşin bunların hiç birini yaptırmaz kendine,demişlerdi dersin...

Kelebek şütfen artık ekmek alma
Tekrar diyorum başlangıç 5kg un al netten tarifte bul çıkart yaz yapsın annen

Fındığa gidiyo diyosun yılda 20günü geçmez ki o alıcağı parada 500ü geçmez

Biraz üretmesi gerek sen teşvik et yapsın ekmekleri işyerinede götür inan satarsın

Annen haftada 1 pazara gidebilir bence salça tarhana ypsa satıcak bişey bulur gitmiyosada evde yapılacak şeyleri yapsın bahçeyede bişeyler ekin domates patlıcan biber zamanı geldi

Ben istanbulun göbeğindeyim 5 5,5 metre bi balkonum var yetiştirmediğim şey yok
2-3 patatesten neredeyse bir çuvalda 20 kg patates yetiştiriyorum dağıt dağıt bitmiyo, domates nane biber çilek herşey oluyo
Sen böyle teşvik et annen uğraşsın biraz

İşyerinde kilitli çekmecen varsa orda sakla paranı yada adres işyerini ver bi hesap aç heray enaz 300 koy bankaya söyleme

Iyi de sen soylemezsen nerden bilecek ki ?
Al eline bi defter her ay ne aldığını neye n kadar harcadığını tek tek yaz.
Iş yerinde fotokopi çek cogalt .
Birini babana ver birini buzdolabının üstü ne yapistir birini de kardeşi ne ver.
Herkes ona göre yapsın planını programını.

Annem normalde ekmek yapıyo ama bazen yapmadığı zaman oluyo haftada 2-3 gün ekmek alsam 15-20 tl tutuyo zaten aya vurunca 50yi buluyo ama bunu kmse görmüyor tabii

Annem diğer türleri evde yiyecek kadar yapıyo şimdiye kadar her hafta 40-50 pazar alışverişim oluyodu
Çok şükür domates salatalık gibi şeyler hep bahçemizde var onlar masraf olmayacak
Dün akşamda babam anneme c.tesi günü senle çarsıya inelim de market alışverişi yapalım kelebeke yüklenmeyelim bu ay önümüz Ramazan dedi

Off çok kötü bi durum bu ya böyle hesap kitap yapılması kağıda dökülmesi falan
Öyle babamın önüne koyamam da market fişlerini buzdolabına asıveririm anlayan anlar
Gerci artık alışveriş yapmıcağım için sıkıntı olmaz diye dşüüyorum

aile değil düşman sanki tövbe ya çalışıyorsun ve nelerle karşılaşıyorsun ki sen zaten iş bulamam diye çok şeye katlanıyorsun kendi ihtiyaçlarını karşılamayacaksan yazık yani
En kötüsü de bu zaten
Ben niye çalışıyorum bu kadar sıkıntıyı neden çekiyorum diyorum çoğu zaman
Çnkü ne yapsam olmuyo yaranamıyorum yok yani yook
Yapıp da kötü olmaktansa yapmadan kötü olmak daha iyi sanırım

Süper başlangıç kelebek
Hiç taviz verme böyle devam etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…