• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl öderim bütün bunları

Kusura bakma ama tüm hata sende.Herseyi ustlenmissin ötekiler ev geçindirmekten bihaber kalmış.Annen bile koca kadin bir ev nasıl zor geçinir farkında değil,fiyatlardan haberi yok.Herkes elini taşın altına koyacak.Sen kölemisin o evde ? Aman ağzımızın tadı bozulmasın kimse üzülmesin diye diye olan sana oluyor.Evde bir şey bitince kimse rahatsız olmuyorda sen niye oluyorsun ? Markete sen niye gidiyorsun, annen market alışverişi yapmayı beceremiyor mu ? Ver bakalım 120 lira eline ,neler alınabiliyor bi görsün.
Baban için borç almanda tüy dikmiş,aferin sana !
Herkesi böyle alistirirsan bugün baba evinde yarın koca evinde daha çok somururler seni.

Evett geçen okudum konusunu çok üzüldüm onun durumu benden daha kötü memur olmasına rağmen bu sıkıntıları yasıyo
Bazı anne babalar var kendi kendine baksın da biz başka bir şey istemiyoruz diyorlar
Benim sevgilim vardı neler ettim ona bu yüzden onun ailesi de sürekli ona kredi çektiriyodu
Ahı mı tuttu bilmiyorum şimdi aynı gidapın içine ben girdim
Ailene nasıl yok diyemiyosun nasıl görmezler senin durumunu diye yedim bitirdim başının etini
Şimdi kendi başıma geldi
Konunu okuyunca benim aklıma da bu durum geldi açıkçası uzulursun diye bahsetmedim. Maalesef aynı onun durumuna düştün

Kız kardeşinize, markete niye siz veriyorsunuz? Babanız eve para göndermiyor mu? Şehir dışında çalışmadı bunun bahanesi olamaz. Babanıza kredi kartını söyleyin bence. Ona göre plan yapsın, evin babası o siz değilsiniz.
Aynı fikirdeyim. Babanızın sizden para istemeye yüzü tutuyor da siz ona borcunuzu söylemeye çekiniyorsunuz. Zaten genç yaşta tüm aile yükünü almışsınız. Böyle yaşamaya devam ederseniz ve sınır koymazsanız hep başkalarının ihtiyaçlarıiçin yaşarsınız ve sizin bir şeye ihtiyacınız olduğunda aileden kimse elini cebine atmaz.

1500 olanı 500 e düşürüp 5 yıl ödesin mesela.
Ya ben zaten onu geçtim kenarlarında parası varken niye bana işyerinden para aldırıyolar onu anlamadım
Muhtemelen onlardan bozarsak yerine koyamayız diye düşünüyolar ama böyle de ben hırpalanıyorum
Gercekten şu gözlerim görmese evdeki ihtiyaçları aylık 200 lira bana yeter birkaç ay idare ederim hiç sorun değil
Ama biliyorum ki yine evde birşeyler bitecek bigün yumurta diğer gün yağ şeker...
Hadi diyelim ki babam anneme para bırakacak
Ne kadar bırakır ki bıraksa bıraksa 200-300 bırakır o kime yetecek
Ben kendime güveniyorum harcama yapmam birkaç ay çünkü ben 3-4 ay boyunca iş öğrenmek için günlük 10 tl yol parasına köyden gidip geldim eski işyerimdeyken
O zaman bile idare ettim ama şu kardeşlerimin ihtiyaçları beni çok üzüyor
Onların istediği bişeyi alamamak falan

baban çalışıyosa niye eve para vermiyo kardeşine harçlığını baban versin market alışverişini anne baba yapsın. biraz ilgilensinler sen zaten elinden gelenin fazlasını yapıosn hee bu arada senin paranın hesabını yapmak babana düşmez sende yalan söyleme neyse onu söle

Aynı fikirdeyim. Babanızın sizden para istemeye yüzü tutuyor da siz ona borcunuzu söylemeye çekiniyorsunuz. Zaten genç yaşta tüm aile yükünü almışsınız. Böyle yaşamaya devam ederseniz ve sınır koymazsanız hep başkalarının ihtiyaçlarıiçin yaşarsınız ve sizin bir şeye ihtiyacınız olduğunda aileden kimse elini cebine atmaz.
Bizim ailede en pısırık benim galiba
Hiç sesimi çıkartamıyorum herseyin parasını soruyolar bıktım valla ya
Sesimi çıkartsam evde olay oluyor terbiyesiz oluyorum saygısız oluyorum
Parayı bulunca değişmiş oluyorum
Geçen kredi çektiğimde annem Nerden düştük biz senin eline dedi ben hesap yaparken
Ne yapsam yaranamıyorum

bide sen böle herşeyi yaptıkca sana güvenmişler yani öle olmaz ki para vermesen çalışmasan demkki değerin olmıcak

Bizim ailede en pısırık benim galiba
Hiç sesimi çıkartamıyorum herseyin parasını soruyolar bıktım valla ya
Sesimi çıkartsam evde olay oluyor terbiyesiz oluyorum saygısız oluyorum
Parayı bulunca değişmiş oluyorum
Geçen kredi çektiğimde annem Nerden düştük biz senin eline dedi ben hesap yaparken
Ne yapsam yaranamıyorum
Dun babana soyleyince ne dedi baban anladi mi seni?
Bundan sonra sana gore plan yapmasa bari.
Kasimda da okul kredinin başlayacağını soyleseydin.

baban çalışıyosa niye eve para vermiyo kardeşine harçlığını baban versin market alışverişini anne baba yapsın. biraz ilgilensinler sen zaten elinden gelenin fazlasını yapıosn hee bu arada senin paranın hesabını yapmak babana düşmez sende yalan söyleme neyse onu söle
Bbabm kredi ödüyo 2.000 tl zaten 3.000 maaş alıyo
Ev yaptırcaz diye kredi çekmişti evi de yaptıramadık farklı nedenlerden dolayı orası ayrı
Annem köyde olduğu için alışveriş yapma imkanı yok çarsıya inmiyor hiç
Ancak çok hasta olacak ki öyle
Köyde de hersey ateş pahası o yüzden ordan alışveriş yapmıyoruz

Dun babana soyleyince ne dedi baban anladi mi seni?
Bundan sonra sana gore plan yapmasa bari.
Kasimda da okul kredinin başlayacağını soyleseydin.
Babam öylece beni dinledi sessizce
Kredimi söylersem evde savaş çıkar vallahi
Zaten başkalarının konusu açılıyo bazen şuda geri ödemeli kredi almış kafasızlık falan diyolar annemle ikiside
Belki yapabilirsem işyerine borcumu kapatırım ama evdekilere çaktırmam az yatırdım falan derim bitse de daha bitmedi derim bikaç ay

Bbabm kredi ödüyo 2.000 tl zaten 3.000 maaş alıyo
Ev yaptırcaz diye kredi çekmişti evi de yaptıramadık farklı nedenlerden dolayı orası ayrı
Annem köyde olduğu için alışveriş yapma imkanı yok çarsıya inmiyor hiç
Ancak çok hasta olacak ki öyle
Köyde de hersey ateş pahası o yüzden ordan alışveriş yapmıyoruz
bu durumda babanın bi faydası yok bence sen babana değilde baban sana vermeliki kalan parasını evi çekip ceviresin.

kenarda biraz parası varmış birde babanın onunla neden krediyi,en azından bir kısmını kapatmıyor kelebek ,bence şu an sen eve bakıyorsun ne de olsa sesin çıkmıyor oda kenarda dursun mantığında ,baban ve annen seni hiç düşünmüyor ne koparsak kar mantığı

bu durumda babanın bi faydası yok bence sen babana değilde baban sana vermeliki kalan parasını evi çekip ceviresin.
Aynen öyle vallahi
Benim anlamadığım bana mı güvenip de o son aldığı arsayı aldı kredi çekip anlamadım
İnsan hiç mi düşünmez ya işten ayrılır falan diye
Geçenlerde zaten işten çıkartılmam durumum vardı herkes ne kadar korktu evde
Babam canın sağolsun kızım yapcak bişey yok dedi ama annem ee kredi ne olacak ev ne olacak dmeyee başladı
Şimdi verdğim parayı pek önemsemiyolar ama vemeynce sıkıntı oluyo

Zaten başkalarının konusu açılıyo bazen şuda geri ödemeli kredi almış kafasızlık falan diyolar annemle ikiside
Belki yapabilirsem işyerine borcumu kapatırım ama evdekilere çaktırmam az yatırdım falan derim bitse de daha bitmedi derim bikaç ay

neden savaş çıkar okuyordun sen sonuçta yardım etmedilerse normal değilmi kredi çekmen

kenarda biraz parası varmış birde babanın onunla neden krediyi,en azından bir kısmını kapatmıyor kelebek ,bence şu an sen eve bakıyorsun ne de olsa sesin çıkmıyor oda kenarda dursun mantığında ,baban ve annen seni hiç düşünmüyor ne koparsak kar mantığı
Yani bana sorarsanız da saçmalık
Kenarda altını doları varken gdip krediye faiz ödemek çok saçma
Sonuçta 10 bin çekiyosun geriye 13 bin ödüyosun en az
Ama bizimkiler kenarımızdaki gitmesin yarın öbür gün sıkışsak orda hazırda dursun mantığında

neden savaş çıkar okuyordun sen sonuçta yardım etmedilerse normal değilmi kredi çekmen
Onlara göre çok bile göndermişler
Babam bigün önüme bana gönderdiği paraların dekontunu attı hepsini biriktirmiş
Ben şok oldum kalakaldım öyle
Zaten 2 yıl okudum sonrada dgs ye girmedim sırf onların ağzıundan kaçtığım için
Çünkü devlet yurdunda kalıyodum 130 tl ye dgs ye girsem 3. sınıftan devm etsem bu sefer yurtla ilşkim kesilecekti özel yurtlar en az 400 tl
Biizmkiler aylık bana 400 gönderiyodu zaten hersey içinde
Annem de her aradığında evde şu eksik bu yok diye anlatınca kendimi hepten kötü hissediyodum
En iyisi gider çalışırım hem onlar bana para göndermekten kurtulur bende para kazanırım onlara destek olurum diye düşündüm
Sonuç bu

Yani bana sorarsanız da saçmalık
Kenarda altını doları varken gdip krediye faiz ödemek çok saçma
Sonuçta 10 bin çekiyosun geriye 13 bin ödüyosun en az
Ama bizimkiler kenarımızdaki gitmesin yarın öbür gün sıkışsak orda hazırda dursun mantığında
O altin dolari bozdursaniz ne kadar eder peki?
Ama ayni sey degil mi cok sacma? Simdiden o parayla cogu borcu kapatsa baban da erkenden borcu bitirse sıkışık yasamasaniz daha iyi degil mi?

Eee bari sen okurken yerince para yolladilar mi senin neyle okudugunu dusunduler

O zaman maasina zam yapilirsa soyleme bari kyk kredini ordan ode

O altin dolari bozdursaniz ne kadar eder peki?
Ama ayni sey degil mi cok sacma? Simdiden o parayla cogu borcu kapatsa baban da erkenden borcu bitirse sıkışık yasamasaniz daha iyi degil mi?
7-8 bin eder diye düşünüyorum kabataslak
Annem diyo ki onları bozdurursak bidaha yerine koyamazmışız
El sürdürmüyor onun için onlara
Ama dediğim gibi tamamen saçmalık yani
Böyle de çek kredi çek kredi nereye kadar
Sizde seviniyosunuz birikimimiz var diye olur tabi kredi çekip aldınız onları dedim geçen anneme
Yani bence başka bi açıklaması yok

Back