Ben sana arkadaş olurum canım istersen ☺
Canım daha yaşın çok genç allah nasip ederse önünde güzel bi hayat var okulunu bitireceksn hayatını sevdiğin biriyle birleştirmek isteyeceksin çocuk sahibi olmak isteyeceksin inan bana şimdi yazacaklarmı ben yaşadm ve hala yaşıyorum kilolu bi genç kız olduğum için pek beğenilmedm ve 28 yaşında evlendim ve sırf benimle evlenmek isteyen biri var diye sevmeden evlendim neyse zamanla sevdim alıştım ama bu sefer çocuğumuz olmuyor ayrıca bu süreçte üzüntüden stresten ve kilo yüzünden şeker hastası oldum haa bu zamana kadar çok kilo vermeyi denedim 20 30 kilo verdiğim zamanlar da oldu ama geri aldım ama bu yıl başı aklımı başıma aldım ve karar verdim zayıflayacak anne olacak ve şeker hastalığından kurtulacaktm ilk önce dahiliye Dr gittim zayıflamak istediğimi söyledim tahlil vs derken şeker ilaçlarına başladık durmadım diyetisyene başladım ve aynı zamanda psikoloğa gitmeye başladım kendisi elektro akapunktur uyguluyor inan hiç iştah hissetmiyorsn ve 40 günde yaklaşık 6 kilo verdim hepsi yağdan ama diyet yanında yürüyüş yapıyorum hafif tempolu sabahları erken kalkıyorum uykularımı düzene soktum hergün aynı saatte kahvaltı ve diğer öğünlerimi yapıyorum ve inan stres düzeyim yüzde 42 iken şuan yüzde 33 bu işte en önemli şey motivasyon bu kadar kendimden bahsettim çünkü senin yaşadıklarını ben hep yaşadım seni o kadar iyi anlıyorum ki
Merhaba, hikayen cok ilgimi cekti ve son yoruma kadar okudum.
son mesajinla simdiye kadar baya zaman var, merak ediyorum basarabildinmi? Cogumuzun sorunu zaten motivasyon.
Benim boyum 1.55 , 69 kilodayim, dogum kilolari ama istahim fazla ve tatli krizleriyle basa cikamiyorum.
cikolataya sarildigim zaman esim bana cok kacirma diyip engelemmeye calisiyor ama ise yaramiyor
sonrada sil bastan :)
Yemek hazirlama konusunada deginmek istiyorum iki kucuk cocugum var , isten sonra eve gelince, kendime ve onlara hazirlayana kadar saat 9 oluyor haliyle bende hal kalmiyor. yani en fazxla 2 gun bu duruma dayanabiliyorum.
cABUK PES ETMEKTE cogu yemekle alakali zaten.
Onumuze hazir kondugu zaman cok guzel dayanabiliyoruz.
Ben ekmek hic yemem, aliskanligim yok, ve esim sayesindede iki yildir cayi ve kahveyi sekersiz iciyorum
ama ah o cikolata yokmu o cikolata.. of of
Benim kuzenim aksamlari bi kap yogurtun icine bir kasik pul biberi ve bi kac damla limon suyu sikarak yiyp yatiyordu
ve bununla bir ayda tam 10 kilo verdi
tabiki yediklerini de kesti
abur cuburu, ekmegi kesti
Eger spor salonu seni haftada 3 kez zorluyorsa , evde her gun bir saat pilates yapabilirsin, Ebru Salli pilatesi
Youtubeta videosu var, Karin Kalca Kol diye gercekten cok ise yariyor
bende yaptim bir ayda 6 kilo vermistim
tekrar yapmayi dusunuyorum, onun yaninda haftada 2 gun spora gidiyorum
Kendine cok cok inan basaracaksin!!
Ben de benim hikayemi anlatayım;
Çocukluktan itibaren hep kiloluydum. Hiç zayıf olmak nasıl bir duygu bilmiyorum. Tüm hayatımı kilolu olarak geçirip tüm özel günleri berbat yaşayıp birçok duyguyu tadamayarak 24 yıl geçmişti. 24 yıl boyunca hep bekleyerek geçmişti.
Sonra okulu bitirmiş stajı da tamamlayıp memlekete dönmüştüm. sınavlara hazırlanmak için. ve bu süreçte artık sağlıklı beslenmeye başlamaya karar vermiştim. ve porsiyon kontrolü yapmaya. kilo verir miyim vermez miyim bilmiyordum, nasıl olur bilmiyordum. her gün internette araştırma yapıyordum. böyle böyle 1 yıl geçmişti ve ben 1 yılın sonunda 20 kilo vermiştim. kimilerine az gelebilir ama ben kendimi kasmadan, germeden, sağlıklı beslenip spor yapıp yavaş yavaş vermiştim bu kiloyu. ama sıkıntı şu ki bu noktada atamam oldu ve yeni şehir yeni düzen her şeyi alt üst etti. birazını geri aldım. sonra alıp verme süreci başladı. bir türlü yeterince zayıf olamıyordum. durumu takıntı haline getirdim. ve illa 60 kilo olmam gerek. şimdi 69 kiloyum, yine diyetteyim. amacım kilo vermek tabi ki ama asıl amacım verdiğim kiloyu korumayı öğrenmek. çünkü kilo vermek zor değil korumak zor.
Sana tavsiyem kendine karşı dürüst ol. bahaneleri bırak. arada takılıp düşsen de ayağa kalk. arada yapılan hatalar değil gittiğin yol önemli olan. sen yola düş, o yolda ilerle, bazen karşına zorluk çıksa da sabret. sabrettiğinde sonuç almaya başlayacak ve daha çok motive olacaksın. ama asıl kabul etmen gereken bunun uzun bir süreç olduğu ve kendini baştan aşağı değiştirmen gerektiğin. bundan sonra eski sen olmayacak ve eski alışkanlıklarını yapmayacaksın. diyet bitse de bitmese de. bunu kabul ettiğinde sürenin bir önemi olmayacak çünkü bundan sonra böyle olmak zorunda olduğunu kabul edeceksin.
Çok uzattım, umarım yardımı dokunur.
Sen ilk adımı zaten atmışsın birşeylerin farkındasın ve bundan sonra aldıgın kararları uygulama vakti canım :) ben de surekli kilo alıp veren biri olarak 1 aydır diyetteyim sporla beraber 4 kilo vermişim haftasonu kacamaklarıyla birlikte :) ilk 1 hafta cok zordu ama bir zaman sonra aclıga da alışıyorsun ve tartıda o farkı gordukce kacamak dahi yapmak istemiyosun.. gelişmeleri yaz bize en guzel yaslarımızdayız basaracaksın inanıyorum :)
Slm yeni katildimda
selam konuyu bastan sona okudum şu an ikili rakamlara geçmene çok sevindim psikolojik kısmını hallettikten sonra kılo vermenin daha da hızlannacagına inanıyorum çalışmıyorsan kendine hobiler edin çok faydası olur nedense konunu okuyunca çok iyi niyetli bi insan olduğun izlenimi oldu ben de kılo vermeni çok istedim umarım en kısa sürede hedefine ulaşırsın her ay foto çek en sonunda da buraya koy bakarsın senin hissettiklerini hisseden bi sürü insana faydan dokunurBu arada, geçen haftadan beri, 6.000 ve üzeri adımla sınırladığım adım sayımı bu hafta 10.000 ve üzerine çıkardım... Adimsayarin hedef adım sayısını da 6.000'den 7.000'e çıkardım... Yani asgari atmam gereken adım sayim 7.000 şu anda...
Bunu yapmamda babamın "daha çok yürümelisin" iması da etkili oldu...
Bugün yürüyemedim, çünkü İstanbul'da felaket bir yağmur var... Ama yarın yağmur diner dinmez yürüyeceğim... Bugünü olmadı evde pilates hareketleri ile geçireceğim...
Birkaç gündür adım sayım 12.000 dolaylarında seyrediyor. Yürüdüğüm mesafe ise 8.0 km dolaylarında, dolayısıyla yaktığım kalori 700 ve üstü şu sıralar...
İnşallah bu çalışmaların ve çabaların neticesini alabilirim...
selam konuyu bastan sona okudum şu an ikili rakamlara geçmene çok sevindim psikolojik kısmını hallettikten sonra kılo vermenin daha da hızlannacagına inanıyorum çalışmıyorsan kendine hobiler edin çok faydası olur nedense konunu okuyunca çok iyi niyetli bi insan olduğun izlenimi oldu ben de kılo vermeni çok istedim umarım en kısa sürede hedefine ulaşırsın her ay foto çek en sonunda da buraya koy bakarsın senin hissettiklerini hisseden bi sürü insana faydan dokunur