- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi ordanburdanbirisi
-
Fazlasını yaparsan Eksiltebilirsin. Eksigini Zor tamamlarsın....
İyi Yönetici Dogulmaz. iyi yönetici olunur.
Evet ama tamamlayamıyorum sıkıntım bu
Mesela bir toplantıya katılıyorum aklımda hep böyle dersem yetkimi aşarmıyım öyle mi böyle mi daha iyi olur takılıp tutulup kalıyorum
kalın yazdığım yer var ya orası benim can noktam aslında en eksik yerim cesaretim yok haklısınız inşallah bir dahakine aklımda tutmam lazım bu durumu
Ş
hayır konuşmadım izlediğim yollar tamamen saçmasapan oldu onla konuştuktan sonra müdürle konuşsaydım keşke değil mi?
Amacı yurtdışında yapılacak büyük bir kongrede kendini göstermek aslında Oyüzden atlıyor herşeye
Ama ben sorunu başarıyla çözmeyi başaramadım
Bundan sonra dönüş olursa doğru hareket etmeliyim
Teşekkür ederim dilim var ama kitap okuyacak kadar yokBen ABD'de okudum, kitaplarim da Ingilizce'ydi. Hani derseniz ki dilim var, bulur okurum, onereyim. :)
Ama onun disinda Turkce bilmiyorum. Bence kitapcilarda ve nette bir cok oneri bulabilirsiniz bu konuda eminim.
Bende doğulduğuna inanmıyorum liderlerin ilk çıktıkları halleriyle 4 yıl sonraki halleri arasında dağlar Deniz'ler vartamamen egitimini almakla alakali birsey, yonetici fala dogulmaz egitimini alan ve isteyen herkes yapabilir, ha bazi kimseler yapi karakter bakiminda belki daha uygundur o meslege o kadar.
Haklısınız özgüven eksikliğim var anlattıklarınız tamamen doğruCok fazla dusunuyorsunuz bence tek sorununuz ozguven kesinlikle bilgi esksikligi veya deneyim eksikligi degil tamamzn ozguven eksikligi. Kendinizi oldugunuzdan daha aziymis gibi hissedip her hareket ve hamlenizi gereginden fazla irdeliyorsunuz firsatlar kaciyor bu sekilde de. Soyle dusunun ozguvensiz olarak geri durmaniz zamaninda hamle yapamamaniz ve geri planda kalmaniz sizi ne derece kotu etkiliyor ve is hayatinizda nasil bir riske sokuyorsa kendinize bir sans verin ve bu riski kendinize daha ozguvenli davranarak yanlis veya dogru hamleler yaparak kendinizi on plana koyarak alin.
Siz risk almaktan korktugunuz icin hamle yapamiyorsunuz ama hic hamle yapmamakta uzun vadede bir risktir.
Benim derdim üst makamla iletişime geçmek alt kısımda çalışanlarla sıkıntım yok onlar şöyle yapalım diye öneri de getirirler beni zor durumda bırakmamak için ellerinden geleni de yaparlarNasıl olmayacağını söyleyeyim ben.sırf isteklerim hemen yapılsın diye dikta etmemeli,kötü konuşmamalı.
Bakın şöyle yapabilirsiniz.mesela işini savsaklayan birine iunu demek etkilidir.bu iş yapılmadığından aksilik yaşandı.işimi bırakıp bu işi yapmak durumunda kaldım.biz bir ekibiz işiniz varsa,hastaysanız bana söyleyin önceden ben yapayım.bunu söylediğinizde birincisi minnet ikincisi güven duygusu oluşur.
Ayrıca jestler yapın yemek ısmarlamak vs.herkese tabi
Bilgimden eminim hatta şöyle söyleyim işimle ilgili bir konu Hakkı'nda bişey diyorsam evet kesin öyledir diye bakarlar konuya hem benim birimimdekiler hemde amirlerimsizin sorununuz anladigim kadariyla yoneticilik pozisyonuyla alakli degil herhangi bir pozsiyonda da olsaniz ozguveniniz olmazsa sorun yasarsiniz. Bilginizden eminseniz attigniz adimlardan da emin olun.
Burada okuduklarım aslında çok işime yaradıekibine güveniyorsan inisiyatif almalısın bence.inisiyatif, empati ve iletişim becerisi ile olmayacak iş yok bence
kendıne güven tatlım, pozitif olduğun sürece başarı sen istemesende seni takip edecek :)Burada okuduklarım aslında çok işime yaradı
Yaşadığım problemi çözme konusunda sanırım başarılı adımlar attım olay sıkıntıya girmeden çözülüyor gibi
Ama haklısınız inşallah aşacağım üstümdeki ağırlığı
Hadi inşallahkendıne güven tatlım, pozitif olduğun sürece başarı sen istemesende seni takip edecek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?