- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi ordanburdanbirisi
2 çocuğum var Oyüzden özel bir vakit yok bana kalanWorkshoplara katılmalısın bence
İşyeri yoğun izin isteyip katılamam bile
Ama burada yazılanların bana etkisi çok büyük oldu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 çocuğum var Oyüzden özel bir vakit yok bana kalanWorkshoplara katılmalısın bence
Canım şu da var, işyeriniz hafta içi iş saatinde eğitiminiz için izin verebilir.2 çocuğum var Oyüzden özel bir vakit yok bana kalan
İşyeri yoğun izin isteyip katılamam bile
Ama burada yazılanların bana etkisi çok büyük oldu
Teşekkür ederimCanım şu da var, işyeriniz hafta içi iş saatinde eğitiminiz için izin verebilir.
Bir şansınız deneyin derim
Başarılar :)
Aş yetkini altında kalacağına aş en fazla gözü yüksekte derlerEvet ama tamamlayamıyorum sıkıntım bu
Mesela bir toplantıya katılıyorum aklımda hep böyle dersem yetkimi aşarmıyım öyle mi böyle mi daha iyi olur takılıp tutulup kalıyorum
Sanırım o mıymıylık olayı bende varAş yetkini altında kalacağına aş en fazla gözü yüksekte derler
Cîdden her adım için bir üstünden onay bekleyen altındaki adama eksiğini söyleyemeyen yönetici ile çalışmak zor
6 yıl böyle bir yönetici ile çalıştım mıymıy
Herşeyi Bir üstüne soran vs vs toplantı yapıp yenilik getirmeyen
Bizimkiler bunu istiyordu böylelikle bir üstteki heryeri istediği gibi yönetiyordu ama alttaki adamın saygısı kalmıyor ve bir değişiklik istiyorsan direkt üste gidiyorsun zira biliyorsun ki senin yöneticin buna kendi karar veremez
Bana kalemini ver desen veremeyecek hissi oluşuyor insanda
Aşın yetkinizi bir şey olmaz inisiyatif alın en fazla Sonu kötü olur ama yapa yapa öğrenirsiniz
Biz çalıştığım arkadaşlarımla gayet samimiyim onların ne dediğine kulak veririm ve genelde onların istediği şekilde yönlendiriyorum iş akışını ve görev dağılımınıherkese eşit mesafe de durarak altında kilerin
(sürekli cıvık cıvık değil yani sürekli onlarla olmak oturmak zorunda değilsin çünkü mesafe önemli)
ne işleri yapabildiğini görmen bilmen önemli
birde yetkimi aşarsam diye korkarsan biryere varamazsın
yönetici işiyle ilgili fikirlerini söyleyebilmeli çünkü bu da bir işi nasıl altındakiler böyle mi olsa böyle olsun diyebiliyorsa sende toplantıda demelisin çünkü senin vazifen
toplantıya fikirlerini görüşlerini almak için çağırıyorlar aşarsan haddini üstün uyarır ne söyleyince aştığını düşünür onunla ilgili konuşmaz ama bana göre yönetici işiyle ilgili görüşlerini söylemeli çünkü onun işi o
Kendi içimizde sıkıntım yok hepsi sever beni sıkıntı olursa halleder çözüm ararız benim sıkıntım dış ilişkilerÇalışanlarına saygılı ol. Yeni mezun çocuktan 50lik abiye kadar herkese eşit saygıyı göster.
Kimi işe aldığına dikkat et, en az 2 kere görüş işe almadan önce.
İş dağılımı yaparken her çalışanınla eşit ilgilen hepsinin verilen görevi, ne istediğini anladıklarından emin ol. Hiç bilmedikleri bir alansa başlarda yardım et, okuyacak materyal kaynak vs ver.
Herkes üstüne düşeni iyi yaparsa takımın iyi çalışır. Herkese insanca davranırsan saygı ve güven kazanırsın.
Ben teknik bir alanda çalışıyorum. Kendini geliştirmek ve yenilikleri takip etmek bizde çok önemli. Yenilikleri uygulayan ve icat eden bir şirketteyim, rakiplerimizin neler yaptığını kestirmek ve onlardan önce atağa geçmek de görevlerimden biri bence.
Haklısınİyi bir yönetici herkesin fikrini alır ama kendi aklına yatan neyse onu uygular. Ayrıca duygusal davranmamalisiniz.
Sert biri Değilim zaten çalıştıklarım da görevlerinin farkında iç yönetimim iyi, sıkıntım atik Değilim tuttuğunu koparan lafı var ya en büyük eksiğim oiyi bir yönetici olmak istiyorsan kesinlikle duygusal davranmaman lazım. ve kimseye taviz vermemelisin. karşındaki kişiler senin yönetici olduğunun farkında olmalı. özgüvenin yüksek olmalı.
Varsa öneri olarak okumam gereken kitap büyük bir zevkle edinirimYöneticilik alanında yüksek lisans yaptım. Yöneticilik "şunu yaparsan iyisin, şunu yaparsan kötüsün" denecek kadar basit değil. Çok yönlü bir meslek. Burada öneri diye verilen yanlışlar gözüme çarptı bu yüzden. Siz bence en iyisi yöneticilik alanında yazılmış kitaplar alın. Cidden çok güzel ve öğretici kitaplar var.
Sorun tuttuğunu koparan atik biri olmamamYanındaki yalaka elemanların söylediklerine kulak asarsan seni yanlış yönlendirmiş olurlar , içlerinde farklı kişilerle görüş sorun nerde diye onlar zaten söyleyip seni doğru yönlendirecekler ,
Sorun tuttuğunu koparan atik biri olmamam
İçerde sorun yok yani çalışanlarımla sorun yok ama dışarıda sorunlu biriyim tutulup kalıyorum tabiri caizse
Bizde toplantı aniden gelişir çok nadirdir düzenli saatli toplantı anlık reflekslerim zayıf o da beni Hataya itiyorO halde aynanın karşısında sanki müdür varmış gibi özgüvenini oluşturacak mimiklerini geliştirecek şekilde konuşmalar yap
Ben ABD'de okudum, kitaplarim da Ingilizce'ydi. Hani derseniz ki dilim var, bulur okurum, onereyim. :)Varsa öneri olarak okumam gereken kitap büyük bir zevkle edinirim