- 13 Eylül 2022
- 5.127
- 23.074
- 468
- Konu Sahibi hayatinbasindayim
-
Sonradan anliyorlar emin ol. Ben de mecburen artik kendim mudahale ettim. Simdi umuyorum ki daha mantikli davranirlar. Ama onemli olan bence eşlerimizle aramiz iyi olsun. Yoksa hicbir sey hallolmuyorVermese de olur no problem
Sonradan anlıyorlar evet gelinlerine yapmadıkları kalmayınca..iki ayakları birden çukura girince anlıyorlar..ilk başlarda iyi olsalar hiç böyle nefret etmezdim kendi adıma..sevmiyorum artık onları..çok geç kaldılar çokSonradan anliyorlar emin ol. Ben de mecburen artik kendim mudahale ettim. Simdi umuyorum ki daha mantikli davranirlar. Ama onemli olan bence eşlerimizle aramiz iyi olsun. Yoksa hicbir sey hallolmuyor
1. Görüs benim icin doğru. Aslinda gelenekci degiller. Aksine sevmezler kurallari. Bir de şu iki kelime öbeğinin arkasina saklaniyorlar:Erkeklerin bu kadar aileci olmasını bir türlü anlamıyorum. Koca koca adamlar girdikleri kalp kırdıkları durumlara bakın. Hem hamile siz böyle değilsiniz salak salak tripler. Bu durumun gözlemlerime göre iki sebebi var
1-) eşiniz ve ailenizin yetiştiği kültür. Muhtemelen anneside boyle bir gelin süreci yaşadı. Eşinizde anneye babaya böyle bir süreç yaşattı
2-) ekonomik özgürlüğünü %100 yaşamayan evliliklerde aileye bağlı durumlarda erkekler pısırık oluyor diye düşünüyorum. Gerçi bazıları var okuyor görüyoruz özgür olsada anacı babacı.
Oyüzden evleneceksen aşırı gelenekci dar kafalı aileden eşten uzak durmak lazım yoksa evlilik aile olmak kavramaları böyle kursakta kalıyor
Ya o oluyo maalesef. Hic istemezdim ama benim de icim sogudu. Kendimi sevmek icin zorluyorum artik. Ama cok zor simdiSonradan anlıyorlar evet gelinlerine yapmadıkları kalmayınca..iki ayakları birden çukura girince anlıyorlar..ilk başlarda iyi olsalar hiç böyle nefret etmezdim kendi adıma..sevmiyorum artık onları..çok geç kaldılar çok
Esime toz kondurmuyorum degil ki. Esimle alakali saygili ve cozum sunan yorum bekliyorum. Sadece agir elestiri degil.Eşinize toz kondurmuyorsunuz ama iş eşinizde biter.
Daha aile ile göbek bağını koparamamış eşiniz malesef.
Ağır eleştiri okumadım ben sadece gerçekler söylenmiş eşinizin dengeyi koruması gerekiyor aile ve eş diye ayırması gerekli.Esime toz kondurmuyorum degil ki. Esimle alakali saygili ve cozum sunan yorum bekliyorum. Sadece agir elestiri degil.
Peki eşinizin reaksiyon vermemesi neden bu durumun hoşuna gitmesi neden? Psikolojiyi anlamak için soruyorum yanlış anlamayın. Sonuçta yepyeni bir evliliğiniz var başbaşa özeliniz var bu özgürlüğü yaşamamak kötü değil mi onun içinde? Bir diğer sorum sizce biraz daha uzak bir evde yaşasanız bağınız olmasa böyle olurmuydu eşiniz ve ailesinin tavırları1. Görüs benim icin doğru. Aslinda gelenekci degiller. Aksine sevmezler kurallari. Bir de şu iki kelime öbeğinin arkasina saklaniyorlar:
-heves ediyoruz
-adet sen ne yaparsan odur.
Çok sinir bozucu oluyor
Ya ben kendim icin yorum yapayim ki ne kadar kotu olursa olsun anne. Tabi herkes icin degisir. Pisman ki ariyor. Ozur dileyemeyebilir. Ama onemli olan anlayis gosterebilmek. Dunya bunun uzerine donuyor. Tepki gostermek cok normal. Anlayis beklemek normal. Ama esimin annesine gitmeyisi beni cok uzerdi. Biz de anne olacagiz. Agzimizdan yanlis kelimeler dokulebilir, ofkelenebiliriz, ozur dileyemeyebiliriz. Karsiligi bu mu olsun ? Bilmiyorum bana uymadi bu.Maalesef bunu çözecek kişi siz değilsiniz, eşiniz. Herkes bunu anlatmış zaten.
Bakın ben de kayınvalide hanımdan sadece bir kez bir hadsiz laf işittim ki daha eşimle yeni tanışmıştık o zaman.
Eşim bir daha annesinin evine gitmedi.
Ya benim karımdan özür dilersin, ya da beni yok bil dedi.
Kv özür dilemedi, eşim de bir daha annesine gitmedi. Şimdi etraftaki insanları arayıp oğlunu soruyor. Hayli pişman ama burnunu indirip benden özür dilemediği için de eşim tavrını sürdürüyor.
Ben de asla, aman annendir, ben unuttum boşver ikimiz de unutalım demedim, demem.
Bana terbiyesizlik edemez.
Ederse böyle köşesinde bekler.
Şimdi şöyle... Bunu da izah edeyim. Ben gelin gelmeden once son gelen gelin ayni apartmanda oldugumuz eşimin kuzeninin hanimi. Kiz baska sehirden gelin geldi. Bunun da etkisiyle kimsesi yok bu kizin diyerek herkes kizin evine istedigi gibi giriyor. Gidecek yeri yok, evdedir nasilsa. Kiz istemese de arkasi olmadigi icin yalnizca surat asabilmis en fazla. Ve esimin ailesi de rahatsizlik veriyoruz diye dusunebilecek kapasitede insanlar degiller. 7 den 70 e boyleler. Zaten kalabalik bi aile degil. Halalar da boyle babanne de boyle benim kayinpederim de boyle. Bu kadarlik bir aile zaten. Kiz sesini cikaramadigi icin herkese normal gelmiş. Dolayisiyla eşime de. O hergun ugrasiyor diye benim de ugrasmami beklediler. Esim ilk baslarda yrngeme de gidip geliniyor diye sitem etti. Ama sonradan oraya da gidilmesinin ne sacma oldugunu anladi. Tavrina dikkat ettikce herkesin farkina varmis oldu. Ben de izah ettim. Usanmadan, bikmadan anlattim. Bizim ailenin icine de girdi, hem samimi hem mesafeli iliski nasil olur ogrendi. Ailesi ona cahil gelmeye basladi. Benim ailem cahil yeterince yoruyolar insani bari sen yapma demeye basladi. Cunku cok tepki gosterdi. Soyledi olmadi, bagirdi cagirdi kavga etti olmadi. Simdi ben soyledim. Bu ne olacak bilmiyorum. Olay boyle. Sessiz degil yaniPeki eşinizin reaksiyon vermemesi neden bu durumun hoşuna gitmesi neden? Psikolojiyi anlamak için soruyorum yanlış anlamayın. Sonuçta yepyeni bir evliliğiniz var başbaşa özeliniz var bu özgürlüğü yaşamamak kötü değil mi onun içinde? Bir diğer sorum sizce biraz daha uzak bir evde yaşasanız bağınız olmasa böyle olurmuydu eşiniz ve ailesinin tavırları
Anladım ohalde sınırları iyi çizmenizde fayda var başlarda küslük benzeri durumlar yanlış anlamalar olabilir ama sınırı asla esnetmeyin. Eşinizixe dersiniz bizim özelimiz var aile yaşamımız var diyetek kibar dille anlatırsınız. Şöyle bir durum var insan psikolojisi emin olun bir süre sonra sınır çekmenize rağmen siz daha çok sevilen insan olursunuz bir anda. Oyüzden küstüler şu bu diye düşünmeyinŞimdi şöyle... Bunu da izah edeyim. Ben gelin gelmeden once son gelen gelin ayni apartmanda oldugumuz eşimin kuzeninin hanimi. Kiz baska sehirden gelin geldi. Bunun da etkisiyle kimsesi yok bu kizin diyerek herkes kizin evine istedigi gibi giriyor. Gidecek yeri yok, evdedir nasilsa. Kiz istemese de arkasi olmadigi icin yalnizca surat asabilmis en fazla. Ve esimin ailesi de rahatsizlik veriyoruz diye dusunebilecek kapasitede insanlar degiller. 7 den 70 e boyleler. Zaten kalabalik bi aile degil. Halalar da boyle babanne de boyle benim kayinpederim de boyle. Bu kadarlik bir aile zaten. Kiz sesini cikaramadigi icin herkese normal gelmiş. Dolayisiyla eşime de. O hergun ugrasiyor diye benim de ugrasmami beklediler. Esim ilk baslarda yrngeme de gidip geliniyor diye sitem etti. Ama sonradan oraya da gidilmesinin ne sacma oldugunu anladi. Tavrina dikkat ettikce herkesin farkina varmis oldu. Ben de izah ettim. Usanmadan, bikmadan anlattim. Bizim ailenin icine de girdi, hem samimi hem mesafeli iliski nasil olur ogrendi. Ailesi ona cahil gelmeye basladi. Benim ailem cahil yeterince yoruyolar insani bari sen yapma demeye basladi. Cunku cok tepki gosterdi. Soyledi olmadi, bagirdi cagirdi kavga etti olmadi. Simdi ben soyledim. Bu ne olacak bilmiyorum. Olay boyle. Sessiz degil yani
Hiç anlamadım. Yeni gelin gece evde yalnız kalınca ne oluyor yani? "İçeriye adam mı aldi" muhabbeti döner diye korkuyor, bunu mu yakistiriyor size de yalnız kalmanızı istemiyor?Kaliyorum cunku eşimin içi rahat etmiyor. Yeni gelin muhabbetlerinin dondugu bir yerdeyim. Yalniz birakilmaz diye dusunuyorlar. Evlenirken de boyle anlasmistik gece vardiyasinda evde durmayacagim diye
Aslinda küsmelerine basta uzulsem de sonradan isime geldi. Neyse ki ben kalmaya gitmedim. Bogazim aciyordu, biraz da rol yaptim hastayim cok annem bakiyor diye. Burada kaliverdim. Aradilar acmadim konusacak durumda degilim diye. Beni mecbur biraktilar bu tepkiyi koymak icin. Kayinvalidem engeli kaldirip mesaj atti nasilsin diye cevap vermedim. Güclerine gitti, bisey diyemediler. Muhtemelen esim de soylemistir kizi engellemissin anahtarlari da biraktin gelecegimizi bile bile bi de evine mi bekliyorsun diye. Sozun özü eşim kendi evimizde, ben annemde, onlar yalniz. Esime gitme de demedim kendi istegiyle gitmedi. uzuluyorum boyle oldugu icin ama gercekten sinir cizmem gerekiyordu huzurum icin artik. Bir sure daha gitmeyecegim gorunen o.Anladım ohalde sınırları iyi çizmenizde fayda var başlarda küslük benzeri durumlar yanlış anlamalar olabilir ama sınırı asla esnetmeyin. Eşinizixe dersiniz bizim özelimiz var aile yaşamımız var diyetek kibar dille anlatırsınız. Şöyle bir durum var insan psikolojisi emin olun bir süre sonra sınır çekmenize rağmen siz daha çok sevilen insan olursunuz bir anda. Oyüzden küstüler şu bu diye düşünmeyin
Elbette ki hayir ! Gece eve adam almak nasil bir cumle ?! Bunu bana yakistirabilecek insanlarla birarada olmam!Hiç anlamadım. Yeni gelin gece evde yalnız kalınca ne oluyor yani? "İçeriye adam mı aldi" muhabbeti döner diye korkuyor, bunu mu yakistiriyor size de yalnız kalmanızı istemiyor?
Vallahi anlamadım, aciklasaniza
Cok tesekkur ederim. Ben de bebegimi dusunuyorum artik. Hissedemesem de varligini bilmek yetiyor. Evet en guzel cozum tasinmak kesinlikle. Bunu cok konustuk ama birden gidemedik. Ama hedefimiz bu. Esimin ailesi anahtarlari birakti gecen gun. O kadar olay oldu, birakmadilar simdi biraktilar diye kizmistim ben de hatta. Yok, gaza gelmiyorum. Ama konusmak iyi geliyor tanimadigim insanlarla. Yazdikca yaziyorum ben deBöyle konusup sizi daha da fazla gaza getirmek istemem. Ama şu sınırını bilmeyen insanlar kadar zor bir şey yok. Kendi evleri de olsa sonuçta oğlu ayrı bir yuva kurmuş anahtarla girmek ne ya. Bu durumu çok duyuyorum hiç doğru değil. Buyursun gelsinler fakat kapıyı çalarak. Bence asla eşinizle kavga etmeyin tam tersine tatlı dille çözmeye çalışın bu durumu. Siz onunla bu konuda kavga ettikçe ters tepebilir çünkü bir yandaki de ailesi. Onun için de zor oluyordur arada kalmak. Bence en güzel çözüm kesinlikle başka bir yere taşinmaniz. Bu gerçekleşene kadar da idare etmeye çalışın bebeğinizi düşünün siz strese girdikçe o bunu hissedicek. Sıkmayın canınızı çözülmeyecek bir şey değil
Bence güzel ilerlemişsiniz. Duruşunuz olması iyi geri adım atsaydınız tüm bu süreç boşa giderdi. Böyle mesafeli ilerlemek arada tatlılıklae insanlara ödül yada hediye aldıgından beynim yarattıgı hissi yaratır ve o kişiyi daha çok sevmelerinede sebep olur hatta onun için daha çok fedakarlık yapmalarınads sebep olur. Burda eşinizde ikna ise açıkcası dert etmeniz gereken durum yok böyle devam edin sınırlar kurallar koyunAslinda küsmelerine basta uzulsem de sonradan isime geldi. Neyse ki ben kalmaya gitmedim. Bogazim aciyordu, biraz da rol yaptim hastayim cok annem bakiyor diye. Burada kaliverdim. Aradilar acmadim konusacak durumda degilim diye. Beni mecbur biraktilar bu tepkiyi koymak icin. Kayinvalidem engeli kaldirip mesaj atti nasilsin diye cevap vermedim. Güclerine gitti, bisey diyemediler. Muhtemelen esim de soylemistir kizi engellemissin anahtarlari da biraktin gelecegimizi bile bile bi de evine mi bekliyorsun diye. Sozun özü eşim kendi evimizde, ben annemde, onlar yalniz. Esime gitme de demedim kendi istegiyle gitmedi. uzuluyorum boyle oldugu icin ama gercekten sinir cizmem gerekiyordu huzurum icin artik. Bir sure daha gitmeyecegim gorunen o.
Kesinlikle oyle. Tesekkur ederim. İnsallah bu siniri hep koruyacagimBence güzel ilerlemişsiniz. Duruşunuz olması iyi geri adım atsaydınız tüm bu süreç boşa giderdi. Böyle mesafeli ilerlemek arada tatlılıklae insanlara ödül yada hediye aldıgından beynim yarattıgı hissi yaratır ve o kişiyi daha çok sevmelerinede sebep olur hatta onun için daha çok fedakarlık yapmalarınads sebep olur. Burda eşinizde ikna ise açıkcası dert etmeniz gereken durum yok böyle devam edin sınırlar kurallar koyun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?