Nasıl Daha Doğal Yaşarız - Neler Yapabiliriz Paylaşalım

Koku ve çöp sinekleri doluşmuyor mu ?

Ben geri dönüşüm olarak cam ve plastik/metal/kağıt olarak 2 ayrı çöp poşetinde biriktirip öyle atıyorum.

arkadaşlar merhaba
ya ekodost yada propa ürünlerini duyan yokmu aranızda
propa doğada yüzde 98 yokoluyormuş
koltuk altı spreyinden aldım aleminyum sülfat paraben yok
bulaşık deterjanını aldım ama henüz kullanmadım
bilgisi olanlar rica ederim yardımcı olsunlar

Ekodost markasını duydum ve netten biraz bakındım ama kullanan tanıdığım yok. Müşteri memnuniyeti ya da ürünlerin detayını bilmiyorum.

kullanan varsa bende yorumlarını merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar 2 gündür bu topiği okuyorum bu konuyu açan yorum yapan bildiklerini paylaşan herkese yürekten tşkler hepiniz harikasınız doğal yaşam konusuna ben de çok meraklıyım ve bu konuyu görünce direk atladım yiyecek konusunda herhangi bir sorunum yok herşeyimi evde kendim yaparım tek sorunum doğal yumurta ve tavuk bulmak fakat nadiren de olsa semt pazarlarında bulabiliyorum büyük şehirlerin tek dezavantajı bu sanırım fakat sizin paylaştıklarınız sonucunda bütçem de büyük bir delik açılacak sanırım ilk hedefim buharlı temizleyici almak ve sonrasında tencerelerimi değiştirmek hepinize sonsuz tşkler

Hoşgeldin aramıza! Doğal yumurta bulmak sıkıntı, eğer bulursan da gerçekten pahalı. Mesela İpek Hanım Çiftliği diye bir yer var. Sahibi Pınar Hanım bütün ürünlerini ilaçsız yetiştiriyor. Müşterilerinin büyük kısmı İstanbul'daki durumu gerçekten de iyi olanlar ve ünlüler. Mesela orada yumurtanın tanesi 1 tl'den satılıyor. Tavuk satmıyor çünkü kendisi vejeteryan...

En iyisi sokak sütçülerinin sattığı yumurtalar;tabi onlara güvenebilirsen. Kimisi köyden deyip market yumurtalarını kakalıyor. Ben şanslıyım, benim sütçümün annesinin tavukları var ve salma hayvanlar.

Buharlı süpürgeye gelince ben, Arçelik Buharika kullanıyorum iki senedir ve çok da memnunum

Hoşbuldum canım ben İzmirdeyim pazarda bi amcam var sağolsun yumurtası oldukça bana getiriyor 800 liradan alıyorum fakat yeterli gelmiyor tavuğu azmış tavsiyen için tşkler inceleyeyim bu hafta alacağım canım

Merhaba bayanlar, gercekten cok güzel bir baslik. Ben tam evlilik arifesindeyim. Ceyizimi düzmeye baslamaktayim.
Bana alip almamam gereken seyler konusunda yardimci olabilirmisiniz? Mutlaka almam gereken önerdiginiz seyler? Tabii bende herseyin dogalligina dikkat etmek istiyorum, o yüzden alisversimi yaparken mantikli ve dogal yasam tarzina uygun olsun istiyorum.

Ben ilk basta ekmek yapma makinasi almayi düsünüyorum, ama sizce gereklimidir? Firinda da yapilabilir mi? Ekmegi kendim saglikli yapmayi amacliyorum.

Vereceginiz bilgiler icin simdiden tskler.

Ekmek yapma makinası özel durumlar için gerekli oluyor. Gluten intoleransım var ve fırın ekmeği tükettiğimde rahatsız ediyor. Ekmek yapma makinasıyla rahat ettim kendi unumu kullanıyorum. Fakat böyle bir durum olmasaydı çok gerekli görmezdim. Bir de içine dikkat aşınırsa sağlık yerine sağlıksızlığa davetiye çıkarırız

Sebze meyve sıkacağı sağlıklı saklama kapları. Aldığınız bulaşık ve çamaşır makinalarını da çevre dostu deterjanlarla çalıştırmanız. Bir kez aşırı kimyasalla çalıştırılınca sonra böyle ürünlere tepki veriyor makineler

Verdiginiz bilgi icin tsk ederim. Saglikli saklama kaplari derken, plasktik olmayan, cam olanlari mi kastediyorsunuz? Sebze meyve sikacagini not ettim :)

merhaba,

ekmek yapma makinası belki fırında yapmaktan daha pratik, evlenmeden önce uzun bir süre kullandık annemle. makina bozulunca yenisini almak istedim ancak araştırırken teflon pişirme kabından dolayı almaktan vazgeçtim.

elde yoğurup fırında pişirmek de çok zahmetli değil. birkaç dakikada yoğurup, mayalandıktan sonra fırını ayarlayıp çok güzel ekmekler pişiriyorum. değişik siteler var çeşit çeşit tarifler içeren. mutfakla aranız iyiyse ekmek yapma makinası çok da lüzumlu değil, hele ki mutfağınız küçükse.

ben de 2 yıllık evliyim. tencere tava olarak çelik, seramik, bakır ve camı tercih ettim. tavsiye ederim.

Verdiginiz bilgi icin tsk ederim. Saglikli saklama kaplari derken, plasktik olmayan, cam olanlari mi kastediyorsunuz? Sebze meyve sikacagini not ettim :)

En sağlıklısı cam bildiğim kadarıyla fakat bende cam dışında plastik görünümlü fakat yiyecekle etkileşime geçmeyen cinsten var. Maddesi tam nedir bilemedim. Hafifliğinden dolayı tercih etmiştim

herkeslere merhaba diyeceğimde kimseler yok burda
neyse
sabah çok iyi bir yol arkadaşı söyledi arkadaşlar hazır tavukta en iyisi cp imiş.bilgilerinize

"Arkadaşlar nasıl daha doğal yaşarız"dan yola çıkarak birşey sorucam. Çamaşır deterjanını bitkisel içerikli kullanmaya çalışıyorum. Yumuşatıcı olarak da elma sirkesi kullanıyorum. Ancak çamaşırlarımı nasıl güzel kokutabilirim? Aromaik yasemin yağı alıp damlattım, ama kokusu uçuyor. Tavsiyeniz nedir?

bende lavantayı denedim dediğin gibi uçup gitmişti koku
propanın yumuşatıcısı var ama ne kadar doğal bilmiyorum
hepssipropada.com da ürünlerin içeriği var fakat pdf olduğu için ben bakamadım
bir bak istersen

Canım çok sağol. Baktım ama adı yumuşatıcı olunca çamaşırda kalacak korkusuyla güvenemiyorum pek. Bakalım kendi kendime nasıl halledeceğim.

kuru fasülye, nohutu ve bulguru eşimin köyünden getirtiyoruz..
pekmezi eşimin dedesi ve babannesi yapıp yolluyorlar..
balı ve zeytinyağını bodrumdan getirtiyoruz..
tereyağı başka bir köyden ama her zaman mümkün olmuyor bu..
yoğurdumuzu k.v mayalıyordu..
biber salçası ve pul biber urfadan geliyor..
en çok doğalını bulmak istediklerim ise domates salçası ve nar ekşisi

bide biz ankaradayız atatürk kültür merkezinde hemen her hafta bir ilin tanıtım günü oluyor gitmeye çalışıyoruz ve ordan neyi meşhursa o ilin alıyoruz mesela çoruma gittik leblebi ve kara dut şurubu aldık

Çamaşır detrjanı olarak ne kullanıyorsunuz , memnunmusunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…