Nasıl Daha Doğal Yaşarız - Neler Yapabiliriz Paylaşalım

limonu kesip içine kurumuş karanfil iliştiriyorum, sivrisnekler benden uzak duruyor

Düşüncen doğru olabilir, fark normal eğer öyleyse ama yine de afaki olmamalı bu fark.
Ben genel olarak ürünlerinden memnunum .
Şampuanlarini merak ediyorum ,vereceğim ilk siparişime dahil etmeyi düşünüyorum.

argan yağlı şampuanını ben sipariş ettim, hemen atlayarak tabi ki :KK1:
az köpürüyor, benim saçıma uygun değil. kutunun yarısını tüketiyorum nerdeyse yıkarken :KK50: üç tane almıştım, bunu tahmin ettiğimden... saç dökülmemde biraz azalma olduğunu düşünüyorum. sirkesiz kullanacaksan bence kremini de almalısın. çünkü şampuan saçı kıyır kıyır ediyor (bunu nasıl açıklarım bilmiyorum:KK1:) yani temizlik sesi geliyor, elinizden ıslakken saç akmıyor direk.

Kızlar çamaşırlarımın mis kokması için daha önce makinemin yumuşatıcı gözüne kokulu bitkisel yağ damlatıyordum.Yalnız çamaşırlar kurulunca mis koku uçuyordu.Hem de minnacık şişe kaç makine yıkaması dayanırki.Pahalılar sonuçta ve bereketli olmuyordu.Gratis,özdilek gibi mağazalarda kokulu taşlar satılmakta yanında da taşa belli aralıklarda damlatıp kokuyu tazelemek için parfüm verilmekte.Bir kaç tane çekmece için almıştım.Aldığım Yasemin yağını taşın üzerine damlatıp çekmeceme koydum.Bir hafta kadar çekmecedeki çamaşırlarım misler gibi kokmaya başladı.Şimdi gardolabımda da var.Bir keseye koyup giysi askısına astım ,giysiler de mis gibi kokuyor.Banyom için biraz büyük ebatlısını istiyordum.Onu da Gratis te bulamadım.Özdilek'te buldum.Banyoma da astım.Artık hem giysiler,çamaşırrlar hem de banyom mis gibi kokuyor.Uçucu yağdan çekmeceler sürekli yoğun koymasını isterseniz haftada bir 3 damla damlatmak kafi.Ben bazen haftada 1 bazen iki haftada 1 damlatıyorum.Ve sonuçtan gayet memnunum:KK34:

kokul taşlar da pahalı :KK50: english homdakiler nasıldır sence:26:
benim de gardırobum kötü kokuyor, anlamıyorum niye... terli giyilmiş çamaşır koymuyoruz raflı bölmeye ama yine de kokuyor :KK30: canımı sıkıyor.
bulaşıklarım da dün buğulu ve pis kokulu çıktı :KK47: tekrar limon takmaya başlıcam :KK19:

kokul taşlar da pahalı :KK50: english homdakiler nasıldır sence:26:
benim de gardırobum kötü kokuyor, anlamıyorum niye... terli giyilmiş çamaşır koymuyoruz raflı bölmeye ama yine de kokuyor :KK30: canımı sıkıyor.
bulaşıklarım da dün buğulu ve pis kokulu çıktı :KK47: tekrar limon takmaya başlıcam :KK19:

gratisten küçük kokulu taşlar aldım.onlar 3,5 tl.aynı anda almamıştım hepsini.4 tane kokulu taş var çekmece ve gradolabımda.özdilekten aldığımı 10 tl ye aldım.biraz daha büyük.onu da banyoya astım.rutubetten dolayı dolabın kokuyor olmasın.dolabın içindekileri çıkarıp şu yaz sıcağında dolabı bir güzel havalandır.nem varsa kurusun.
kokulu taşa alternatif bir milyoncudan zarf gibi kağıt ambalajlar içinde kurumuş çiçek tohumlarına benzeyen ama onlar da taş gibi granüller den oluşan zarflarlardan da almıştım.o zarfın içindekini tül bir keseye boşaltıp.kesenin içine 3 damla yağ damlatırsan yine aynı işlemi görür.zarflardan alalı yaklaşık 3 sene oldu.tabi evlendim yeni meydana çıkardım :KK9: bazanın altına da o zarflardan koydum.zarfın kapağını açıyorum.içine yağ damlatıp geri kapatıyorum.dökülecek gibi bir yerde değil zaten ondan onu keseye koyma ihtiyacı hissetmedim.dediğim 1 milyoncularda satılan gardolap kokularını anımsatan temsili bir fotoğrafı ekliyorum yardımcı olması için :KK3:

$6b67dde13926c899b945d987cfedc34a.jpg

Son düzenleme:
kağıt torbalardaki daha çok kurumuş ot gibi değil miydi, burda gördüklerim öyle :26:
dolabın sadece bir gözü nemliydi. onu da sık sık havalandırıyordum. artık bazen sabah gitmeden bütün kapıları ve pencereyi açıp gidiyorum. pek bir gelişme yok şimdilik. bu kokulu taşlarınne özeliği var acaba? sıradan bir taş bulup yağ damlatsam olmaz mı ki? biraz araştırayım :44:

selam arkadaşlar
bu ay taksitlerimizden biri bittiyor çok şükür ve ben buharlı temizlik makinası almayı düşünüyorum
burdan yorumlara baktım genel olarak memnuniyet var
eşimde donanım haberden bakmış ordada aynı durum söz konusuymuş
yalnız şu konu kafama takılıyor :yerler laminant ve konsolum yerden sıfır.kabartırmı sizce yüksek buhar kullanan varmı aranızda?

selam arkadaşlar
bu ay taksitlerimizden biri bittiyor çok şükür ve ben buharlı temizlik makinası almayı düşünüyorum
burdan yorumlara baktım genel olarak memnuniyet var
eşimde donanım haberden bakmış ordada aynı durum söz konusuymuş
yalnız şu konu kafama takılıyor :yerler laminant ve konsolum yerden sıfır.kabartırmı sizce yüksek buhar kullanan varmı aranızda?

ben zemin tiplerinden pek anlamıyorum ama yerler ahşap, eski... bir farklılık sezmedim kullandığımdan beri. mobilyalara da buhar ucuyla sıkıp siliyorum. daha geç tozlanıyor. mobilyalara da bir şey olmadı henüz :44:

benim de bir sorum olacak:
muffin kaplarına taktım kafayı.
kağıt olanlarla ilgili Canan Karatay içerisinde ne yağı olduğu bilinmediğini, trans veya hayvani yağ olabileceğiniz söylemiş. hakikaten de alırken kutuda yazmıyor ne yağı kullanıldığı. ben de işkillendim, bıraktım.
silikon zaten zararlı.
teflon tek tek yok minik olarak, kalıp gibi satılanlar var, o da zararlı.

porselen veya seramik muffin kapları var mı, siz nasıl yapıyorsunuz:26:
bir de fırın kabı nasıl oluyor, sütlaç, sufle falan pişirmek için kullanılan :26:
ben çok endişe ediyorum, alamıyorum. şu resimdekini dün markette gördüm çok beğendim, bununla sütlaç sufle falan yapabilir miyim, porsiyon olarak:26:

$f%u0025C4%B1r%C4%B1n+kaplar%C4%B1.JPG

Doğal yaşam konusunda kendimi çok şanslı hissediyorum kayınvalidemlerin bahçesi var domates, biber, salatalık, kabak, patlıcan, enginar, üzüm, kayısı, vişne, kiraz, fındık, ceviz, (ve daha sayamadığım) köy tavuğu yumurta, vs.......

sabunağacı sitesinin sahibinden bulduğum kokulu taş tarifini uygulayarak dolabıma koydum taşları :KK9:
her ne kadar üzerine damlattığım kokular bir hafta dahi gitmese de nemli ve çamaşırlardaki o tuhaf koku artık yok. sanırım taşın hamurunu hazırlarken yüklü miktarda karbonat kullanılıyordu ve o karbonat tüm nemi çekiyor :44:

nasılda güzel bir topikmiş burası tam benlik takipte olacağım ve bende bildiklerimi paylaşacağım:KK16:
ama şimdilik eski konuları okumam lazım:KK31:

sabunağacı sitesinin sahibinden bulduğum kokulu taş tarifini uygulayarak dolabıma koydum taşları :KK9:
her ne kadar üzerine damlattığım kokular bir hafta dahi gitmese de nemli ve çamaşırlardaki o tuhaf koku artık yok. sanırım taşın hamurunu hazırlarken yüklü miktarda karbonat kullanılıyordu ve o karbonat tüm nemi çekiyor :44:

nasıl yaptın kriz savar tarifini paylaşırmısın?
kızlar bu arada kabanları ceketleri kuru temizleme dışında nasıl temizleyebilirim siz neler yapıyorsunuz?

Doğal yaşam konusunda kendimi çok şanslı hissediyorum kayınvalidemlerin bahçesi var domates, biber, salatalık, kabak, patlıcan, enginar, üzüm, kayısı, vişne, kiraz, fındık, ceviz, (ve daha sayamadığım) köy tavuğu yumurta, vs.......

çook şanslısın canım :KK16: :KK16: :KK16:

1 adet orta boy salatalık ile yarım limonu robottan geçirin. suyunu süzün.
süzdüğünüz su + 1 tatlı kaşığı bal + 1 cay bardağı sütü karıştırın.

bittii :)
pamuk yardımıyla sürün, isterseniz biraz bekleyin sonra yıkayın.
sonra yine dolapta beklettiğiniz maden suyunu pamuk yardımıyla yüzünüze sürün.

mis gibi temizleyiciniz oldu. dolapta muhafaza edin. günlük ve her ciltte kullanabilirsiniz

ben yeni başladım ve faydasını gördüm. ek olarak maden suyunu gün içinde ara ara sürmeye devam ettiğim oluyor.

normalde çöpe atılan organik atıkları bir kovada biriktirerek gubre elde edilebiliyor. bu da dogal yasamanin yollarindan biri. hem buzdolabinda bir seyler bozuldugunda da cope atmaniza gerek kalmiyor, dogru kompost kovasina gidiyor. ben balkonumda yaptim, herkese tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
normalde çöpe atılan organik atıkları bir kovada biriktirerek gubre elde edilebiliyor. bu da dogal yasamanin yollarindan biri. hem buzdolabinda bir seyler bozuldugunda da cope atmaniza gerek kalmiyor, dogru kompost kovasina gidiyor. ben balkonumda yaptim, herkese tavsiye ederim.

uygulama tam olarak nasıl oluyor :KK53:
kompost kovası ne oluyor? gübre dediğiniz toprak mı :44: yani toprak gibi mi kullanabiliyoruz :44: ben hiçbir şey bilmiyorum; ama merak ettim :KK17: koku oluşmuyor mu :44:

Bende ersag urunlerinin tamamini kullandim.camasirlar icin olani haric digerleri guzel.yanliz toz olan urunleri biraz fazla toz (camasir ve bulasik det.)hep burnuma kaciyo benim

X