Nasıl Daha Doğal Yaşarız - Neler Yapabiliriz Paylaşalım

ama ben paket usülü istiyorum, el yıkamada kullanacağım için. acaba yüklü miktarda mı alsam, birkaç ay idare edecek kadar. sen hangi sabunlarını aldın ve nerelerde kullanıyorsun? ben pahalı olsa da böyle üreticileri desteklemek istiyorum :KK55:
Canım bunlar pahalı da değil. Ben o kadar çok aldım ki, hangisini yazayım. Daha çok zeytinyağlı sabun almıştım ve çok memnunum. Lavantalı, ozonlu, melisalı, biberiyeli,limonlu, zambaklı... diyorum ya, ben çok aldım. Hatta eşe dosta hediye ettim. Sitenin alışveriş sekmesinde hangi sabun neye iyi gelir, onların bilgisi de var ve sabunları gerçekten de çok fazla. Saç için, el ve yüz ve vücut için ayrı ayrı sabunlar kullanıyorum. İhtiyacına göre sen de seçersin. Yalnız saçım için ilk önce sabun kullanıyorum, ondan sonra da oğlumun şampuanını kullanıyorum

Son düzenleme:
annecim, o zaman biminkinde domuz yağı olma ihtimali çok yüksek :18: inanamıyorum kendime :KK14:

yakala. co ya 8 parça saksı değiştirme seti gelmiş, 25 lira. alsam mı arkadaşlar, müstakbel herhangi bir bitkim için :KK17: bir baksanız :KK17:

bulamadım üye de oldum ama :44:

Canım bunlar pahalı da değil. Ben o kadar çok aldım ki, hangisini yazayım. Daha çok zeytinyağlı sabun almıştım ve çok memnunum. Lavantalı, ozonlu, melisalı, biberiyeli,limonlu, zambaklı... diyorum ya, ben çok aldım. Hatta eşe dosta hediye ettim. Sitenin alışveriş sekmesinde hangi sabun neye iyi gelir, onların bilgisi de var ve sabunları gerçekten de çok fazla. Saç için, el ve yüz ve vücut için ayrı ayrı sabunlar kullanıyorum. İhtiyacına göre sen de seçersin

bana pahalı geldi ya :44: sonuçta el sabunu olarak kullanacağım. ayda en az iki tane bitirsek 10 lira, çok değil mi ki:KK17: bir de içeriklerini yazsalar. ne olduğunu anlamadım. benim radohanın yazıyordu. sanırım en sağlıklıları soğuk sabun grubundakiler. neyse mesaj attım faceden, bakalım cevap verecekler mi :KK55: artık ya burdan alırım ya da pazarlık yapabilirsem radoha alırım, hiç sanmıyorum da:KK17:

FİDAN İSTANBUL’DAN 8 PARÇA SAKSI DEĞİŞTİRME SETİ 24,90 TL!

gogıl amcaya böyle sor, çıkmazsa özelden yazayım ozokun:KK17:

Son düzenleme:
buldum buldum :KK8:
1 adet saksı tabağı diyor ya saksının altına koyulan şeyler değilmi onlar? 5 saksıya 1 tane mi tabak veriyolar?
ama renkler benim çok hoşuma gitti fiyatı da çok uygun

buldum buldum :KK8:
1 adet saksı tabağı diyor ya saksının altına koyulan şeyler değilmi onlar? 5 saksıya 1 tane mi tabak veriyolar?
ama renkler benim çok hoşuma gitti fiyatı da çok uygun

hayır bir saksı, bir tabağı, bir de diğer malzemeler veriyorlar :KK31: renkleri de kafalarına göre gönderiyorlarmış. eşim al, denemekte fayda var dedi :44:

bana pahalı geldi ya :44: sonuçta el sabunu olarak kullanacağım. ayda en az iki tane bitirsek 10 lira, çok değil mi ki:KK17: bir de içeriklerini yazsalar. ne olduğunu anlamadım. benim radohanın yazıyordu. sanırım en sağlıklıları soğuk sabun grubundakiler. neyse mesaj attım faceden, bakalım cevap verecekler mi :KK55: artık ya burdan alırım ya da pazarlık yapabilirsem radoha alırım, hiç sanmıyorum da:KK17:
Bu sabunlar gerçekten de erimeyen bereketli sabunlar ve unutma ki kaliteli sabunlar içeriklerinden dolayı market sabunlarına göre daha pahalı olurlar ve diyelim ki 5 sabun aldın, en az üç tane de hediye koyarlar. Ayrıca bu firma daha çok otellere ve yurtdışına satış yapıyor

Bu sabunlar gerçekten de erimeyen bereketli sabunlar ve unutma ki kaliteli sabunlar içeriklerinden dolayı market sabunlarına göre daha pahalı olurlar ve diyelim ki 5 sabun aldın, en az üç tane de hediye koyarlar. Ayrıca bu firma daha çok otellere ve yurtdışına satış yapıyor

ama okuduğum kitapta gerçek zeytinyağlı sabunların eridiğini ve diğer temizlik alanlarında da bu şekilde kullanılabileceği yazıyordu. ama okuduklarım beni ikna etti. sadece sodyum hidroksite bakacağım, onda da problem yoksa depo yapabilirim :KK16: çok yardımın dokunuyor boreas, çok sağol :KK17:

ama okuduğum kitapta gerçek zeytinyağlı sabunların eridiğini ve diğer temizlik alanlarında da bu şekilde kullanılabileceği yazıyordu. ama okuduklarım beni ikna etti. sadece sodyum hidroksite bakacağım, onda da problem yoksa depo yapabilirim :KK16: çok yardımın dokunuyor boreas, çok sağol :KK17:
Şaşırdım. Ben de pek çok yerde, içindeki bir maddeden dolayı çabuk eriyen sabunları kullanmamız gerektiğini duymuştum. Ama eriyen derken, açıklığa kavuşturalım. Bazı sabunlar gerçekten de çok dayanıksız olup, birkaç kullanımdan sonra ve nemin de etkisiyle yumuşamaya başlıyorlar ve vıcık vıcık bir hal alıyorlar.

Benim yengem Bodrum'un yerlisi. Kendisinin zeytin ağaçları falan var. Zeytinyağından kendisi yapardı sabunları; hatta babaanneme verirdi ve kolay kolay da erimezdi

annecim, o zaman biminkinde domuz yağı olma ihtimali çok yüksek :18: inanamıyorum kendime :KK14:

yakala. co ya 8 parça saksı değiştirme seti gelmiş, 25 lira. alsam mı arkadaşlar, müstakbel herhangi bir bitkim için :KK17: bir baksanız :KK17:

ben olsam almazdım canım..

1 adet 5 lt saksı piyasada 5- bilemedin 10 tl ye ki 10 lira çok fazla alabilirsin. 5 lt bitki toprağı da 2 ila 5 tl arasıdır. ki o toprak değil torftur. geçen yıl ben içinde perlit de bulunan sihirli toprak kullanmıştım mecburiyetten ama en iyisi bahçe toprağıdır.. bitki besini dediği şeyin içeriğini de bilmiyoruz.. işine yarayıp yaramayacağı belli değil.. eldiven desen gereksiz.. toprağa elimizi sürelim bari, elektriğimiz gitsin.. bitki destek çubuğu da bence gereksiz, lazım olup olmayacağı belli değil, olsa da tüm yapı marketlerde oldukça ucuz fiyata bulabilirsin.. bu ürünler için 25 tl bence çok para...

geçen yıl tüm yoğurt kovaları saksı oldu bana.. saksıya pek para vermem.. ve saksı bitkiye göre seçilmeli.. toprağı 20 ya da 40 lt alırım, çok daha ekonomik olur.. besin olarak, güvercin gübresi, koyun gübresi, çürümüş yapraklar, yaş maya, çay posası yerine göre...

bilmiyorum boreas, sanırım sabunlarda kullanılan bazı maddeler sertleşmesini sağlayıp erimesini engelliyormuş. sert sabunu diğer alanlarda kulllanmak zor olur. ama yazarın dediği yüzde yüz doğallar eridiği için elde bulaşık ve çamaşır yıkamakta da çok elverişli olduğu. benim bu sodyum hidroksit kafamı karıştırdı. aslında bu konuda ayten altıntaş çok şey biliyor ama hiç marka ismi verdiğini görmedim maalesef :KK50:

ben olsam almazdım canım..

1 adet 5 lt saksı piyasada 5- bilemedin 10 tl ye ki 10 lira çok fazla alabilirsin. 5 lt bitki toprağı da 2 ila 5 tl arasıdır. ki o toprak değil torftur. geçen yıl ben içinde perlit de bulunan sihirli toprak kullanmıştım mecburiyetten ama en iyisi bahçe toprağıdır.. bitki besini dediği şeyin içeriğini de bilmiyoruz.. işine yarayıp yaramayacağı belli değil.. eldiven desen gereksiz.. toprağa elimizi sürelim bari, elektriğimiz gitsin.. bitki destek çubuğu da bence gereksiz, lazım olup olmayacağı belli değil, olsa da tüm yapı marketlerde oldukça ucuz fiyata bulabilirsin.. bu ürünler için 25 tl bence çok para...

geçen yıl tüm yoğurt kovaları saksı oldu bana.. saksıya pek para vermem.. ve saksı bitkiye göre seçilmeli.. toprağı 20 ya da 40 lt alırım, çok daha ekonomik olur.. besin olarak, güvercin gübresi, koyun gübresi, çürümüş yapraklar, yaş maya, çay posası yerine göre...

almaktan vazgeçtim :KK16: bir de yerli tohum sitesine bakayım derken, duygulandım ve böyle üreticilere destek vereceğim deyip vezgeçtim..

ben şu anda evde katı sabun kullanmıyorum... en son eşimin aldığı katı sabun duru geleneksel banyo keyfi, domuz yağı katkıları yoktur yazmışlar ama bir sürü de şey var içeriğinde.. bir kenarda öylece duruyorlar..

almaktan vazgeçtim :KK16: bir de yerli tohum sitesine bakayım derken, duygulandım ve böyle üreticilere destek vereceğim deyip vezgeçtim..

kesinlikle katılıyorum. yerli çiftçi, küçük ölçekli üretici desteklenmeli. bulduğun siteleri bizimle de paylaşırsın..

ben balkon bahçeciliğinde bizimbahçe forumundan epey bir yardım ve fikir almıştım.. tohumlar'dan da tohum almıştım.. hem yerli hem ithal birçok cins tohum var.. çoğu geleneksek usulle toplanmış tohumlar diye biliyorum..

ben alırsam yerlitohum.com sitesinden alacağım inşallah. ama vakit geçirmek istemiyorum. yeşillikler için bir zaman var mı, kaçırmıyayım :26: nerden başlayacağımı bilmiyorummmm :KK14:

arkadaşlar şenköylüler.com da küllü suyla yapılan, kostiksiz (sodyum hidroksit) defne sabunları satılıyor :KK16: istanbulda da şubeleri varmış, bir kenara yazdım bu tatlı yurdum insanlarını :KK16:

Taydincim sabun olarak ne kullanıyosun? Ersağ mı?
Bende krizsavar gibi bilgisizim bu konuda. Yazın şehir dışına taşınacağım için baharda bişeyler diksem yolda mahvolurlar. En azından yeşilliği yazın eksem tohumdan olurmu acaba?

Bu arada biraz önce yoğurt ve peynir yaptım :)) hazır süt ve yoğurttan yaptım bakalım tutacaklarmı sonucu yazarım

X