Nasıl bir yol izlemeliyim?

merhabalar, bizde aynı süreçlerden geçtik. önerebileceğim çok iyi bir doktor var arkadşlar. yardımcı olmak isterim bana mesaj atabilirsiniz.
Merhaba ben de aynı şikayetlerden muzdaribim. Sol göğsümde ağrı yanma var sağda da var. Sıcaklık var sanki. Ultrason çekildi yoğun fibroglandüler yapılı meme dokusu çıktı onun dışında bir şey çıkmadı ama şikayetlerim geçmiyor

Bende de fibrokistker mevcutmuş onu elle muayene de gördü ama genişlemesi ultrason sonunda farketti sonra mr dedi momogrfi yapamıo herhalde yaşım 36 olduğundan dolayı bikmyirum. İnşallah birşey çıkmaz. Kayınvalidemde meme kanseri teşhisi konuşunca psikolojim bozuldu iyice bu konuda çok korku sardı beni de.
Bende de mevcut, genişleme de vardı ve hatta kümeleşen mikrokalsifikasyon görüldü. İlaçlı mr da, biyopsi de temiz çıktı. İçinizi rahat tutun.

Her doktorun teşhis ve tedavi yöntemi farklı, kimi doktor da memede kitle olunca hemen biyopsi istiyor ya da fibrokist bile olsalar operasyonla kistleri alıyor, doktorum normalde 40 yaş öncesi mamografi istemiyorum demişti ama hem fibrokistler hem de süt kanalında genişleme olunca usg+mamografi istedi, biyopsiye gerek duymadı kistlerin tehlikesiz, süt kanalı genişlemesinin de tolere edilebilir sınırlarda olduğunu görünce herhangi bir tedavi de uygulanmadı.
Aklınıza kötüyü getirmeyin, kayınvalidenize de Allah şifa versin inşallah🙏 ama onun teşhisine göre kendinizi de Allah korusun meme kanseri oldunuz gibi düşünmeyin, rahmetli babaannem rahim kanserinden vefat etmiş lakin ben kistlerimi ilk fark ettiğimde babaannem kansermiş bende kanser miyim kanser olur muyum diye yıpratmadım, sonucunuz bir çıksın doktorunuz kesin teşhisi koysun içiniz rahat etmezse başka bir doktordan da görüş alırsınız benim gibi, fakat inşallah kötü çıkmayacaktır yıllardır sitede benimle benzer sorunu yaşayan birçok kadınla teşhis sürecinde yazıştık, hepsi sizin gibi çok endişeliydi çok şükür ki görüştüklerimin hepsinin sonuçları hep temiz çıktı🙏
Merhaba ilaçlı mr da sorun çıkmadı kontrol önerdi 3 ay sonra çok şükür çok rahatladım 🌸🌸🌸

X