Çok geçmiş olsun umarım kötü bir şey çıkmaz, kanlı akıntı dikkate alınması gereken bir belirti, mutlaka tam olarak teşhis konmalı, neden olduğu öğrenilmeli.
Kan tahlillerinizin sonucu çıkmadı mı? Kanda hangi değerlere bakıyorlarmış mesela? Daha önce bir kadın hastalığı probleminiz oldu mu ve hormonal bir sorununuz var mı?
Soruları sıraladım ama memede kitle, ağrı, kanlı akıntı meme kanseri belirtisi olabileceği gibi, memeyle ilgili başka bir sağlık sorunu belirtisi de olabiliyor.
35 yaşından beri fibrokist, 38-39 yaşından beri fibrokistlerin yanısıra süt kanalı genişlemesi sorunu yaşıyorum, ailemde meme kanseri geçmişi yok ama günümüzde yaygınlaşan bir kanser türü olduğu için güvendiğim bir hastanede 2 farklı meme cerrahisi profesörüne muayene oldum, fibrokistlerime kesinlikler cerrahi müdahale önermediler, doktorlarım çoğu kadının fibrokistik meme yapısına sahip olduğunu, her kistin kötü huylu olmayacağını, menopoz dönemine kadar bu fibrokistlerin zaman zaman büyüyebileceğini, kollarıma vuran ağrılar olabileceğini söylediler, ki aynen dedikleri oluyor :)) süt kanalı genişlemesi de tehlikeli boyutta olmadığından rutin kontrollerimi yaptırıyorum, yıllardır stabil durumda.
Bunları size yazıyorum ki doktora mutlaka gidin ama öte yandan korkmayın diye zira bazen bazı belirtiler başka hastalıkların da belirtisi olabiliyor, elinize gelen kistler meme başına yakın mıydı mesela? Ve sizin de süt kanalınızda genişleme tespit edildi mi? Çocuk sahibi kadınlarda süt kanalı genişlemesi olabiliyor, kistler meme başına yakınsa, süt kanalında genişleme, sigara, kullanılan bazı ilaçlar varsa da kanlı akıntı olabiliyor, akıntının rengi kırmızı mıydı yoksa kırmızımsı kahverengi miydi? Tam olarak renginin ne olduğu dahi önemli.
Başka bir doktordan da randevu almışsınız, birkaç doktorun görüşünü almak iyidir, gideceğiniz doktora bir kadın hastalığınız varsa, sigara içiyorsanız, kitlelerin ağrısı yüzünden aldığınız ağrı kesiciyi ve başka ilaçlar alıyorsanız onları da söyleyin, tam tanı konması için bu gibi detayların belirtilmesi faydalı.
Gideceğiniz doktorda ameliyat önerirse ve siz ikna olmadıysanız duktoskopi çektirebileceğiniz bir yer bulmanızı öneririm, zira eğer kanlı akıntı süt kanallarınızda oluşan kitleler(İntraduktal papillom)nedeniyle olmuşsa, mamografi, mr, usg tanılarda son derece yararlı görüntülemeler olsalar da süt kanalı içinde oluşan kitleleri duktoskopi kadar iyi görüntüleyemiyorlar.