Merhaba esmeralda_2286,
aslında ben ilk önce memedeki şişlik üzerine doktora gitmiştim, yapılan tetkikler sonrası fibrokist teşhisi kondu menopoza kadar bu sorunu zaman zaman yaşayacağımı, korkulacak bir şey olmadığı, birçok kadının fibrokistik bir meme yapısına sahip olduğu, bu kistlerin kanser yapmayacağı, arada ağrı da yapabileceği ve 6 ayda bir kontrole gelmem gerektiği söylendi, birkaç yıl kontrollere gidip gelerek geçti sonrasında koltuk altıma yakın bölgede ağrı ve şişlik oluştu, görüntü sanki bir damarın şişliği gibiydi, koltuk altına yakın bölgeden memeye doğru uzanan bir şişlik, kontrol zamanımı beklemeden gittim, mamografi, usg, muayene sonrası süt kanalı genişlemesi teşhisi kondu, ultrasonla yapılan ölçümlerde genişleme risk kabul ettikleri sınıra yakındı, daha fazla genişlerse müdahale ediliyormuş, herhangi bir ilaç vb tedavi uygulanmadı ama sürekli kontrole gelmem aksatmamam gerektiğini söyledi doktorum, teşhis sonrası ilk birkaç yıl hep aynı boyutta kaldı genişleme devam etmedi ya da küçülme olmadı ama zamanla şişlik azaldı, kola vuran ağrıda yok oldu.
35 yaşında fibrokist, 39 yaşında süt kanalı genişlemesi teşhisi kondu, şu an 48 yaşındayım ve çok şükür her şey yolunda gidiyor.