Kendi çocuğunuzu severken özenir diye çekindiğiniz çocuğu da öyle sevmeyi deneyebilirdiniz. En azından annem yok evet ama beni seven bir üveyannem var arkamda derdi.
Çocuğa psikolojik destek vermeye devam etmeliydiniz. Çocuğu kuran kursuna yollamak doğru değil. Dışarıdan iyi görünen bu yerlerin içinde neler neler dönüyor ruhunuz duymaz. Bu kadar iyi bir yerse kendi çocuklarınızı da yollayın alsından dini eğitimlerini. İstediğiniz kadan araştırın olmaz demeyin aksine en çok taciz tecavüz bu kurumlarda oluyor.
Kıza sahip çıkın ve o kurstan alın. Kendiniz karar vermişsiniz yazıyorsunuz oynuyorsunuz. Kız istiyor mu yatılı kalmak, dini eğitim almak? Psikolojisini daha da bozacaksınız.
Tek yapmanız gereken iş var bu adamla evlenirken bunları kabul ettiniz. O kız sizin kızınız madem o kadar iyi kaplisiniz. Çocuğa annesi baksın diye çırpınmayın maalesef annesi annelik yapmıyor. Size bir nevi muhtaç. Kol kanat germeniz lazım. Kendi çocuklarınıza ne yaparsanız aynısını yapmalısınız.
Söylemeden de geçemeyeceğim bu adamın 4 çocukla soyunu devam ettirmesine ayrı ayar oldum. Kıza annesi bakmamış, üvey annesi annesi baksın diye uğraşıyor. Ama insan hiç kendi kızana bakmaz mı bir baba olarak? Onun babalığına da tüküreyim.