Nasıl bir yol izlemeliyim yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin ilk evliliginizden olan çocuklar sizin yanınızda size yük olmuyor,onların sorumlulukların da bogulmuyorsanız eşinizden bir parça diye yumuşattığınız çocuk fazla gelmez dimi?
Çocukluktan ergenliğe geçişte ki çocuklarınızda sizi zorluyordur ama göze batmıyor diye tahmin ediyorum yoklayın kendinizi haklı olabilirim.
Yanında evladımı sevemiyorum demek yerine sevin hem bebegi hemde eşinizin kızını sevin.
Annesiz büyümüş diye yanında kimse sevilmeyecek algısı oluşturmak yerine mis kokulu kızımın mis kokulu ablası diyip öpün psikolojisi bozuluyor mu ozaman görün

Ve son birşey o çocuk yatılı okula atılıp cezalandırılmış anne dışlamış baba dışlamış son çare evden uzaklaştırılmış ama annesiz diye psikolojisi bozuk birey etiketi yapıştırılmış yalnızlıktan başka kimi var ki bu çocuğun
Tabiii sorumsuz bireylerin psikolojisini kim düzeltecek yüzleştirecek bunu da sorgulayın
yani işte yanında evladını sevemediği için kursa göndermiş yoksa
Konu sahibi birşylr yazarmısınız.
o hak verecez uzulecez kendisine fln sanıyodu boyle tepkiler beklemiyordu,zaten bir insan kendisinin kötü olduğunu düşunmez birisi söyleyene kadar kendini haklı zanneder o da kendini melek sanmış yurda gondermeyi bile iyilik yapmış gibi anlatmış,13 yaşında küçüçük çocuğu dünyaya sığdıramamışlar onuda desteklicez diye düşünmüs,bunları duyunca sustu tabi

Konunun her tarafi insanin elinde kaliyor.hep anneden bahsetmissiniz ama baba nerdeymis ayruca çocuğun kötü hikayesi yaninda gozden kaçan bir durum .kız 13 anne 29 yaşında yani 16 yaşinda anne olmus eşinizle kaç yaşında evlenmiş daha doğrusu eşiniz kaç yaşinda bir çocukla evlenmiş.sonra kadincağıza tukaka yok annelik yapmiyor bilmem ne oda kendini kurtarmis iste

" ev tutmuş kendi tek kalıyor ve ayrıca başka da hiç evlilik yapmamış ve yaş olarakta 29 falan ve " yazmissiniz tabii o tek evlenmemis genç butun sorumluluk inun. Siz once bi o esiniz olcak adama bakin nasil enistenin cocugu yikamasina musade eder

Yazdıklarınızı şok içerisinde okudum.

Sizce tek suçlu anne mi?

Onun yaptığı kabul edilemez ama eşiniz neden tamamen babaanneye bırakmış da çocuğu ile yeterince ilgilenmemiş. Eniştenin banyo yaptırması nasıl bir ihmaldir. Babası nerde bunlar olurken?

Eşiniz hem sahip çıkamamış hem de kızının yalan söylediğini iddia ediyor. Yerine getirmediği sorumluluğun vicdani yükünü inkar ederek üzerinden atmaya mı çalışıyor?

Çocuğu cezalandırır gibi bir de evden uzaklaştırmışsınız.

İnanılmaz üzüldüm.

Dikkat edin de başınıza bir şey gelmesin. Eşinizin kızınıza yaklaşımı da farklı olmaz çünkü.
Cezalandırmak ne mümkün asla onun evde yanımızda herhangi bir eğitim almadan kalması asıl ona kötülük olurdu kendini ilgilenebileceği alması gerekn eğitimine hiç olmazsa o şekilde devam etmesini uygun gördük geçici olarak bakın ne güzel vicdanlı insansınız üzülüp cevap vermişsiniz ama bende işte bundan bahsediyorum annesiz bir çocuk hep boşlukta kalır ben yetersiz kalıyorum haliyle tabiki babanında anne kadar suçu var kimse dört dörtlük değil ama insanı dq anneainden daha iyi taşıyabilecek kimse yok ben inanın kızımız için çözüm bulmak istiyorum yine bizimle baba herzamn sorumluluğunu yapacak ben müsade etmem zaten aksi bir duruma ama bu kızdaki yaralar nasıl sarılacak ben bu işin inanın çok ama çok dışındayım yorumunuz için teşekkürler 🙏

Tarikat yurduna sepetlemisler cocugu. Bir de tatli tatli anlatiyor. Çileden çıktım okurken.
Tarikat yurdu değil inancımıza göre dinimizn gerekliliği olan kuran eğitimi ve din eğitimi bu çok yanlış ibareler kullanarak insanların yaralarını deşmeyin lütfen sizin amacınız nedir sadece cevap mı yazmqk lütfen yazmqyın ozmn ve aynı zamanda okula giden öğrenciler okul sonrasında orda kalarak ödevlerini yaptıran hocalarıyla etkinlik yapan bir kurum sizin hiçbirzamn anlayamayacağınız bir konu bu oyuzden sizi kınıyorum

Okurken gerçekten hem çok üzüldüm o küçücük kıza hem de sizin gibi birine kaldığı için üzüldüm. İstismar edilmiş, çaresiz ve kimsesiz hisseden birine bu şekilde davranıp üstüne evden yollamak çok vicdansız olduğunuzu gösteriyor benim fikrimce. Kendi oğullarınızın başına bunlar gelse ne yapardınız acaba? Yazdıklarınız pek hoş değil. Yorulsanız da bıksanız da o çocuk size anne diyorsa evladınızdır. Ya da ben yanlış düşünüyorumdur. Anne olmak doğurmakla olmuyor demişler. Anneyseniz, anne gibi davranın kol kanat gerin. Ayrım yapmayın.
Yani benim iki yıldır yaşadığımı buraya bikerede nasıl yazıp qnlatmamı beklersiniz ben size anlatabildiğim kadarını yazdım bu vicdansız yorumlarınıza şok oldum insanız ya insan çok yanlış yaptığınız demek ki annesi gibi yapmak daha doğru olurmuş kapıda bıraksam annesi gibi ozmn sizin bana yazacaklarınızı hakederdim ama sanırım sizde bu gibi annelerden olacaksınız ki uaralarınızı ve vicdanlarınızı böyle buralara cevap yazarak rahatlatmayaçalılıyorusnuz ben erkek çocuklarımın annesiyim aslanlar gibi başındayım o kadın doğurup atmış özgür bi hayat yaşayabilmek için kızını ortalığa savurmuş kendinize gelin ya siz ne yaşadığımızı bilmeden nasıl yargılayıp emeğimi hiç edersiniz

Ne zor bir durum Allah yardımcınız olsun.
Benim de ergenliğim çok kötü geçti, herkes ilallah etti ama psikiyatristim çok iyiydi ve ilaçlar çok iyi geldi. Sanırım psikiyatriste gitmesem hayatımı mahvederdim.
Mahkeme süreci devam ediyor diyorsunuz, bence anneye bu konuyu bildirin. İş yargıya kadar taşınmış sonuçta. Yüzyüze konuşma fırsatınız olursa daha iyi olur, hatta baba konuşsa çok daha iyi olur bence.
Yine de pek yardımcı olacağını sanmıyorum, anlattığınıza göre kızını yük gibi görüyor gibi ama siz bu konuyu paylaşın muhakkak. İfadesi zaten pedegog eşliğinde alınmıştır, mahkeme çok can sıkıcı olabiliyor, mahkemede kızınızı bunaltabilir.
Çok üzüldüm ama asla psikiyatristi bırakmayın, ilaçları bırakmayın. Gerçekten çok fayda sağlıyor. Umarım iyi bir psikiyatriste gidiyorsunuzdur. Bazen tedaviler uzun süreli olabilir 2 3 yıl civarı. Sabırlı olun, tedaviyi aksatmayın.
Çok teşekkür ederim şu an psikolgla sadece görüşme oluyor ilaç tedavisine başalnmadı ve psikolg anneyle zaman geçirmesini tavsiye etti. İnşallah hayatında yaraları iyleşsin istiyorum rabbim yaşatmasın kimseye sorumsuz anne baba vermesin 🙏

Annesinin ilgilenmesini istemekte haklisiniz ama kadinin umrunda degilki ilgilenecek olsa bunca zaman ilgilenirdi yani ulasmanizda biseyi degistirmez diye dusunuyorum yukunuz fazla cok cocuk ama zaten yatili gondermissiniz anladigim kadariyla yani baska ne yapilir bilemedim ihmal edilmis bir cocuk babasi ve annesi tarafindan sorunlu olmasi cok normal malesef
Çok büyük bir boşluk var doldurulamaz rabbim iyi etsin inşallah teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

Annesinden beklentiniz olduğu için zaten zor olan şeyler daha da zor geliyor size, annesini öldü farzedin ondan tüm beklentinizi sıfırlayın bu sizi daha merhametli ve sabırlı yapacak
Bende böyle düşünüyorum son bir aydır ama ilerde kızımız annem vardı siz bir yolunu bulup görüştürseydiniz der diye düşğnmeden edemihorum ama birseferlik şans vereceğim annesine ulaşıp herşeyi söylşyeceğim kendi bilir ondan sonrasını brn sadece herşey gerektiği gibi olsun istiyoeum nice anne baba var boşanan bu zor süreçi düzgün ilerletebilen bende bu kanıdayım n eolur sanki ya eşler ayrılıyor çocukların suçu ne onlar istermi annesiz babasız kalmayı hekes sorumluluğunu ve haddini bilse hiç sorun olmaz çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

Uzaklaştırmak derken
Siz çocuğu nasıl bir kursa yazdırdınız? Haftasonları gelip iki gece yanınzda kalıp dönüyor, okul eğitimleri ve dini eğitim veriyor demişsiniz? Siz bu kadar bunalmış ve çaresiz hissederken 13 yaşında kız çocuğunu evden uzaklaştırıp yatılı okul dersleri ve dini eğitim veren bir yere nasıl güvenip gönderdiniz?
Çocuğun evine yerle
Bu sizin düşünceniz mi yoksa pedagog uzman görüşü mü? Sizin oğullarınız da babasızlık sendromu yaşıyorlar mı ayrısınız sonuçta. Oğullarınızı babalarına gönderirseniz küçük çocuğunuzla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Siz aileyseniz kız çocuğu ve babası da aile.
Aynı yaşlarda iki kızım var o yüzden az çok ergenlik durumlarına aşinayım. Çocuk yalan da söylese hata da yapsa yeri babasının yanı. Annesi istemiyorsa o onun vicdansızlığı ama siz bu çocuğun nerede yaşayacağına karar veremezsiniz. Annesini arayıp gel al diyemezsiniz sizin haddinize değil. 1 değil 3 tane çocuğunuz var annesiniz. Üstelik ergenlik gibi zor atlatılan bir durumu da iyi biliyorsunuz.
Çocuğu olan adamla evlenip çocuğu sorun yapamazsınız, yaparsanız da sizin evden ayrılmanız gerek. Annesi bakmıyormuş babası da bakıyor sayılmazmış annesinin başına atmış. Sizden olan kız çocuğuna babalık yapsın ama sizden olmayanı götürüp bıraksın bir yere öyle mi?

Çocuğun sorunlarıyla ilgilenmeyen, gerektiği yerde uzman pedagoga götürmeyen, ot gelmiş saman gidecek boş adamlardan baba olmuyor ama siz bile bile bir tane daha yapmışsınız. Çözüm basit, kendi kızımla ilgilenemiyorum deyip çocuktan rahatsız oluyorsanız oğullarınızı babalarına gönderin. Siz küçük kızınızla, eşiniz de kendi kızıyla ilgilensin. Yok öyle çocuğun evine yerleşip çocuktan şikayet etmek.

Çocuğun evine yerleşmedim o benim yanıma gönderildi haklısınız almakta hata yapmışım erkek çocuklarımın çünkü annesiyim ve tabiki yanımda olacaklar ben doğurdum ben bakacağım o ana olacak kadın milletin adamlarıyla bilmem ne haltlar karıştıracak ben de çocuklarımdan mı olacağım düşünsün pardon ya oda sizin kafanızdan zaten ozmn gidin yuvadan bir çocuk alında bakın çok biliyosunuz ya herşeyi küstahça cevaplar yazınca kimse size alkış yapmıyor siz kim olup beni yargılıyoruznuz ne büyük ahmaklık yaşamadıpınız bi hayata ahkam kesmek ne cahillik

Kendi çocuklarınızla ilgili daha büyük sorun yaşamayacağınızın garantisi mi var? Oğullarınız da ergenlik yaşında. Sorun yaşarlarsa babalarına gönderecek misiniz onları veya yatılı kurs arayacaka mısınız onlar için de? Bana çok kibirli geldiniz. O ev o çocuğun evi, siz isteyerek gitmiş yerleşmişsiniz ama o çocuğun seçme şansı yok. Kız çocuğu kimse yol yordam göstermemiş ilgilenmemiş, o da oradan oraya savrulmuş. Sanki 18-20 yaşlarına gelmiş gibi yazıyorsunuz yazık değil mi daha 13 yaşında. İçinize nasıl siniyor kocanız sizin çocuklarınızla aynı evde, yemeleri içmeleri barınmaları eşiniz sayesinde oluyor ama adamın öz çocuğunu gönderecek yer arıyorsunuz.

Kızım 13 yaşında, çok üzdü konunuz ve yazdıklarınız beni. Sizin küçük kızınız bu kız çocuğundan daha mı önemli, daha mı fazla haklara sahip? Hayır aynı adamın çocuğu ikisi de. Tekrar yazıyorum rahatsızsanız ayrılıp gidersiniz, ya da oğullarınızı babalarına gönderip küçük kızınızla ilgilenebilirsiniz 13 yaşında çocuğu evinden ailesinden edemezsiniz.
He yani

Yani benim iki yıldır yaşadığımı buraya bikerede nasıl yazıp qnlatmamı beklersiniz ben size anlatabildiğim kadarını yazdım bu vicdansız yorumlarınıza şok oldum insanız ya insan çok yanlış yaptığınız demek ki annesi gibi yapmak daha doğru olurmuş kapıda bıraksam annesi gibi ozmn sizin bana yazacaklarınızı hakederdim ama sanırım sizde bu gibi annelerden olacaksınız ki uaralarınızı ve vicdanlarınızı böyle buralara cevap yazarak rahatlatmayaçalılıyorusnuz ben erkek çocuklarımın annesiyim aslanlar gibi başındayım o kadın doğurup atmış özgür bi hayat yaşayabilmek için kızını ortalığa savurmuş kendinize gelin ya siz ne yaşadığımızı bilmeden nasıl yargılayıp emeğimi hiç edersiniz
Tamam işte sen aslanlar gibi oğullarının başındasın. Ama onun annesi anne olmaya layık biri değil. O zaman babası aslanlar gibi başında olacak. Sonuçta kazanıp sizin oğullarınıza bakıyorsa siz de aynı şekilde onun kızına bakacaksınız. Annesi niye bakmıyor diye debelenmeyeceksiniz. Evlenirken biliyordunuz velayetin babada olduğunu. İşinize gelmiyorsa evlenmeyecektiniz. Dağdan gelip bağdakini kovamazsınız.

Çocuğun evine yerleşmedim o benim yanıma gönderildi haklısınız almakta hata yapmışım erkek çocuklarımın çünkü annesiyim ve tabiki yanımda olacaklar ben doğurdum ben bakacağım o ana olacak kadın milletin adamlarıyla bilmem ne haltlar karıştıracak ben de çocuklarımdan mı olacağım düşünsün pardon ya oda sizin kafanızdan zaten ozmn gidin yuvadan bir çocuk alında bakın çok biliyosunuz ya herşeyi küstahça cevaplar yazınca kimse size alkış yapmıyor siz kim olup beni yargılıyoruznuz ne büyük ahmaklık yaşamadıpınız bi hayata ahkam kesmek ne cahillik
Sizin bakmanız gereken yuvadan alınan Bi çocuk değil, sizin çocuklarınıza sahip çıkan adamın kızı. Çocuğa kimsesiz muamelesi yapamazsınız. Babası var beğenmiyorsanız alın çocukları çıkın evden elbet çocuğa bakan çıkar.

He yani siz benim çocumlarımı benden daha mı iyi düşündünüz ne büyük bir yanılma ya allah aşkına ya tamam ozmn bende şöyle diyim bende sizin 13 yaşındaki kııznızq çok üzüldüm sizin gibi laf olsun diye insanların canını sıkacak bir anneye şuursuz bir anneye sahip onun başına gelmeyeceğinin garantisi varmı okulda sürekli yanındamısınız yada dayısının yapmıyacağının garantisini mi elde ettiniz ne saçma dimi sizin hayatınızı konuşmam çözümsüz akıl dışı yorumları kendinize saklayın

Tamam işte sen aslanlar gibi oğullarının başındasın. Ama onun annesi anne olmaya layık biri değil. O zaman babası aslanlar gibi başında olacak. Sonuçta kazanıp sizin oğullarınıza bakıyorsa siz de aynı şekilde onun kızına bakacaksınız. Annesi niye bakmıyor diye debelenmeyeceksiniz. Evlenirken biliyordunuz velayetin babada olduğunu. İşinize gelmiyorsa evlenmeyecektiniz. Dağdan gelip bağdakini kovamazsınız.
Dağdan değil de nerdeyse gelip odama konacaksınız lütfen kendi odanıza dönermisiniz buralarda sizşn gibi sürekli dolqnamıyorum çoluk çocuk yetiştiyorum sizin gibi klavye başında beklemiyorum

Sizin bakmanız gereken yuvadan alınan Bi çocuk değil, sizin çocuklarınıza sahip çıkan adamın kızı. Çocuğa kimsesiz muamelesi yapamazsınız. Babası var beğenmiyorsanız alın çocukları çıkın evden elbet çocuğa bakan çıkar.
Sen mi gelip oturcan evimde bir gecede göz koydun koydun hayırdır ne ayaksın sen haddini bil başka konulara dön sen şuursuz

Hala ve babaane dururken eniştenin banyo yaptırması nedir Allahım tam çıldırmalık

Anneye gelince siz konuşsanız bile annelik yapacağını sanmıyorum bir arkadaşım da vardı böyle annem hiç anne gibi değil çok soğuk mesafeli bana karşı derdi onu da babaannesi büyütmüş annesi çok yakınında oturmasına rağmen arayıp sormamış

Konuya gelecek olursak siz kimseyi umursamayın siz çok güzel bir annesiniz Allah yardımcınız olsun sizin yine aynı şekilde aynı anneliği yapmaya devam edin o yavrucuğa da yapmaya devam edin Allah yardım edecektir inanın keşke tüm üvey anneler sizin gibi olsa 🥰

Tarikat yurdu değil inancımıza göre dinimizn gerekliliği olan kuran eğitimi ve din eğitimi bu çok yanlış ibareler kullanarak insanların yaralarını deşmeyin lütfen sizin amacınız nedir sadece cevap mı yazmqk lütfen yazmqyın ozmn ve aynı zamanda okula giden öğrenciler okul sonrasında orda kalarak ödevlerini yaptıran hocalarıyla etkinlik yapan bir kurum sizin hiçbirzamn anlayamayacağınız bir konu bu oyuzden sizi kınıyorum
Banlanirsam banlanayim dayanamiyorum. Allahin cezasi pislik tecavuze ugramis el kadar cocugu utanmadan tarikat yurduna sepetmessin. O cocugun yasal hakki mirasi olan evde kendi ergen ogullarina o cocugun babasinin parasiyla bakiyorsun. Burada anneciklik rolu yapiyorsun. Din ogreteceksen evde de ogretirsin pisligine bahane arama. Madem cok inanclisin o cocuga yaptiklarinizin bedelini cehennemde cayir cayir yanarak odersiniz karaktersiz kocanla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X