Nasıl bir eş nasıl bir baba anlayamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi o yuzden biran önce keske kendine gelse. Cocuga uzuldugumuz ile kaliyoruz. Birde 2. E hamile.

Nasıl bir yorum bekliyodunuz? Çok merak ediyorum.

Ben hayret ediyorum, bir ben dübürüme güvenemiyorum herhâlde, herkes çok cesur.

Bir evlilikte istemedigi duruma maruz kalinca kapiyi cekip cikabilme ozgurlugu olmasi gerekiyor her kadinin. Hele ki cocugu varsa. Ekonomik ozgurluk sart. Otesi yok. Bunu saglamadan evlenmeyin diyorum butun genc kizlara.

Konuya dair tek mesajım bu sorudan ibaret:
O ana kadar her yönüyle tam bir salon beyefendisiydi de ilk kez mi çıktı içinden zalımın oğlu?

Ve cevap vermediniz. Ben de üzerine yorum getirmedim, getirenlerin tahminlerine beğeni yaptım.
Siz şunu söylesenize, ilk kez mi gördünüz eşinizin basit bir hamburger isteminize şirazeden çıkışını?
Başka her istediğiniz, her şey yapılıyordu, hoş hoş konuşuluyordu, geri çevrileceğinde "Şu an paramız ona göre hayatım" vs deniyordu da ilk kez bugün mü bu adam sizi, ufak kızınızla birlikte açlıkla terbiye etmeye kalktı?

Sanmıyorum.
İnsanlar da sanmıyor. Çünkü böyle olmaz.

Hem spiral hem prezervatifle korunurken hamile kalabilmek... kimi kandırıyorsunuz ya? Ayrica buradaki kimse bu adamin prezervatif takacagina inanmaz.

Ne desek boş, çocuğunuz büyüyünce bir hamburger bile almadılar diyip nefret edecek sizden de bu adamdan da. Kızınız da sizin gibi ezik ve pasif olacak, başka çocukların imkanlarına baka baka bir hayat yaşayacak üstüne. Sonra da aynen sizin gibi kendisine hiç kıymet vermeyen bir adamla evlenip ondan azar, küfür hatta dayak yiyecek. Sizin yerinizde olsam 2 çocuğumu da sosyal hizmetlere veririm yavrulara en azından karınlarının doyduğu, şiddet olmayan bir ev bulurlar. Adam gibi bakmayacak olanlar çocuk mocuk yapmasın kardeşim 100dür yazıyorum. Yarı aç yarı tok gezdiren adamla evli kalıyorsunuz üstüne gece aynı yatağa giriyorsunuz nasıl içiniz alıyor, hiç mi kendine saygınız yoktur?? Bu ne yahu?

Nasıl bir yorum bekliyodunuz? Çok merak ediyorum.
Ah ah vah vah. Vay pislik adam, kıyamam sana hem de hamilesin yaptığına bak. Gözüne dizine dursun yaptığın yemekler yıkadığın çamaşırlar. Ama hepimizin başında aynısından var, evlilik böyle bişey. Üzülme bacım alttan al, kocandır evinin direğidir. Erkekler böyle sinirli oluyor. Dövmemiş sövmemiş adam. Sen sıkma canını, akşama güzel yemeğini yap, kendine bak güzelce karşıla erini...

esiniz ne is yapiyor? maddi durumu var mi yok mu? belki parasi yoktur ondan sinirlenmistir ama bu okuzlugunu hakli cikarmaz.

ben sasiriyorum mesela adam hicbir seye para vermez diyorsunuz, ben olsam o evde yedigim iki lokma bile bogazima dizilir. nasil gulerek aynen hamburger al diyebiliyorsunuz? hani sanki bu zamana kadar butun istediklerinizi aldi da bi hamburger kaldi. her seferinde yuz goz olacaginiza istemeyin daha iyi. cocuga da yazik size de.

bogazim dugumlendi resmen cocugu dusununce, uc kurusluk sey icin yasattiginiz sey reva mi yani?

Hanımefendi ne emmeye geliyorsunuz ne gömmeye. Hadi hamile kaldınız, spiral ve prezervatife rağmen mucize(!) olarak geldi. Rızk Allah’tan diyip mi doğurmaya karar verdiniz? Aldıramadınız mı? Kocanızı ikna etseydiniz, para diyince canı gidiyor baksanıza, paradan vursaydınız kaldıramayız aldıralım deseydiniz.

Şimdi yiyemediğiniz hamburgeri düşüneceğinize daha büyük dertleriniz olduğunun farkına varın. Nasıl iş bulurum, nasıl çalışırım, emzirme sonrası kime bıraksam da çalışsam derdine düşün artık.

Tek sorum var size.

Bu adamdan ayrılmayı düşünüyor musunuz?

Konu sahibi o yuzden biran önce keske kendine gelse. Cocuga uzuldugumuz ile kaliyoruz. Birde 2. E hamile.

Annede öyle bir zihniyet olsa baştan çocuk yapmazdı bu evliliğe
olan olmuş. konu sahibi de boşanacak ya da işe girip çalışacak, çocuğuna daha bir hayat sunabilecek gibi değil.

böyle çocuk iki kez üzülüyor. keşke yalnızca hamburger alınmadığı için üzülseydi.

Konu sahibinin çalışmak ve para kazanmak gibi düşünceleri olduğunu asssslaa düşünmüyorum.

Bir mucize gerçekleşip çalışmaya başlasa bile maaşını tıkır tıkır bu öküzün eline sayar.

Sizdeki koca guzellikle birsey anlatilacak birisi mi allah aşkına? Ha bu arada sunuda soyleyeyim. Hamileyken aserdiginiz seyi yemediginizde bebege birsey olmaz. Hamileligim boyunca midye diye sayikladim ancak yasak oldugu icin agzima sürmedim. Bebekte problem yok.

Biriniz de cikip acik acik korunmuyorken cocuk oldu dese ya. Ben diyeyim madem. Evlendigimden beri prezervatifle korunuyorduk. Bebek istiyorduk bi deneyelim acaba hamile kalir miyim deyip korunmayi biraktigimiz ay hamile kaldim.

Çocuğa bişey alamamak günah değil, aldırmak günah çünkü

Peki ne önerirsiniz çünkü bu söyledikleriniz için çok geç? Ben olay için bir tavsiyede bulundum.

Öff.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…