Ayni apartmanda yasasak kesin kavga ederdik, gerci benim eltim falan yok ama kayinvalidem, esimin akrabalari bayilir gidip gelmeye. Kendi evlerine giren cikan belli degil, ben de hic semem boyle seyler. Aramizda iki sokak var, gorusmuyoruz. Su an evimde buyuk bi huzur var. Gorustugumuz zaman basliyor huzursuzluklar. Yok niye bulasik yikamamisim, yok niye cay koymamisim, boyle abuk sabuk seylerle esimi dolduruyorlardi. Ben varken yuzume guluyorlar, ben yokken esimi gazliyorlar. Ne muhattap olcam sizle.
Ne güzel canım ben çok imreniyorum birbirleriyle iyi anlaşan eltilere..
İnşallah hiç bozulmaz böyle gider, yorum için teşekkürler..
kaynın büyük diye o sınıfa eltın nasıl gırıyor anlamadım?
öyle bır dunya yok.
kım sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran
Bu konu kişilikle alakalı bence, bizde (gelinimizle) aynı apartmandayız ama en son ne zaman evine gittim hatırlamıyorumAramızda çok iyi İlişkileri mesafeli tutmak en güzeli bence Allah kolaylık versin...
kaynın büyük olabilir ama eşiyle yaşıtsınız. yenge demen çok anlamsız olur benceSurrender hep yorumlarını okurdum bdv'de
Konuşmak bugüne nasipmiş. Öncelikle yorum için teşekkürler..
Kaynım eşimle benden büyük ya o nedenle dedim,
hatta ilk nişanladığım zaman eltim bana niye yenge demiyo diye tribe girmişti.
(eltimle yaşıtız)
Oyle yazdım ama ben iyiyim diye bu kadar iyiyiz eltimde. Yanlış anlama sen kötüsün demiyorum kesinlikle. yoksa benimkinde de biraz fesatlik var O 15 yıllık gelin ben 4.
Ben geldikten sonra biraz değişmiş öyle diyor görümcemler. Zaten eltimle büyük görümcem konuşmuyor. Ama ben hiç karışmam onların kuslugune bana ne.
BendOnemlir hep iyi oldum, evet bazı şeyler karşılıklı diyorsun anlıyorum sen iyi ol, o da sana iyi olur vs.Ben iyi oldukça o benim iyi niyetimi suistimal etmeye başladı. Ve bugün misafirimin yanında sinirimi bozdu.Kaldı ki iki gün önce misafiri vardı, böyle şeylerle övünülmez ama gittim yardımcı oldum.. Akşama kadar onun yanındaydım, kendi evimi, eşimi, işimi ihmal ettim ve aradan iki gün geçti benim misafirim var ve hanım efendi dengesiz tavırlar içinde.. Bana kayınvalidem bile dedi, "seni kaldıramadı kızım sen alttan al onu boşver" diye.. Benden sonra eltimde değişmiş, eşimin ailesi beni çok seviyor, her gelen "enyalios gelinimiz nerede" diye soruyormuş eltim de ne diyomuş biliyo musunuz "nesini seviyorsunuz anlamıyorum." Bunu duydum bugün şok oldum. Kayınvalidem de
"sevilmiycek gelin mi boylu poslu esmer güzeli" diyince, bizimki daha çok kudurmuş. Aramızda tip olarak çok fark var, o kısa boylu mesela.. (kısa boylular kötüdür diye birşey demiyorum tenzih ederim) Sanırım kıyaslama yapıyor kendisiyle beni sürekli, bilmiyorum ama artk huzur istiyorum.
Sıkıldım çünkü..
kaynın büyük olabilir ama eşiyle yaşıtsınız. yenge demen çok anlamsız olur bence
o sana ne dıyorsa sen de ona aynı sekılde hıtap et.
aynı yerde oturuyorsunuz ya o yuzden tavsiyem; asla sırrını verme
aileler hakkında yorum yapma ve çok takma bu eltıyı
bırak kendı kendıne trıplerde yaşasın.
görümcem benden 5 yaş falan büyük ve ben onun abisiyle evliyim :=) ne bu zamana kadar yenge demiştir
ne de ben ona abla :=)
sınırını iyi çiz, kıskançlıklar fazlalasınca ıftıralarda olur canım
bazı ınsanlara anladıgı dilden konusmak daha ıyıdır :=)Ben en başından beri o'na yenge demedim zaten belki bunu da çok büyütmüş olabilir kendi içinde,
bilemiyorum. Eşimin abisine abi diyorum çünkü aramızda 5 yaş var..
Eltimle hiçbir zaman arkadaş olamadık zaten..
Zevklerimiz hayata bakış açımız öğrenim durumumuz hepsi farklı.
diyebilirim ki yetişme tarzımız bile bambaşka..
Buna rağmen" iyilik et iyilik bulasın" sözünü kendime örnek aldım, ama olmadı...
Onunla oturup hiç dedikodu yapmadım mesela, :)
çünkü sevmem başkalarının arkasından konuşmayı.
Buraya yazdıklarımın daha bile fazlasını
yüzüne söylemişliğim vardır, ama hep atlatır hep bir bahane bulur..
Yanlış anladın'lar la geçiştirir.
Tavsiyeler için, çok teşekkürler.
Yanii aşağılık psikolojisi
Sen kayinvalidenle arani iyi tut kii iyiymis zaten. Onemli olan o :))
konu elti olurda ben olmammı ne cektikcanım bosver onun söyledikleriyle moralini bozma belliki kıskanmıs kendide tedaviyle cocuk sahibi olmus biri sen tedavi sürecindeyken ay senin yumurtan yoktur diyosa sebebi belli iste kıskanclık :)
Evet aramız iyidir, kayınvalidem asla ayrım yapmaz aramızda.
Adaletli kadındır
Kayınvalidem bebeğin olsun ona neler örerim der,
eltim hemen "anne daha doğmadan başlarsın sen bu gidişle" der.
Doğmamış çocuğumu bile diline dolar yani böyle bir kadın.
Daha bir sürü şey var da aklıma gelmiyor..
yaşlarınızda aynıymıs benim cocugum sevilsin ilgi ona kaymasın kafasında bi insan demekki siz üzmeyin tatlı canınızıı :)Evet canım beni en çok üzen bu zaten, aile içinde beni en iyi anlayan destek olanın o olması lazımken resmen çocuğumun olmasını istemiyomuş gibi. Bu benim hüsnü kuruntum sandım bir süre, ama görümcem de aynı şeyi hissettiğini söyleyince emin oldum. Boşvermeye çalışıyorum
Eltim yan dairemde oturuyor.. 6 yildir bu boyle.. Eltim degil sanki komsum gibi.. Sizin tavriniz onemli. Bastan o kapiyi aralik biraktiysaniz, her firsatta kapinizi da calar, laubalilik de yapar.. Eger yakinsaniz akraba gibi degil, komsu gibi davranmak zorundasiniz...
Kendi basini yesin
Bundan sonra daha mesafeli olucam zaten..Çözüm mesafe
Birbirinizin misafirinde ne işiniz var
Dengesiz hareket diyorsunuz ama bunlar kişiden kişiye değişir
Mesafeyi ayarlayın birbirinize misafir olarak gelin gidin
Hiç misafirime komşuyu çağırmadım bu nedenle elti görümce fark etmez misafir kime geldi ise o uğraşsın
yaşlarınızda aynıymıs benim cocugum sevilsin ilgi ona kaymasın kafasında bi insan demekki siz üzmeyin tatlı canınızıı :)
Siz cok ic ice girmissiniz ya
Evet kayınvalide de aynı binada olunca komşuculuk oynayamadık sanırım.
Bugünden sonra eşime dedim, tavrım daha sert olucak diye.
Bakalım.. Bizim 3 sene oldu henüz..