Nasıl başarıyorsunuz?

İnşallah.. Dua ediyorum her zaman.. Bi' vakti zamanı var elbet.. Eşim her zaman yanımda olmuştur, beni destekler her koşulda.. O yönden şanslıyım..

kaynın büyük diye o sınıfa eltın nasıl gırıyor anlamadım?
öyle bır dunya yok.
kım sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran

Ne kadar saçma
kaynım eşimin abisi oluyo bizden 5 yaş büyük ama eltim benden 8 yaş küçük, kardeşimle bile aramda 6 yaş var abla mı diyim yenge mi, görüşmüyoruz gerçi

O zaman tek secenegin gormezden gelmek.. Cunku tartismalar uzadikca huzurunuz bozulur. Burda aslinda hem eltine hem de sana is dusuyor, ama karsi taraf sanirim gecinmeye pek niyetli degil. O halde sen kendini cok da ezdirmeden gormezden gelmelisin.

mesafe mesafe mesafe... ayni evde oturulsa bile belli bi mesafe ve ozeller olmali, herseyi paylasip evinizi acip, ozellerinizi bildirirseniz en iyi dost olarak benimsediginiz gun gelir en acimasiz dusman olur cikar... ve yine cok sevdigim bi soz.var ....

Dostlukta aşırı gitme, kim bilir belki o dostun bir gün düşmanın olur; düşmanlıkta da aşırı gitme, kim bilir belki o düşmanın bir gün dostun olur

Ben de aile apartmanında oturuyorum ilk dört senem gurbette yalnız geçti akrabaya eşe dosta hasret kaldım, memlekete gelince bir yıl başka evde oturduk sonra aile apartmanına kendi isteğimle geçtik.

Eltimle kaynımda o dönemde evlendi, eşimin ailesini kv mi severim onlarda beni sever, tek taraflı olmuyor karşılıklı anlayışlıyız yardım ederiz birbirimize ama eltim en başta mesafeli oldu kendi akrabalarıyla daha sık görüşmek istedi bizde saygı duyduk kendi kararı kendi ailesi karışamayız, hatta akrabaları gelince onlara gidecek olunca kv mi beni de davet ederdi ama kendi isteğiyle değil kaynımın isteğiydi bu, bir iki kere gittim sonra baktım onun sülale bitmeyecek ve bende annem ablam gelince onu çağırmayı düşünmediğim için davetlerine katılmadım akrabalarınla rahat otur her seferinde bizi çağırmak zorunda değilsin ben alınmam böyle şeylere dedim, eşimin akrabaları olmadığı sürecede davet edince gitmiyorum haliyle o da benden beklemiyor böyle bir şey, evine hiç gitmem bayramdan bayrama hasta olursa geçmiş olsuna o kadar, onun dışında hep kv de buluşuruz böylesi çok daha iyi, akraba gibi değilde komşu gibiyiz eltimle, kv me günlük gittiğim olur bazen hafta bulur, o çağııdığı için değil oturup sohbet etmek için gidiyorum canım sıkıldığı için, onlar ben çağırmadan oturmaya gelmezler, beş dk torun sevmeye gelirler o kadar.

En baştan koydum mesafemi açıkça konuştum kv le anne iyiyken kötü olmayalım zırt pırt gelip gidersek bir sorun çıkar dedim ama ben nerdeyse her gün gidiyorum kendi sözümü ben çiğnedim:)

Eltin madem anlaşmaya meyilli değil mesafeli olacaksın merhaba merhaba benim gibi kv ne gittikçe görüşebilirsin ayrıca evine gitme misafiri olduğu zaman, sende davet etme misafirin gelince, her misafirde kv ni eltini çağırmak zorunda değilsin, birden olmaz yavaş yavaş olur bu durum, bir de bebek konusunu e-tedavi sürecini sakın konuşma sorarsa geçiştir başka konu açmaya çalış bu konuda yüz verme, onun desteğine ihtiyacın yok boş ver.

O zaman tek secenegin gormezden gelmek.. Cunku tartismalar uzadikca huzurunuz bozulur. Burda aslinda hem eltine hem de sana is dusuyor, ama karsi taraf sanirim gecinmeye pek niyetli degil. O halde sen kendini cok da ezdirmeden gormezden gelmelisin.

Teşekkür ederim yorum için.. Sanırım en doğru karar bu olucak o yokmuş gibi davranmak.. Bu konuyu açtığım zaman iyi niyetimle nasıl düzeltiriz'in peşindeydim.. Gerek yok düzeltmeye. Bir kaç gündür yaşadıklarım, duyduklarım resti çekmem gerektiğini öğretti bana.. Ben bu kadar içi fesat bir insan evladı ömrü hayatımda görmedim...

biz kayınvalıdemlere uzak oturuyoruz
esımın kardesıde nısanlanacak
ev alacaklar kayınpederler ıstıyorlarkı aynı binada yaşayalım
banada oluru var acıkacsı anlasırız neyı paylasamayacagız dıye dusunuyorum

Nego Yorum için teşekkür ederim, haklısınız ama bana göre başı sonu fark etmiyor, eltimle en başından beri çok sıkı fıkı olmadım lakin karakter meselesi.. Tedavide olduğumu bildiği halde demiş ki "merdivenlerden düşse kahkaha ile gülerim" Ben bu cümlenin açıklamasını bile istemiyorum. Eşine (kaynıma yani) "abi" dediğim içinde kıskanıyomuş, aramızın iyi olmasına dayanamıyomuş.. Kafasının neyle çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum. Çok çirkef bir kadın sadece, evet bunu çok iyi anladım..

siz de onun verdiği cevaplar gibi cevaplar verin.
o da bozulsun.
kimseyi kırmayım aman üzmeyim dedikçe kendimiz üzülüyoruz.
saldım çayıra mevla kayıra versiyonunda olun.
rahat davranın, kasmayın.
sizi kıracak birşey söylerse cevabını verin.

CuteMom öncelikle merhaba.. Ben tavsiye etmem yakın oturmayı, fakat siz anlaşabiliyosanız, kişiyi iyi tanıdığınza inanıyorsanız bir sıkıntı olmaz.. Benim eltim aile ilişkimizin başından beri herşeyimi eleştirdi. Söz kıyafetim konu oldu. Nişan kıyafetimin rengi pembeymiş çocuk rengiymiş hiç beğenmedim dedi. İnsan beğenmese bile söylemezdi o hevesli zamanlarımda.. Gelinliğime bile bi' kulp buldu. Rengi kırık beyazmış, kuyruğu neymiş öyle çok uzunmuş.. Bu yaşanan şeylere o dönemde 2 aile arasında sıkıntı
çıkmasın diye, "seninle ben farklıyız, ben böyle seviyorum" diyerek geçiştiriyordum. 3 sene geçti, ama her sene kıskançlığın boyutları ilerledi..

Ben 11 sene eltimle ayni binada hatta ayni ewde kaldim.bana arkadas dost hatta abla anne oldu bende ona.ama belliki seninki bambaska bisey cahillik cesaret getirir.seni baskalarinin yaninda kiriyosa cesurdur hepten cahildir.esine basi kur binadan cik diyecem demesi kolay olcak.eger dairen kapin ayriysa fazlada muhattab olma bence

M mimosa11 Merhaba.. Sağ olun..
Bundan sonra dediğiniz gibi davranmayı düşünüyorum.. Onun anladığı dilden konuşmalıyım.. Yoksa hep üzülen taraf "neden böyle yapıyo" diye düşünen ben olurum..

bu durumda mesafe korumak en önemlisi ve seni hiç bir zaman küçük düşürmesine izin verme.sen bir kere zaten ağzının payını verirsen bir daha yapacağını zannetmiyorum.RAHATSIZ OLDUĞUNU BELLİ ET KAVGA EDEREK DEĞİL KONUŞARAK BELLİ ET OLMADI TAVIR YAPARSAN BİR ANLAMAZ İKİ ANLAMAZ ÜÇÜNCÜDE ANLAR.

11 sene maşallah diyorum.. Böyle eltileri duyuyorum ya çok özeniyorum.. Allah bozmasın.. Taşınmayı eşim de düşündü ama biraz zamanı var, dairem ayrı kapılarımız ayrı.. Ama apt bizim, sürekli yüz yüzesin bu yüzden.. Tavrım daha farklı o günden sonra..Misafirime karşı mahçup etti beni. Yorum için teşekkürler..

Sağ olun, rahatsız olduğumu belli ettiğim, ağzının payını vererek tartıştığım çok oldu. İYİ NİYETTEN ANLAYAN BİR INSAN HİÇ OLAMADI HİÇBİR ZAMAN...
Ben aynı binada yaşıyoruz, çok fazla yüz göz olmayalım tribindeydim ama artık değilim! Son bir kaç günde yaşanlar, onunla asla aynı masada oturup yemek yiyebileceğim bir insan olmadığını öğretti..Sınırını çizdim, onun için gösterdiğim iyi niyetlerin..

ne demek her zaman canım aha bu modda ol sen bak nasıl yola geliyor :)

Bu mod iyi geldi canım, dün geldi eltim benimle konuşmaya.. Yalanların bini bin para..
Yüzsüzlüğün de. Biraz konuştuk. Sonra benim işim vardı dedim, ben de bi' yere gidicektim dedi, gitti. Demem o ki uğraşmak istemiyorum artık onunla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…