• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl ayrılıcam, ne zaman, nasıl, help me

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır geçmişte 5 yıllık bir ilişkim oldu, ailemi ikna edemedim. Ayrıldım. Şimdi bu çocuk beni sevip, ciddi safiyane duygularla sevince ne bileyim mutlu oldum. Ayrılma konuşması iki kez yaptım, bak dedim bu böyle olmaz. Ama diyor senin peşini bırakmayacağım, sana karşı çok farklı hissediyorum, gerekirse kaçırırım filan. Bir türlü orta yolunu bulamıyorum, nasıl söyleyeceğim.
istemiyorum diyorsun görüsüyorsun her seferinde aşık olmadığınız ilgi duymadığınız biri ile neden bu kadar sık görüşüp ümit veriyorsunuz size olan ilgisini sevgisini kullanmayın ozaman ayrılın karşı tarafada bunu yapmaya hakkınız yok.

Hayır geçmişte 5 yıllık bir ilişkim oldu, ailemi ikna edemedim. Ayrıldım. Şimdi bu çocuk beni sevip, ciddi safiyane duygularla sevince ne bileyim mutlu oldum. Ayrılma konuşması iki kez yaptım, bak dedim bu böyle olmaz. Ama diyor senin peşini bırakmayacağım, sana karşı çok farklı hissediyorum, gerekirse kaçırırım filan. Bir türlü orta yolunu bulamıyorum, nasıl söyleyeceğim.

senın ailende kimseyi istemiyor

Acaba aileniz sizin paranızı el yemesin diye evlendirmek istemiyor olabilir mi?
Tamam her şeyde anne babadan akıl alınır, onların sözleri önemsenir de sizin ilişkilerinize bu kadar dahil olmaları garip.
Madem onlar en iyisini biliyor. Sevgili bulmakla uğraşmayın. Aileniz size müstakbel damat adayı bulsun, evlenin.

Sevgilinize gelince 4 ay için davranışları fazla abartılı. Bu tipler evlenene kadar "gülüm balım", evlendikten sonra "sus karım" moduna hızlıca geçiş yapabiliyorlar. O yüzden zamana yaymakta fayda var.

Aileme saygı duymak zorundayım o yüzden devam etme kararı beni yoruyor bu şekilde ailem istemediği müddetçe bi yere de varamayız de bitir. Çocuk 4 ayda seni öyle sevemez seni kaçırmak istemiyor hem aile hem kendisi. Dediğiniz gibi o esnaf siz memur olunca .

Öncelikle merhabalar.. Kızlar biri var, sizi çok seviyor, sizden iki yaş da küçük, rüyalarında bile sizi görüyor sık sık.. Öyle ki severken sizi incitmekten sakınıyor, öyle düşünün. Daha tanışmanızın ilk ayında ailesine götürüyor, ablası anne babasıyla tanıştırıyor. Sizinle konuşurken çocuk hayalleri kuruyor, yani bu adam sizi çok deli seviyor. Ama ailenize bu durumu açtığınızda aileniz kabul etmiyor, hem yaşı senden küçük diyor, hem de adam esnaf(5 kişi çalıştırıyor) sanayici olduğu için düzenli bir maaşı olmadığını, geleceğinin belirsiz olduğunu, kendiniz gibi devlet memuru birisi bulmanızı istiyor. Velhasıl aileniz bu adamı istemiyor. Sizse bu delice ilgiyi, arzulanmayı, şımartılmayı seviyorsunuz. Hoşunuza gidiyor ama daha önce aşık oldunuz, aşkı yaşadınız, hissettiğiniz şey aşk değil farkındasınız. Ama güven duyuyorsunuz. Ailenizin istekleriyse daha baskın.. Aileniz sonuçta canınız ciğeriniz. Çıkmaya başlayalı 4 ay oldu ama çocuk bir evlenme teklifi etmediği kaldı ki bana helalim diyor, bilmiyorum birkaç kez durumu anlattım ben hallederim, biz ailemle hallederiz diyor, ailesi güçlü biraz. Fakat ben çok istekli değilim, bunu ona kırmadan nasıl söylerim, siz olsanız ne yapardınız? Bugün söyleyecektim ablası aramış plan yapmışlar, kıramadım. Tüm akşam gezdik, yemek yedik vakit geçirdik. Annesi desen sanki geliniymiş gibi bakıyor. Ne yapsam bilmiyorum ne olur bir yol gösterin, help me
4 ayda bunları yapan adamda takıntılı bağlanma vardır cehennem gibi engelle geç ama bu kolay peşini bırakmaz emin olabilirsib

Aileme saygı duymak zorundayım o yüzden devam etme kararı beni yoruyor bu şekilde ailem istemediği müddetçe bi yere de varamayız de bitir. Çocuk 4 ayda seni öyle sevemez seni kaçırmak istemiyor hem aile hem kendisi. Dediğiniz gibi o esnaf siz memur olunca .
Mantıklı olur, artık öyle ya da böyle kırılacak illaki. Teşekkür ederim tavsiye için

Çocuğu kırmadığınız için mi devam ettiniz?
Yoksa egonuz okşandığı için mi?
Ben 28 yaşındayım, o 26 yaşında. Başlarda ilgisi, ciddiyeti, sürprizleri vs hoşuma gidiyordu. Bir de cidden bana aşık olduğunu görebiliyorum. Ne dersem tamam diyor. Belki ben de aynı yoğunlukta hissederim diye bekledim zamanla. Sonra böyle işleri hızlı ilerletme noktasına gelip, uyumsuzluklarımızı fark edince, üstüne ailem de istemeyince soğudum. Şimdi de ben senin için her şeyi yaptım, aileme bile açtım vs vs derse diye kırılırsa diye korkuyorum. Ters tepki verir, saplantılı bir tavır takınırsa rahatsız ederse diye korkuyorum

Bu kadar çabuk seven, helalim falan bağlanan insanlar hele ki bu denli ısrarc da varsa ilerde nefretleri de buyuk oluyor. Bu adam bir gün sizdeki ilgi eksikliğini hissedecek, aynı oranda sevmediği iz farkedecek. O zaman ben korkarım tepkisinden acikcasi. Ayrıca tecrübeyle sabittir Ailenizin onu ilk başta istemedigini asla ama asla unutmaz. İsterlerse sonra oğulları kadar benimsesinler. Bizim enişte 8 sene sonra halamın doğumu sonrası zivanadan çıkmıştı. Adam içinde biriktirmiş de biriktirmiş.

Öncelikle merhabalar.. Kızlar biri var, sizi çok seviyor, sizden iki yaş da küçük, rüyalarında bile sizi görüyor sık sık.. Öyle ki severken sizi incitmekten sakınıyor, öyle düşünün. Daha tanışmanızın ilk ayında ailesine götürüyor, ablası anne babasıyla tanıştırıyor. Sizinle konuşurken çocuk hayalleri kuruyor, yani bu adam sizi çok deli seviyor. Ama ailenize bu durumu açtığınızda aileniz kabul etmiyor, hem yaşı senden küçük diyor, hem de adam esnaf(5 kişi çalıştırıyor) sanayici olduğu için düzenli bir maaşı olmadığını, geleceğinin belirsiz olduğunu, kendiniz gibi devlet memuru birisi bulmanızı istiyor. Velhasıl aileniz bu adamı istemiyor. Sizse bu delice ilgiyi, arzulanmayı, şımartılmayı seviyorsunuz. Hoşunuza gidiyor ama daha önce aşık oldunuz, aşkı yaşadınız, hissettiğiniz şey aşk değil farkındasınız. Ama güven duyuyorsunuz. Ailenizin istekleriyse daha baskın.. Aileniz sonuçta canınız ciğeriniz. Çıkmaya başlayalı 4 ay oldu ama çocuk bir evlenme teklifi etmediği kaldı ki bana helalim diyor, bilmiyorum birkaç kez durumu anlattım ben hallederim, biz ailemle hallederiz diyor, ailesi güçlü biraz. Fakat ben çok istekli değilim, bunu ona kırmadan nasıl söylerim, siz olsanız ne yapardınız? Bugün söyleyecektim ablası aramış plan yapmışlar, kıramadım. Tüm akşam gezdik, yemek yedik vakit geçirdik. Annesi desen sanki geliniymiş gibi bakıyor. Ne yapsam bilmiyorum ne olur bir yol gösterin, help me
Aşk yoksa konu kapanmıştır bence.. aileyi falan geçiniz :KK52: Yol da şöyle olacak; oturup güzelce duygularınızın aşk olmadığını anlatacaksınız.

[/QUOTE]
Allahın zorbasını almışsın hayatına, adamın olmadık birşey yapmasından korkuyorsun ..evini ,işini bildiği için ayrılmaya tırsıyorsun ..buna da " adamcağız beni çok seviyor ,safiyane duygularla seviyor yazıık" gözüyle bakıyorsun ya bence sen de pek normal değilsin 🤷‍♀️

Ailen istemiyorsa ısrarcı olmamalı diye düşünüyorum.

4 ayda ne helali hem ya?!
ailesi de istemiyor, kendise de beğenmemiş pek, çok da istekli değil ama adamın arabesk arabesk sevmesi, çocuk hayalleri kurması, helalim demesi hoşuna gidiyor. Anne ile abla ile tanışılmış, gelin olarak onayları alınmış..tüm bunlar adam beni arzuluyor, şımartıyor, egom okşanıyor diye....4 ayda, deli midir, yangından mal mı kaçırıyor, bişey mi gizliyor diye sorgulamaya gerek duymuyor memur hanım.

Evet geçtiğimiz haftalarda ailem yanıma geldi, yemin ediyorum 2 hafta hiç görüşmedik. Bak dedim ailem sert bu konuda filan. Daha dün yolcu ettim bugün plan yapmışlar ailecek. İş gittikçe ciddiye biniyor. Olay şu? Nasıl ikna edicem ayrılmaya
Ayrılma kararının ..bir ilişkiyi bitirmenin "ayrılmaya ikna etme aşaması yoktur " ben adamın rezillik çıkarmasından korktuğunuzu düşünüyorum.Öyleyse alın yıllık izninizi gidin ailenizin yanına yalnız da olmamış olursunuz ,oradaki adresinizi de bilmiyor olur..Allah kolaylık versin

Evet geçtiğimiz haftalarda ailem yanıma geldi, yemin ediyorum 2 hafta hiç görüşmedik. Bak dedim ailem sert bu konuda filan. Daha dün yolcu ettim bugün plan yapmışlar ailecek. İş gittikçe ciddiye biniyor. Olay şu? Nasıl ikna edicem ayrılmaya
Siz istemediğiniz sürece ciddiye binmez ona kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar denir.

4 ayda ne bu hız ya.
sağlıklı değil.
hadi aileyi, memur damat adayını falan boşverin de siz sevmiyorsunuz ki.
kimse kimsenin boş yere zamanını almamalı.
ne siz onun ne de onun sizin zamanınızı almaya hakkı bulunmuyor.
evlenmeyi düşünmediğinizi henüz çok erken olduğunu falan söyleyin.
yani nasıl ayrılıcam sorularını ben yersiz buluyorum o kadar zor değil ki istemiyorum demek.

Adamla ilgili kararın net değilse ailesinin içine ne giriyorsun
Koskoca insansın
Bana biri hemen gel annemle tanıştırayım dese 1 dakka önce birbirimizi tanıyalım derim.
Hemen girmişsin içlerine şimdi de ne yapıcam diyorsun
Oturacaksın konuşacaksın başka ne yapabilirsin ki?
Sırf egon tatmin olsun diye neden adamı tutuyorsun?
Erkekler kadınlara bunu yapınca demediğimizi bırakmıyoruz
Hani seviyorum mantığıma yatmıyor desen anlarım da hem bu aşk değil diyorsun hemde adamla oluyorsun gerçekten ilginç ya
Ayrıca ben kazık kadar kadınların adamların ailem istemiyor deyip ilişki bitirmelerine anlam veremiyorum.Benim hayatım benim kararım kimse karışamaz o kadar!
Bu kadar aileciyseniz oturun ailenizle memur koca bulmayı bekleyin..,

Bu kadar kisa surede bu kadar kendinden geçmek de aşiri doz geliyor bana hep de itici gelmişdir bu davranişlar. Herseyin yeri ve zamani var. Yerine ve zamanina gore davranmayan insan olgun deyildirki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back