• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl ayrılıcam, ne zaman, nasıl, help me

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizde değil beyefendide problem var. Sizden ciddi bir dönüt almadan resmen emrivaki gibi evlilik çocuk fikirlerini dayatmış. Ailesiyle tanıştırmış ailesi sizi sahiplenmiş vs. Eğer bize anlattığınız gibiyse bu olaylar, kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar. Size de öyle bir emrivaki yapmışlar ki tek bir hayır cevabınızda vicdan azabından ölecek gibi hissettirmişler. Siz belki tanıma amaçlı görüştünüz ufak tefek onaylamalarda bulundunuz ama bunlar pireyi deve yaparak sizi mecbur bırakmışlar bu sevgiye boyun eğip karşılık vermeye. Adam sevgisiyle tehdit ediyor resmen hani işleri öyle bir duruma getireyim her şey öyle bir oldu bittiye gelsin ki beni terk ederse vicdan azabı çekeceğini bilerek terk edemesin demiş. Kendileri çalıp kendileri oynamış kısaca. Siz de ilgi hoşunuza gittiği için çıkıp bi ne oluyor diyememişsiniz zamanında. Bu dayatmalara izin vermeyin her şey zamanında güzeldir. Bence hemen konuşun bir şeylerin çok hızlı ilerlediğinden bahsedip biraz mesafe koyun.
Ya ben sıcakkanlı bir insanım, kaç kere dedi, gitmiş annesi hazırlık yapmış, yiğeninin doğum günü pastalar börekler, yani hemen alınganlık yapıyor sen gelmezsen olmaz, söyle böyle. İyi peki madem dedim, napim benim yapım da bu, sıcakkanlıyım yumuşak başlı biriyim

Saçma tabikiii ama babam da esnaftı, ben de uzun yıllar özel sektörde çalıştım. Annem biraz dertli bu hususta, yani senin için geleceğin için daha iyi olur diyor. Saçma olduğunun elbette ben de farkındayım :p

muhakkak sizi düşünüyordur, şüphem yok. bu kişiyi zaten sevmiyormuşsunuz, ilgisini seviyorsunuz sanırım ama o da kalıcı değil belli ki... ama ya gerçekten tam sizin kafanız olan, sevdiğiniz ama memur olmamış biri olsaydı?
(ki sanırım olmuş ve aileniz istemedi diye vazgeçmişsiniz? o da mı memuriyetten kaybetti yoksa dişe dokunur bi şey var mıyıdı?) yani evlilikte mutluluğun sırrı memuriyet değil, bu şahsiyetle aileyi üzmeyin de, memur diye diye de nereye varacak bu iş :KK69:

ticaretin de içi seni dışı beni yakıyor galiba. biz karı koca memuruz, hiç şaşmaz sık sık istifa edip ticarete atılma planı yaparız. önce kim istifa etsin? önemli bir ihtilaf konusudur :KK70:

Önceki ilişkinizi niye istemedi aileniz ?
Yine mesleki konular, farklı kültür olmamız vs.. O da denizciydi, lise mezunu filan.. Ya tanımak bile istemediler kahretmesin. Bir yandan Ağrılıydı kürt dediler, babam ülkücüdür.. Uzar gider liste, hayatımda en güvendiğim insanı kaybettim

Bu arada zamanında (gençliğimin ilk yıllarında) ben de konu acmistim ayrılmaya karar verdim ama çok iyi birisi, hem mezuniyet senesi ,sınavları var falan filan ay ne yapsam diye.
Sonuç olarak ayrıldım, kırkı cikmadan on kat iyisini buldum, o benim 'ay çok iyi,kırmadan nasıl ayrilsam' diye düşündüğüm lavugun gerçek suratını görmüş oldum- ben kısa sürede mutluluğu yakalayınca. ev basmalar, aileme mesaj atmalar, sevgilime ulaşıp Tatsız tatsız cümleler... Hay dedim, keşke alistira alıştıra ayrilmasaydim da şehir dışında çıktığı gün o ve yedi ceddini her yerden engelleseydim diye...
Yani bacım, erkek milletine çok da takılma. Beraberken hepsi iyi. Yeni terkedildigi zaman da hepsi iyi,aşık. Amma ve lakin sen ondan daha iyisiyle mutluluğa yelken açınca...işte o zaman goruluyor gerçek yüzleri.
Salla gitsin, güzel canını üzmeye değmez

Gönülsüz olduğunuz bir işi neden 4 ay sürdürüyorsunuz ? İnsan kalbini harcamak bu kadar mı kolay sizin yanınızda .
Söylemeye niyetlendiğim bir anda sanki seziyormuş gibi ani planlar yapıyor. Bir de mesela ben hiç mıçmıç biri değilim, aşkım sevgilim vs demiyorum bilerek. Zaten o da farkında ama bilmiyorum, haklısınız kesinlikle. Tepkisinden korktuğum için bugünlere kadar geldi olay

Bu arada zamanında (gençliğimin ilk yıllarında) ben de konu acmistim ayrılmaya karar verdim ama çok iyi birisi, hem mezuniyet senesi ,sınavları var falan filan ay ne yapsam diye.
Sonuç olarak ayrıldım, kırkı cikmadan on kat iyisini buldum, o benim 'ay çok iyi,kırmadan nasıl ayrilsam' diye düşündüğüm lavugun gerçek suratını görmüş oldum- ben kısa sürede mutluluğu yakalayınca. ev basmalar, aileme mesaj atmalar, sevgilime ulaşıp Tatsız tatsız cümleler... Hay dedim, keşke alistira alıştıra ayrilmasaydim da şehir dışında çıktığı gün o ve yedi ceddini her yerden engelleseydim diye...
Yani bacım, erkek milletine çok da takılma. Beraberken hepsi iyi. Yeni terkedildigi zaman da hepsi iyi,aşık. Amma ve lakin sen ondan daha iyisiyle mutluluğa yelken açınca...işte o zaman goruluyor gerçek yüzleri.
Salla gitsin, güzel canını üzmeye değmez
Çok tatlısınız teşekkürler destek için

Evet o arabesk tarafını bildiğim için tırsıyorum zaten. Ben mantık insanıyım ama insan kırmayı sevmem. İş adresimi biliyor, evimi biliyor gelip arabayı evin önüne çekmişliği var. İnşallah bir saçmalık yapmaz
Emin olun direk iletişimi kesip her yerden engellerseniz size ulaşamayıp geldiğinin haberini falan verip arabeske bağlayamayacağı için böyle işlere kalkışmaz.. Belki gelebilir ama sizinle konuşamadıktan sonra mecburen dönmek zorunda kalır.

Burada önemli olan sizin duruşunuz olacaktır.. Aman kendine birşey yapmasın aman üzülmesin diye bakarsanız sadece vaktinizden çalmış olur.. Ben ayrılıp ölen kimse görmedim.. En fazla bir süre sürünür 🤣🤣 şaka şaka artık o bile olmuyor inanın..

Söylemeye niyetlendiğim bir anda sanki seziyormuş gibi ani planlar yapıyor. Bir de mesela ben hiç mıçmıç biri değilim, aşkım sevgilim vs demiyorum bilerek. Zaten o da farkında ama bilmiyorum, haklısınız kesinlikle. Tepkisinden korktuğum için bugünlere kadar geldi olay

Uzadıkça hakkına giriyorsunuz. Ne kadar ısrarcı olursa olsun bitirmelisiniz.

4 + unutma yılı eklersek bir yılını çalmış olacaksınız karşı tarafın.

Siz kendinize layık görmüyorsunuz , sizden çok fazla sevmesi de sizi gönülsüz yapmış. Bir an önce söylemek zorundasınız.

Sevmiyorsanız daha fazla ümit vermeyin yoksa ilerde iyice bunalıp küçücük bir şeyi bahane edersiniz.O zaman her şey daha zor olur.Kendinizi onun yerine koyun,rolleri değiştirin mesela,yazdıklarınızı birinin sizin için yazdığını düşünün,nasıl olmasını isterdiniz?Aynı hisler duyulmadığı için herkesin kendi yoluna gitmesini mi?Yoksa sırf bir tarafın sevgisi daha baskın diye güven veriyor diye tek taraflı sürmesini mi?
4 ay tüm bu gelişmeler için çok çok hızlı sanki…

Uzadıkça hakkına giriyorsunuz. Ne kadar ısrarcı olursa olsun bitirmelisiniz.

4 + unutma yılı eklersek bir yılını çalmış olacaksınız karşı tarafın.

Siz kendinize layık görmüyorsunuz , sizden çok fazla sevmesi de sizi gönülsüz yapmış. Bir an önce söylemek zorundasınız.
İnşallah ilk görüşmemizde söyleyeceğim, aslında telefonda söylemek istiyorum ama ayıp olur, karşıma alıp açık açık konuşcam kalabalık bir yerde

Sevmiyorsanız daha fazla ümit vermeyin yoksa ilerde iyice bunalıp küçücük bir şeyi bahane edersiniz.O zaman her şey daha zor olur.Kendinizi onun yerine koyun,rolleri değiştirin mesela,yazdıklarınızı birinin sizin için yazdığını düşünün,nasıl olmasını isterdiniz?Aynı hisler duyulmadığı için herkesin kendi yoluna gitmesini mi?Yoksa sırf bir tarafın sevgisi daha baskın diye güven veriyor diye tek taraflı sürmesini mi?
4 ay tüm bu gelişmeler için çok çok hızlı sanki…
En yakın zamanda buraya bittiiiiiii söyledim diye yazarım umarım, teşekkür ederim

İki yaş küçük demişsiniz ama karşı tarafın yaşı kaç acaba ? 25 in altındaysa onun simdi kanı deli akar pek güven olmaz.

Sen bu adamı sevmiyorsun sevsen mesleğine takilmazdin sevmediğin adamla da asla evlenme yoksa hayat sana zindan olur. Bu kişiden en yakın zamanda uygun bir dille ayrıl. Daha ilk günden ailesiyle tanışmış sana helalim demiş bu hiç normal değil ki birşey hissetmedigin insana bu kadar neden taviz verdin onu da anlamadım

Bıçak gibi kesip atmalısın bu ilişkiyi. Anladığım kadarıyla çocuksu bir insanla görüşüyorsun, çocuk gibi ağlar zırlar kafanı ütüler ama zamanla alışır.

İki yaş küçük demişsiniz ama karşı tarafın yaşı kaç acaba ? 25 in altındaysa onun simdi kanı deli akar pek güven olmaz.

Sen bu adamı sevmiyorsun sevsen mesleğine takilmazdin sevmediğin adamla da asla evlenme yoksa hayat sana zindan olur. Bu kişiden en yakın zamanda uygun bir dille ayrıl. Daha ilk günden ailesiyle tanışmış sana helalim demiş bu hiç normal değil ki birşey hissetmedigin insana bu kadar neden taviz verdin onu da anlamadım
Beni cidden sevdiğini hissettiğim için belki ben de zamanla ona karşı öyle hissedersem diye bekliyordum başlarda, merak hissi biraz da. 26yaşında o. Sonra da nasıl fırsatını bulsam da ayrılsama bindi iş, çünkü çok hassas, ne bileyim sürekli hediyeler, planlar vs. Ben konuyu açacağım mesela o akşam, sürprizin içine etmiş gibi olmamak adına hep öteledim. Ailem yanımdaydı gelip bir sapkınlık yapmasın diye öteledim. Bugün söyleyecektim yine bir aile planı yapmış olmadı yani.. Neyse bitecek bu iş

Beni cidden sevdiğini hissettiğim için belki ben de zamanla ona karşı öyle hissedersem diye bekliyordum başlarda, merak hissi biraz da. 26yaşında o. Sonra da nasıl fırsatını bulsam da ayrılsama bindi iş, çünkü çok hassas, ne bileyim sürekli hediyeler, planlar vs. Ben konuyu açacağım mesela o akşam, sürprizin içine etmiş gibi olmamak adına hep öteledim. Ailem yanımdaydı gelip bir sapkınlık yapmasın diye öteledim. Bugün söyleyecektim yine bir aile planı yapmış olmadı yani.. Neyse bitecek bu iş
O mesaj atmadan güzel bir dille mesaj at, içinin rahat olmadığını bu şekilde olmayacağını konuşmanız gerektiğini soyle. Hadi sen erkek olsan o kız olsa, duygularıyla oynamayın vs desen anlarim da 26 yaşındaki adam ileride bosanmaktansa şimdi ayrılman ikiniz içinde hayırlısı olur. Sevmediğin bir adamla evlilik yürümez inan bana. İçinin ısınması lazım o elektriği alamadiysan sırf beni seviyor diye girme bu yola ona bunu anlat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back