• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl ayrılıcam, ne zaman, nasıl, help me

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet o arabesk tarafını bildiğim için tırsıyorum zaten. Ben mantık insanıyım ama insan kırmayı sevmem. İş adresimi biliyor, evimi biliyor gelip arabayı evin önüne çekmişliği var. İnşallah bir saçmalık yapmaz
Müzik de açtı mı?

Öncelikle merhabalar.. Kızlar biri var, sizi çok seviyor, sizden iki yaş da küçük, rüyalarında bile sizi görüyor sık sık.. Öyle ki severken sizi incitmekten sakınıyor, öyle düşünün. Daha tanışmanızın ilk ayında ailesine götürüyor, ablası anne babasıyla tanıştırıyor. Sizinle konuşurken çocuk hayalleri kuruyor, yani bu adam sizi çok deli seviyor. Ama ailenize bu durumu açtığınızda aileniz kabul etmiyor, hem yaşı senden küçük diyor, hem de adam esnaf(5 kişi çalıştırıyor) sanayici olduğu için düzenli bir maaşı olmadığını, geleceğinin belirsiz olduğunu, kendiniz gibi devlet memuru birisi bulmanızı istiyor. Velhasıl aileniz bu adamı istemiyor. Sizse bu delice ilgiyi, arzulanmayı, şımartılmayı seviyorsunuz. Hoşunuza gidiyor ama daha önce aşık oldunuz, aşkı yaşadınız, hissettiğiniz şey aşk değil farkındasınız. Ama güven duyuyorsunuz. Ailenizin istekleriyse daha baskın.. Aileniz sonuçta canınız ciğeriniz. Çıkmaya başlayalı 4 ay oldu ama çocuk bir evlenme teklifi etmediği kaldı ki bana helalim diyor, bilmiyorum birkaç kez durumu anlattım ben hallederim, biz ailemle hallederiz diyor, ailesi güçlü biraz. Fakat ben çok istekli değilim, bunu ona kırmadan nasıl söylerim, siz olsanız ne yapardınız? Bugün söyleyecektim ablası aramış plan yapmışlar, kıramadım. Tüm akşam gezdik, yemek yedik vakit geçirdik. Annesi desen sanki geliniymiş gibi bakıyor. Ne yapsam bilmiyorum ne olur bir yol gösterin, help me
Sizde değil beyefendide problem var. Sizden ciddi bir dönüt almadan resmen emrivaki gibi evlilik çocuk fikirlerini dayatmış. Ailesiyle tanıştırmış ailesi sizi sahiplenmiş vs. Eğer bize anlattığınız gibiyse bu olaylar, kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar. Size de öyle bir emrivaki yapmışlar ki tek bir hayır cevabınızda vicdan azabından ölecek gibi hissettirmişler. Siz belki tanıma amaçlı görüştünüz ufak tefek onaylamalarda bulundunuz ama bunlar pireyi deve yaparak sizi mecbur bırakmışlar bu sevgiye boyun eğip karşılık vermeye. Adam sevgisiyle tehdit ediyor resmen hani işleri öyle bir duruma getireyim her şey öyle bir oldu bittiye gelsin ki beni terk ederse vicdan azabı çekeceğini bilerek terk edemesin demiş. Kendileri çalıp kendileri oynamış kısaca. Siz de ilgi hoşunuza gittiği için çıkıp bi ne oluyor diyememişsiniz zamanında. Bu dayatmalara izin vermeyin her şey zamanında güzeldir. Bence hemen konuşun bir şeylerin çok hızlı ilerlediğinden bahsedip biraz mesafe koyun.

Ama diyor senin peşini bırakmayacağım, sana karşı çok farklı hissediyorum, gerekirse kaçırırım filan.
Tam bir zorba. Sevmediğinizi net bir şekilde söyleyin, her yerden engelleyin. Gerekirse telefon numaranızı değiştirin. Sizi rahatsız etmeye devam ederse muhakkak şikayetçi olun, uzaklaştırma kararı çıkarttırın.

Helalim ne ya? Yok bir de kaçarsın, kaçırırım lafları? Çok saçma değil mi, hangi devirde yaşıyor bu eleman? 4 aylık bir ilişki için çok gaza basmış. Bu ne hız? Sizi de sürekli manipüle ediyor gibi geldi. Konuşma tarzınızdan kaçma-kaçırılma olaylarına çok uzak olduğunuzu anlayabiliyorum. Kültürler çok farklı sanki. Bence onların sizi manipüle etmesine bir dur deyin ve uzaklaşın. Bırakmam falan da diyormuş ama ne derse desin, bağınızı koparmanız daha sağlıklı bence. Bu yapışkanlık tehlikeli geldi bana.

Evet o arabesk tarafını bildiğim için tırsıyorum zaten. Ben mantık insanıyım ama insan kırmayı sevmem. İş adresimi biliyor, evimi biliyor gelip arabayı evin önüne çekmişliği var. İnşallah bir saçmalık yapmaz
Mantık insanı mı?
Hiç de öyle durmuyorsunuz ama :KK51:

Sizde değil beyefendide problem var. Sizden ciddi bir dönüt almadan resmen emrivaki gibi evlilik çocuk fikirlerini dayatmış. Ailesiyle tanıştırmış ailesi sizi sahiplenmiş vs. Eğer bize anlattığınız gibiyse bu olaylar, kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar. Size de öyle bir emrivaki yapmışlar ki tek bir hayır cevabınızda vicdan azabından ölecek gibi hissettirmişler. Siz belki tanıma amaçlı görüştünüz ufak tefek onaylamalarda bulundunuz ama bunlar pireyi deve yaparak sizi mecbur bırakmışlar bu sevgiye boyun eğip karşılık vermeye. Adam sevgisiyle tehdit ediyor resmen hani işleri öyle bir duruma getireyim her şey öyle bir oldu bittiye gelsin ki beni terk ederse vicdan azabı çekeceğini bilerek terk edemesin demiş. Kendileri çalıp kendileri oynamış kısaca. Siz de ilgi hoşunuza gittiği için çıkıp bi ne oluyor diyememişsiniz zamanında. Bu dayatmalara izin vermeyin her şey zamanında güzeldir. Bence hemen konuşun bir şeylerin çok hızlı ilerlediğinden bahsedip biraz mesafe koyun.

4 ayda ilişkinin ilerlemesine okayim ama hemen aile ile tanıştırma, helalim demeler, sürekli aile ile plan yapmalar. Bi değişik geldi, eğer samimi halleri ise çok seviyor demek ki ama emin de olamaz insan.

Ailenize karşı gelecek kadar sevmiyorsunuz, o yüzden bırakın da başkası ile mutlu olsun adam. Memurlukta ne varsa, bu memur ailelerin kafalarını hiç anlamayacağım. Zengin baba- fakir baba kitabı aklıma geliyor bu konuları her duyduğumda...
Daha önceki ilişkimi ailem yüzünden sonlandırdım ki 5 yıl emek vermiştim, evet ailem çok kıymetli. O yüzden madem aşık olduğum adamı bu sebeple kaybettim, bu çocuğun farkı ne diyorum. O yüzden tabiki ailem açık ara önde. Ama işte bu duygusallığı, ani sert tepkileri beni korkutuyor. Hani ne eksikti de olmadı, ben bunu hak edecek ne yaptım derse ne derim bilemiyorum

Hayır geçmişte 5 yıllık bir ilişkim oldu, ailemi ikna edemedim. Ayrıldım. Şimdi bu çocuk beni sevip, ciddi safiyane duygularla sevince ne bileyim mutlu oldum. Ayrılma konuşması iki kez yaptım, bak dedim bu böyle olmaz. Ama diyor senin peşini bırakmayacağım, sana karşı çok farklı hissediyorum, gerekirse kaçırırım filan. Bir türlü orta yolunu bulamıyorum, nasıl söyleyeceğim.

Siz bu cümlelerden rahatsız olmadınız mı?
Ben olsam topuklarımı kıçıma vura vura kaçarım.
Çok tedirgin ediyor beni böyle kısa sürede bağlanan, yok helalimsin namusumsun ya benimsin ya kara toprağın diye gezinen saplantılı tipler.
4 ay nedir yahu? Her geçen gün aleyhinize işliyor, yok plan yaptı kıramadım yok şöyle oldu diyemedim'i mi var allah aşkına? Bir an önce alın karşınıza bitirin ve net olun. Burdan bakınca hatrı kırılmasın diye evlenecek gibisiniz.

Yiğeninin doğum gününe davet etmişti, hooop maaile tanıştık, emrivaki yapıyor hep.. Hoop kapıdayım şuraya gidelim, şöyle yapalım vs

bu gidişle bi bakmışsınız hooop evlenivermişsiniz :olamaz:
gözümde iki tip canlandı, biri liseli bitirim. böyle elde tesbih, kollar ibraz açıktan yürüyor, mahalleli abilerine de özeniyor ama tv deki seymen ağaya da.
diğeri de arabesk ağır abi, sevgisi de nefreti de dibine kadar annadın mııı :rolleyes:
velhasılı adamı gözüm tutumadı ama valla ne yalan söyleyim size de güven duyamadım. aileniz memur istiyor? memur diye evlenme kriteri mi olur Allasen:KK20:

Öncelikle merhabalar.. Kızlar biri var, sizi çok seviyor, sizden iki yaş da küçük, rüyalarında bile sizi görüyor sık sık.. Öyle ki severken sizi incitmekten sakınıyor, öyle düşünün. Daha tanışmanızın ilk ayında ailesine götürüyor, ablası anne babasıyla tanıştırıyor. Sizinle konuşurken çocuk hayalleri kuruyor, yani bu adam sizi çok deli seviyor. Ama ailenize bu durumu açtığınızda aileniz kabul etmiyor, hem yaşı senden küçük diyor, hem de adam esnaf(5 kişi çalıştırıyor) sanayici olduğu için düzenli bir maaşı olmadığını, geleceğinin belirsiz olduğunu, kendiniz gibi devlet memuru birisi bulmanızı istiyor. Velhasıl aileniz bu adamı istemiyor. Sizse bu delice ilgiyi, arzulanmayı, şımartılmayı seviyorsunuz. Hoşunuza gidiyor ama daha önce aşık oldunuz, aşkı yaşadınız, hissettiğiniz şey aşk değil farkındasınız. Ama güven duyuyorsunuz. Ailenizin istekleriyse daha baskın.. Aileniz sonuçta canınız ciğeriniz. Çıkmaya başlayalı 4 ay oldu ama çocuk bir evlenme teklifi etmediği kaldı ki bana helalim diyor, bilmiyorum birkaç kez durumu anlattım ben hallederim, biz ailemle hallederiz diyor, ailesi güçlü biraz. Fakat ben çok istekli değilim, bunu ona kırmadan nasıl söylerim, siz olsanız ne yapardınız? Bugün söyleyecektim ablası aramış plan yapmışlar, kıramadım. Tüm akşam gezdik, yemek yedik vakit geçirdik. Annesi desen sanki geliniymiş gibi bakıyor. Ne yapsam bilmiyorum ne olur bir yol gösterin, help me
Konudan bağımsız helalim diyen erkekleri hiç anlamamışımdır.
Sizin durumunuzda da ailenizin dediklerine kulak vermenizi öneririm. Kolay gelsin

Hallolmayacak meseleniz yok aslında, ama sevmiyorsanız istemiyorsanız sırf seviliyorum diye yola girmeyin. Şimdi ayağınıza serildiği tatlı gelir ama sevmediğiniz adamın derdini çekemezsiniz, zorunuza gider

Ya birini böyle çok sevip “ailem memur istiyor” diye ayrılsa ne düşünürüm bilemiyorum. Komedisiniz gerçekten. Ayrıca memur devri mi kaldı para esnaflarda uyandırayım. Sevmiyorsanız o ayrı da ailem şöyle böyle istiyor demeniz karakterinizin oturmadığı izlenimini verdi.
Cidden seviyor olsam, gönüllü olsam belki ısrarcı olurdum ama bende de bir şeyler eksik. Bir de etrafımda ailesinin rızasını almayanlar hep mutsuz, bu yüzden elbetteki onların rızasını alıp evlenmek istiyorum, bu cidden önemli benim için

bu gidişle bi bakmışsınız hooop evlenivermişsiniz :olamaz:
gözümde iki tip canlandı, biri liseli bitirim. böyle elde tesbih, kollar ibraz açıktan yürüyor, mahalleli abilerine de özeniyor ama tv deki seymen ağaya da.
diğeri de arabesk ağır abi, sevgisi de nefreti de dibine kadar annadın mııı :rolleyes:
velhasılı adamı gözüm tutumadı ama valla ne yalan söyleyim size de güven duyamadım. aileniz memur istiyor? memur diye evlenme kriteri mi olur Allasen:KK20:
Saçma tabikiii ama babam da esnaftı, ben de uzun yıllar özel sektörde çalıştım. Annem biraz dertli bu hususta, yani senin için geleceğin için daha iyi olur diyor. Saçma olduğunun elbette ben de farkındayım :p

Cidden seviyor olsam, gönüllü olsam belki ısrarcı olurdum ama bende de bir şeyler eksik. Bir de etrafımda ailesinin rızasını almayanlar hep mutsuz, bu yüzden elbetteki onların rızasını alıp evlenmek istiyorum, bu cidden önemli benim için
İyi ki sevmiyorsunuz, işiniz kolay olacak. Adam yaptım oldu kafasında. Fikirlerinizi önemsemediğinin farkında mısınız? Her alana etki edecek ilerde bu. Böyle açınca aklımda bi tip canlandı, aman aman. Sığınaklaraaaaaa diye bağırdı bütün hücrelerim.

Kusura bakmada ne arabesk bakis açisi ya? Helalim nedir ya? Madem bu kadar dindar ne diye flört ediyor? Görücü üsülü ile birini bulsaymis. Cok saçma olaylar ya. Abla ve ailesi hemen dakika bir gol bir olayin içindeler.

Bunlar deli gibi sevmeler degil, dominant olmaktir. Ben irkegimdir demektir. Normal etraflica düsünebilen biri ilsikilerin, evliliklerin ne kadar zor oldugunu bilir ve herseyi yavastan almak ister. Ailesini birini tanistirdiginda tam emin olur, birçok zaman geçmesi lazim da emin olmasi için.

Adam evlenmek istiyor, ailesi cocugu evlendirmek istiyor ve olay bu. Simdi senin gözünü boya asamasindalar. Yerinde olsam uzaklasirdim, hemde hiç arkama bakmadan.
Çok teşekkür ederim, inşallah ya, belki çok iyi birileri ama soğudum cidden

Bu anlattığıniz tarz ilişkilerde hiç şaşmaz. Adam lovebombing adı verilen bu hallere yavaş yavaş son verir, delicesine bir ilgiye alışmış kadın ilgi bir anda gidince yoksunluga girer, o 'ay aşık değilim' halleri son bulup adamdan ilgi kirintisi görmek için çaba sarfeden, bağımlı kısmına bu sefer de o geçer.
İstisnalar vardır belki ama, genelde böyledir.
Bence ne aileni uz, ne çocukla evlen. Biraz daha zaman verin kendinize. Zaten özüne dönecektir. O zaman plan yapman daha kolay olacaktır

İnsan en başında ya o heyecanı o aşkı hissediyor ya da hiç bir zaman hissedemiyor. Bir insanı zamanla seversiniz ancak zamanla aşık olamazsınız. Aşık olmadığınızı bildiğiniz biriyle, size olan ilgisi hoşunuza gittiği için aslında bir geleceği olmayacağını bildiğiniz halde görüşmeye devam etmişsiniz. Aileniz falan işin bahane kısmı. Evliliği gerçekten istemeyen sizsiniz bence. Anlattığınıza göre size deli divane aşık olan adama ne şekilde evlilik istemiyorum derseniz deyin her türlüsü kırıcı ve yıkıcı olacaktır. O yüzden gerçek ne ise onu anlatmak, en azından ayrılırken dürüst davranmak en doğrusu olur. Ama tabi karar sizin
Çok teşekkür ederim destek için sista

Duygularını çok derin yaşıyor, peşimi bırakmazsa diye korkuyorum. Yani ben onu zorlamadım sonuçta, görüştüğümüzün ertesi günü aileme açtım olumsuz sonucu bildirdim. Ama ben ikna ederim diye diye bugünlere geldi. Nasıl yapıcam bilmiyorum, aramız soğusun diyorum sürekli bir yeni heyecan, sürpriz söz konusu oluyor
Ailem istemiyor derseniz umut besler tabi ki. İkna edilir diye düşünür. Ama siz ona onun sizi sevdiği yoğunlukta derinlikte onu sevmediğinizi bu sebeple onunla evlenmek istemediğinizi söylerseniz ısrar etmez çünkü bu kadar çok seven bir insan sevilmemeyi kabullenemez. Açık açık konuşup sonrasında onu ve ailesini her yerden silecek gerekirse engelleyeceksiniz. Bunun başka bir yolu yok ki? Bence siz bu yoğun ilgiden hoşnutsunuz. Evlenmek istemiyorsunuz ama bu ilgiyi kaybetmek de istemiyorsunuz. Onun dışında ne söylerseniz ne yaparsanız zaten adam üzülecek ve kırılacak, ayrılığın mutlulukla yapılanı var mı?

Bu anlattıklarınız “lovebombing” olarak adlandırılıyor ve bir çeşit manipülasyon çeşidi deniyor. Taraflardan biri ilişkinin başlangıcında olağandışı şekilde sevgi gösterileri göstererek kişiyi kendine bağlıyor ve daha sonra bu hareketleri keserek kişiyi aniden sevgi ve ilgiden mahrum bırakıyor. Yoksunluk duyan kişi de bu ani soğukluk ile problemi kendisinde arayarak diğer kişi tarafından manipüle edilmeye başlanıyor. Biraz araştırırsanız zaten göreceksiniz. Yani erkek arkadaşınızın bu tavırları sağlıklı olmadığı gibi iyi niyetli de olmayabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back