Pardon ama sen 7 yasindaki cocuga dogru olan bu dersen subyan okuluna gonderirsen o hayati boyunca baska dogrularin varligindan haberdar bile olmaz.Dini egitim vermeyin demiyorum yasi gelice verin diyorum.7 yas daha nedir yapmayon nerden anlayacak islami da duzgun bir sekilde inanacak.
çocuğa dini eğitim verilmesinde sorun yok hatta güzeldir bence vicdan gelişimi manevi duygularının gelişimi için temel atılır.. ancak dozajı çok çok fazla 6 yaşındaki bir bebe için.... bu şekilde ileride çok sorun yaşayabilir. çocuğun psikolojisi için söylüyorum...
durumu da biraz sansürleyerek anlatın öğretmene nasıl söyleyeceğim diye düşünüyorsanız...
popo sallamaktan utanıyormuş çok büyütüyor gözünda... tango da yapamıyormuş dans etmeyi sevmiyormuş tün gün ağladı falan diyin madem. öğretmen anlayış gösterecektir..
Kimse kusura bakmasın da, dini bi girizah yapmış konu sahibi..
Çocuğum rolünden memnun dese böyle olmazdı.. Dini verileri sıralamış. Yok onu sormadı falan demenin manası yok şimdi..
Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.
masumane bi okul gösterisi kimsenin ahlakını bozmaz önce evladınıza bunu anlatın bence
Sorun şu an çocuğun edebinin yırtılmasından korkması. Konu sahibi arkadaşım bu tip şeyler söylemeyin çocuğa. Dinini öğretin tabi ki.. Ama korkutmadan iyi insan olma bilincini aşılayarak dini öğretin sadece. Edep edepsizlik cinsiyet kavramları üzerine yoğunlaşmayın. Çünkü bunlar onu korkutmuş besbelli. Çok üzüldüm oğluna.
Merhaba herkeze oncelıkle açıklama yapmalıyım. Ilk okul bırıncı sınıfa gıdn oğlum var okul oncesı egıtmını Sübyan kurslarında aldı. Sukurler olsun Allah'a Kur'an ve dınımızın kurallarını az cok oğrenmıs ona göre hayatına yasamaya calısan bır cocuktur kendını oldukça zekı ve başarılı gıden büyüme sürecimiz var aile olarakta mutahassıp bır aıleyızdır. Cocukta halıyle ailede yetısır ama bızım yasam secımımızbu yonde cok sukur. Sımdı soruma gelırsek ılk okul bırıncı sıfata okuma bayramında gösterdiklere katılıyor oğlum fakat bugun atlayarak eve geldı anne ven tango oynamak istemiyorum.
Kendimı ıcım çıkacak gıb hıssedıyorum kalbım atıyor mutsuz oluyorum bana göre degıl ama oğretmenıme soyleyemıyorum cok darlanıyorum gıt konus oğretmenle dıye durmadan ağlıyor ve bırde korsan rolünde oynamak istemiyorum rol sonunda seyırcıye popumuzu sallıyoruz cok utanıyorum anne dıyor az önce yatağa yanına yattım bana dediği edep duygularım yırtılmasından korkuyorum yardım et anne gel konus öğretmenle dedı cok üzüldüm bu halline sımdı Perşembe okula gıttıgımde bu durumu yanlış anlaşılmadan öğretmene nasıl anlatabılırım rehber öğretmenı varsa aranızda yorumları dahada dıkkate alacağım.
Tesekurler
Sorun şu an çocuğun edebinin yırtılmasından korkması. Konu sahibi arkadaşım bu tip şeyler söylemeyin çocuğa. Dinini öğretin tabi ki.. Ama korkutmadan iyi insan olma bilincini aşılayarak dini öğretin sadece. Edep edepsizlik cinsiyet kavramları üzerine yoğunlaşmayın. Çünkü bunlar onu korkutmuş besbelli. Çok üzüldüm oğluna.
Mutlaka bızlerde hata vardır arkadasım farkında olmadan bıle olsa cocuğa fazla yuklenılmıs olabılırız bu konda tekrar kendımız gözden gecırmemız gerekır sanırım bu yorumunuz benı uyardı cıdden
ee bu bıdık kızlı erkekli sıraya da oturmak istemez edep duygularım yırtılacak diye. ki ilkokulda kızla erkekleri yanyana oturtuyorlar...
konuyu çocuğum tango yapmak istemiyormuş bunu öğretmenine nasıl anlatabiliriz diye açabilirdiniz dini neden karıştırdınız, çok mu önemliydi o ayrıntıyı vermek.. birde ben öğretmene nasıl söylerim bunun yardımını arıyorum diyorsunuz pes yanii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?