• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlatmalıyım öğretmenımıze bu durumu

Ayrıca komuşumun oğlunun gittiği yerdeki kadın öğretmen diyemicem değil çünkü eğer anneni üzersen seni burda tuvalete kitlerim ailenden uzak kalırsın diyerek çocuğu tehdit etmiş..ve annesi de bu çok doğru bir şeymiş gibi aynı şekilde korkutuyor çocuğu..çocuğa 10 a kadar saymayı benim kardeşim öğretti kırmızıya çilek rengi derdi kırmızı olduğunu kardeşim öğretti..yani çocuklara bir şey öğrettikleri yok..belki bir gün falaka geri gelir..yazık..nasıl güvenip gönderiyorlar çocuklarını hiç bir resmiyeti yok..kurum değil..şirket değil..kimsin diye soran yok..yani kolaylıkla çocuk kaçırılır oralardan...

Davulcu ve Kasap rollerini seviyor çünkü, "Ramazan Davulcusu" ve "Kurban Bayramındaki Kasaplar" yüzünden mi acaba ? :31:

Bir çocuk kasap rolünü neden sever yahu? Etler, kanlar vs . Lütfen . :19:

İkinci kez bu örneği verdiniz sormadan geçemedim. :53:
Ne kanı ne etı arkadasım abartmayın yahu sergıleyecegı kasap rolünde bu anlattıklarınızın esamesı yok

Emın olun bu anlattıklarınız gıbı durumlar yasamadık ve cocukta sızın abartıgınız gıbı vakalık durum yok ılerıde olmaz Allah'ın ıznıyle kımse guvendıgımız burada cok onemlı

Anladım..Zaten bunların yanında sizin çocuk gayet iyi çok şükür..Pek bilgim yok dediğim gibi bu okullarla ilgili..Okuyunca üzüldüm yalnız bu çocuklar için.

Ne kadar doğrudur bilemem ama eğer doğruysa vahim..

Ayrıca komuşumun oğlunun gittiği yerdeki kadın öğretmen diyemicem değil çünkü eğer anneni üzersen seni burda tuvalete kitlerim ailenden uzak kalırsın diyerek çocuğu tehdit etmiş..ve annesi de bu çok doğru bir şeymiş gibi aynı şekilde korkutuyor çocuğu..çocuğa 10 a kadar saymayı benim kardeşim öğretti kırmızıya çilek rengi derdi kırmızı olduğunu kardeşim öğretti..yani çocuklara bir şey öğrettikleri yok..belki bir gün falaka geri gelir..yazık..nasıl güvenip gönderiyorlar çocuklarını hiç bir resmiyeti yok..kurum değil..şirket değil..kimsin diye soran yok..yani kolaylıkla çocuk kaçırılır oralardan...

Lütfen benım konumda böyle yorumlar yapmayın çıkın konumdan rıca edıyorum ne sordum ben ıyı okudunuzmu yaptığınız yorum ne alaka

Ne kanı ne etı arkadasım abartmayın yahu sergıleyecegı kasap rolünde bu anlattıklarınızın esamesı yok

Tangoda , el öpmede de edepsizliğin esamesi yok aslında ama hak verin ki "edep yırtılması" şeklinde ezbere kelime öğretilen bir çocuğun kafasındaki rol modellerin sınırının ne olduğunu bilemedim :31:

Neyse, gidin öğretmenle konuşun işte. Kısa ve öz. Bu konuyu da kapattırın bence. İyi geceler .

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadasim, oncelikle sen buraya konu acarken oncelikle subyan mektebinden, ne kadar dindar, mutaassip oldugunuzdan bahsedersen, bize de bu konuda yorum yapma hakki dogar. Direk ogretmene nasil soyleyeceksiniz sorusundan once herkesin dikkatini bu cekti haliyle.

Ikincisi, biz cocugun rol oynamak istememesine degil, bunu edepsiz bulmasina ve ettigi boyundan buyuk lafa takildik. Buda sana "o istemese de birak oynasin, birsey yapma, o cocuk, ona yakisir, ister istesin, ister utansin, ille oynayacak" diyen mi oldu? Istemiyorsa, utaniyorsa oynamaz. kimse de zorlayamaz zaten, ogretmen bile. Israrla anlasilmadigindan bahsediyorsun, esas sen denileni ve insanlarin neye takildigini bir turlu anlayamadin.

Gidersin okula, "cocuk utaniyormus, istemiyormus, baska rol alsa olmaz mi" dersin ogretmenine. Bu kadar basit. Olayi dine baglayan sen, yorumlar bu yonde gelince bozulan yine sen. Hayret birsey.

Ne sorduğumu anladınızmı ağlamasına uzuldunuz

Anladım arkadaşım. Bende küçükken çoğu çocuk gibi kuran kurslarına vs gittim, çokta severdim ama subyan okulunu daha önce hiç duymamıştım, bu konuyla birlikte öğrenmiş oldum. Benim üzülmemin sebebi ağlaması değil. Ağlamasına da üzülürüm tabi küçücük melek. Fakat ondan ziyade bu tarz cümleler kuracak kadar ağır bir eğitim görmesi beni daha çok üzdü. Keşke biraz daha zamana yayarak verseydiniz dini bilgileri. Dans'ı, figürleri "edep yırtılması" olarak görmesi şaşırttı beni çünkü daha 7 yaşında. Bu tarz bi cümleyi kendisinin kurabiliceğini düşünmüyorum, sanırım gittiği okulda öğretilmiş. İnancınız islam olduğuna göre tabikide o yönde yetiştirmek en doğal hakkınız ama ben ilerde psikolojik olarak etkilenmemesi için bu yaşta bu kadar ağır bir din bilgisinin yüklenmemesinden yanayım.
Bu arada bence onu tangoya ikna etmelisiniz. Eğer ille de istemiyorsa; öğretmemine dini yönden bir açıklama getirmeden direk "oynamak istemiyor" diyin bana göre. Çünkü ayrıntıya girmeniz iyi olmayabilir bence. Sonuçta karşısındaki öğretmenin dinini, görüşlerini bilmiyorsunuz. Belki sizin bilerek dansı bıraktırdığınızı vs düşünebilir. Bence din konusuna hiç girmeyin. Bilmesine gerek yok.

Davulcu ve Kasap rollerini seviyor çünkü, "Ramazan Davulcusu" ve "Kurban Bayramındaki Kasaplar" yüzünden mi acaba ? :31:

Bir çocuk kasap rolünü neden sever yahu? Etler, kanlar vs . Lütfen . :19:

İkinci kez bu örneği verdiniz sormadan geçemedim. :53:

bana kalırsa, kasap, davulcu gibi etrafında her zaman gördüğü ve çevresinde kabul gören rolleri benimseyebiliyor..
tango yapan erkek ise onun sosyal çevresinden olmayan ya da onaylanmayan bir rol olabilir, bu yüzden de uyum sağlayamıyordur belki..

Lütfen benım konumda böyle yorumlar yapmayın çıkın konumdan rıca edıyorum ne sordum ben ıyı okudunuzmu yaptığınız yorum ne alaka

ben sadece o tarz yerlerin aslında ne kadar az güvenilir olduğundan bahsediyorum yalan da söylemiyorum..madem öğretmenine nasıl anlatacğınızı düşünüyosunuz benim çocuğum edebinin yırtlımasından korkuyor o yüzden bu rolü istemiyor diyin..siz şimdi hemen şikayet edersiniz ben de banlanırım..olsun..doğruları söyleyip banlanmak iyi geliyo bana..

bana kalırsa, kasap, davulcu gibi etrafında her zaman gördüğü ve çevresinde kabul gören rolleri benimseyebiliyor..
tango yapan erkek ise onun sosyal çevresinden olmayan ya da onaylanmayan bir rol olabilir, bu yüzden de uyum sağlayamıyordur belki..

Olabilir . Ben de dini bir anlam arayınca bunları çıkardım benimsediklerinde.

Hayırlısı olsun yavrucak için . Ana-baba evladı. Sağlıklı olsun inşallah.

Ben çocuğumu böyle yetiştirmezdim. Konu sahibi böyle yetiştiriyor, bana düşen çocuğa sağlık dilemek,iyi bir ömür dilemek olur sadece.

Konu sahibi arkadasim, oncelikle sen buraya konu acarken oncelikle subyan mektebinden, ne kadar dindar, mutaassip oldugunuzdan bahsedersen, bize de bu konuda yorum yapma hakki dogar. Direk ogretmene nasil soyleyeceksiniz sorusundan once herkesin dikkatini bu cekti haliyle.

Ikincisi, biz cocugun rol oynamak istememesine degil, bunu edepsiz bulmasina ve ettigi boyundan buyuk lafa takildik. Buda sana "o istemese de birak oynasin, birsey yapma, o cocuk, ona yakisir, ister istesin, ister utansin, ille oynayacak" diyen mi oldu? Istemiyorsa, utaniyorsa oynamaz. kimse de zorlayamaz zaten, ogretmen bile. Israrla anlasilmadigindan bahsediyorsun, esas sen denileni ve insanlarin neye takildigini bir turlu anlayamadin.

Gidersin okula, "cocuk utaniyormus, istemiyormus, baska rol alsa olmaz mi" dersin ogretmenine. Bu kadar basit. Olayi dine baglayan sen, yorumlar bu yonde gelince bozulan yine sen. Hayret birsey.

Bak arkadasım olayı dîne bağlamadım bu açıklamaları yaptım çünkü öğretmen cocuğa neden oynamak ıstemıyorsun dediğinde cocuğum ıcındekı duygunun doğrusunu söylendiğinde ve oprenmende ne düşünür nasıl bır üslupla konuşmalıyım bu durumda dıye yazdım anladınızmı

popo sallama biraz nahoş. öğretmenler buna dikkat etmeli. bence öğretmene direk gidip oğlum bu popo salllama sahnesinden rahatsızlık duyuyor, diyin. kabul etmezse müdüre söyleyin. ya da babası gitsin konuşsun. rahatsız oluyorsanız bunu açıkça ifade etmekten çekinmeyin. eğer kabul edilmezse oğlunuzu istemediği bir tiyatro oyunu oynamaya kimse zorlayamaz.

Icımzı rahat arkadasım zaten cocuk bana neden ıstemıyorsun dediğimde kızın elllerini öpmek önünde diz çökmek benı mutsuz edıyor utanıyorum edepsızce bır davranış oynamak ıstemıyorum dedı davulcu ve kasap rolünü sevdıgını ama bu rol onu mutsuz ettıgını soyledı

bunun uzerine peki edep nasıl birsey oglum diye sordunuz mu?
yani sizle aynı seyi anlamıyor olabilir...
bastan beri size anlatmak istedigim bu. kendi bilgileriniz uzerinden onun kelimelerini degerlendirmeyin bence.

bu arada kasap rolunu nasıl oynuyor diye de merak eder arastırırdım. aksine kucuk yastaki bir cocugun bir canlıyı öldüren parcalayan insan rolunde olması kanlar bıcaklar vs. korkutucu degil mi?

Olabilir . Ben de dini bir anlam arayınca bunları çıkardım benimsediklerinde.

Hayırlısı olsun yavrucak için . Ana-baba evladı. Sağlıklı olsun inşallah.

Ben çocuğumu böyle yetiştirmezdim. Konu sahibi böyle yetiştiriyor, bana düşen çocuğa sağlık dilemek,iyi bir ömür dilemek olur sadece.

Tesekkurler saglık ıle ılgılıgı dılegınız ıcın

Back