ee bu bıdık kızlı erkekli sıraya da oturmak istemez edep duygularım yırtılacak diye. ki ilkokulda kızla erkekleri yanyana oturtuyorlar...
Mutlaka bızlerde hata vardır arkadasım farkında olmadan bıle olsa cocuğa fazla yuklenılmıs olabılırız bu konda tekrar kendımız gözden gecırmemız gerekır sanırım bu yorumunuz benı uyardı cıdden
Böyle bır cümle kurduğunda sadece şaşırdım aslında mahrem yerının gözükmesinden ve poposuna vurarak sevılmekten bıle hoşlanan bır cocuk degıldır bu subyana gıtmeden oncede böleydi açıkcası gurur falan duymadım anne yüregı olarak oynamak ıstemıyorum dıye ağlamasına dayanamadım o yüzden öğretmenle konuşmak ıstedım ama bunu. Sebebınınde aldığı egıtım olduğunun farkındayım hanı öğretmen neden oynamasak ıstemıyor dediğinde bunları söylemem ne kadar doğru olur dıye sordumÖğretmeni ile görüştüğünüzde oğlunuzun tango yapmaktan hoşlanmadığını , popo sallama kısmında da utandığını söyleyin , zaten bu gösterilerin provasında öğretmen onun rahatsızlığını gözlemlemiştir .
Belki farklı bir rol , belki bazı oyunlarda eksik rol alması , belki ikna edilmesi gerekecektir buna öğretmeni ve rehber öğretmen ile beraber karar verin .
Sizce bu kadarı fazla mı mesela ?
Yani 6-7 yaşında arkadaşları gibi olmasını istemez misin ? Yoksa büyük bir ulema yetişiyor diye mi düşünüyorsunuz ?
4 yaşında bir oğlum var , küçük seccadesi var , bizi taklit edip namaz kılması da çok hoşuma gidiyor , yine bizi taklit edip dans etmesi de .
Hem sosyal hem dini öğretilerle donanmış çocuklar yetiştirmek yerine tek tip çocuk modeli doğru gelmiyor bana . Hani tenis turnuvasına katılan cami imamını garipseyen toplum gibi , böyle başlıyor sanki her şey .
Oysa şu zamanda doğru bir tercih değil bana göre .
acaba hangi mesajında verdiğimiz eğitim nasıl, namaz kılmadan geçen ömür dolu mu boş mu diye sormuş?
her konuda bunu yapmak zorunda mısınız?
eğer burada sübyan okulundan ailenizin mutahasıplığından bahsetmeden oğlum
tango yapmak ve poposunu sallamak istemiyor deseydiniz,kimse sizi eleştirmez,
istemiyorsa zorlamayın,bırakın istediği rolleri alsın derlerdi.insan yedisinde neyse yetmişinde o dur.artık uzmanlar
,eğitimin anne karnında verilmesi gerektiğini düşünüyor.çocuğunuzun edep cümlesi fazla değil.bence 7 yaşında bir çocuğa
izleyicilerin karşısında popo sallattırılmaz.benim kızım da 2 yaşında utanıyorum demeye başladı ama çok sosyal çok girişken bir çocuk.
size adem güneş in çocukluk sırrı kitabını tavsiye ediyorum.aynı zamanda adem güneş e bu sıkıntınızı iletebilirsiniz.pzt ve salı günleri saat 10 da burç fm de çocuk deyip geçmeyin adlı programı var,lütfen o na ulaşın.sonuçlardan beni haberdar ederseniz sevinirim.
öğretmene bunlardan bahsetmek zorunda değilsiniz.oğlum tango yapmayı sevmiyor ve kaptan rolünden hoşlanmamış,
sizi üzmemek için söyleyememiş ama kendisi çok üzülüyor,sizce ne yapmalıyız diyebilirsiniz.
Tebrikler hanımefendi nur topu bir sakirt yetistirmissiniz. 6 yasinda bunu diyen cocuk yarin obur gun sınıfındaki kız cocuklarıyla aynı yerde egitim almaktan utanc duyar, onun deyimiyle mazallah edep duyguları yırtılır. İse baslayınca kadın meslektaslarıyla iletisim kurmayı ayıp sayar. Cocugunuzun durumuna uzuldum, beyni yıkanan bir cocuktan umit bekleyemiyorum. allah sizin gibilerin elinden kurtarsın o cocukları. Yaslarına yonelik pozitif bilim ısıgındaki egitimlere yoneltsin. Benim de duam bu.
Niye çocuğu bale kursuna yazdırınca zorlamış olmuyoruz da islami eğitim alacağı faaliyetlere katılınca mı dinde zorlamış oluyoruz.
Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer isterse ahirette.
Evet zorlama yok ama belli kurallarımız var özgürlük adına hayvanlar gibi saldım çayıra yaşayamayız bence.
İçinden gelmesi için içine yerleştirmek lazım ..
Sizin kardeşiniz hayatını mahvedecek bir hata yapsa mani olmaz mısınız ?
İnançlı bir insan olarak fani olmasada bakii dünyasını mahvediyor şuan benim kardeşim.
Ahiret inancı olmayınca çokta fark eden birşey olmuyor tabiki..
Lakin konu sahibinin böyle bir sitede bu konuyu açması da ziyadesiyle yanlış olmuş.
Zira herkes kendi fikrini dayatmaya çalışacak farklı fikirlere saygı duymayı öğrenemediğimiz için
islami şuuru yoğunlukta olan insanların bulunduğu bir sitede daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.
dinimizi öğrenmeliiyiz evlatlarımıza öğretmeliyiz ama korkutarak yada sosyalleşmelerine engel olarak değil bence yanlış yoldasınızHayır arkadasım oturuyor kızla aynen öğretmen kızıl erkeklı oturtuyor ama oğlumu konuda hıc sıkıntı yapmadı bızde öyle
Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.
eğer burada sübyan okulundan ailenizin mutahasıplığından bahsetmeden oğlum
tango yapmak ve poposunu sallamak istemiyor deseydiniz,kimse sizi eleştirmez,
istemiyorsa zorlamayın,bırakın istediği rolleri alsın derlerdi.insan yedisinde neyse yetmişinde o dur.artık uzmanlar
,eğitimin anne karnında verilmesi gerektiğini düşünüyor.çocuğunuzun edep cümlesi fazla değil.bence 7 yaşında bir çocuğa
izleyicilerin karşısında popo sallattırılmaz.benim kızım da 2 yaşında utanıyorum demeye başladı ama çok sosyal çok girişken bir çocuk.
size adem güneş in çocukluk sırrı kitabını tavsiye ediyorum.aynı zamanda adem güneş e bu sıkıntınızı iletebilirsiniz.pzt ve salı günleri saat 10 da burç fm de çocuk deyip geçmeyin adlı programı var,lütfen o na ulaşın.sonuçlardan beni haberdar ederseniz sevinirim.
öğretmene bunlardan bahsetmek zorunda değilsiniz.oğlum tango yapmayı sevmiyor ve kaptan rolünden hoşlanmamış,
sizi üzmemek için söyleyememiş ama kendisi çok üzülüyor,sizce ne yapmalıyız diyebilirsiniz.
Hayır arkadasım oturuyor kızla aynen öğretmen kızıl erkeklı oturtuyor ama oğlumu konuda hıc sıkıntı yapmadı bızde öyle
Mutlaka bızlerde hata vardır arkadasım farkında olmadan bıle olsa cocuğa fazla yuklenılmıs olabılırız bu konda tekrar kendımız gözden gecırmemız gerekır sanırım bu yorumunuz benı uyardı cıdden
Ahlakım bozulmadı, koskoca da kızdım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?