• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlatmalıyım öğretmenımıze bu durumu

Agac yasken egilir:)) ben sizi tebrik ettim InsaALLAH venimde boyle cocuklarim olur.

Cocuklar egilmez, egitilir. Cocuklar bireydir, onlari bir egitim verirsiniz fakat bu egitim belirli sinirlar içinde olmasi lazim. Bir küçüçük çoçuktan bahs ediyoruz burda. 5 yasindaki çoçugun dans etmeyi, edep kurallarin çignemesi kadar yazik birsey varmi? O cocuk daha, elbette dans edecek, oynuyacak, popusu sallanacak,.. Bunun ne günahi olabilirki? Ben dindar bir insan degilim fakat dindar aileler çoçuklarin allahin var olmasi gibi seyleri anlatmasina elbette karsi degilim fakat bu küçük yasta çoçugun üzerine bu kadar baski kurulmasina karsi geliyorum ve yalnis buluyorum.

Böyle tip çoçuklar, üzerine çok fazla baska edilen çoçuklarin sanmayin mükemmel insanlar, mükemmel müslüman olacaklarini. Cogu çoçuklar ergenlik çagina girdiginde, artik anneye, babaya tapmamaya basladiklarinda herseyi daha farkli görürler. Anne babanin kurallarina daha çok karsi gelirler. Tipki küçük kiz çoçuklarina bas örtüyü zorla taktirirsan o kizlarin o basörtü birakip ve tüm giyim tarzlarini degistirmesi gibi.

Önemli olan çoçuklarimizi kendine güvenen, büyünce kendi ayaklar üzerinde duran bireyler gibi yetistirmemiz. Bu 5 yasindaki çoçuk sadece annesin ne dedigini ezberliyor ve güzel tepki alinca tekrarliyor. Bak,yasitlari ile bile eglenemiyor, ve bu yasta. Yarin birgün artik davranislari ezberlemez ve tekrarlamaz. Acaba anne baba olarak nasil karsilancak bu durum o zaman merak ediyorum.

Böyle bır cümle kurduğunda sadece şaşırdım aslında mahrem yerının gözükmesinden ve poposuna vurarak sevılmekten bıle hoşlanan bır cocuk degıldır bu subyana gıtmeden oncede böleydi açıkcası gurur falan duymadım anne yüregı olarak oynamak ıstemıyorum dıye ağlamasına dayanamadım o yüzden öğretmenle konuşmak ıstedım ama bunu. Sebebınınde aldığı egıtım olduğunun farkındayım hanı öğretmen neden oynamasak ıstemıyor dediğinde bunları söylemem ne kadar doğru olur dıye sordum

Peki daha önce sübyan okulunda iken gözünüze çarpan başka şeyler oldu mu ?

Mesela bugün şu anlatıldı , bugün bunu öğrendim diye eve geldiğinde size çok fazla gelen bir yükleme ?

Tek bir hocanın iş güzarlığı da olabilir bu , çünkü anlattıklarınız çok istisna . Benim çevremde de bu okullara giden çocuklar var ama hiç popo sallamaktan ar edecek durumda değiller , o yüzden şaşırdım .

Çocuğunuzun özel olduğunu düşüne düşüne onu gerçekten yaşının üstünde ve '' özel'' davranmaya mı ittiniz acaba ?

Bile bile değil tabii.

Bu arada anne vicdanı ile ağlamasına dayanamadım demişsiniz , yarın konuştuğunuzda göreceksiniz ki hiç bir eğitimci çocuğu ağlata ağlata bir gösteride zorla oynatmaz , içiniz rahat olsun bu konuda .

Ama nereye kadar soyutlanacak bu çocuk onu bilemedim :26:

Bu arada en önemli olan çocuğun psikolojisi elbette , ona göre davranacağız konusunda anne vicdanınıza sonsuz güvenim var .

Bu gidişle bunuda yapar.. tamam bak anlıyorum dini duyguları güçlü olsun istemişssiniz. tabiki çok güzel bişey bunu istemeniz de.. Çok mu dolmuş beyni ne. popo sallmaktan tamam utanabilir erkek çocuğu gülen mülen olur diye. tango ne kadar seksi gelebilir ki bir çocuğa, ki onlar öyle ustacada yapamazlar. öyle sağ sol bitti. Allah korusun sizden gördüğü ile dışardan gördüğü arasında büyük çelişkiler olacak ve bu çocuk bunu kaldıramayabilir. Bunun farkındamısın. şimdiden sinyallerini vermeye başlamış. dünya ve çevreniz sizin gibi yoğun dini hayatı yaşamıyor. çocuk eve gelecek bambaşka bir dünya dışarı çıkacak bambaşka bir dünya. Şizofreniye kadar yolu var Allah korusun. bence ne yapın biliyormusunuz. dışarıdaki hayatıda normal karşılar halede meyillendirin azcık. arada dağ kadar fark olmasın en azından

Yorumunuza katılmıyorum gayette sosyal bır aıleyız ama sınırlarımız var

Poposunu yerim ben onun. :1: Ben söylemeden edemeyeceğim. İnşallah benim de böyle bir evladım olur ilerde. Ben çocuğun beyninin yıkandığını falan da düşünmüyorum. Bence çok iyi yapmışsınız onu böyle yetiştirerek. Ağaç yaş iken eğilir diyenlere katılıyorum. Bu çocuk muhafazakar bir ailede yetişecekse bunu bu yaşlardan öğrenmesi gerekiyor. Daha çocuk, günah bile yazılmıyor evet. Ama bu şekilde diğer arkadaşları gibi yetiştirilirse de büyüdüğünde bocalayacak, kısıtlanmış hissedecek kendini. O zaman da kendi bildiği doğrularla ailesininkiler farklı olacak. Daha fena bence.

Üstelik çocuk bence halinden çok memnun. Bazı şeyler insanın içinden gelir.

Peki daha önce sübyan okulunda iken gözünüze çarpan başka şeyler oldu mu ?

Mesela bugün şu anlatıldı , bugün bunu öğrendim diye eve geldiğinde size çok fazla gelen bir yükleme ?

Tek bir hocanın iş güzarlığı da olabilir bu , çünkü anlattıklarınız çok istisna . Benim çevremde de bu okullara giden çocuklar var ama hiç popo sallamaktan ar edecek durumda değiller , o yüzden şaşırdım .

Çocuğunuzun özel olduğunu düşüne düşüne onu gerçekten yaşının üstünde ve '' özel'' davranmaya mı ittiniz acaba ?

Bile bile değil tabii.

Bu arada anne vicdanı ile ağlamasına dayanamadım demişsiniz , yarın konuştuğunuzda göreceksiniz ki hiç bir eğitimci çocuğu ağlata ağlata bir gösteride zorla oynatmaz , içiniz rahat olsun bu konuda .

Ama nereye kadar soyutlanacak bu çocuk onu bilemedim :26:

Bu arada en önemli olan çocuğun psikolojisi elbette , ona göre davranacağız konusunda anne vicdanınıza sonsuz güvenim var .

Cocuğumun özel bır cocuk olduğunu asla düşünmedım hıc ama sunyan hocasının yaptıgı bir üsgüzarlık olup olmadıgını bılemem olabılır tabı

Yorumunuza katılmıyorum gayette sosyal bır aıleyız ama sınırlarımız var
dini öğrenmemiz ibadet etmemiz asosyal olacağımız anlamına gelmiyor.çocuğunuza bazı şeyleri izah edin bence etkinlik yapmak ahlaksızlık değildir tango da gayet güzel bi danstır .bilinçli olan insan sanata,ilme,bilme karşı olmaz dini vecibelerini de yerine getirir

Poposunu yerim ben onun. :1: Ben söylemeden edemeyeceğim. İnşallah benim de böyle bir evladım olur ilerde. Ben çocuğun beyninin yıkandığını falan da düşünmüyorum. Bence çok iyi yapmışsınız onu böyle yetiştirerek. Ağaç yaş iken eğilir diyenlere katılıyorum. Bu çocuk muhafazakar bir ailede yetişecekse bunu bu yaşlardan öğrenmesi gerekiyor. Daha çocuk, günah bile yazılmıyor evet. Ama bu şekilde diğer arkadaşları gibi yetiştirilirse de büyüdüğünde bocalayacak, kısıtlanmış hissedecek kendini. O zaman da kendi bildiği doğrularla ailesininkiler farklı olacak. Daha fena bence.

Üstelik çocuk bence halinden çok memnun. Bazı şeyler insanın içinden gelir.

Evet aslında hakînden memnun öyle psıklojısı bısey yok yanı tamamen yanlış yorumlara maruz kaldım yada anlatamadım durumumuz kelımeler yetersiz geldı yorumculara belkı

Şu sübyan okullarının halini bizzat kendim gçrdüm bir komşumun çocuğu gidiyordu annesinin o gün işi olduğu için ben almaya gittim kimse bana siz kimsiniz diye sormadı veliye haber veren yok öğretmen vasıfındaki kişi kapıyı açmaya korkuyo neymiş dışardan geçen erkeklerle gözgöze gelemezmiş..Kur'an öğrenmek dini öğrenmek elbetteki güzel ama bu şekilde olmamalı..okul değil oraları bildiğin medrese..çocuğunuza böyle bir ağır dini yükümlülük vermek bu yaşında onun için çok zor..ne güzel Kur'an öğrenmiş maşallah böyle bir yerde olmamalı ne güzel Kur'an kursları var camilerimiz var ama sizin okul dediğiniz yerin okulla uzaktan yakından alakası yok bir apartman dairesi kızlar ayrı erkekler ayrı yerde öğreniyorlar yani gerçekten çok gerici bir yer..çocuğunuzu doğru düzgün bir anaokuluna göndererek hayal dünyasını geliştirebilmesini sağlasaydınız bu onun için çok daha iyi olurdu..herşeyin bir yeri ve zamanı var ama günümüzde ne yazıkki insanlar bunu unutmuş durumda..artık herkes çocuklarını sübyan ''okul''una gönderiyor..

Bacım 6-7 yaşındaki çocuk popo sallamıyacakta 15 yaşındakimi sallayacak. o tatlı popişler sallansa ne sallanmasa ne. herlade dansöz gibi sallamayacaklar, yamuk yumuk iki sallayış bitti...Ben diyim çocuğu bu zamanda ciddi bir bunalım bekliyor ileride. dünya öyle haremlik selamlık bi dünya deil çünkü. zeki çocukmuş, ama psikolojik sorunları olmayacağı anlamına gelmiyor.

çocuğunuz var mı bilmiyorum.benim 3.5 yaşında kızım var istemediği bir şeyi yapmaz,ikna da olmaz.
hele ki çocuk utanıyorum diyorsa üstelenmez.
7 yaşında ki bir çocuk sallamıcam diyorsa sallamasın.yapmak istiyorsa ,isterse amuda kalksın:9:
eğer utana sıkıla bunu yaparsa bu davranış ona zarar verir.

Evet aslında hakînden memnun öyle psıklojısı bısey yok yanı tamamen yanlış yorumlara maruz kaldım yada anlatamadım durumumuz kelımeler yetersiz geldı yorumculara belkı

Alışılmadık bir durum çünkü. Etrafımızda çok fazla yok böyle düşünen çocuk. Beyninin yıkandığına ben kesinlikle inanmıyorum. İçinden gelmeyen bir çocuğa istediğinizi yapın kesinlikle bunları düşündüremezsiniz.

Öğretmeni de burada olduğu gibi nahoş karşılamaz umarım bu isteğinizi.

Alışılmadık bir durum çünkü. Etrafımızda çok fazla yok böyle düşünen çocuk. Beyninin yıkandığına ben kesinlikle inanmıyorum. İçinden gelmeyen bir çocuğa istediğinizi yapın kesinlikle bunları düşündüremezsiniz.

Öğretmeni de burada olduğu gibi nahoş karşılamaz umarım bu isteğinizi.

Umarım zaten bunu sormuştum oğretmenınde on yargı bırakamadan nasıl konusabılırım dıye ama yorumcular canları ne anlamak ıstedıyse onu yazdı ve savundu sorumu anlayan az oldu

KZ3ZLz.jpg

Tangonun başlangıç hareketi bu zaten aralarında da ne kadar mesafe var o yaşta çocuklar öyle ileri seviye bir şey yapamazlar ki yıllarını vermek lazım
Bence içiniz rahat olsun...

günümüzde mahalle aralarında, apartman katlarında varlığını sürdürmekte olan mekteplerdir. inanılması güç insanın kanını donduran uygulamaları mevcuttur. okul öncesi çağındaki çocuklara okula hazırlık eğitimi ya da anaokulu eğitimi verdiklerini iddia ederler.

vereceğim örnekler bire bir öğrencilerimde gözlemlediğim varlığını bildiğim ve etkilerini düzeltmek için aylarca çalışma gerektiren örneklerdir. daha niceleri mevcuttur.

öncelikle bilinmelidir ki okul öncesi çağındaki bir çocuk soyut kavramların varlığını bilmez, anlamaz algılayamaz. onlar için; din, aşk, nefret, minnet, allah, peygamber, kin, ibadet, laiklik, milliyetcilik cumhuriyetçilik halkçılık vb hiç bir şey ifade etmez. anlaşılmaz bilinemez. beyinlerinde onlar için henüz bir levha açılmamıştır.

şimdi gelelim örneklere;

1. vakamız ki bence en önemlisi bu. aynı sebeplerden sıbyan mektebine gönderilen bir kız çocuğu. henüz 6 yaşında şu an çocuk şizofrenisi yaşıyor. son 7 aydır sürekli ağlıyor ve sürekli dua ediyor. hayaletlerle konuşuyor. korkuyor. bağırıyor. yabancı kimseyle konuşmuyor. öğretmen görmek istemiyor ki ona öğretmen olduğumuzu dahi söyleyemiyoruz. tuvaletini altına kaçırıyor. annesinin onu terk etmesinden korkuyor. kuranı kerimden parçalar söylüyor. kendi kendine ben zavallı bir çocuğum diyor. uyuyamıyor çünkü uyuduğunda annesinin gitmesinden korkuyor. nedeni;

gittiği bu mektepte sürekli dua etmesi istenmiş buna zorlanmış. yapamadığında ceza verilmiş. annen yok artık senin denmiş. senin annen artık biziz denmiş. tuvalete gitmek istediğinde tartaklanmış. dua etmediğinde aşağılanmış ve allahtan korkması gerektiği cehennemde yanacağı söylenmiş. bir gün yine odaya kapatıldığında ki bu oda montların asıldığı karanlık ve küçük bir odaymış, halüsinasyonlar başlamış montların onu boğduğunu görmüş halının onu yemek istediğini ve sandalyenin altındaki cehennemi etrafında onu korkutan hayaletleri görmüş. o gün bugündür görüyor. ve korkuyor. ömür boyu geçmeyecek endişe ve korkuları oldu artık.

2. vakamız down sendromu olan 7 yaşında bir öğrenci. ilkokul çağına gelmiş olmasına rağmen bilişsel, psikomotor gelişimini yaşıtları düzeyinde gerçekleştirememiş bir öğrenci. okuma yazmayı bırakın konuşmayı, kavramları (büyük küçük uzun kısa içinde dışında gibi) bilmemektedir. rehberlik ve biz anaokuluna gitmesi gerektiğini söyledik. anne bunu kabullenemediği için okuldan almadı. ama sıbyan mektebine gönderdi çünkü belli bir çevrenin mensubuydular. çocuk yazı yazmak için o kadar zorlandı ki çizebildiği düz çizgiyi bile çizemez hale geldi. davranış bozuklukları ortaya çıktı. tuvaletini altına yapmaya başladı. hırçınlaştı. yapılan her şeyi reddetme davranışı geliştirdi. daha sonra ihmal ve dikkatsizlikleri yüzünden kaynar suyla kolu yandı. okuldan alındı.

3. vakamız; hafif düzey mental retardasyonu olan işitme engeli bulunan bir öğrencimiz de anaokulu yerine buraya gitti. yine bulundukları çevreyle ilgili...
çocuk az bildiği kelimeleri de söylemekten vazgeçti. kimseyle iletişime geçmedi. sürekli ağladı. uzunca bir süre zorla beslendi.

bunlar ufak örnekler o kadar çok ki bunlardan. önlem alınmazsa daha pek çok çocuk zarar görecek. travmalar yaşayacak. düzeltilemeyecek etkilerle büyüyecekler.

-alıntıdır-

Pek bir bilgim yoktu bu mekteplerle ilgili. Araştırırken karşıma böyle bir şey çıktı. Paylaşmak istedim.
Çocuğunuzda bu tip davranışlar rastladınız mı hiç? Bu olay haricinde?

KZ3ZLz.jpg

Tangonun başlangıç hareketi bu zaten aralarında da ne kadar mesafe var o yaşta çocuklar öyle ileri seviye bir şey yapamazlar ki yıllarını vermek lazım
Bence içiniz rahat olsun...

Icımzı rahat arkadasım zaten cocuk bana neden ıstemıyorsun dediğimde kızın elllerini öpmek önünde diz çökmek benı mutsuz edıyor utanıyorum edepsızce bır davranış oynamak ıstemıyorum dedı davulcu ve kasap rolünü sevdıgını ama bu rol onu mutsuz ettıgını soyledı

Icımzı rahat arkadasım zaten cocuk bana neden ıstemıyorsun dediğimde kızın elllerini öpmek önünde diz çökmek benı mutsuz edıyor utanıyorum edepsızce bır davranış oynamak ıstemıyorum dedı davulcu ve kasap rolünü sevdıgını ama bu rol onu mutsuz ettıgını soyledı

O yaşta utanıyor olabilir doğaldır ama siz de fark etmişsiniz ki "edebi yırtılmak" ben ilk kez duyuyorum bunu ve çok çirkin bir kelime:26: O yaşta bir çocuk onu kendi kurmuş olamaz birileri empoze etmiştir ona...

Davulcu ve Kasap rollerini seviyor çünkü, "Ramazan Davulcusu" ve "Kurban Bayramındaki Kasaplar" yüzünden mi acaba ? :31:

Bir çocuk kasap rolünü neden sever yahu? Etler, kanlar vs . Lütfen . :19:

İkinci kez bu örneği verdiniz sormadan geçemedim. :53:

günümüzde mahalle aralarında, apartman katlarında varlığını sürdürmekte olan mekteplerdir. inanılması güç insanın kanını donduran uygulamaları mevcuttur. okul öncesi çağındaki çocuklara okula hazırlık eğitimi ya da anaokulu eğitimi verdiklerini iddia ederler.

vereceğim örnekler bire bir öğrencilerimde gözlemlediğim varlığını bildiğim ve etkilerini düzeltmek için aylarca çalışma gerektiren örneklerdir. daha niceleri mevcuttur.

öncelikle bilinmelidir ki okul öncesi çağındaki bir çocuk soyut kavramların varlığını bilmez, anlamaz algılayamaz. onlar için; din, aşk, nefret, minnet, allah, peygamber, kin, ibadet, laiklik, milliyetcilik cumhuriyetçilik halkçılık vb hiç bir şey ifade etmez. anlaşılmaz bilinemez. beyinlerinde onlar için henüz bir levha açılmamıştır.

şimdi gelelim örneklere;

1. vakamız ki bence en önemlisi bu. aynı sebeplerden sıbyan mektebine gönderilen bir kız çocuğu. henüz 6 yaşında şu an çocuk şizofrenisi yaşıyor. son 7 aydır sürekli ağlıyor ve sürekli dua ediyor. hayaletlerle konuşuyor. korkuyor. bağırıyor. yabancı kimseyle konuşmuyor. öğretmen görmek istemiyor ki ona öğretmen olduğumuzu dahi söyleyemiyoruz. tuvaletini altına kaçırıyor. annesinin onu terk etmesinden korkuyor. kuranı kerimden parçalar söylüyor. kendi kendine ben zavallı bir çocuğum diyor. uyuyamıyor çünkü uyuduğunda annesinin gitmesinden korkuyor. nedeni;

gittiği bu mektepte sürekli dua etmesi istenmiş buna zorlanmış. yapamadığında ceza verilmiş. annen yok artık senin denmiş. senin annen artık biziz denmiş. tuvalete gitmek istediğinde tartaklanmış. dua etmediğinde aşağılanmış ve allahtan korkması gerektiği cehennemde yanacağı söylenmiş. bir gün yine odaya kapatıldığında ki bu oda montların asıldığı karanlık ve küçük bir odaymış, halüsinasyonlar başlamış montların onu boğduğunu görmüş halının onu yemek istediğini ve sandalyenin altındaki cehennemi etrafında onu korkutan hayaletleri görmüş. o gün bugündür görüyor. ve korkuyor. ömür boyu geçmeyecek endişe ve korkuları oldu artık.

2. vakamız down sendromu olan 7 yaşında bir öğrenci. ilkokul çağına gelmiş olmasına rağmen bilişsel, psikomotor gelişimini yaşıtları düzeyinde gerçekleştirememiş bir öğrenci. okuma yazmayı bırakın konuşmayı, kavramları (büyük küçük uzun kısa içinde dışında gibi) bilmemektedir. rehberlik ve biz anaokuluna gitmesi gerektiğini söyledik. anne bunu kabullenemediği için okuldan almadı. ama sıbyan mektebine gönderdi çünkü belli bir çevrenin mensubuydular. çocuk yazı yazmak için o kadar zorlandı ki çizebildiği düz çizgiyi bile çizemez hale geldi. davranış bozuklukları ortaya çıktı. tuvaletini altına yapmaya başladı. hırçınlaştı. yapılan her şeyi reddetme davranışı geliştirdi. daha sonra ihmal ve dikkatsizlikleri yüzünden kaynar suyla kolu yandı. okuldan alındı.

3. vakamız; hafif düzey mental retardasyonu olan işitme engeli bulunan bir öğrencimiz de anaokulu yerine buraya gitti. yine bulundukları çevreyle ilgili...
çocuk az bildiği kelimeleri de söylemekten vazgeçti. kimseyle iletişime geçmedi. sürekli ağladı. uzunca bir süre zorla beslendi.

bunlar ufak örnekler o kadar çok ki bunlardan. önlem alınmazsa daha pek çok çocuk zarar görecek. travmalar yaşayacak. düzeltilemeyecek etkilerle büyüyecekler.

-alıntıdır-

Pek bir bilgim yoktu bu mekteplerle ilgili. Araştırırken karşıma böyle bir şey çıktı. Paylaşmak istedim.
Çocuğunuzda bu tip davranışlar rastladınız mı hiç? Bu olay haricinde?

Emın olun bu anlattıklarınız gıbı durumlar yasamadık ve cocukta sızın abartıgınız gıbı vakalık durum yok ılerıde olmaz Allah'ın ıznıyle kımse guvendıgımız burada cok onemlı

Back