• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlatmalıyım öğretmenımıze bu durumu

Niye çocuğu bale kursuna yazdırınca zorlamış olmuyoruz da islami eğitim alacağı faaliyetlere katılınca mı dinde zorlamış oluyoruz.
Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer isterse ahirette.
Evet zorlama yok ama belli kurallarımız var özgürlük adına hayvanlar gibi saldım çayıra yaşayamayız bence.
İçinden gelmesi için içine yerleştirmek lazım ..
Sizin kardeşiniz hayatını mahvedecek bir hata yapsa mani olmaz mısınız ?
İnançlı bir insan olarak fani olmasada bakii dünyasını mahvediyor şuan benim kardeşim.
Ahiret inancı olmayınca çokta fark eden birşey olmuyor tabiki..
Lakin konu sahibinin böyle bir sitede bu konuyu açması da ziyadesiyle yanlış olmuş.
Zira herkes kendi fikrini dayatmaya çalışacak farklı fikirlere saygı duymayı öğrenemediğimiz için
islami şuuru yoğunlukta olan insanların bulunduğu bir sitede daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.

ben zaten dinin emirlerini biliyorum yapabildiğimi yapıyorum yapamadığımında günah olduğunu biliyorum ama burada bahsedilen yetişkin bi insan değil 6 yaşında bi çocuk. ayrıca çocuklara illa sen bale kursuna gidiceksin denilmiyo o bunu istiyo ailesi yeteneğini farkediyo ve gönderiyo ama çocuk bunu kendi anlıyo baskı yok üstünde. benim anlatmak istediğim baskı çocukta olsa ona baskı yapmamalıyız. yani insanın içinden geldikten sonra önünde kimse duramaz bırakalım da çocukta olsa birey kendi kararını kendi versin

Birakin da neyi nerde ne zaman yasayacagini cocuk beyni yikanmadan kendisi karar versin. Bir anne olarak cocugunuza baski kurmak ve o sekilde yetistirmek buyuk hata. Benim ateist arkadaslarimin cogu bir zamanlar dindar ailelerden gelen ve islami cok iyi bilen cocuklardi. Dini arastirip sonra ateist olmaya karar verirse hic sasirmayin.

Konu sahibi çocuğuma nasıl bir eğitim vereyim diye sormamış arkadaşlar, öğretmenle nasıl bir konuşma yapayım, kendimi nasıl ifade edeyim diye sormuş.

Öğretmenle doğrudan çocuğunuzun sıkıntıda olduğunu tüm samimiyetinizle anlatırsanız gereğini yapacaktır.
Evde ağladığını, mümkünse keyif alabileceği başka roller verip veremeyeceğini sorun.
Sebep ne olursa olsun çocuğu bu tip etkinliklerde istemediği bir şeye zorlamak onu sosyalleştirmez.
Naçizane tavsiyem çocuğunuza da bunda yanlış bir şey olmadığını, bu kadar kendini üzmemesi gerektiğini de söyleyin. Öyle düşünmeseniz de söyleyin. Rahatlaması gerek.

Çocuk aileden farklı davranışlar içinde olsaydı daha kötü olmaz mıydı arkadaşlar?
Sürtüşme olması kaçınılmaz. Aile bunun olmasını istememiş ve inandıkları dine göre yetiştirmişler. Bu çocuk bu ailede mutlu olacaktır. Şu anda olmasaydı eninde sonunda hayatını dine göre yaşayacaktı.

Öğretmene çocuğun istemediğini söylersiniz çok büyütecek bir şey yok bence. Kolundan tutup zorla popo sallatacak değildir herhalde diye düşünüyorum.

Teşekkür ederım yorumunuz ıcın. Öyleydi ergenlık yasları bıle 7 ye düştü sürtüşme boyutunda olabılır aslında gerek yok bence davulcu kasap gıbı rollerlede pekala cocuk sosyal olur

Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmalı insan.
Sadece voleybola gitara müziğe yöneldiyse evet boş yaşıyordur
o yaptıklarının bakii dünyasında hiçbir artısı yok.
Dünya ahiretin tarlası ne ekerseniz onu biçersiniz.

pardon siz nereden biliyorsunuz o yaptıklarının hiçbir artısı olmadıgını?
ne kadar sever olduk böyle ahiret sözcülüğünü.

Allah sadece dine yönelin demiyor ki hem dünya hem ahirete çalışın diyor.
kendini geliştiren insanın nasıl artısı olmaz Allah katında? ve buna karar veren de sizsiniz:53:

vallahi şu cümlelerinizi ben kurmaya korkardım :ssz:

Çocuk aileden farklı davranışlar içinde olsaydı daha kötü olmaz mıydı arkadaşlar?
Sürtüşme olması kaçınılmaz. Aile bunun olmasını istememiş ve inandıkları dine göre yetiştirmişler. Bu çocuk bu ailede mutlu olacaktır. Şu anda olmasaydı eninde sonunda hayatını dine göre yaşayacaktı.

Öğretmene çocuğun istemediğini söylersiniz çok büyütecek bir şey yok bence. Kolundan tutup zorla popo sallatacak değildir herhalde diye düşünüyorum.

Peki dini bütün ailelerden içki içen kumar oynayan ya da sapık adamlar nasıl çıkıyor?
Ya da tam tersi aile dini bütün değil, ama şahıs dini bütün.

Her zaman armut dibine düşmüyor.
Çünkü baskının olduğu yerde başkaldırış başlar....

Bi de soyle dusubun arkadasim sen o cocuga 7 yasinsan beri belli bir dogruyu ogretince o cocugun dogrulari hep ayni kalacak.Her zaman senin hayatina gore sekillendirecek hayatini kendi yasam gorusunu dinini inancini asla bulmayacak?

niye bulmasınki beynini dondurmuyor birşeyler öğretiyor.
Anne babası müslüman olup ateist olan arkadaşlarımda var benim ?
İslami eğitim verince kişi düşünme kabiliyetini mi yitiriyor
pekçok ayette geçer hiç düşünmezmisiniz tefekkür etmezmisiniz diye
islam düşünüp sorgulamaktan alı koyan bir din değil aksine sorgulamaya teşvik eden bir din
uymuyorsa değiştirir zaten fikriini
konu islam olunca tepki böyle oluyor ama misal sigaranın uyuşturucunun zararlı olduğunu siz çocuğunuza aşılamaz mısınız ?niye aşılıyorsunuz tek bir doğru üzerine gitmesin çocuk bırakın kendi fikri olsun
kendi görüşünü bulsun? ama olmaz çünkü size göre bunun yanlış olduğu aşikardır
e bize görede böylesi öyle

cocugunuzun bu yasta boyle cumleler kurmasının bir yorumdaki gibi ezber oldugunu dusunuyorum.
ve bazı kavramları pratik uzerinden ogrenmek yerine soyut kabullerle ogretilmesinin saglıklı olmadıgını dusunuyorum.
ama sizin cocugunuz, sizin yaşantınız...

fakat anlatımınıza gore cocugunuzun edep yırtılması olarak tanımladıgı tangoda hemfikirsiniz. eleştirmeyecegim.
burda onemli olan tek cumleyle mantıken sizi ikna edebilmesi.

kelimelerin icerik olarak agırlıgını bilemeyecek yasta oldugunu ve çekinme ile utanmayı karıştırabilecegini dusundunuz mu?
ya da ona ogretilen yasaklar varsa şu an hissettigi seyin korku oldugunu?

Son düzenleme:
Maşallah takdir ettim sizi, inşallah benim evladım da böyle olur. İslam, çocukluğu yaşamaya engel değildir, ne güzeldirki daha o yaşta dinini öğreniyor. Ağaç yaşken eğilir nihayetinde. Sorunuza yanıt veremiyorum sadece yürekten bir tebrik etmek istedim.

bunun nesini sordunuz anlamadım, buraya yazdıgınız gibi anlatın işte , çocugunuza verdiğiniz egitime toz kondurmadıgınıza göre yanlıs anlasılmaktan da korkmamanız gerekir, korkuyorsanız da bir bahane bulup alın cocugu oyundan, "edep duygularımın yırtılmasından korkuyorum" diyen cocugu ögretmeni çoktaan farketmiştir de o yüzden bu rolleri vermiştir, çocugun asosyallik yolunda hızla ilerledigine eminim, kızların yanına gitmiyordur mesela siz de bununla gururlanıyorsunuzdur falan filan, neyse ya bu konunun gidecegi yer belli esas müslüman-kendini müslüman sanan dimi*, o yüzden lafı burda noktalamak gerek.

çocuğa dini eğitim verilmesinde sorun yok hatta güzeldir bence vicdan gelişimi manevi duygularının gelişimi için temel atılır.. ancak dozajı çok çok fazla 6 yaşındaki bir bebe için.... bu şekilde ileride çok sorun yaşayabilir. çocuğun psikolojisi için söylüyorum...

durumu da biraz sansürleyerek anlatın öğretmene nasıl söyleyeceğim diye düşünüyorsanız...

popo sallamaktan utanıyormuş çok büyütüyor gözünda... tango da yapamıyormuş dans etmeyi sevmiyormuş tün gün ağladı falan diyin madem. öğretmen anlayış gösterecektir..

niye bulmasınki beynini dondurmuyor birşeyler öğretiyor.
Anne babası müslüman olup ateist olan arkadaşlarımda var benim ?
İslami eğitim verince kişi düşünme kabiliyetini mi yitiriyor
pekçok ayette geçer hiç düşünmezmisiniz tefekkür etmezmisiniz diye
islam düşünüp sorgulamaktan alı koyan bir din değil aksine sorgulamaya teşvik eden bir din
uymuyorsa değiştirir zaten fikriini
konu islam olunca tepki böyle oluyor ama misal sigaranın uyuşturucunun zararlı olduğunu siz çocuğunuza aşılamaz mısınız ?niye aşılıyorsunuz tek bir doğru üzerine gitmesin çocuk bırakın kendi fikri olsun
kendi görüşünü bulsun? ama olmaz çünkü size göre bunun yanlış olduğu aşikardır
e bize görede böylesi öyle

Pardon ama sen 7 yasindaki cocuga dogru olan bu dersen subyan okuluna gonderirsen o hayati boyunca baska dogrularin varligindan haberdar bile olmaz.Dini egitim vermeyin demiyorum yasi gelice verin diyorum.7 yas daha nedir yapmayon nerden anlayacak islami da duzgun bir sekilde inanacak.

Anlamanız zor olur arkadasım saygı duyun yeter namaz dının dıregı sızın saydıklarınızı daha onemlı ama anlamanızı beklenmiyorum zaten zıra yorumlarınızı anlamakta güçlük çekiyorum saygı duyuyorum ama

Ben herhangi bir saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum.
O yaştaki bir çocuk gelişimi için benim saydıklarım maalesef daha fazla önem arzediyor. Bunu ben demiyorum, yıllarca eğitim almış çocuk profösörleri söylüyor :ssz:

Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmalı insan.

O sana göre öyle kardeş.
Sadece gitara müziğe olur mu, derslerinde de çok iyidir maşallah, matematik ve fen bilimlerinde çok başarılı :ssz:

Ha buarada -muhtemelen-kafandan geçireceğin "vay dinsizler" düşüncene de cevap vereyim...Benim prenses Allahı da tanır, dua etmesini de bilir, maneviyatı gayet te güçlü bir çocuktur.

ben zaten dinin emirlerini biliyorum yapabildiğimi yapıyorum yapamadığımında günah olduğunu biliyorum ama burada bahsedilen yetişkin bi insan değil 6 yaşında bi çocuk. ayrıca çocuklara illa sen bale kursuna gidiceksin denilmiyo o bunu istiyo ailesi yeteneğini farkediyo ve gönderiyo ama çocuk bunu kendi anlıyo baskı yok üstünde. benim anlatmak istediğim baskı çocukta olsa ona baskı yapmamalıyız. yani insanın içinden geldikten sonra önünde kimse duramaz bırakalım da çocukta olsa birey kendi kararını kendi versin

yo o kısımları direk size yönelik yazmamıştım zaten. Sizi yargılamakta benim haddim değil zaten bilirsiniz yada bilmezsiniz kınayamam kırdıysam kusura bakmayın.
6 yaşındaki bir çocuğun kendi kararlarını doğru bir şekilde verebileceğini zannetmiyorum
en azından yönlendirilmeli.

Verdiğiniz din dersi için teşekkürler. Yine de kimseye namaz kılmıyor diye ömrünü boş geçiriyor yaftası yapıştırmak sizin haddinize değil.
Zaten konu da bu değil.
Konu sahibesi bayan; siz öğretmenle konuşun, çocuğunuzun bu rolden memnun olmadığını açıklayın. Nasıl bir rol de oynarsa memnun olacağını da belirtin. Hoca belli bir düzenleme yapar zaten hemen.

Konu sahibi çocuğuma nasıl bir eğitim vereyim diye sormamış arkadaşlar, öğretmenle nasıl bir konuşma yapayım, kendimi nasıl ifade edeyim diye sormuş.

Öğretmenle doğrudan çocuğunuzun sıkıntıda olduğunu tüm samimiyetinizle anlatırsanız gereğini yapacaktır.
Evde ağladığını, mümkünse keyif alabileceği başka roller verip veremeyeceğini sorun.
Sebep ne olursa olsun çocuğu bu tip etkinliklerde istemediği bir şeye zorlamak onu sosyalleştirmez.
Naçizane tavsiyem çocuğunuza da bunda yanlış bir şey olmadığını, bu kadar kendini üzmemesi gerektiğini de söyleyin. Öyle düşünmeseniz de söyleyin. Rahatlaması gerek.

Teşekkür ederım yorumunuz ıcın

Ben de Müslümanım.
Benim de İlkokul 2 sınıfa giden bir oğlum var.
Dini eğitimini eşim de, ben de veriyoruz.
Ama çocuğun beynini yıkayarak değil.
Ya da saçma sapan cümleler kurup onun anlamayacagı şeyleri anlatarak değil....
Kafasını karıştırmadan o yaşta bilmesi gereken ne ise onu veriyoruz...

Yani şimdi sizin çocuğunuz bizim çocuğumuzdan daha mı Müslüman Allah aşkına?

Son düzenleme:
ya arkadaşlar sorun dini eğitim verilmesi değil sorun yaşına göre ağır eğitim verilmesi..
kimse çocuğa Allahı anlatmayın demiyor burada
her şey yavaş yavaş olur birden olmaz üstelik birden olduğu için çocuk ilerde sıkılırsa ne yapacaksınz?...

yo o kısımları direk size yönelik yazmamıştım zaten. Sizi yargılamakta benim haddim değil zaten bilirsiniz yada bilmezsiniz kınayamam kırdıysam kusura bakmayın.
6 yaşındaki bir çocuğun kendi kararlarını doğru bir şekilde verebileceğini zannetmiyorum
en azından yönlendirilmeli.

işte zaten herkes bunu söylüyor kararlarını tek başına veremez o yüzden beynini doldurmak yerine biraz rahat bıraksak zaten aile mutassıp bir aileyse çocukta zamanla öyle olur ama bu kadar erken yaşta beynini doldurup asosyal bi yetişkin yetiştirmesi çok yanlış yoksa herkes tabiki dini bilmeli kuranı bilmeli ama bu yaşta değil, beyni doldurularak değil.

Kimse kusura bakmasın da, dini bi girizgah yapmış konu sahibi..
Çocuğum rolünden memnun değil dese böyle olmazdı.. Dini verileri sıralamış. Yok onu sormadı falan demenin manası yok şimdi..

Son düzenleme:
Back