Niye çocuğu bale kursuna yazdırınca zorlamış olmuyoruz da islami eğitim alacağı faaliyetlere katılınca mı dinde zorlamış oluyoruz.
Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer isterse ahirette.
Evet zorlama yok ama belli kurallarımız var özgürlük adına hayvanlar gibi saldım çayıra yaşayamayız bence.
İçinden gelmesi için içine yerleştirmek lazım ..
Sizin kardeşiniz hayatını mahvedecek bir hata yapsa mani olmaz mısınız ?
İnançlı bir insan olarak fani olmasada bakii dünyasını mahvediyor şuan benim kardeşim.
Ahiret inancı olmayınca çokta fark eden birşey olmuyor tabiki..
Lakin konu sahibinin böyle bir sitede bu konuyu açması da ziyadesiyle yanlış olmuş.
Zira herkes kendi fikrini dayatmaya çalışacak farklı fikirlere saygı duymayı öğrenemediğimiz için
islami şuuru yoğunlukta olan insanların bulunduğu bir sitede daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.
ben zaten dinin emirlerini biliyorum yapabildiğimi yapıyorum yapamadığımında günah olduğunu biliyorum ama burada bahsedilen yetişkin bi insan değil 6 yaşında bi çocuk. ayrıca çocuklara illa sen bale kursuna gidiceksin denilmiyo o bunu istiyo ailesi yeteneğini farkediyo ve gönderiyo ama çocuk bunu kendi anlıyo baskı yok üstünde. benim anlatmak istediğim baskı çocukta olsa ona baskı yapmamalıyız. yani insanın içinden geldikten sonra önünde kimse duramaz bırakalım da çocukta olsa birey kendi kararını kendi versin