• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlatmalıyım öğretmenımıze bu durumu

Pardon ama sen 7 yasindaki cocuga dogru olan bu dersen subyan okuluna gonderirsen o hayati boyunca baska dogrularin varligindan haberdar bile olmaz.Dini egitim vermeyin demiyorum yasi gelice verin diyorum.7 yas daha nedir yapmayon nerden anlayacak islami da duzgun bir sekilde inanacak.

Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.

çocuğa dini eğitim verilmesinde sorun yok hatta güzeldir bence vicdan gelişimi manevi duygularının gelişimi için temel atılır.. ancak dozajı çok çok fazla 6 yaşındaki bir bebe için.... bu şekilde ileride çok sorun yaşayabilir. çocuğun psikolojisi için söylüyorum...

durumu da biraz sansürleyerek anlatın öğretmene nasıl söyleyeceğim diye düşünüyorsanız...

popo sallamaktan utanıyormuş çok büyütüyor gözünda... tango da yapamıyormuş dans etmeyi sevmiyormuş tün gün ağladı falan diyin madem. öğretmen anlayış gösterecektir..

Evet arkadasım bu cumlerı sarfedebılrım sanırım

Yine dini bir konu yine ban kokusu geliyor :ssz::ssz: :6:

Sorun şu an çocuğun edebinin yırtılmasından korkması. Konu sahibi arkadaşım bu tip şeyler söylemeyin çocuğa. Dinini öğretin tabi ki.. Ama korkutmadan iyi insan olma bilincini aşılayarak dini öğretin sadece. Edep edepsizlik cinsiyet kavramları üzerine yoğunlaşmayın. Çünkü bunlar onu korkutmuş besbelli. Çok üzüldüm oğluna.

Kimse kusura bakmasın da, dini bi girizah yapmış konu sahibi..
Çocuğum rolünden memnun dese böyle olmazdı.. Dini verileri sıralamış. Yok onu sormadı falan demenin manası yok şimdi..

Onu ben söyledim. Çocuğun durumunu açıklamak için verilmiş bilgiler onlar. Sebepler anlatılmış. Üstelik yargılar bir cümlesi de yok konu sahibinin. Ve kusura da bakmam, neden bakayım.

Biraz bekleseydiniz de çocuk ayırt etme yaşına gelseydi.. O yaşta çocuk ölüm kavramını bile kafasında oturtamaz daha nerde kaldı ahiret, cennet, cehennem. Çocuğunuz çok zeki olabilir bir şey diyemem ama siz buna inanıp sırtınızı buna yaslamayın derim zira 7-8 yaşına kadar tepkisiz ve dünyayla kopuk olduğu için gerizekalı sayılan kardeşim 2012 senesinde ünv giriş sınavında derece yaptı. Ben kendi adıma doğru bulmuyorum, çocuğun önüne aklı ermeye başladığında seçenekler sunulur, gerisi kendine kalmış. Zira o sizin çocuğunuz olabilir ama sahibi değilsiniz, kendisi 18 yaşından küçük olsa da doğduğu andan itibaren tek başına bir birey.

konuyu çocuğum tango yapmak istemiyormuş bunu öğretmenine nasıl anlatabiliriz diye açabilirdiniz dini neden karıştırdınız, çok mu önemliydi o ayrıntıyı vermek.. birde ben öğretmene nasıl söylerim bunun yardımını arıyorum diyorsunuz pes yanii

Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.

Hristiyana gore hristiyan tek,yahudiye gore yahudi tek.Baska bir ulkede baska sartlar altinda dogsaniz buyuk ihtimalle musluman olmayacaktiniz bile.Ayrica peygamber efendiniz benim islama inanip inanmadigimi bile bilmiyorsunuz. Bana mantiken dogru gelmeyen bir seyi einstein bile soylese ben tersini idda ederim arkadasim.Bu kadar net bir tek ben dogruyum diye bakmayin olaya.

Sorun şu an çocuğun edebinin yırtılmasından korkması. Konu sahibi arkadaşım bu tip şeyler söylemeyin çocuğa. Dinini öğretin tabi ki.. Ama korkutmadan iyi insan olma bilincini aşılayarak dini öğretin sadece. Edep edepsizlik cinsiyet kavramları üzerine yoğunlaşmayın. Çünkü bunlar onu korkutmuş besbelli. Çok üzüldüm oğluna.

Mutlaka bızlerde hata vardır arkadasım farkında olmadan bıle olsa cocuğa fazla yuklenılmıs olabılırız bu konda tekrar kendımız gözden gecırmemız gerekır sanırım bu yorumunuz benı uyardı cıdden

Merhaba herkeze oncelıkle açıklama yapmalıyım. Ilk okul bırıncı sınıfa gıdn oğlum var okul oncesı egıtmını Sübyan kurslarında aldı. Sukurler olsun Allah'a Kur'an ve dınımızın kurallarını az cok oğrenmıs ona göre hayatına yasamaya calısan bır cocuktur kendını oldukça zekı ve başarılı gıden büyüme sürecimiz var aile olarakta mutahassıp bır aıleyızdır. Cocukta halıyle ailede yetısır ama bızım yasam secımımızbu yonde cok sukur. Sımdı soruma gelırsek ılk okul bırıncı sıfata okuma bayramında gösterdiklere katılıyor oğlum fakat bugun atlayarak eve geldı anne ven tango oynamak istemiyorum.
Kendimı ıcım çıkacak gıb hıssedıyorum kalbım atıyor mutsuz oluyorum bana göre degıl ama oğretmenıme soyleyemıyorum cok darlanıyorum gıt konus oğretmenle dıye durmadan ağlıyor ve bırde korsan rolünde oynamak istemiyorum rol sonunda seyırcıye popumuzu sallıyoruz cok utanıyorum anne dıyor az önce yatağa yanına yattım bana dediği edep duygularım yırtılmasından korkuyorum yardım et anne gel konus öğretmenle dedı cok üzüldüm bu halline sımdı Perşembe okula gıttıgımde bu durumu yanlış anlaşılmadan öğretmene nasıl anlatabılırım rehber öğretmenı varsa aranızda yorumları dahada dıkkate alacağım.
Tesekurler

anaaam:53: kız küçücük çocuk tango oynasa nolur, oynamasa nolur. Bunun mutasıplıkla ne alakası var.. onun popo sallamasından ne olacak. küçücük çocuk edep duygularının yırtılmasından korkuyorum mu diyor... anacım git hocasına söyle istemiyor çocuk de, öğretmende oynatmaz. ama nolmuş böyle ufacık çocuk, hayır yapılan şey ayıp bişey olsa tamam mutasıp aile diycem ama 7 yaşında çocuk bu ya, ayıp bişey de yok...

bu konuda en güzel yorumu yapmışsın:46:

ee bu bıdık kızlı erkekli sıraya da oturmak istemez edep duygularım yırtılacak diye. ki ilkokulda kızla erkekleri yanyana oturtuyorlar...

konuyu çocuğum tango yapmak istemiyormuş bunu öğretmenine nasıl anlatabiliriz diye açabilirdiniz dini neden karıştırdınız, çok mu önemliydi o ayrıntıyı vermek.. birde ben öğretmene nasıl söylerim bunun yardımını arıyorum diyorsunuz pes yanii

Rıca edıyorum ne demek ıstedıgımı anlayın lütfen ben bu acıklmaları bu yüzden yazdım öğretmenler nasıl bır üslup kurmalıyım soruma cevap verırısenız sımdıden teşekkürler

Öğretmeni ile görüştüğünüzde oğlunuzun tango yapmaktan hoşlanmadığını , popo sallama kısmında da utandığını söyleyin , zaten bu gösterilerin provasında öğretmen onun rahatsızlığını gözlemlemiştir .

Belki farklı bir rol , belki bazı oyunlarda eksik rol alması , belki ikna edilmesi gerekecektir buna öğretmeni ve rehber öğretmen ile beraber karar verin .

Siz peki rahatsız mısınız bu durumdan ?

Yani evladınız ben popomu sallarsam edep duygum yırtılır dediğinde gururla gözleriniz mi doldu yoksa endişelendiniz mi ?

Bende bir anneyim , eleştiri için değil merak içinde soruyorum .Benimde oğlum kreşte , boyundan büyük ve kreşte öğrendiği her hangi bir sözde ya da öğretide telaşlanıyorum .

Sizce bu kadarı fazla mı mesela ?

Yani 6-7 yaşında arkadaşları gibi olmasını istemez misin ? Yoksa büyük bir ulema yetişiyor diye mi düşünüyorsunuz ?

4 yaşında bir oğlum var , küçük seccadesi var , bizi taklit edip namaz kılması da çok hoşuma gidiyor , yine bizi taklit edip dans etmesi de .

Hem sosyal hem dini öğretilerle donanmış çocuklar yetiştirmek yerine tek tip çocuk modeli doğru gelmiyor bana . Hani tenis turnuvasına katılan cami imamını garipseyen toplum gibi , böyle başlıyor sanki her şey .

Oysa şu zamanda doğru bir tercih değil bana göre .

Son düzenleme:
Back