Niye çocuğu bale kursuna yazdırınca zorlamış olmuyoruz da islami eğitim alacağı faaliyetlere katılınca mı dinde zorlamış oluyoruz.
Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer isterse ahirette.
Evet zorlama yok ama belli kurallarımız var özgürlük adına hayvanlar gibi saldım çayıra yaşayamayız bence.
İçinden gelmesi için içine yerleştirmek lazım ..
Sizin kardeşiniz hayatını mahvedecek bir hata yapsa mani olmaz mısınız ?
İnançlı bir insan olarak fani olmasada bakii dünyasını mahvediyor şuan benim kardeşim.
Ahiret inancı olmayınca çokta fark eden birşey olmuyor tabiki..
Lakin konu sahibinin böyle bir sitede bu konuyu açması da ziyadesiyle yanlış olmuş.
Zira herkes kendi fikrini dayatmaya çalışacak farklı fikirlere saygı duymayı öğrenemediğimiz için
islami şuuru yoğunlukta olan insanların bulunduğu bir sitede daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Çocuk aileden farklı davranışlar içinde olsaydı daha kötü olmaz mıydı arkadaşlar?
Sürtüşme olması kaçınılmaz. Aile bunun olmasını istememiş ve inandıkları dine göre yetiştirmişler. Bu çocuk bu ailede mutlu olacaktır. Şu anda olmasaydı eninde sonunda hayatını dine göre yaşayacaktı.
Öğretmene çocuğun istemediğini söylersiniz çok büyütecek bir şey yok bence. Kolundan tutup zorla popo sallatacak değildir herhalde diye düşünüyorum.
Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmalı insan.
Sadece voleybola gitara müziğe yöneldiyse evet boş yaşıyordur
o yaptıklarının bakii dünyasında hiçbir artısı yok.
Dünya ahiretin tarlası ne ekerseniz onu biçersiniz.
Çocuk aileden farklı davranışlar içinde olsaydı daha kötü olmaz mıydı arkadaşlar?
Sürtüşme olması kaçınılmaz. Aile bunun olmasını istememiş ve inandıkları dine göre yetiştirmişler. Bu çocuk bu ailede mutlu olacaktır. Şu anda olmasaydı eninde sonunda hayatını dine göre yaşayacaktı.
Öğretmene çocuğun istemediğini söylersiniz çok büyütecek bir şey yok bence. Kolundan tutup zorla popo sallatacak değildir herhalde diye düşünüyorum.
Bi de soyle dusubun arkadasim sen o cocuga 7 yasinsan beri belli bir dogruyu ogretince o cocugun dogrulari hep ayni kalacak.Her zaman senin hayatina gore sekillendirecek hayatini kendi yasam gorusunu dinini inancini asla bulmayacak?
niye bulmasınki beynini dondurmuyor birşeyler öğretiyor.
Anne babası müslüman olup ateist olan arkadaşlarımda var benim ?
İslami eğitim verince kişi düşünme kabiliyetini mi yitiriyor
pekçok ayette geçer hiç düşünmezmisiniz tefekkür etmezmisiniz diye
islam düşünüp sorgulamaktan alı koyan bir din değil aksine sorgulamaya teşvik eden bir din
uymuyorsa değiştirir zaten fikriini
konu islam olunca tepki böyle oluyor ama misal sigaranın uyuşturucunun zararlı olduğunu siz çocuğunuza aşılamaz mısınız ?niye aşılıyorsunuz tek bir doğru üzerine gitmesin çocuk bırakın kendi fikri olsun
kendi görüşünü bulsun? ama olmaz çünkü size göre bunun yanlış olduğu aşikardır
e bize görede böylesi öyle
Anlamanız zor olur arkadasım saygı duyun yeter namaz dının dıregı sızın saydıklarınızı daha onemlı ama anlamanızı beklenmiyorum zaten zıra yorumlarınızı anlamakta güçlük çekiyorum saygı duyuyorum ama
Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmalı insan.
ben zaten dinin emirlerini biliyorum yapabildiğimi yapıyorum yapamadığımında günah olduğunu biliyorum ama burada bahsedilen yetişkin bi insan değil 6 yaşında bi çocuk. ayrıca çocuklara illa sen bale kursuna gidiceksin denilmiyo o bunu istiyo ailesi yeteneğini farkediyo ve gönderiyo ama çocuk bunu kendi anlıyo baskı yok üstünde. benim anlatmak istediğim baskı çocukta olsa ona baskı yapmamalıyız. yani insanın içinden geldikten sonra önünde kimse duramaz bırakalım da çocukta olsa birey kendi kararını kendi versin
Konu sahibi çocuğuma nasıl bir eğitim vereyim diye sormamış arkadaşlar, öğretmenle nasıl bir konuşma yapayım, kendimi nasıl ifade edeyim diye sormuş.
Öğretmenle doğrudan çocuğunuzun sıkıntıda olduğunu tüm samimiyetinizle anlatırsanız gereğini yapacaktır.
Evde ağladığını, mümkünse keyif alabileceği başka roller verip veremeyeceğini sorun.
Sebep ne olursa olsun çocuğu bu tip etkinliklerde istemediği bir şeye zorlamak onu sosyalleştirmez.
Naçizane tavsiyem çocuğunuza da bunda yanlış bir şey olmadığını, bu kadar kendini üzmemesi gerektiğini de söyleyin. Öyle düşünmeseniz de söyleyin. Rahatlaması gerek.
yo o kısımları direk size yönelik yazmamıştım zaten. Sizi yargılamakta benim haddim değil zaten bilirsiniz yada bilmezsiniz kınayamam kırdıysam kusura bakmayın.
6 yaşındaki bir çocuğun kendi kararlarını doğru bir şekilde verebileceğini zannetmiyorum
en azından yönlendirilmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?