Niye çocuğu bale kursuna yazdırınca zorlamış olmuyoruz da islami eğitim alacağı faaliyetlere katılınca mı dinde zorlamış oluyoruz.
Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer isterse ahirette.
Evet zorlama yok ama belli kurallarımız var özgürlük adına hayvanlar gibi saldım çayıra yaşayamayız bence.
İçinden gelmesi için içine yerleştirmek lazım ..
Sizin kardeşiniz hayatını mahvedecek bir hata yapsa mani olmaz mısınız ?
İnançlı bir insan olarak fani olmasada bakii dünyasını mahvediyor şuan benim kardeşim.
Ahiret inancı olmayınca çokta fark eden birşey olmuyor tabiki..
Lakin konu sahibinin böyle bir sitede bu konuyu açması da ziyadesiyle yanlış olmuş.
Zira herkes kendi fikrini dayatmaya çalışacak farklı fikirlere saygı duymayı öğrenemediğimiz için
islami şuuru yoğunlukta olan insanların bulunduğu bir sitede daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.
siz bunları yazabilme cüretini nerden alıyorsanız herkes kendi inancına ve yasayısına gore aynı curetle yazıyor.
hakaret edilmedigi sürece insanların dusuncelerini yazması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum.
bu arada ilk cumlenizdeki baleye de degineyim...
ben muzikle iç içe yetistim.
ailem bale, opera, halk muzigi, turksanat muzigi, spor dalları, tiyatro tum bunlara goturup hangisi hosuna gitti diye sordu.
en cok begendigim alanlarda da kurslara yolladılar.
muzige yatkın oldugumu farkedince de bana yasadıgımız sehirde hocası bulunan tum ensturmanları dinlettiler...
en cok begendigim çalgıda da ozel ders aldım.
su an hala muzikten ekmegimi kazanabiliyorum.
dinler konusunda maalesef bu kadar acık goruslu davranmasalar da belli bir yasa gelince diger dinleri tanımam icin de tesvik ettiler.
herhangi bir inanca baglamadan her zmaan hayatımda onceligimin ahlak olması gerektigi uzerinde durdukları icin de tercihen en cok okudugum alan hep ahlak felsefesi oldu.
siz din konusunda bu kadar serbest davranmayabilirsiniz, sizin cocugunuz sizin inancınız...
fakat diger insanlara tek dogru diyerek hicbir seyi dayatamazsınız.
bu arada o saldım çayıra yaşamak cumleniz hic anlayamadım zaten.
diger hayatlara saygı duymuyor olabilirsiniz ama hakaret edemezsiniz.
6yasındaki cocugunuz bile ezberledigi edebe gore cumle kursanız cok daha iyi olur.
iyi aksamlar.