• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlatmalıyım öğretmenımıze bu durumu

ee bu bıdık kızlı erkekli sıraya da oturmak istemez edep duygularım yırtılacak diye. ki ilkokulda kızla erkekleri yanyana oturtuyorlar...

Hayır arkadasım oturuyor kızla aynen öğretmen kızıl erkeklı oturtuyor ama oğlumu konuda hıc sıkıntı yapmadı bızde öyle

eğer burada sübyan okulundan ailenizin mutahasıplığından bahsetmeden oğlum
tango yapmak ve poposunu sallamak istemiyor deseydiniz,kimse sizi eleştirmez,
istemiyorsa zorlamayın,bırakın istediği rolleri alsın derlerdi.insan yedisinde neyse yetmişinde o dur.artık uzmanlar
,eğitimin anne karnında verilmesi gerektiğini düşünüyor.çocuğunuzun edep cümlesi fazla değil.bence 7 yaşında bir çocuğa
izleyicilerin karşısında popo sallattırılmaz.benim kızım da 2 yaşında utanıyorum demeye başladı ama çok sosyal çok girişken bir çocuk.
size adem güneş in çocukluk sırrı kitabını tavsiye ediyorum.aynı zamanda adem güneş e bu sıkıntınızı iletebilirsiniz.pzt ve salı günleri saat 10 da burç fm de çocuk deyip geçmeyin adlı programı var,lütfen o na ulaşın.sonuçlardan beni haberdar ederseniz sevinirim.

öğretmene bunlardan bahsetmek zorunda değilsiniz.oğlum tango yapmayı sevmiyor ve kaptan rolünden hoşlanmamış,
sizi üzmemek için söyleyememiş ama kendisi çok üzülüyor,sizce ne yapmalıyız diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Mutlaka bızlerde hata vardır arkadasım farkında olmadan bıle olsa cocuğa fazla yuklenılmıs olabılırız bu konda tekrar kendımız gözden gecırmemız gerekır sanırım bu yorumunuz benı uyardı cıdden

Şunu demenize gerçekten sevindim.

Ben sizin çocuğunuzu böyle korkutacağınızı da düşünmüyorum zaten. İyi eğitim alsın diye gönderdiğiniz kurumların sonucu bu. Ordaki bir hocanın işgüzar lafları. Çocukları sinidirmek için kullanılmış birkaç korkutucu söz. Sizin çocuğunuz da dediğiniz gibi zeki ve olgun çocuksa bunu algılaması normal bir çocuktan daha farklı olmuş. Zihninde hemen yer etmiş.

Dini eğitimini kendiniz verin mümkünse. Bir de çocuğun çok olgun davranışlarını devamlı takdir etmeyin. Çünkü o çocuk. olgun olması gerekmiyor. Sizi hayal kırıklığına uğratıcak şeyler yapmaktan da çok korkuyor sanırım.

Tebrikler hanımefendi nur topu bir sakirt yetistirmissiniz. 6 yasinda bunu diyen cocuk yarin obur gun sınıfındaki kız cocuklarıyla aynı yerde egitim almaktan utanc duyar, onun deyimiyle mazallah edep duyguları yırtılır. İse baslayınca kadın meslektaslarıyla iletisim kurmayı ayıp sayar. Cocugunuzun durumuna uzuldum, beyni yıkanan bir cocuktan umit bekleyemiyorum. allah sizin gibilerin elinden kurtarsın o cocukları. Yaslarına yonelik pozitif bilim ısıgındaki egitimlere yoneltsin. Benim de duam bu.

acaba hangi mesajında verdiğimiz eğitim nasıl, namaz kılmadan geçen ömür dolu mu boş mu diye sormuş?

her konuda bunu yapmak zorunda mısınız?:19:

Öğretmeni ile görüştüğünüzde oğlunuzun tango yapmaktan hoşlanmadığını , popo sallama kısmında da utandığını söyleyin , zaten bu gösterilerin provasında öğretmen onun rahatsızlığını gözlemlemiştir .

Belki farklı bir rol , belki bazı oyunlarda eksik rol alması , belki ikna edilmesi gerekecektir buna öğretmeni ve rehber öğretmen ile beraber karar verin .

Siz peki rahatsız mısınız bu durumdan ?

Yani evladınız ben popomu sallarsam edep duygum yırtılır dediğinde gururla gözleriniz mi doldu yoksa endişelendiniz mi ?

Bende bir anneyim , eleştiri için değil merak içinde soruyorum .Benimde oğlum kreşte , boyundan büyük ve kreşte öğrendiği her hangi bir sözde ya da öğretide telaşlanıyorum .

Sizce bu kadarı fazla mı mesela ?

Yani 6-7 yaşında arkadaşları gibi olmasını istemez misin ? Yoksa büyük bir ulema yetişiyor diye mi düşünüyorsunuz ?

4 yaşında bir oğlum var , küçük seccadesi var , bizi taklit edip namaz kılması da çok hoşuma gidiyor , yine bizi taklit edip dans etmesi de .

Hem sosyal hem dini öğretilerle donanmış çocuklar yetiştirmek yerine tek tip çocuk modeli doğru gelmiyor bana . Hani tenis turnuvasına katılan cami imamını garipseyen toplum gibi , böyle başlıyor sanki her şey .

Oysa şu zamanda doğru bir tercih değil bana göre .
Böyle bır cümle kurduğunda sadece şaşırdım aslında mahrem yerının gözükmesinden ve poposuna vurarak sevılmekten bıle hoşlanan bır cocuk degıldır bu subyana gıtmeden oncede böleydi açıkcası gurur falan duymadım anne yüregı olarak oynamak ıstemıyorum dıye ağlamasına dayanamadım o yüzden öğretmenle konuşmak ıstedım ama bunu. Sebebınınde aldığı egıtım olduğunun farkındayım hanı öğretmen neden oynamasak ıstemıyor dediğinde bunları söylemem ne kadar doğru olur dıye sordum

istemiyorsa zorlamayın,bırakın istediği rolleri alsın derlerdi.insan yedisinde neyse yetmişinde o dur.artık uzmanlar
,eğitimin anne karnında verilmesi gerektiğini düşünüyor.çocuğunuzun edep cümlesi fazla değil.bence 7 yaşında bir çocuğa
izleyicilerin karşısında popo sallattırılmaz.
benim kızım da 2 yaşında utanıyorum demeye başladı ama çok sosyal çok girişken bir çocuk.
size adem güneş in çocukluk sırrı kitabını tavsiye ediyorum.aynı zamanda adem güneş e bu sıkıntınızı iletebilirsiniz.pzt ve salı günleri saat 10 da burç fm de çocuk deyip geçmeyin adlı programı var,lütfen o na ulaşın.sonuçlardan beni haberdar ederseniz sevinirim.

öğretmene bunlardan bahsetmek zorunda değilsiniz.oğlum tango yapmayı sevmiyor ve kaptan rolünden hoşlanmamış,
sizi üzmemek için söyleyememiş ama kendisi çok üzülüyor,sizce ne yapmalıyız diyebilirsiniz.

Bacım 6-7 yaşındaki çocuk popo sallamıyacakta 15 yaşındakimi sallayacak. o tatlı popişler sallansa ne sallanmasa ne. herlade dansöz gibi sallamayacaklar, yamuk yumuk iki sallayış bitti...Ben diyim çocuğu bu zamanda ciddi bir bunalım bekliyor ileride. dünya öyle haremlik selamlık bi dünya deil çünkü. zeki çocukmuş, ama psikolojik sorunları olmayacağı anlamına gelmiyor.

Tebrikler hanımefendi nur topu bir sakirt yetistirmissiniz. 6 yasinda bunu diyen cocuk yarin obur gun sınıfındaki kız cocuklarıyla aynı yerde egitim almaktan utanc duyar, onun deyimiyle mazallah edep duyguları yırtılır. İse baslayınca kadın meslektaslarıyla iletisim kurmayı ayıp sayar. Cocugunuzun durumuna uzuldum, beyni yıkanan bir cocuktan umit bekleyemiyorum. allah sizin gibilerin elinden kurtarsın o cocukları. Yaslarına yonelik pozitif bilim ısıgındaki egitimlere yoneltsin. Benim de duam bu.

Allah duanızı kabl etmesın ınsallah korusun sızın duanızdan gerı cevırsın dua bıle olarak kabul gırmesın allah katında rabbım sıze ıstedıgınız gıbı evlat yetıstırmek nasıp etsın

Niye çocuğu bale kursuna yazdırınca zorlamış olmuyoruz da islami eğitim alacağı faaliyetlere katılınca mı dinde zorlamış oluyoruz.
Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer isterse ahirette.
Evet zorlama yok ama belli kurallarımız var özgürlük adına hayvanlar gibi saldım çayıra yaşayamayız bence.

İçinden gelmesi için içine yerleştirmek lazım ..
Sizin kardeşiniz hayatını mahvedecek bir hata yapsa mani olmaz mısınız ?
İnançlı bir insan olarak fani olmasada bakii dünyasını mahvediyor şuan benim kardeşim.
Ahiret inancı olmayınca çokta fark eden birşey olmuyor tabiki..
Lakin konu sahibinin böyle bir sitede bu konuyu açması da ziyadesiyle yanlış olmuş.
Zira herkes kendi fikrini dayatmaya çalışacak farklı fikirlere saygı duymayı öğrenemediğimiz için
islami şuuru yoğunlukta olan insanların bulunduğu bir sitede daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.

siz bunları yazabilme cüretini nerden alıyorsanız herkes kendi inancına ve yasayısına gore aynı curetle yazıyor.
hakaret edilmedigi sürece insanların dusuncelerini yazması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum.

bu arada ilk cumlenizdeki baleye de degineyim...
ben muzikle iç içe yetistim.
ailem bale, opera, halk muzigi, turksanat muzigi, spor dalları, tiyatro tum bunlara goturup hangisi hosuna gitti diye sordu.
en cok begendigim alanlarda da kurslara yolladılar.
muzige yatkın oldugumu farkedince de bana yasadıgımız sehirde hocası bulunan tum ensturmanları dinlettiler...
en cok begendigim çalgıda da ozel ders aldım.
su an hala muzikten ekmegimi kazanabiliyorum.

dinler konusunda maalesef bu kadar acık goruslu davranmasalar da belli bir yasa gelince diger dinleri tanımam icin de tesvik ettiler.
herhangi bir inanca baglamadan her zmaan hayatımda onceligimin ahlak olması gerektigi uzerinde durdukları icin de tercihen en cok okudugum alan hep ahlak felsefesi oldu.

siz din konusunda bu kadar serbest davranmayabilirsiniz, sizin cocugunuz sizin inancınız...
fakat diger insanlara tek dogru diyerek hicbir seyi dayatamazsınız.

bu arada o saldım çayıra yaşamak cumleniz hic anlayamadım zaten.
diger hayatlara saygı duymuyor olabilirsiniz ama hakaret edemezsiniz.
6yasındaki cocugunuz bile ezberledigi edebe gore cumle kursanız cok daha iyi olur.
iyi aksamlar.

Hayır arkadasım oturuyor kızla aynen öğretmen kızıl erkeklı oturtuyor ama oğlumu konuda hıc sıkıntı yapmadı bızde öyle
dinimizi öğrenmeliiyiz evlatlarımıza öğretmeliyiz ama korkutarak yada sosyalleşmelerine engel olarak değil bence yanlış yoldasınız

Peygamber efendimizin hadisi varken tutu pta buna yanlış diyebilecek cürreti nasıl kendinizde bulabiliyorsunuz hayret ediyorum.
Dini temelle yetişip farklı hayatlar yaşayan pek çok insan var .
Başka doğru yoktur hanımefendi
islam tek dindir.

islam tek din değildir hak din islamdır.

izleyicilerin karşısında popo sallattırılmaz.benim kızım da 2 yaşında utanıyorum demeye başladı ama çok sosyal çok girişken bir çocuk.

Evet arkadasım az cok kafanda oturttum neler konusabılecegımı Fazla ayrıntıya gırmeden utandıgını ve sıkıldığını bu rollerden ağladığını anlatacagım

Bu gidişle bunuda yapar.. tamam bak anlıyorum dini duyguları güçlü olsun istemişssiniz. tabiki çok güzel bişey bunu istemeniz de.. Çok mu dolmuş beyni ne. popo sallmaktan tamam utanabilir erkek çocuğu gülen mülen olur diye. tango ne kadar seksi gelebilir ki bir çocuğa, ki onlar öyle ustacada yapamazlar. öyle sağ sol bitti. Allah korusun sizden gördüğü ile dışardan gördüğü arasında büyük çelişkiler olacak ve bu çocuk bunu kaldıramayabilir. Bunun farkındamısın. şimdiden sinyallerini vermeye başlamış. dünya ve çevreniz sizin gibi yoğun dini hayatı yaşamıyor. çocuk eve gelecek bambaşka bir dünya dışarı çıkacak bambaşka bir dünya. Şizofreniye kadar yolu var Allah korusun. bence ne yapın biliyormusunuz. dışarıdaki hayatıda normal karşılar halede meyillendirin azcık. arada dağ kadar fark olmasın en azından

Mutlaka bızlerde hata vardır arkadasım farkında olmadan bıle olsa cocuğa fazla yuklenılmıs olabılırız bu konda tekrar kendımız gözden gecırmemız gerekır sanırım bu yorumunuz benı uyardı cıdden

cocugunuzun bu hissinin utanma ile cekinmeyi karıstırmasından kaynalı olabilecegini
ya da korku odaklı boyle tepkiler verebilecegini lutfen gozardı etmeyin...

yani yasına gore cok guzel cumleler kuruyor ve zeki olabilir. ilk dedigi seyi siz bir yetiskin dusuncenizle degil onun cocuk oldugu bilinci ile neyi neden nicin degini sorgulayarak karar alırsanız ilerde sosyal sıkıntılar cekerse aklıma gelmedi demezsiniz...
oglunuz basarısı umarım artarak devam eder...

bence kafanızda büyütmeyin bu sorunu ,öğretmeniyle konuşun,öğretmen becerebilen çocukları oynatır
sizin oğlunuzsa isyemiyor dolayısı ile becerebilmesi biraz zor,öğretmeniniz inşallah anlayışlı bir insandır da fazla uzamaz bu konu

bende çocuklarımı aynı şekilde yetiştirmeye çalışıyorum
işimiz çok zor nedeyim allah kolaylık versin cümlemize.

Back