• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlatmalıyım öğretmenımıze bu durumu

Fake degılmı eskı bır uyeyım hatta

bakın çocuk eğitimini ben de bizzat gördüm bu yönde okudum.
o yaşta o çocugun süper zeka olması gerekir öyle cümleler ve düşünceleri için.

çünkü oyun çağında aklı gitmez başka yönlere.
cocuga elbete namazı Allahı öğreteceksiniz
ama her şey zamanla olur. o çocuk ilerde içine kapanık olur konu sahibi.
sadece içine kapanık değil başka sorunlar da çıkar..

dinde aşırıya kaçılması hoş değildir.

aile yapınız vs edep vs. konularının dışında sadece şunu söyleyebilirim genel olarak..

çocuk şu ya da bu şekilde okuldaki bir etkinlikte aldığı rol ya da görevden memnun değilse bunu öğretmeni ile görüşmeniz doğal.. severek isteyerek katılmadıktan sonra ona bir faydası olmayacak etkinliğin.. öğretmeni de anlayış gösterecek rolünde ufak değişiklikler yapacaktır.. ama bunu yaparken aşırı müdahaleci bir anne resmi çizmezseniz oğlunuz için daha hayırlı olur.. her beğenmediği ona uymadığını düşündüğü şeyi ailesi kanalıyla ortadan kaldırabileceğini sanmamalı.. öğretmenine ve okula olan saygısı inancı kırılırsa zarar gören o olur..

Ağaç yaşken eğilir kazık kadar olduktan sonra birşeyler vermenin imkanı yok zaten tebrik ederim sizi şimdiden bunları aşılayabilmişsiniz .
15 yaşında bir kardeşim var ne namaz var ne birşey en verimli çağlarını bomboş geçiriyor çocuk
Peygamber efendimiz sav bile 7 yaşındayken namaza alıştırın diyor .
bunun tek çözümü yine o tarz bir okula yazdırmaktır sanırım

Biz kazık kadar olunca öğrendik bazı şeyleri, gayet te sorgulayarak, anlayarak öğrendik.
Ayrıca sırf namaz kılmıyor diye "bomboş" mu geçirilmiş oluyor o yaşlar?

Benim de yeğenim 14 yaşında, çocuk okuldan dersaneye, oradan etüte, hafta sonları voleybola, bunun yanında gitar ve müzik dersleri v.s..Dopdolu, gayet verimli geçiriyor o yaşlarını ve çok güzel gelişiyor.

Verimi ve gelişimi bir namazla sınırlamak nasıl bir bakış açısıdır çok merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
6,5- 7 yaşında çocuk edep duygularımın yırtılmasından korkuyorum diye cümle mi kurdu :53:

Bizim sınıfımızda da sübyan okuluna gitmiş bir kaç çocuk var, ama dans da ediyorlar şarkı da söylüyorlar, ne bileyim tuhaf geldi...

Bu yaşlardaki çocukların dini bilgisi ezberleme boyutunda oluyor. Günah-sevap ilişkisini kuracak muhakeme yetenekleri olduğunu düşünmüyorum. Bir kere somut düşünüyorlar soyut kavramları pek yok.

Sene başında bir arkadaşımla oğlu için bu tür bir okulla görüştü, verdikleri dini eğitim sadece bir kaç dua ezberletmekti, zamanın çoğu diğer ana okullarındaki akitiviteler ile geçiyordu...

Siz sanırım oldukça ağır eğitim bir yere göndermişsiniz...

Nolursa olsun bu cocuk daha 7 yasinda ve arkadaslariyla cok farkli bi dusunce boyutunda su an keske 1-2 yil daha bekleseydiniz egitimi daha hic bir sey bilmeden bu kadar agir seyler ogretmek biraz dayatma gibi degil mi?Daha neyi akil edebilir nasil sorgulayabilir ki dini de bu kadar inancli olabilir.İnanmak icin sorgulamak lazim mutlaka ve o cocuk bu yasta degil kesinlikle.Nolursa olsun cocugunuza bunlarin hayati boyunca hatirlayip gulumseyecegi guzel seyler oldugunu soyleyip ikna etmelisiniz bence .Boyle gosterilere katilmazsa ileride cidden cok uzulur.

Çocuğun zeki olduğundan şüphemiz yok, gelişiminden de..Şu olay için gidin. Zira çocuğun üzerinde ağır bir yük var. Tangoyu edepsizlik olarak algılıyor, sizce de bir sorun yok mu?
Evet var tabı küçücük bır ornek verecek olursak cocuğun daha bu yasta tüm seyırcıye rol geregıde olsa popo sallaması tango Deresi'ne gelınce elbette cocuk onlar oynayacaklar ama zevk almadığını mutsuz olduğunu söylüyor cocuk dıger rolerinin sevdıgını ama bunları sevmedıgını söylüyor ayırt edebebılyor yanı yoksa maçta oynar Tvde ınler sınıf Başkanı'da olur karadesine bakar yeteri canı ıstesın ama bunları ıstemıyor anlatabılıyormuyum

Ağaç yaşken eğilir kazık kadar olduktan sonra birşeyler vermenin imkanı yok zaten tebrik ederim sizi şimdiden bunları aşılayabilmişsiniz .
15 yaşında bir kardeşim var ne namaz var ne birşey en verimli çağlarını bomboş geçiriyor çocuk

Size göre namaz kılmayan insan ömrünü bomboş geçiriyor öyle mi?

insanın içinden gelmesi lazım önce dinimizde zorlama yoktur. orta okula giderken önce kuran kursuna gidiyodum sonra havuza Allaha şükür herşeyin yerini zamanını biliyorum. 7 yaşındaki bir çocuk edep duygusunu nerden bilebilir Allah aşkına yarın öbür gün iş hayatında neler yaşıcak o çocuk bunları hiç mi düşünmez bi anne. sizin kardeşinizde zamanı geldiğinde içinden geldiğinde yapar merak etmeyin önce içinden gelmesi lazım

Niye çocuğu bale kursuna yazdırınca zorlamış olmuyoruz da islami eğitim alacağı faaliyetlere katılınca mı dinde zorlamış oluyoruz.
Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette ister dünyada pişer isterse ahirette.
Evet zorlama yok ama belli kurallarımız var özgürlük adına hayvanlar gibi saldım çayıra yaşayamayız bence.
İçinden gelmesi için içine yerleştirmek lazım ..
Sizin kardeşiniz hayatını mahvedecek bir hata yapsa mani olmaz mısınız ?
İnançlı bir insan olarak fani olmasada bakii dünyasını mahvediyor şuan benim kardeşim.
Ahiret inancı olmayınca çokta fark eden birşey olmuyor tabiki..
Lakin konu sahibinin böyle bir sitede bu konuyu açması da ziyadesiyle yanlış olmuş.
Zira herkes kendi fikrini dayatmaya çalışacak farklı fikirlere saygı duymayı öğrenemediğimiz için
islami şuuru yoğunlukta olan insanların bulunduğu bir sitede daha iyi yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.

yavrunun beyni yıkanmış... sizin sandığınız gibi çok iyi düşünüp tartıp da bu sonuca varmıyor çocuğunuz.. korkuyor belkide sübyan okulunda dışlanmaktan ne denildiyse... elbetteki dini duyguları Allahın varlığını, iyi insan olma cennet cehennem kavramları çocuğa anlatılabilir... ama edep duygularının tango yaparak dans ederek yırtılacağını düşünen altı yaşındaki bir çocuk için yapılabilecek tek yorum: beyni yıkanmış...

Bu arada madem aile yaşantınız veya yaşam tarzınız ortada
neden bunu öğretmenle paylaşmaktan çekiniyorsunuz?
Bunları söyleyince öğretmenin yanlış anlayacağını neden düşünüyorsunuz?

Demek ki bir şeylerin yanlış olduğunun siz de farkındasınız...

Ne kadar zeki ve idrak kabiliyeti yüksek bir çocuk olursa olsun o cümleleri kuramaz öğretilmeden kafasına sokulmadan. Sadece zekiyse daha hızlı ezberler.

Allah kolaylık versin bundan sonrası için size de oğlunuza da. Herkesin kendi tercihi çocuğunu nasıl yetiştireceği o konuda bir lafım olamaz. Sadece bundan sonr ne yapmanız gerektiğini sormuşsunuz zaten. Bence ikna edin çocuğu o gösterilere çıkmaya. hayatı boyunca geri planda kalmasını istemiyorsanız bunu yapmalısınız. Hatta akşamları ailecek yapın o gösterileri evde.

He siz de çocuğun katılmasını istemiyorsanız eğer öğretmenine güzellikle izah edersnz olur biter..

Ayrıca oğlunuz bunalımda ve korkuyor. Dini korkutarak öğretilmiş o sübyan mektebinde. Edebin yırtılması ne demek biliyor mu. Kim bilir ne zannediyor onu. Rehber öğretmen falan değil acil pedagog yollarını tutun..

Son düzenleme:
Edep ne desen kelime anlamını bile söyleyemeyecek bir çocuğa büyük ihtimal "edep duygularının yırtılması" şeklinde vaaz tarzı cümleler okunmuş.
Benim çocuğum büyük gibi düşünüyor derken kastettiğiniz islamı anlaması ise ben hiç sanmıyorum anladığını.
Koşsun, oynasın, çocukluğunu doya doya yaşasın.
Öğrenmesin demiyorum ama 6-7 yaş nedir yahu ?
Tango yapınca edep yırtılıyor mu ?
Evet gerçekten on numara kavrıyor çocuğunuz :53:

Bi de soyle dusubun arkadasim sen o cocuga 7 yasinsan beri belli bir dogruyu ogretince o cocugun dogrulari hep ayni kalacak.Her zaman senin hayatina gore sekillendirecek hayatini kendi yasam gorusunu dinini inancini asla bulmayacak?

Çocuk aileden farklı davranışlar içinde olsaydı daha kötü olmaz mıydı arkadaşlar?
Sürtüşme olması kaçınılmaz. Aile bunun olmasını istememiş ve inandıkları dine göre yetiştirmişler. Bu çocuk bu ailede mutlu olacaktır. Şu anda olmasaydı eninde sonunda hayatını dine göre yaşayacaktı.

Öğretmene çocuğun istemediğini söylersiniz çok büyütecek bir şey yok bence. Kolundan tutup zorla popo sallatacak değildir herhalde diye düşünüyorum.

Biz kazık kadar olunca öğrendik bazı şeyleri, gayet te sorgulayarak, anlayarak öğrendik.

Benim de yeğenim 14 yaşında, çocuk okuldan dersaneye, oradan etüte, hafta sonları voleybola, bunun yanında gitar ve müzik dersleri v.s..Dopdolu, gayet verimli geçiriyor o yaşlarını ve çok güzel gelişiyor.

Verimi ve gelişimi bir namazla sınırlamak nasıl bir bakış açısıdır çok merak ettim.

Anlamanız zor olur arkadasım saygı duyun yeter namaz dının dıregı sızın saydıklarınızı daha onemlı ama anlamanızı beklenmiyorum zaten zıra yorumlarınızı anlamakta güçlük çekiyorum saygı duyuyorum ama

Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmalı insan.
Sadece voleybola gitara müziğe yöneldiyse evet boş yaşıyordur
o yaptıklarının bakii dünyasında hiçbir artısı yok.
Dünya ahiretin tarlası ne ekerseniz onu biçersiniz.

Gercekten de fena yikamislar cocugun beynini, yazik olmus.
6 yasinda cocugun kosa oynaya yapacagi etkinlikleri "edepsizlik" olarak asilamislar beynine. Siz de bununla ovunuyorsunuz. Vah o cocuga. Cocugunuzun yetiskin gibi dusundugu yok, size oyle geliyor. Ezberletmisler, o da onlari soyluyor iste. Biz buna beyin yikamak diyoruz.

Yarin birgun size "anne ogretmen beni bir kizla oturttu, anne el-ele tutusup oynatti bizi, yanima kiz denk geldi, anne oyle, anne boyle... edebimi bozuyorlar, yardim et anne" diye bircok seyle daha gelir...

Simdi cocuk ama ilerde hic hos gorunmeyecek bunlar, bu insan ergenlik cagina da gelecek, delikanli cagina da gelecek. En ufak birseyden aklina cinsellik, edepsizlik gelip rahatsiz olacak, belki insanlardan soguyacak onlari ahlaksiz buldugundan, icine kapanacak. Daha bu yasta dans etmeye bile cekiniyorsa ilerisini dusunemiyorum.

Cocugunuz ne kadar zekidir bilemem ama psikolojik olarak sagliksiz yetistigi ortada.

Cocugunuza tabii ki din egitimi vereceksiniz. Ama bu kadar agir sekilde degil, yasina gore de ogretebilirdiniz. Bu yasta cocugun ettigi laflara bak. Onu pedagoga goturun, din egitimine de ara verin, zaten yasina gore ogrenmesi gerekenleri coktan ogrenmistir. Birakin da biraz yasini yasasin.

Evet var tabı küçücük bır ornek verecek olursak cocuğun daha bu yasta tüm seyırcıye rol geregıde olsa popo sallaması tango Deresi'ne gelınce elbette cocuk onlar oynayacaklar ama zevk almadığını mutsuz olduğunu söylüyor cocuk dıger rolerinin sevdıgını ama bunları sevmedıgını söylüyor ayırt edebebılyor yanı yoksa maçta oynar Tvde ınler sınıf Başkanı'da olur karadesine bakar yeteri canı ıstesın ama bunları ıstemıyor anlatabılıyormuyum

İstemiyor ama edepten bahsetmiş size. O yaşta çocuk dans etmek istemiyorsa içinden gelmiyordur, sevmiyordur, bunu edeple ilişkilendirmesi bambaşka bir boyut...

Son düzenleme:
Back