• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl alışıcammm

adelia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
6.390
980
398
:/

Son düzenleme:
ankarada üniversite kazanmak en büyük hayalimdi
kazandım gittim
ama ilk başlarda Ankaraya alışamadım
pişman bile oldum
ama zamanla arkadaş çevrem oluşunca
tadından yenmemeye başladı ve hayatımın en güzel 4 yılı geçti Ankarada
ayrılırken içim yandı
ayrıldıktan sonra bir süre burnumun direği sızladı

aslında mesele Ankara ya da Karabük değil
mesele orada bir çevre edinmek
nerede olursan ol orayı güzelleştiren dostluklardır
biraz sabırlı ol
karabükte hiç unutamayacağın günler geçecek

Bn istanbulda yaşıyorum ama rizede okuyorum. 2. sınıfa başlıycam inş ve gitmek için gün sayıyorum okulumu seviyorum, rizeye alıştım ve herşyden önmlisi sevgilim orda.Ama tabi snn için sevgili açısından sıkıntı olabilir yinede ciddiyseniz ve gerçekten seviyorsanız üstesinden gelirsiniz

Çok mutsuzum kızlar...Allah başka dert vermesin aslında ama moralim çok bozuk çöktüm resmen.Daha öncede konu açmıştım ben İstanbul'dan Karabük'e ünv. okumaya gidiyorum çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bölümü kazandım.Bugün kayıta gittik.Okulu beğendim kalacağım yurdu da Safranbolu çevresini de beğendim.Fakat gelin görün ki ben İl olarak Karabük'ü beğenmedim yani oralı olanlar olabilir aranızda kimseyi kırmak istemiyorum sadece darlandım orayı görünce içime kötü bir his geldi dağlar üstüme üstüme geldi resmen.Koca ana kampüste olucam ünv hoşuma gitti yanımda annem vardı pek anlaşamayız ama ondan ayrılacağımada çok üzüldüm.Her şeyi geçtim sevgilim var bu bir gün içinde onu nasıl özledim anlatamam oysa dün görüşmüstük yani görüştükten sonrada yola çıkmıştım.Şuan ona sarılıp saatlerce ağlayasım var o derece moralim bozuldu.Bu sadece banamı oluyor anlamadımkii....Orada herkesten uzakta terkedilmiş gibii varmı aranızda Karabük'te okuyan ?? alışırmıyım sizce İstanbula gelince gözlerim parladı evime gelince tarif bile edemiyorum mutluyum evimde olduğum için ama 19 gün sonra gidiyorum :////

merhaba ben de ilk senemi konyada okudum. ilk gittiğim gün inan ailem geri gel dese okulu bırakıp dönecektim. fakat zamanla konya ya okadar alıştım ki sanki istanbulun başka bir semtindeymişim gibi hissettim. sana tavsiyem notlarını yüksek tutup yatay geçiş yapmaya çalışabilirsin. ama inan zamanla alışıyorsun. gelmek bile istemeyebilirsin.

Son düzenleme:
kızlar yorumlarınız genel olarak ortam ve okulun güzel olmasının getirdiği alışkanlık insallah benimde güzel bir ortamım olur okulu beğendim dersler başlayınca umarım yine devam ederim beğenmeye hatta sevmeye başlarım insallah...Sevgilimi istanbulda bırakıcam keske bende senin gibi onunla aynı yerde okumuş olsaydım cok daha iyi olurdu benim icin.Yorumlarınız için cok tesekkür :16:

ilk zamanlar bunları hissetmen gayet normall , sende zamanla alışıcaksın , diğer arkadaşların dediği gibi bu seferde ordan ayrılmak zor gelicek

zaman bırak en baştan karamsar düşünme

Git okulunu oku ondan sonra nereye gitmek istersen, gidersin. Bir sene Erasmus ekleyip, yurt disinda okursun. Zaman okadar cabuk geciyorki, hic anlamazsin bile.

Çok mutsuzum kızlar...Allah başka dert vermesin aslında ama moralim çok bozuk çöktüm resmen.Daha öncede konu açmıştım ben İstanbul'dan Karabük'e ünv. okumaya gidiyorum çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bölümü kazandım.Bugün kayıta gittik.Okulu beğendim kalacağım yurdu da Safranbolu çevresini de beğendim.Fakat gelin görün ki ben İl olarak Karabük'ü beğenmedim yani oralı olanlar olabilir aranızda kimseyi kırmak istemiyorum sadece darlandım orayı görünce içime kötü bir his geldi dağlar üstüme üstüme geldi resmen.Koca ana kampüste olucam ünv hoşuma gitti yanımda annem vardı pek anlaşamayız ama ondan ayrılacağımada çok üzüldüm.Her şeyi geçtim sevgilim var bu bir gün içinde onu nasıl özledim anlatamam oysa dün görüşmüstük yani görüştükten sonrada yola çıkmıştım.Şuan ona sarılıp saatlerce ağlayasım var o derece moralim bozuldu.Bu sadece banamı oluyor anlamadımkii....Orada herkesten uzakta terkedilmiş gibii varmı aranızda Karabük'te okuyan ?? alışırmıyım sizce İstanbula gelince gözlerim parladı evime gelince tarif bile edemiyorum mutluyum evimde olduğum için ama 19 gün sonra gidiyorum :////

alışırsın gülüm, alışırsın bebeğim gün gelir öyle şeylere alışırsın ki...senin yazdığın benim üniyi kazandığım ilk seneyi hatırlattı. ben de kırşehiri kazanmıştım ama hiç istemiyorum nasıl hem de anlatamam...sonuçların açıklandığı gün baygınlık bile geçrimişim hatırlamıyorum...bir de memleketim yani düşün artık. bir de sevgilim vardı. yeni başlamıştık daha 3 ay anca olmuştu . o es es ben kırşehir. bir zoruma gitti anlatamam. ailemden , sevgilimden ayrılmak...daha 9 gün olmadan eve geri geldim. ev yakın ankara olunca...kırşehir zaten sosyal hayat yönünden sıfır hele büyük şehirlerden gelenler için zulüm...babam benim ilk dersimin bitmesini beklemiş kampüste sonra gitti.giderken boğazım düğümlendi. o zaman anladım. hani bazıları özgürlük aileden kurtulma olarak gördükleri üniyi ben gurbetlik olarak gördüm. tabiki sevgilii hasreti de çok koyuyor. en çok kokusunu özlüyorsun...ben bu yüzden kokusu sinmiş tşörtünü almıştım yanıma her gece onunla yatardım...4. sınıf olanlara çok gıpta ederdim. daha yolun başındaydım, toydum...ama şu an 4. sınıfım 3 seneyi yedim..ya da o beni yedi evet ilk baştaki gibi özlem olmasa da içinde hep bir burukluk oluyor hele ailesinin yanında olup üni okuyanları gördükçe....ama geçiyor merak etme...geçiyor. bir insanın üni hayatı ya çok iyi geçer ya da borumbok :) benim bok gibi geçenlerden...aynaya baktığımda kendimi tanıyamıyorum artık çok mücadele verdim...inşallah çok iyi bir üni hayatı geçirirsin kuzum...hep gülerek andığın anılar...erkek arkadaşınla da özlem ayrılık tan dolayı kavgalarınız olacak ama sana tavsiyem birbirinizi kırmayın lütfen zaman geçiyor gerçekten birbirinizi fazla sıkmadan ama nasıl olsa görmez haberi olmaz demeden yalansız bir aşk yaşayın...benim ilşkim hala sürüyor 3.5 yıl olacak...ama birbirimizi vakti zamanında o kadar çok kırmışız üzmüşüz ki şu an hepsi düğüm düğüm boğazımda...sen bunları yaşama . uzakta ilişki yürümez diyenlere de inanma çok da güzel yürüten arkadaşlarım var. bi biz birbirimize fazlasıyla uzağız ve de zamanında çok çektirmişiz. inşallah hakkında hayırlısı olur canım.en önemlisi huzur.inşallah hep huzurlu olursun...

Hiç tanımadıgın bir şehre sevdiklerinden uzaga gidiyorsun hissettiklern çok normal... Ama bana inan hayatının en guzel yılları seni bekliyor.. Zamanla alıştıkca arkadasların maceraların oldukca herşey cok daha guzel olacak. Biraz daha sabır... Başarılar &bol şanslar...

Ben de öğrenciyim 3. senem.İstediğim yer olmadı çok küçük bir şehire düştüm kasaba bile denilebilir.Çok üzgündüm ama kimseye belli etmedim.Hayallerim çok daha farklıydı.Ama şunu bilmelisin ki oraya gidenlerin hepsi senin gibiler.Ve üniversite bir insanın yaşayabilceği en güzel yıllar.Sakın önyargılı gitme.Ağladığın geceler mutlaka olacaktır ama güldüklerin daha çok olucak.Şuan bana sorarsan okulun uzaması için her şeyi yaparım ordan hiç ama hiç ayrılmak istemiyorum.Küçük şehirlerin huzuru da bir başka oluyor.Kendimi oraya ait hissediyorum.Bol şans.

alışırsın gülüm, alışırsın bebeğim gün gelir öyle şeylere alışırsın ki...senin yazdığın benim üniyi kazandığım ilk seneyi hatırlattı. ben de kırşehiri kazanmıştım ama hiç istemiyorum nasıl hem de anlatamam...sonuçların açıklandığı gün baygınlık bile geçrimişim hatırlamıyorum...bir de memleketim yani düşün artık. bir de sevgilim vardı. yeni başlamıştık daha 3 ay anca olmuştu . o es es ben kırşehir. bir zoruma gitti anlatamam. ailemden , sevgilimden ayrılmak...daha 9 gün olmadan eve geri geldim. ev yakın ankara olunca...kırşehir zaten sosyal hayat yönünden sıfır hele büyük şehirlerden gelenler için zulüm...babam benim ilk dersimin bitmesini beklemiş kampüste sonra gitti.giderken boğazım düğümlendi. o zaman anladım. hani bazıları özgürlük aileden kurtulma olarak gördükleri üniyi ben gurbetlik olarak gördüm. tabiki sevgilii hasreti de çok koyuyor. en çok kokusunu özlüyorsun...ben bu yüzden kokusu sinmiş tşörtünü almıştım yanıma her gece onunla yatardım...4. sınıf olanlara çok gıpta ederdim. daha yolun başındaydım, toydum...ama şu an 4. sınıfım 3 seneyi yedim..ya da o beni yedi evet ilk baştaki gibi özlem olmasa da içinde hep bir burukluk oluyor hele ailesinin yanında olup üni okuyanları gördükçe....ama geçiyor merak etme...geçiyor. bir insanın üni hayatı ya çok iyi geçer ya da borumbok :) benim bok gibi geçenlerden...aynaya baktığımda kendimi tanıyamıyorum artık çok mücadele verdim...inşallah çok iyi bir üni hayatı geçirirsin kuzum...hep gülerek andığın anılar...erkek arkadaşınla da özlem ayrılık tan dolayı kavgalarınız olacak ama sana tavsiyem birbirinizi kırmayın lütfen zaman geçiyor gerçekten birbirinizi fazla sıkmadan ama nasıl olsa görmez haberi olmaz demeden yalansız bir aşk yaşayın...benim ilşkim hala sürüyor 3.5 yıl olacak...ama birbirimizi vakti zamanında o kadar çok kırmışız üzmüşüz ki şu an hepsi düğüm düğüm boğazımda...sen bunları yaşama . uzakta ilişki yürümez diyenlere de inanma çok da güzel yürüten arkadaşlarım var. bi biz birbirimize fazlasıyla uzağız ve de zamanında çok çektirmişiz. inşallah hakkında hayırlısı olur canım.en önemlisi huzur.inşallah hep huzurlu olursun...
bunu okurken ağladım bende onun kac senedir minik yastığı duruyo ama giderken ustundeki en son kokusu sinen biseyini atletini fln götürmeyi düsünmüstüm bak sende almıssın duygulandım nedense insallah yazdıklarınız gibi olur diğer arkadaslarada tesekkür ederim haftaya pazar orada olmus olucam :(

Bende akdenizde okudum ilk gittiğim gün yurtta oturdum yatağımın ortasında nasıl ağlıyorum ailem çık gel dese gideceğim o derece :)
Ama sonra öyle güzel zamanlarım oldu ki o gün ağladığıma pişmanım :1: İstisnasız herkese oluyor bu karamsarlık ama 1 hafta sonra alışmaya başlayınca daha güzel yanlarını keşfediyorsun. İnşallah seninde bizler gibi en güzel yılların olur :16:

Ah gülüm üni nin başındasın daha hahah :) daha neler görüceksin anlatamam sana hele ki devlet yurdunda kalıyorsan insanların güvenilmezliği hainliklerini daha yaşamadın ki..Şu yönden çok rahatım üniversite kendime olan özgüvenimin,saygımın ve en önemlisi özgürlüğümün kapılarını açtı.Ve en önemlisi o kadar erkeğin arasından hayat arkadaşımı bulmamı sağladı.Bombok bir üni hayatı yaşadım ama kader bana mükafatını gösterdi.Bi kere sen o sevgiiyi unut.eğer çok ciddiyseniz bilemem tabi.Benimde lisede başlayan ilişkim üni3 te bitti.Çünkü çok olgunlaştım.Bu durumlara kafanı takma alışıcaksın.Kimseye güvenme mesafeli arkadaşlıklar kur çünkü 4 yıl bittikten sonra kimse kimseyi takmaz :) bu bir gerçektir :1:

ve de ağla ağlayabildiğin kadar en güzeli o bak ben hamileyim hahayt okuldan sonra başlıyor..güzelliklere varabilmenin yolu olgunlaşmaktan karanlıklardan geçer..tatlı kız iyi geceler
:54:

defalarca ayrilmayi denedik kopamadik gidince nasil olur bilmiyorum zaman gosterecek bana :) ama arkadaslik konusunda haklisin sadece gunu yakiyor olmalilar :)

Erkek arkadasim yok ama baska bir sehirde universite kazanmak bir yana yurttaki ilk gece alismak cok zor.İlk senem bitti belki bedenen alistim ama ruhen asla.Hala gitmemek icin tatili uzatiyorum.Ufacik bir ilceden metropol istanbula bizimkisi de.

istediğim şehirdeyim istediğim okuldayım tam olarak istediğim olmasada sevdiğim bir bölümdeyim akrabalarda destek sağolsunlar kapıları hep açık ama yurt hayatı beni bitiriyor öyle kötü tecrübe falanda yaşamadım ama tanımadığım biriyle aynı odada ev ortamından uzakta hiç sevmiyorum bazen sırf bu yüzden ailemin yanına dönmek istiyorum öyle aileci biride değilimdir düşün artık senin istediğin bölümmüş en azından onunla avunursun benim yurtda kalmam süpriz oldu tamamen mesela ama insan zorda kalınca alışıyor sıkma sende canını arkadaş edindikce alışırsın sende insan nelere alışmıyorki:34:

kızlar yarın evimde son günüm bayram için gelmistim ve tekrar dönüyorum yurt ortamına sandığım kadar uzun zamanda alışmadım 1 günde tamamen adapte oldum allaha sukur sıkıntısız...Ama ilk ayrılık 20 gündü simdi ne kadar uzun sürecek onu bilemiyorum bile...

Bende kucuk sehırde okudum annemle kayda gıttım basta cok heveslıydım ama sonrakı 4 ay her an gerı donebılırım dusuncesı ıle gectı. Gurbet bunalımı oldugunu dusundum tatlım ıcınde bulundugun psıkolojı gayet normal. ıcın daralmaya basladıkca asıl amacının okulu bıtırp ıyı bır ıs ve meslek sahıbı oldugunu sık sık kendıne hatırlat o zaman daha rahat ve katlanılabılır gelıyor bende bır sekılde oyle atlattım ve 2 yıl gecırdım dondum :54:

Yazıyı okuyunca yazmak istedim. 1.sınıftayım 2 yıldır okuduğum şehirdeyim ama nefret ediyorum.Bölümü sevip sevmediğimi bile bilmiyorum. Her tatilde her fırsatta koşarak evime geliyorum. O kadar yıprandım ki okulu bırakmak tek çözüm gibi geliyor.

Back
X